perjantai 8. huhtikuuta 2016

Pikku Kakkonen :)


Tervehdys!

Viimeisimmät puolitoista kuukautta ovat olleet minulle aika myllerrystä. Olen viettänyt erittäin paljon aikaa vaakatasossa, ja välillä on tuntunut siltä, että Alvari on saanut hoitaa ihan itse itseään tai lastenvahtina ovat toimineet piirretyt kuten Tomi Traktori, Kaupungin sankarit, Postimies Pate tai Pikku Kakkosen tarinat.

 

Sitten tuli vielä se oksutauti, mutta vain Alvariin, mieheeni ja poikaamme pyyteettömästi hoitaneisiin isovanhempiin. Alvari pääsi vähällä, mutta aikuisilla tauti oli karmeimmasta päästä. Minä vältyin taudilta jostain kumman syystä - vaikka poika nukkui päikkäreitäänkin vieressäni toipilasaikana.

No, onneksi vältyin. Olisin nimittäin varmaan joutunut tiputukseen, Olin tuota ennen oksentanut jo kolmisen viikkoa ja oli päiviä, jolloin sisässäni pysyi vain kourallinen rusinoita ja yksi nuudeli. Oksensin aamulla, keskipäivällä ja illalla, joinakin päivänä vain kerran, joinakin useammin. Huikkasin pytyltä pojalle, että menepä halimaan nallea tai katsomaan, onko äiti vaikka keittiössä?! :D

Jos oksensin kerran jonkin ruuan ulos, toista kertaa ei tehnyt samaa mieli. Kolmen viikon jälkeen oli aika vähän vaihtoehtoja jäljellä... Parhaiten maistuivat nuudelit ja Hesburgerin Kanakeisariateria. Myös tietyt hedelmät (jos en sitten ollut just vähän aikaan aiemmin yrjönnyt niitä) ja jogurttituotteet kävivät. Painoni on ollut alimmillaan sitten Alvarin syntymän.

Ja syy? Arvasit kaiketi oikein :)

No, kärsin ihan mielelläni, sillä tauti on nimeltään meidän rakas Pikku Kakkonen, joka saapunee maailmaan lokakuussa! Eilen kävimme niskaturvotusultrassa ja tänään viikkoja on täynnä tasan 12.

Mitä tahansa voi tietysti sattua; minä jos joku sen varmasti tiedän. En kuitenkaan jaksa piilotella pötsiäni tämän kauempaa ja kyllähän tuon pienen turvotuksen huomaan naamataulustani (ja siinä kukkivista finneistä).

Jos tämä onni meille suodaan, olen niin kiitollinen. Mittariin tulee kuitenkin jo ennen lapsukaisen laskettua aikaa omalla kohdallani 35 vuotta. Toivokaamme parasta, katsokaamme luottavaisesti tulevaan. :)

Elämä antaa, ja toivottavasti myös kantaa.

Pikku Kakkosen logo lainattu Wikipedian sivuilta.
<3 br="">

36 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana uutinen. Onneksi olkoon!!!

Vakkari

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea. Luen blogiasi aina silloin tällöin, mutta kaikki kirjoituksei luen. TOivonn sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana uutinen! Paljon onnea sinulle ja perheellesi!

Elina kirjoitti...

Onnea Tilda ja muu perhe! Minä olin miettinytkin jo tämmöistä vaihtoehtoa, kun olit niin kovin kipeä ja väsynyt välillä :)

Lotta kirjoitti...

Paljon, paljon onnea! Joistakin maaliskuun kuvistasi jo asiaa ajattelinkin. Vaikkei vatsa pömpötäkään, niin jotakin tiettyä siinä odottajan olemuksessa silti on, jonka itse huomaan (olen monen tutunkin kohdalla arvannut oikein). Oikein ihanaa odotusta ja kaikkea hyvää!

Elina kirjoitti...

