tiistai 28. helmikuuta 2012

Uusi nousu

Hei vain kaikki pitkästä aikaa!

Postaukseni otsikko viittaa siihen, että olen ollut pohjalla. Siis ihan konkreettisesti sängyn pohjalla. Hiihtoloma kului nimittäin lähes kokonaan mukavasti influenssassa. Samaan tautiin kellistyi prikulleen samaan aikaan myös mieheni, joka sairaslomaili sitten peräti neljä päivää. Olisikohan ollut hänen henkilökohtainen ennätyksensä? Meillä oli siis kerrankin yhteinen hiihtoloma sängyssä, romanttisesti niistäen ;)


Samaisella hiihtolomalla oli aikaa pohtia kaikenlaista, esimerkiksi tätä blogia. Kuten monille pitkän aikaa bloganneille, myös minulle iski henkinen väsymys bloginpitämiseen. Tuli yhtäkkinen halu iskea koko tämä roska pyttyyn lopullisesti. En itsekään tahdo jaksaa näitä kehää kiertäviä jaaritteluitani. Yritin katsoa myös objektiivisemmin blogin elämästä välittämää kuvaa - eihän se enää sisältänyt mitään muuta kuin työtä, työtä ja työtä...

No, kun tänään palasin työmaalle ja hyppärillä kävin nopeasti vilkaisemassa sähköpostit, huomasin, että blogini lukijakuntaan oli liittynyt muutama uusi opelukija ja uusia kivoja opeblogeja näyttää vihdoin syntyvän runsaamminkin! Päädyin ajattelemaan niin, että annetaanpa tälle raasuparalle vielä uusi mahdollisuus. Bloggaan, silloin kun jaksan ja niistä aiheista kuin jaksan. Katsotaan mitä syntyy.


Mukavaa viikonalkua ja voimia töihin! (pysykää terveenä & pikaisia parantumisia niille, jotka flunssan kouriin ovat kuitenkin jo joutuneet...)

Ps. Ensi viikolla koittaa NOPE-koulutus! Onko kukaan käynyt sitä? Oliko vaivan väärti ?

Ps.2 Huomasitteko, että olen vihdoin löytänyt maailman ihanimman opettajatrikoopaidan pyöreillä kauluksilla :)

13 kommenttia:

Onneli kirjoitti...

Itse olin toissasyksynä NOPE-koulutuksessa ja musta se oli kyllä hyvä! Ja uskon että siellä sullekin edelleen ihan kiinnostavia ja tarpeellisia juttuja vaikka typöelämässä olet jo ollut pidempään kiinni. Riippuu toki palkjon kouluttajista ja musita osanottajistakin.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olin puolitoista vuotta sitten NOPEssa ja olin silloin juuri valmistunut ja ensimmäisessä virallisessa opetyöpaikassa. Koulutus oli tosi mielenkiintoinen, sain hyödyllistä tieto varsinkin palkkaus- ja työsuhdeasioista. Kiva oli myös tutustua muihin tuoreisiin opettajiin ja saada vähän vertaistukea. :)

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt lopeta blogia kun olen alkanut tätä juuri lukea.

Sulla on ainakin välillä pitkiä päiviä. Montako viikkotuntia sulla on ja jos olet lukiossa ,niinkuin muistelen, montako ryhmää?

Pohdit ihan mielenkiintoisia asioita. Vaikka en enää itse viitsi alkaa bloggailla, kun en ole bloggaajasukupolvea niin näitä on kiva aina joskus lukea.

Satunnainen (ope)lukija

Kate kirjoitti...

Usko pois, työ&yms.jaaritteluja on paljon mielekkäämpää lukea kuin piilokaupallisia tai avoimen mainostavia blogeja. :) Alan kirkua, jos näen vielä yhden H&M Marni promon. :(

Mau kirjoitti...

Saako kysyä että mistä olet tuon ihanuuden löytänyt? Se on nimittäin just eikä melkein täydellinen! <3

(Paidasta siis puhun).

Turun Tilda kirjoitti...

Onneli ja anonyymi: Ok :) Hyvältä kuulostaa!

Satunnainen opelukija: En kai sitten :) Välillä on vaan pakko huilia, että on jotakin sanottavaa ylipäätään. Ihan kaikkea ei voi tällä foorumilla kertoa, vaikka kuinka haluaisi (esim. niistä koulutushaaveista), koska vain pelkää sen seurauksena huonontavansa omia mahdollisuuksiaan.

