torstai 5. kesäkuuta 2014

Mistä pienen pojan vaatteet on tehty (ja miten stailattu)?

Torstain aamupäivää!

Nyt, kun on vauhtiin päästy, niin tehdäänpä vielä yksi postaus. Ensi viikolla voikin olla sitten hiljaisempaa, koska matkustan ensin vanhempieni luokse ja sitten ystäväni väitöstä juhlimaan.

Mutta päivän epistolaan. Heitän nyt kehiin tarkoituksella kärjistävän ja provosoivan väitteen: tyttövauvoja suositaan pukeutumisen suhteen niin vaatekaupoissa että aikakauslehtien sivuilla. Nyt tässä pari kuukautta pikkulastenvaateosastolle jo uskaltautuneena olen ainakin havaitsevinani, että tytöille on tarjolla vaikka minkämoista rimpsumekkoa ja monen tyylisiä vaatteita; pojille näköjään pitäisi laittaa päälle lähinnä räikeitä värejä, robotteja ja mikä pahinta - PÄÄKALLOJA. Esimerkiksi pikkutytöille on näköjään olemassa hempeitä bambi- ja rusettiaiheisia tutinpidekkeitä ja pojille sitten niitä kolisevia luukasoja. Että minua ärsyttää!!! Allekirjoittaneen mielestä ainakin pääkallo viittaa kuolemaan, joten sellaisia symboleita ei nyt tähän talouteen haluta yhtään enempää.

Sitten taas taannoisessa keväisessä Vauva- tai Kaks Plus-lehdessä (en muista kummassa) esiteltiin kesäistä vauvamuotia. Kas vain, sivulle oli ahdettu neljä rimpsumekkoa ja YKSI asu, joka oli ilmeisesti tarkoitettu pojille. No, naapurin pikkupojan isä totesi lakonisesti vuodatukseeni, että katsopa vaan vaikka Stockmannin kuukausittaista kanta-asiakaslehdykettä - ihan sama suhdehan siellä pitää. Kahdeksan sivua naisten vaatteita ja kaksi miehille. Nyt hienohelma Tildukkakin on saanut tulikasteen poikalapsen äidin elämään ;)

Ugh, hormonihirviöinen poikalapsen odottaja on puhunut! Kertokaapa te kokeneemmat poikalasten äidit, mistä ja miltä merkiltä löytää kivoja, harmosia ja tyylikäitä poikavauvan ja vanhempien poikalasten vaatteita. Korostan vielä, että toivoisin löytäväni kirkkaiden värien sijaan hieman murretumman ja haaleamman sävyisiä vaatteita, en kuitenkaan pelkkiä Gantin tai Benettonin kaltaisia logovaatteita vaan sellaisia söpojä, ajattomia ja leikkimielisiä pikkupojan vaatteita. Toki arvostan myös sitä, että tällaiset lastenvaatteet olisivat mahdollisimman eettisesti ja myrkyttömästi valmistettuja.

Yhden erityisen poikkeuksen olen tähän mennessä peruskauppojen valikoimasta löytänyt. Kappahlin Newbies-vauvanvaatesarja on aivan ihana! Pikkuruiset vaatekappaleet edustavat  skandinaavisen pehmeää värimaailmaa ja ovat orgaanisesta puuvillasta valmistettuja.


Ihan paras löytöni mallistosta olivat nämä vaaleat pöksyt, joissa on hauska nallenpää takalistossa :D Odotankin innolla syksyn mallistoa, josta löytynee kivoja hempeähköjä vaatteita myös poikavauvalle. Iina oli päässyt tutustumaan tulevan syksyn Newbies-mallistoon ja ainakin postauksen kommettilootassa käydyn keskustelun perusteella malliston kestyvyyteen ollaan oltu tyytyväisiä.