Niin ja piti vielä kannustuksen sanana huikata, että 40-vuotiaana synnyttäneenä minusta tuo 35 tuntuu ihan normaalilta synnytysiältä :)

Anonyymi kirjoitti...

<3

Celia C kirjoitti...

Onnea hurjasti minultakin! Muistissa on nuo alkuraskauden oksut...Tsemppiä kovasti.
Luen usein blogiasi, käyhän sinäkin kurkkaamassa joskus minun tuoretta blogia :)

Helmis kirjoitti...

Onnea ja siunausta! <3

Anonyymi kirjoitti...

Onnea valtavasti Tilda!

Toivottelee lukijasi ja ikätoverisi monen vuoden takaa, jolla kauan kaivattu esikoinen tänään 10+0.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa ihanaa! Arvasin oikein! Paljon onnea koko perheelle. Ja toivottavasti pääset kohta nauttimaan energisestä keskiraskaudesta (onkohan joku joskus sen kokenut ;)).

Toivoo pitkäaikainen lukijasi, joka harvemmin kommentoi

lotta.rauhala@gmail.com kirjoitti...

Oi ihanaa! Paljon onnea koko perheelle!

Raitalammas kirjoitti...

Tämä uutinen oli ihan paras! Onnea odotukseen!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Mielenkiinnolla seuraan teidän perheen kasvamista. :) - Pauliina

Anonyymi kirjoitti...

Onnea!!! Olin itse 42, kun meille syntyi kakkonen (joka nyt puolivuotias), joten ehdit vielä vaikka kolmosenkin :)

Sra kirjoitti...

Onnea Tilda sinulle ja perheellesi! Onpa iloinen uutinen lukijallekin 😊

Oon vanha lukija ja luen kaikki kirjoituksesi ä, vaikka en ehdikään kommentoida enää kuten opiskeluaikoina. Oikein hyvää kevättä ja rauhaisaa odotusta joka tapauksessa

Anonyymi kirjoitti...

Onnea teille koko perheelle, aurinkoa kevääseen, HeidiS

Anonyymi kirjoitti...

Sylintäydeltä onnea. T. Outi

Teija kirjoitti...

Hienoa hienoa ja onnea onnea! <3 Kantaa varmasti :) Pystyn hyvin samaistumaan alkuraskauden pahoinvointiisi, siitä 2x kärsineenä. Mikä ihmeen aamupahoinvointi?? 24h pahoinvointi :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Paljon onnea♥

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea! 35 on ihan hyvä ikä, itsekin sain nuorimmaiseni sen ikäisenä ja kaikki sujui paremmin kuin esikoisen kanssa (paitsi ehkä raskaus väsytti enemmän, mutta vaikea sanoa johtuiko se siitä, kun ei pystynyt lepäämään niin paljoa). Hyvää odotusta! T. Monivuotinen lukija

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin arvasin oikein jokunen aika sitten. Onnea ja siunausta koko suloiselle ja sinnikkäälle pikku perheelle!

Pirkko kirjoitti...

Oikein paljon onnea!

Katri Kuvaja kirjoitti...

Oi, onneksi olkoon!

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea! Ja mukava päästä seuraamaan odotustasi! Seurailin jo Alvarin odotusta, meidän esikoinen syntyi pari kuukautta Alvarin jälkeen ja nyt odottelemme pikku kakkosta syntyväksi heinäkuussa. Ja 35 pärähtää täälläkin mittariin ennen laskettua aikaa! 😊

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa, 35 on nuori, joten älä huoli!
Toivottavasti odotusolot helpottavat.

Hanneli (haaveilee kolmannesta, ja 35 jo täynnä)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana uutinen, oikein paljon onnea! 35 on ihan hyvä ikä olla raskaana, itsekin sain toisen lapseni 35-vuotiaana. Ja 3kk lapsen syntymän jälkeen täytin 36 :)

-Charlotte

Suketus kirjoitti...

Lämpimät onnittelut ihanasta uutisesta! :)

Ninni kirjoitti...

