keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Lempimekkoni x 10


Tervehdys!

Olo tuntuu onneksi normalisoituneen tällä viikolla ja olen jo tehnyt muutakin kuin ollut vaakatasossa!

Kiitos kovasti edelliseen postaukseen tulleista kysymyksistä ja postausehdotuksista. Siitä riittää aihetta varmasti muutamankin postauksen verran. Aloitetaan kummiskin mekoista, koska sellaisten perään kyseltiin pariinkin otteeseen.

Lempimekkoni - ah, miten monimutkainen ja haasteellinen aihe, ihan oikeasti! En pysty valitsemaan oikeasti sitä yhtä tärkeintä; kymmenenkin on haasteellista löytää! Toiseksi mietin, voinko ottaa listalle sellaisiakin, jotka eivät tällä hetkellä täysin mahdu ylleni. Aihe on siis yllättävän kipeäkin, sillä rakastan mekkojani enkä haluaisi niistä luopua. Olen yrittänyt asennoitua aiheeseen niin, että teen ratkaisun mekkojen kohtalosta sitten joskus, kun lapsiluku on täynnä. Sitä ennen ei kannata hätiköidä.

Aloitetaanpa arkimekoista:

1. Charleston-henkinen mekko 1960-luvulta


Tämä vintagemekko löytyi hetken aikaa Turun Rautatiepuiston liepeillä vaikuttaneesta Retrobotista. Iloinen asia on se, että lasketun vyötärönsä ansiosta se mahtuu edelleen ylleni. Olen käyttänyt mekkoa paljon töissä; pitkä neuletakki ylle lämmittämään ja helminauhaketju kaulaan. Se on siinä :)

2. Rento palleromekko 1970-luvulta


Jos minun pitäisi nimetä lempivaatemerkkini, se saattaisi olla suomalainen Golden Finn. Top10 listallenikin mahtuu kolme mekkoa kyseiseltä merkiltä! Löysin tämän mukavuusmekon turkulaisesta Art+Design-liikkeestä, joka on ollut näköjään ykköspukijani viime vuosina (jos tätä mekkolistaa tarkemmin tutkitaan ;)). Palleromekko on ihanteellinen työvaate, mutta siinä kehtaa onneksi olla kotonakin. Imetys- ja raskauskauden vuoksi en ole voinut mekkoa käyttää, mutta nyt sen voisi oikeastaan ottaa uudestaan käyttöön. Kiitos muistutuksesta :D

3.  Mukasiveä kirjastontätimekko 1960-luvulta


Jos minun olisi ihan pakko valita yksi mekko tästä listasta yli muiden, niin kyllä se olisi tämä. Kyseisen mekon löytymisellä on ollut suuri symbolinen merkitys myös tälle blogille. Mekon myötä aloin tietoisesti viedä tyyliäni enemmän vintagehenkiseksi. Mekko löytyi muuten ensi visiitilläni VintagEija´s putiikkiin. Eijasta on tullut matkan varrella, ihana tuttu tyyppi, jonka luona Maariankadulla on aina mukava poiketa.


4. Marimekkoni mun 1970-luvulta


Kaunein näkemäni Marimekko! Myös Armi elää-elokuvasta tuttu. Vyötäröni ei ole kyllä parhaimmillaan, mutta kyllähän nuo 1970-luvun alun väri-iloittelut sen puutteen korjaavat ;) Tämä mekko löytyi huutonetista.

Kesämekkoja:

5. Maksimekko 1970-luvulta


Miettikääpä, tällainenkin on mahdollista: laadukas suomalainen puuvilla mekko, jonka voi pestä 60 asteessa, kaunis printti, joka ei ole haalistunut sitten 1970-luvun yhtään ja joka ei ole liian räikeä nykyajan työvaatteeksikaan. Itkin katkerasti, kun rintavarustukseni ei mahtunut tähän imetyskuukausina. Nyt en ole uskaltanut kokeilla. En myy vielä! Olen kiitollinen niistä vuosista, kun mahtui työkäyttöön ja toivon parasta. Merkki on Golden Finn ja ihanuus löytyi jälleen kerran Art+ Designista.

6. Toisto tekee terää: maksimekko 1970-luvulta.


Jepulis, merkki on Golden Finn ja samat faktat kuin edellisen kohdalla paitsi, että tämä on ostettu lapsen saannin jälkeen ja mahtui varsin hyvin viime kesänä :) Ilmeisen onneksi mulla on niin outo maku, että saan rauhassa ostella mekkoni, mistä haluan. Tämä löytyi Turun Humalistokadun UFF:lta parilla kympillä. :D

Juhlamekkoja:

7. Fiftarihelma H&M:ltä


Minulla on muutama mekko, joiden kohdalla sydän itkee verta. Tämä henkkamaukkalainen ja sen minttu sisrapuoli ovat sellaiset. Olen hyväksynyt, ettei vyötäröni palaa välttämättä enää koskaan entisiin mittoihinsa. Siksipä olen vuoden verran kytännyt tätä yksilöä kierrätettyjen vaatteiden markkinoilta. Eli jos sinulla on tämä mekko koossa 38, niin tarjoa pois! Sitten voin pistää tämänkin myyntiin, kun niitä kyselyitä on välillä tullut :)

8. Cristelle & Co -neulemekko


Tämä mekko on hankittu aikoinaan Stockmannilta ja on ollut runsaasti käytössä. Olisikohan mekon salaisuus mukavuus. Läpuikuultavista hihoista ja kissarusetista plussaa :)

 9. Valmistujaismekko Lisa Larssonilta


Löysin tämän ihanan aidon 1950-luvun leningin Södermalmilta, Tukholmasta. Kun käyn rapakon takana, Lisa Larssonille on päästävä. Hieman epäilen, mahtuuko vyötäröni enää mekon uumeniin. Ehkä leninkiä voisi näyttää Eijalle ja kysyä, pystyykö taikoja tekemään. Tai sitten on otettava käyttöön perinteiset konstit - nimittäin korsetti. Elina, sulta saisi varmaakin vinkkejä aloittelijalle? :)

10. Unelmamekko 1950-luvulta


Kyllä nuo 1950-luvun vaatteet ovat vain niin kauniita ja niin armottomia vyötärölle ;) Tämä yksilö on kuitenkin pienennetty minulle sopivaksi, joten saumavaraa löytynee. Muutokset teki Eija ja mekko löytyi alunperin Art+Designista. Tuo kangas... Perustanko mekkomuseon?