En ole ihan hirveästi muuten viitsinyt vielä vauvanvaatteita shoppailla, sillä haluan ensin nähdä sen äitiyspakkauksen livenä. Name it-merkiltä kuitenkin hankin sen ihka ensimmäisen pikkubodyn ikäänkuin rohkaistakseni itseäni ja nyt myöhemmin löysin vallan söpöjä neutraaleja harsoja samaiselta merkiltä. Nuo beiget ja vaaleat tähtiharsot voi pestä 60 asteessa; en ole ainakaan toistaiseksi törmännyt harsoihin, joita voisi ihan keittää. Onko kokemusta, riittääkö 60 astetta harsojen pesuun?


Tässäpä vuodatukseni, jään nyt innolla odotettelemaan, mitä kommenttiboksi laulaa :)


Mukavaa hellepäivän jatkoa!

32 kommenttia:

Satu-Elina kirjoitti...

En ole itse poikalapsen, vaan kahden tyttölapsen äiti mutta kommentoinpa kuitenkin :) Suosittelen kotimaista Marlon-vauvanvaatemerkkiä, on saatavissa ainakin Prismassa. On myrkytön ja eettinen, löytyy aika paljon neutraaleja vaaleita vaatteita mutta myös muutamia väripilkkuja.
Ja noista pääkalloista lasten vaatteissa on myös pakko kommentoida, ne oudoksuttavat minua todella paljon... Toisaalta ihan "jännä" yhteiskunnallinen ilmiö että meillä on nykyään niin vieraannuttu lapsikuolleisuudesta että pääkalloa voidaan käyttää jo koristeena. Mutta kun se toisille on kuitenkin edelleen kauheaa todellisuutta niin en, en voi noita koristeita hyväksyä...

Maria kirjoitti...

Just eilen kattelin että noi newbie-vauvanvaatteet on aivan supersuloisia ! Alotin siis maanantaina kesätyöt KappAhlissa :D

Ite oon löytäny siskonpojalle supersöpöjä vaatteita Lindexiltä ja ne on kyllä kestäny vissiin aika hyvin. Ainakin Nooan lempipaidoiksi niistä on muutamat päätyny :) hih. Siskon mukana on tullu kans käytyä (just viikko sitten) Polarn O.Pyretissä, siellä on kans aika kivoja. Näitä just ihasteltiin, mutta on jo liian pienet Nooalle. Niin söpöt, en kestä :D
http://www.polarnopyret.fi/tuote/potkuhousut-50-68/60227294/

:)

Saara kirjoitti...

Kahden pojan äitinä on ihan tuttua tuo vaihtoehtojen vähyys.

Noita vauva-ajan vaatteita ehtii käyttää niin vähän, että kyllä ne kannattaa käydä kirppiksiltä hankkimassa. :) Esim. Kaarinan lastenkirppis Seesamissa on tosi siistejä vaatteita. Suosittelen!

Anonyymi kirjoitti...

Totta on, että niitä prinsessamekkoja on todella paljon liikkeissä, mutta kun tarkemmin katselee niin kyllä hienosti pukeutuneita pieniä miehiä näkyy myös katukuvassa ja esim. erilaisissa juhlissa. On pieniä ihania ruutupaitoja ja slipareita ja pieniä pikkutakkeja. Siis kun vauvaikä on ohitettu. Vaaleansinisiä bodyja ja potkupukuja taitaa myös olla vauvanvaateliikkeissä. Enkä tällä tarkoita sitä, että pojat pitäisi aina pukea siniseen.

Vakkari

Lotta kirjoitti...

Satu-Elinan mainitsema Marlon on hyvä kriteereitäsi ajatellen. Itse pidän kovasti kotimaisista Myllymuksujen vaatteista, olen ostanut niitä sekä tytölle että pojalle, mutta ne ovat ns. uusretroa, eli ehkä liian värikkäitä makuusi. Totuus kuitenkin lienee, että useimmat lapset (vauvaiän ohitettuaan) pitävät nimenomaan värikkäistä vaatteista, mikäli saavat itse valita. :)

Martta kirjoitti...