Ihanaa! Onnea oikein paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Tilda!! Olen seurannut mukavaa blogiasi pari vuotta erityisesti vintagejuttujen ja opepohdintojen takia, mutta nyt olen erityisen innoissani, koska olen itsekin (ekaa kertaa) raskaana, pari viikkoa sinusta jäljessä ja täpinöissäni tästä. Kiva siis seurata odotustasi, kaikkea hyvää teidän perheelle! T. Rea

Turun Tilda kirjoitti...

Vakkari: <3

anonyymi: Lämmin kiitos toivotuksestasi. Kiva, että olet viihtynyt blogini parissa :)

anonyymi2: <3

Elina: Joo, oli varmaan aika läpinäkyvää :D varsinkin kun en osaa olla kertomatta elämäni konteksteista vähintään hiventä. Eihän tuo 35 vielä paha ole, kaiketi :)

Lotta: Kiitos, Lotta!

anonyymi 3: <3 <3

Celia C: Kiitos toivotuksista. Kyllähän meitä kohtalontovereita taitaa olla oksujen suhteen. Käyn varmasti vilkaisemassa blogiasi :)

Turun Tilda kirjoitti...

Helmis: Kiitos, Helmis <3

Anonyymi ikätoveri: Voi, onnea myös sinulle! Pidän kovasti peukkuja teille, että kaikki menee hyvin! Kiitos onnitteluista!

anonyymi4: Kiitos, toivotaan, että koittaa ;)

Lotta R: Kiitos, Lotta! <3

Lammas: Kiitos <3

Pauliina: Kiitos! Katsotaan, miten bloggailu onnistuu sitten kahden kanssa. Organisointikyvyn täytynee hieman kehittyä ainakin ;)

anonyymi5: Kiitos1 Huh, tällä hetkellä kolme tuntuu jo ihan hurjalta määrältä. Kiva kuulla kuitenkin, minkä ikäisinä lukijat ovat saaneet lapsia. :)

Sra: Kiitos kommentista :) Ei oteta paineita puolin ja toisin. On tokitosi kiva kuulla, että joku vanha pitkäaikainen lukija on vielä linjoilla :)

HeidiS: Kiitos <3

Outi: <3 <3

Teija: Ihanaa kuulla(vaikkei olekaan ihanaa, että joku joutuu kärsimään) että kohtalontovereita löytyy! Kiitos tarinastasi ja onnitteluista :)

Hannele Ruusukummusta: <3

anonyymi6 (monivuotinenlukija): Kiitos onniteluista ja kokemustesi jakamisesta. Tämä on hyvä ikä :)

anonyymi7: Hyvin arvattu ;) Kiitos <3

Pirkko: <3

Katri Kuvaja: <3


Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi odottaja: Kiitos onnitteluista ja onnea myös teidän loppuraskauteen. Onpa kiva kuulla meidän yhteisestä odotustaipaleesta :)

Hanneli: Kiitos onnitteluista ja tsempistä! Toivottavasti teillä tärppää, jos on aktiivisena toiveena :)

Charlotte: Kiitos vertaistuesta ja onnitteluista :)

Suketus: Lämmin kiitos onnnitteluista <3

Ninni: <3

Rea: Kiitos onnitteluista! Paljon onnea teidän odotusaikaanne! Pidän peukkuja, että kaikki menee hyvin. Kiva, että myös kerroit, mikä toi sinut tämän blogin pariin :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Tilda! Itse täytin 40 vuosi lapseni syntymän jälkeen. Siihen verrattuna olet vielä nuori! :)

Kukkaisunelmia kirjoitti...

Oi ihania uutisia! Onneksi olkoon! :)

anki kirjoitti...

Paljon onnea! Pidän peukkuja että kaikki menee hyvin ja olokin helpottuu. Olen hieman satunnainen lukija, mutta kuinka satuinkaan kurkkaamaan tänne nyt kun juuri olen nähnyt oman esikoiseni ultrassa. Olen tasan kaksi viikkoa sinua jäljessä.