Itse asiassa tämä jakso on normaali. Viime jaksossa minulla oli 25 viikkotuntia ja nyt 20. Eron huomaa, nyt on tosi mukavia päiviä, vaikka ennen hiihtolomaa kurssiarvostelut ja esseiden tarkastamiset ruuhkauttivat arjen. Haastavaksi työni tekee se, ettei minulla ole rinnakkaisia ryhmiä (moni kollega voi opettaa samat asiat useammalle a,b,c jne luokalle). Minä hyödyn valmiista materiaaleista seuraavan kerran aina vasta vuoden päästä, jos siis silloin on töitä. no tähän asti on onneksi ollut :)

Kate: Tekisin sydämen, jos osaisin :D Kiitti!

Mau. Suuntaa siis lähimpään Vero Modaan, ehkä niitä vielä on jäljellä :)

Anonyymi kirjoitti...

Älä lopeta! Täällä kirjoittelee eräs säännöllinen lukija, joka tosin ei ole tainnut jättää kommenttia ennen. Olen humanistisen alan (en tosin historian) jatko-opiskelija, ja sun bloggausten aihepiirit kiinnostavat: kypsää ja perusteltuja mielipiteitä, mutta mukana myös vaatteita ja muuta kaunista:-)!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana paita! :) Ja sinun blogia on aina mukava lukea, toivottavasti jaksat jatkaa blogin pitoa!

Bertta

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda!
Olen eräs blogisi melko pitkäaikainen lukija, aloitin lukemisen nimittäin kolmannesta kirjoittamastasi postauksesta. Tieni blogiisi löysin Tyylitellen-blogin kautta, voi niitä aikoja. :)
Mitä kommentillani haluan kertoa on se, että olen aina pitänyt blogisi sisällöstä. Se on mielestäni aito ja mielenkiintoinen.
Toivon, että saan lukea vielä pitkään blogiasi :) Se on nimittäin niitä harvoja blogeja joita jaksan enää lukea!
Mukavaa kevään odotusta,
toivoo Tiltu

Martta kirjoitti...

Hei,

täältä samat terveiset kuin tuossa ylläkin, ethän vaan lopeta, kun juuri tänne löysin! Minusta sulla on kivan monipuolinen blogi, ja samoin kuin tuo Kate tuossa yllä, luen paljon mieluummin tällaista kuin niitä Marni-promoja. Muut ovat ihastelleet paitaasi, minä voisin ihastella hametta, näyttää kivalta!

Jemma kirjoitti...

Kävin Nopessa viime lukuvuonna, joka oli ensimmäinen kokonainen opevuoteni, ja silloin siitä oli kyllä paljon hyötyä. Uskon, että jos sulle uusi tiedollinen anti jäisikin niukaksi, niin iloa vertaistuesta, uusista naamoista ja kokemusten vaihdosta ainakin saat, koska ohjelmassa oli aika paljon keskustelua.

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi tutkija: Kiitos palautteesta, onpa hyvä, että historian opettajalla on perusteltuja mielipiteitä, kun hän kerta vaatii niitä oppilailtaankin ;)

Bertta: :)

Tiltu: oho, nyt taisi tulla ennätys! olipa mieletntä kuulla. No sinä varmaan tunnet ajatuksen juoksuni melkein paremmin sitten kuin minä, aina objektiivisetsi katosttuna :D

Martta: Kiitos palautteesta, yritetään pitää siis sopivan epäkaupallisena tämä blogi. no, valtavirtaketjujen yhteistyötä on ainakin turha tästä blogista odottaa. Ainut mikä voisi kiinnostaa on yhteistyö Your facen kanssa, jos se eräs turkulainen myyjä pääsisi stailaamaan minut; hän osaa nimittäin löytää päärynävartaloisille aivan ihanaia vaateyhdistelmiä :)

Jemma: Ok, kiitos nopearviosta :)

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin yksi, joka toivoo, ettet lopeta. Tekstejäsi on mukava lukea!

Kävin NOPEssa nelisen vuotta sitten (HUI, kun siitä onkin jo kauan!!) ja olin silloin ollut opettajana ehkä kaksi kuukautta. Olin niin uupuneessa tilassa, että en jaksanut hirveästi saada koulutukselta. Ja toisaalta opiskeluasiat olivat vielä niin tuoreessa muistissa, että koin jotkut asiat ehkä hieman kertaavina. Olisi kannattanut mennä vasta vaikka nyt, kun minulla olisi enemmän näkemystä ja kokemusta jaettavana ja keskustelujen pohjana. Harmi, ettei tuohon koulutukseen saa mennä kahdesti :/