Ainakin Ikean harsot saa pesulapun mukaan pestä 95 asteessa. 60 on kyllä tavallisesti riittänyt meillä. Mulla on tyttö, mutta tuosta jo mainitusta Marlonista olisin myös vinkannut. Oletko muuten tutustunut Lumoan-merkin vaatteisiin? Heiltä tuli nyt keväällä ensimmäinen lastenvaatemallisto, jossa on hyvin unisex-tyylisiä vaatteita ja pehmeitä sävyjä. Ovat toki selvästi näitä perusketjujen vaatteita hintavampia, mutta ehkä sitten, kun vauhdikkain kasvupyrähdys on ohi?

Anonyymi kirjoitti...

Kahden pojan äitinä (ja pian kolmannen) olen tehnyt samanlaisia havaintoja vaaterintamalla sukupuolijakautuneisuudesta. Meillä suositaan melko klassista ja neutraalia linjaa, välilä toki jo isompaa poikaa kuunnellen ja jotain värikkäämpiäkin printtipaitoja ostellen. Omaa silmää miellyttäviä vaatteita olen löytänyt KappAhlista, Name Itistä ja lisäksi olen tilannut täältä: http://fi.nextdirect.com/en/
Luotettava ja toimitukseltaan nopea nettikauppa. Mallistossa on yleensä aina ns. perinteisempiä lastenvaatteita.

T. E

Saara kirjoitti...

Itseäni ahdisti poikien vaatteissa myös juuri tämä, että ensinnäkin kuviot on just tota pääkalloa ja erilaisia superhahmoja, en tykkää niistäkään... Ja sitten värimaailma monessa liikkeessä on vaan sininen-vaaleensininen-kirkkaanvihreä-musta.... Niinpä sitten poikaani odottaessani ostin odotusaikana vaaleenpuna-valkoraitaisen bodyn sille ihan vaan protestiksi. Kyllä sitä bodya tuli sitten käytettyäkin.. ;) <3

Sittemmin olen nyt hurahtanut just pieniin "virallisen näköisiin" vaatteisiin ja näin kesäksi ei ehkä ole söpömpää ku luonnonväriset/valkoiset pellavavaatteet pienelle, ainakin näin mun mielestä. <3 :D Suosikkeja löytyy mm. Zarasta, Lindexiltä ja KappAhlilta.

Mutta iso osa leikkivaatteista onkin sitte siskolta perittyjä. Mitäs ne punaset haittaa, kun ei nyt ihan mekkoja hänelle pue kuitenkaan. :D Ainoo, että siskon luonne on huomattavasti räiskyvämpi, joten värivalikoimakin on ollut laajempi ja nyt tälle vähän totiselle pienelle miehelle tekee mieli sittenkin pukea vähän värittömämpää...

Anonyymi kirjoitti...

Samalla tavalla ikävää on kyllä sekin, että vaikka tytöille löytyy vaatetta, ne ovat järjestään pelkkiä "tyttövärejä" ja täynnä rimpsuja ja glitteriä. 10-20 vuotta sitten taisi olla vielä niin päin, että kaupoissa oli enimmäkseen vaatteita _lapsille_ eikä yhtä räikeästi eroteltuna tytöille ja pojille.

Anonyymi kirjoitti...

Jep, tutulta kuulostaa. Minulla on kaksi poikaa ja kuopuksena tyttö. Poikien kanssa, kun oli tottunut tuohon valinnan vähyyteen piti tytön kanssa olla tarkkana ettei mopo karkaa käsistä ;). Minun lapsukaiseni ovat jo vauvaiän ohittaneet, mutta Pomp de luxilla on mielestäni kauniita lasten vaatteita. Vauvavaatteiden laadusta en siis osaa sanoa, mutta eipä se kulutuskaan silloin vielä hirmuista ole.

Tuire kirjoitti...