Tällaista tänään! Mikä on oma suosikkisi näistä mekoista?

16 kommenttia:

Tuula's life kirjoitti...

Siis ihania mekkoja on monta. Mutta erityisesti tuo Marimekko, joka Armillakin (Minnalla) oli yllä Armi elää -elokuvassa viehättää. Kristiina Ratialla on myös tuo sama mekko yllään viimeisellä yhteisellä lomalla Meksikossa (Paha poika-kirjan kuva) Mukana lomalla ovat Armi, Kristiina ja Ristomatti ja lapset. Sekä Ilkka Salo ja Riitta Rasmus.
Kiitos kivasta postauksesta. Ja kivaa maaliskuuta!

Nimetön kirjoitti...

Tuo numero 10. unelmamekko on kyllä todellinen täyden kympin mekko! Upea!

Lotta kirjoitti...

Kiitos kivasta postauksesta! Mekko numero 2 näyttää mielestäni ylläsi kauniilta sekä mallin että värin puolesta.

Nimetön kirjoitti...

Suosikkini on tuo 7, joka löytyy myös omasta vaatekaapista minttuna ja ruskeana! Ikävä kyllä ei myöskään mahdu kahden lapsen jälkeen :( tosin koko ei taida kummassakaan olla 38, joten en saa sulle myytyä uutta mekkoa. Mekko on kyllä kokoonsa nähden tosi niukka vyötäröstä ja erityisesti rinnasta :(

Elina kirjoitti...

Minun suosikkini on tuo kymppi. Mitä tulee korsetteihin tai pikemminkin alaliiveihin, kysypä niistäkin Eijalta, hänellä on niitä myynnissä ja varmasti kokemusta opastaa oikeaan kokoon! Sovittamalla asia parhaiten selviää. Liivi on liian löysänä turha ja liian tiukkana tuskallinen, oikea puristuksen aste pitää löytää :)

Nimetön kirjoitti...

Ihania mekkoja - mutta numero 5 on sinun ylläsi aivan yliveto!

Karkkis kirjoitti...

Unelmamekko, Lisa Larsson tai pallomekko ovat suosikkini. Mutta kyllä muutkin ovat kaikki omalla tyylillään ihania.

Minua harmittaa, ettei nyt imetysaikana ole kovin helppo käyttää mekkoja. No, onneksi tämä on kuitenkin vain rajallinen aika.

Nimetön kirjoitti...

Pidän seiskasta ja unelmamekko kympistä. Molemmat niin kauniita, etten osaa pistää niitä paremmuusjärjestykseen.

Nimetön kirjoitti...

Minä tykkäsin eniten kolmosesta. Sopii hyvin sinulle, tosi kiva väri mm. ja kuvassa jotenkin mekon tyylinen kampaus. :-)

Nimetön kirjoitti...

2. Ja 10. aivan huikeat, loputkin vähintään upeita! Upea kokoelma! Ymmärrän myös varsin hyvin halun säilyttää yllemahtumattomatkin (onko toi sana?? :)). Samaa vikaa täällä. Ja kyllähän kaunis vaate toimii ihan sisustuselemettinä vaikka ei ylle mahdukkaan.

-Suvi

Nimetön kirjoitti...

Kaikissa vaihtoehdoissa kokonaisuus (=mekko, hiukset, korut, asusteet) hipoo täydellisyyttä, mutta ehkä kuitenkin silmää miellytti kaikista eniten nro 7. Fiftari-fani kun olen. :)

Tästä tuli mieleen, että ihaillessani eräässä vanhojen vaatteiden liikkeessä 1900-luvun alun asusteita, omistaja kertoi yhden asiakkaansa pukeutuvan aina 1800- ja 1900-lukujen autenttisiin vaatteisiin alusvaatteita myöten. Kiehtovaa. :)

Nimetön kirjoitti...

7,9 & 10. Ja niin haluaisin kans tuon 7:n löytää samassa koossa kuin sinäkin;)
36 on.. Mutta ei mene päälle;)

Kukkaisunelmia kirjoitti...

Aivan ihania mekkoja! 5,6 ja 10 ovat omia suosikkejani näistä. :)

Rinna Pitsiunelma kirjoitti...

Unelmamekko on niiin kaunis! Kaikki toki viehättäviä, mutt kyllä tuo pitsimateriaali vaan kolahtaa eniten.

Nimetön kirjoitti...

En pysty valitsemaan yhtä suosikkia vaan neljä. Nro 2,7,8 ja 10 sopivat sinulle kuin nakutettu. Jos joskus olet valmis luopumaan nro 7:sta (olen tästä vinkannut aiemminkin) niin olen kiinnostunut :-)

Elina

Nimetön kirjoitti...

Kaikki mekot on kauniita. Vaikea näistä ois suosikkia valita. Kiitos tästä postauksesta, mekkokuvat tuottivat iloa:)