Kahden pojan äitinä olen niin ärsyyntynyt asiasta. Nyt kahdeksan vuotiaalle ei meinaa löytyä sandaaleja kaupoista, kaikki ovat loppu. Tyttöjen väreissä löytyy kyllä, tottakai.

Inhoan sitä, että puhutaan lastenvaatteista kun tarkoitetaan tyttöjenvaatteita. On paljon merkkejä, jotka valmistavat vaatteita vain tytöille.

Tykkäsin myös noista suomalaisista Marlon vaatteista ja kurkkaapa Pomp de Lux. Onneksi tilanne paranee koko ajan.

Lisäksi esim. tavallisia collegehousuja ei aina saa poikien puolelta, joten muista kurkata niitä tyttöjen osastolta.

Ihanaa, että saat pojan! Onnellista loppuodotusta!

Fantome kirjoitti...

Hmm, en ole oikein koskaan tajunnut yhtä asiaa. Miksi ihmeessä tytöt ja pojat pitäisi pukea jo vauvasta asti jonkun sukupuolimuotin mukaan? Eri asia sitten, kun nassikoilta alkaa löytyä omia mielipiteitä (suuntaan tai toiseen). Mitään anatomista selitystäkään ei kukaan ole koskaan antanut tälle jaottelulle, aika samanlaisia luulisin pikkuvauvan tarpeiden olevan sukupuolesta riippumatta. :D

Esimerkiksi pääkalloista tykkäävät todennäköisesti pukevat myös tyttölapsensa tuohon kuvioon. :) Omaan makuuni ne eivät myöskään ole, mutta ymmärrän esim. merirosvoja fanittavan vanhemman innostuksen niihin. Jos joskus vielä lapsia saan, ajattelin ostaa kestäviä&laadukkaita vaatteita kumman tahansa sukupuolen "osastolta". Kirppareilla näkee mielestäni hyvän värivalikoiman minivaatteita, ja ehkä syksyn tullen murretut sävyt ilmaantuvat myös kauppojen vauvaosastolle? :) Toki silloin voi olla liian myöhäistä enää shoppailulle sinun tapauksessasi. :/

Taisin kyllä hieman poiketa aiheesta pohdintoineni, hups. :)

Stella kirjoitti...

Edellä on tullutkin jo hyviä vinkkejä. Lisäksi tämä sivusto on ollut tämän poikasen (äidin) mielestä ihana vaatettaja: http://fi.nextdirect.com/en/

Anonyymi kirjoitti...

Ellos myy aivan ihanaa ranskalaista lastenvaatemerkkiä nimeltä Vertbaudet, usein myös alennuksella. Vaatteet ovat ajattomia, joten olen itse ostanut esim. merkin kesävaatteita Elloksen alesta seuraavaksi kesäksi.Kammoksun myös pääkalloja ja iskulauseita poikien vaatteissa. Onnellista odotusta! t. kahden pojan ja kahden tytön äiti ps. elloksen alekoodit toimivat useimmiten myös ko. merkin vaatteita tilatessa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen kahden pojan äiti, joka ei ole mitenkään erityisen innostunut retroilusta. Itse olen löytänyt kivoja vaatteita Lindexistä, Kappahlista ja Zarasta sekä tilaamalla/tuomalla ulkomailta Pomp De Luxilta, Gapilta ja Nextiltä. Myös Polarn O Pyretillä on jotain kivoja juttuja..

Kerttuli kirjoitti...

Noi Newbiet on tosi suloisia :) Tulepas muuten joku päivä katsomaan mitkä meidän tyttöjen pieneksi jääneistä vaatteista teitille kelpais :) Perustrikoota löytyy runsaasti myös ns. tyttövärien lisäksi valkoisena, turkoosina, vihreänä ym. Meillä on myös talvipuku, joka vois kiinnostaa sua, tummansininen Newbie :) Soita vaikka tai laita viestiä milloin pääsisit tulemaan, olis muutenkin kiva nähdä!

Kerttuli kirjoitti...

Ai niin ja meillä on ollut tuo sama Newbie-raitabody punaraidallisena, oli oikein pehmoinen ja hyvä käytössä. Kietaisubodyt on pienellä käteviä, samoin "tumpulliset" bodyt parin ekan viikon aikana (jolloin ei saa teräviä pikku kynsiä vielä leikata), koska meillä ei ainakaan mitkään irtotumput pysyneet käsissä hetkosta kauempaa...

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Tällä bloggarilla on nyt 2-vee poika ja hän pukee lapsensa iloisiin vaatteisiin. Usein myös esittelee eri lastenvaatemallistoja, juuri sellaisia ihania kuoseja, joita ei prismacittarista löydy. Myös vinkkejä aleista jne. Kannattaa selata kauemmaksikin ja inspiroitua. http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/

Mä ostin ihanaa retronorsusarjaa mun pojalle, blogista bongattu. Muuten, jos vauvalle löytyy kivoja kuoseja niin 2-veelle ne supistuu entisestään.

Ja tässä tasa-arvon Suomessa, tytöille on ok käyttää sinisiä vaatteita, hameita ja housuja. Poikien maailma on kova jo vaatteidenkin suhteen. Kuka sanoo, että ah meillä on tällainen ihana tyttöpoika pojasta, mutta tytöistä kyllä sanotaan, että meillä on reipas poikatyttö.

Avautuminen :) nyt ekaa kertaa miettii maailmaa siitä, et minkälainen paikka se on kasvaa pojalle.

Harmittaa myös se, no isovanhemmat on isovanhempia, mutta pojan pappa ainaa hokee lapsellemme, että reipas poika, reipas poika, tuleeko susta isona kova jätkä. Onneksi se tuskin kauheesti vaikuttaa pojan kehitykseen.

T. Salla

Anonyymi kirjoitti...

Pomp de Lux on tosi kiva ja sellainen kuin Silverjungle. KappAhlin vaatteet on myös olleet laadukkaita. Valkoiset harsot saa tosiaan pestä 95 asteessa, mut 60 asteen pesu on meillä ainakin riittänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Ja heh. Mun lapsi on ens viikolla 2-vee. Ja tällä hetkellä jo muutaman kuukauden ajan haluaa ihan oikeasti valita itse vaatteensa. Niistä tuleekin välillä kiukkukohtauksia :D

Autopaita, autopaita. Jännä, mistä se tulee.. Mutta autopaidat on kaikista tärkeimpiä. Ja uudet vaatteet aina epäilyttävät, mutta koska poika rakastaa junia, uudet vaatteet, huolimatta kuosista, saa markkinoitia sillä, että kyseessä on junavaate.

T. Salla

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, itse taas olen puolivuotiaan tytön äitinä tuskaillut vaatetarjonnan vähyyttä kun satun itse inhoamaan yli kaiken vaaleanpunaista ja niitä my little pony/barbie ym. printtejä koossa 68... En kyllä innostu myöskään pääkalloista, mutta silti olen ostanut paljon vaatteita tytölleni H&M:n ja Lindexin "poikavauvojen" osastolta.

Tuula kirjoitti...

Kolmen, jo aikuisen pojan äitinä sanoisin, että harsot tulisi vielä 60 asteen pesun jälkeen steriloida silittämällä. Itse ainakin tein niin,eikä tullut yhtään ainutta silmätulehdusta. Harsoja kun tulee käytettyä moneen juttuun vauvan kanssa. Vaatemerkeistä en osaa sanoa mitään,sillä ne on muuttuneet niistä ajoista. Muistan vaan,että silloin 90-luvulla oli ihan sama tilanne. Iloista odotusta! Toivoo Tuula

Saara kirjoitti...

Harsoista pakko lisätä vielä , että mulla on noita Name Itin kuviollisia harvoja, ja pesen ne kyllä 95 asteessa, ihan hyvin kestää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hmm me kyllä pestiin harsot 60 asteessa, eikä tullut yhtään silmätulehdusta. Silmät puhdistettiin pumpulilapuilla synnärin ohjeiden mukaan. Mutta nykypäivän suositus on, että ylihygienisyyttä vältellään, jotta muksu ei tule allergiseksi. Eihän se syyseuraussuhde aivan suora ole, mutta yleisessä kaavassa näin on. Ei keitetty tuttia kuin ehkä kerran kuukaudessa vaikka se olisi tippunut lattialle / maahan. Ihan terve 2-v meillä toistaiseksi on ja tutistakin luovuttu. Koira nuoli vauvan kasvojakin välillä kun ehti yhtäkkiä lipasta siinä vieressä.

T. Salla

Päivi kirjoitti...

Siihen aikaan kun oma poikani syntyi, lasten mummi asui saksassa, ranskan rajalla ja suurin osa vaatteista ostettiin Ranskasta, jossa lapset eivät kulje pääkalloissa vaan kauniissa murretuissa väreissä. Nyt poika täyttää jo 12 ja vaatteisiin ei paljoa enää voi vaikuttaa ja mummikin asuu jo Suomessa. Samoin tyttöjen vaatteet siellä on jotain ihan muuta.

Äni kirjoitti...

Mulle tuli heti murretuista sävyistä mieleen Pom de Lux: http://www.pompdelux.com/fi_FI/. Toki, ovat kalliimpia, joten itse en aivan piikuvauvalle (alle 74cm) tuhlaisi näin kalliisiin, mutta ainakin meidän (rimpuloilla ja pienikokoisilla) lapsilla koosta 74cm alkaen samat vaatteet ovat olleet useamman kuukauden käytössä, joten silloin olen uskaltautunut ostamaan vähän kalliimpiakin vaatteita. JA mun mielestä Pom de Luxilla on niin ihania poikien vaatteita, että ostin täksi kesäksi omille tytöille kummallekin poikien mallistosta shortsit ja housut. :D

(Yleisesti ottaen mua nyppii tuo tarkka rajoittelu tyttöjen ja poikien mallistoihin ja jopa osastoihin kaupassa, enkä niitä rajoja itse noudatakaan, mutta jätän nyt silti tässä paasaamatta enempää. ;))

Anonyymi kirjoitti...

Zarasta löytyy suloisia vaatteita sekä tytöille että pojille, pidän myös Mayoralin (myynnissä mm. Stokkalla) vaatteista sekä pojalle että tytölle. Omalle pojalle olen ostanut paljon myös Polarn och Pyretin vaatteita. Sen sijaan sisarelleen en ole sieltä oikein riittävän "epäretroja" vaatteita löytänyt... Benettonilla on myös kivoja poikien vaatteita.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai se vaaleanpunainen niin paha väri ole? Minusta ne hörhelömekot on hurjan suloisia ja olen niitä pikkutytölleni välillä pukenut. Toisaalta puen hänet välillä myös mustaan, tummansiniseen tai muuhun ns. poikaväriin.

Hassua, että lapset pitäisi pukea jotenkin persoonattomaksi, että osoittaisi vanhempien olevan jotenkin tosi edistyneitä eikä kategorisoivan ihmisiä. Ei kannata ylianalysoida. Joskus se hento vaaleanpunainen mekko on todellakin vain mekko. Ja seuraavassa hetkessä se rasavilli tyttö viillettää hurjissa leikeissään, oli päällä punainen mekko tai siniset housut :)

Turun Tilda kirjoitti...

Satu-Elina: Kiitos vinkistä :) Kai nuo pääkallot ovat rantautuneet heavy-musakulttuurista tai viittaavat merirosvoihin, mutta minusta vaavin ei tarvitse olla mikään uskottava 666-rokkari vielä lapsena...

Maria: Onnea kesätöistä, vaatekauppa sopiikin hyvin sulle :)

Polarn O. Pyretissa on kyllä kivoja vaatteita, vaikkakin vähän tyyriimpiä sellaisia. Nuo housut ovat kyllä ihkut!

Saara: Olenkin ostanut yhden bodyn jo Seesamista. Tosi hyvä paikka! :)

vakkari: Juu, pojille on kyllä ihania herrasmiehen vaatteita. Just ihania vaikka 2-vuotiaalle :)

Lotta: Kiitos vinkistä! Täytyy tsekata. Juu ja en ole värikkäitä vaatteita vastaan, ihastuin vain noihin newbiesin astetta neutraalimpiin sävyihin :)

Martta: Kiitos harsotiedoista! Lumoan on tuttu merkki. Omistan yhden aikuisten malliston tunikan ja olen tykännyt siitä kovasti. Ehkäpä sitten juuri vähän vanhemmilla voisi katsella sieltä!

Turun Tilda kirjoitti...

E:Kiitos vinkistä!

Saara: Kiitos vinkeistä! mielestäni pojalle voi hyvin pukea punaista ja vaaleanpunaistakin, kunhan nyt ei ala mekkoihin pukemaan (jollei poika erityisesti halua kokeilla..) :)

anonyymi: Hyvä mielipide! Miksi vaatteet ovat ylipäätään niin kategorisoituja? Juuh, ja minua on jo lohdutettu sillä, että poikaa voi olla helpompikin pukea tyylikäästi juuri tuon tyttöjen glitterja Hello Kitty-viidakon vuoksi ;)

anonyymi2: kiitos vinkistä :)

Tuire: On tosiaan erikoista, että lastenvaatteet ovat monasti = tytönvaatteet. kiitos hyvistä vinkeistä!

Fantome:Olen kanssasi ihan samaa mieltä, aion katsastaa vaatteita osastosta riippumatta, vaikken toki poikaani ajatellut mekkoihin pukea ;) Tuossa aiemmin tuli hyvä kommentti siitä, että kuulema 20 vuotta sitten tarjolla oli lastenvaatteita, nyt kaupoissa on kategorisoidut hyllyt tytöille ja pojille. Tylsää.

Stella: Kiitti vinkistä :)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi3: Kiitos Ellos-vinkistä :)

anonyymi4: Kiitos vinkeistä :)

Kerttuli: Oijoi, kuulostaa hyvältä. nähdään nyt sitten viimeistään jossakin vaiheessa jussin jälkeen :)

Salla: Kiitos blogivinkistä! Voi suomalaista miestä! Kulttuuri muuttuu niin hitaasti. Ihana markkinointi kikka tuo junailu :D

anonyymi5: Kiitos vinkeistä, myös harsoihin liittyen :)

anonyymi6: No varmasti asia on osoittain katsojan silmissä. Mielestäni muuten Kapphalin Newbies-sarjan tyttöjen vaatteet (mekot) olivat aivan ihania...

Tuula ja Salla: Varmaan steriloinnista ei ole haittaa, mutta jos se joskus jää, niin varmaan pärjää. Ainakin jos ei käytä harsoja kestovaippailuun.

Saara: Ok, hyvä tietää Name it´n harsoista!

Päivi: No onneksi nykyään on verkkokaupat. Täytyykin selailla keskieurooppalaisten merkkien sivuja :)

Turun Tilda kirjoitti...

Äni: kiitos vinkistä! Juu, ihan keinotekoisia nuo rajat!

anonyymi7: Kiitos vinkeistä :)

anonyymi8: Minun mielestäni tyttöä saa pukea vaaleanpunaiseen kaikin mokomin. Ehkä, jos asua on aina vaaleanpunaista, niin se alkaa sitten tökkiä ;) Valitettavasti taitaa olla niin, että sitten, kun jotkin uhmaikäiset pikkutytöt pääsevät valitsemaan vaatteensa, niin päällä on pelkkää Hello Kittyä :D

Lähinnä mua harmittaa lehtien ja kauppojen valmiiksi luodut kategorisoinnit, niin taisi harmittaa monia tänne kommentoineitakin...