tiistai 19. elokuuta 2014

Syysballerinavinkki nopeimmille


Kaksi viimeisintä päivää on mennyt totaalisen uupumuksen ja itkuherkkyyden vallassa. Alkaahan tämä raskaus oikeasti ollakin jo melko loppusuoralla (mikä ilmenee turvotuksena, lisääntyneenä aamuyövalvomisena, verikokeissa ramppaamisena), mutta sen lisäksi, kun kyseessä ei olekaan mikään täysin normi raskaus ja valintoja on jälleen täytynyt tehdä (viimeksi äsken puhelimessa lääkärin niin toivoessa sen enempää miettimättä sektion ja perätilasynnytyksen väliltä), niin paukkuja ei tunnu löytyvän enää ylimääräiseen.

Teen näitä postauksia siis jos jaksan ja ei kannata ihmetellä, jos kommentteihin vastaaminen venyy. Korostan kuitenkin, että ihan positiivisella mielialalla tässä ollaan liikkeellä. Vauveli on vahvasti elossa, vaikkakin nyt sitten ilmeisen päättäväisesti pystypäin. :) Päädyin nyt sitten siihen perätilasynnytykseen, kun poikainen on ainakin tällä hetkellä täydellisessä perätilassa ja äidin lantion luut magneettikuvauksen perusteella sekä vauvan koko näyttäisivät tällaisen synnytyksen mahdollistavan. Ihmettelin hieman, että omalla kohdallani kääntöyritykseen ei sitten päädytty, mutta en nyt ruennut sitä varta vasten vaatimaankaan, sillä huomenna starttaa jo rv 38.


Pieni vinkki kuitenkin kivoja syyskenkiä (esim. siisteihin sisätöihin) etsivälle. Kerroinkin joskus tuossa joitakin viikoja sitten ostaneeni Aleksin alesta tosi hyvät nupukkiballerinat. Maksoin niistä silloin jotain päälle 50 e, mutta nyt alennusta oli lisätty ja kengät sai n. 35 eurolla. Mielestäni ballerinojen malli sopii hyvin vähän rintavammallekin jalalle ja niissä on tavallista vahvempi pohja. Silti malli on ihan mukavan siro ja värit, kuten tuo sininen, sopivat hyvin syyskäyttöön. Turussa kenkiä, varsinkin sinisiä, löytää vielä keskustan Aleksista, Skanssissa niitä ei ollut. Muista paikkakunnista en sitten tiedä :) Itse ostin kengät koossa 38, vaikka yleensä kokoni on ollut 37. Mennee nyt sitten tämän lisääntyneen turvotuksen piikkiin, joka tässä yhdeksännellä kuulla on ilmaantunut (onneksi siis melko myöhään) riesakseni.

Mukavaa illanjatkoa!

12 kommenttia:

Ansa! kirjoitti...

Kiitos vinkistä, pitääpä käydä noita balleriinoja katsomassa.

Turun Tilda kirjoitti...

Ansa: Juu, käy vilkaisemassa. 38 ei sinisessä enää ollut Turussa, mutta muita kokoja kylläkin.

Metsäntyttö kirjoitti...

Oi, teillähän onkin jännät ajat jo. Voimia niihin koitoksiin!

Anonyymi kirjoitti...

Siunausta synnytykseen!!!

Vakkari

Bisquits kirjoitti...

Voimia viimeisiin koetuksiin! Kaikki menee varmasti hyvin. Jos sektioon joudut, niin se oli ainakin minusta ihan positiivinen kokemus, sitä ei tarvi pelätä. Itsellenikin on vielä tässä vaiheessa epäselvää, joudunko (taas) sektioon vai en...

Anonyymi kirjoitti...

Intouduin (jos sitä sanaa voi tässä yhteydessä käyttää) lukemaan perätilasynnytyksestä, ja sen luultavasti itsekin lopulta valitsisin sektion sijaan, jos valinnan joutuisin jonain päivänä tekemään. Miksiköhän tosiaan kääntöyritykseen ei lähdetty? Miten kaikkien seuraamien bloggareiden raskausaika tuntuukin kuluvan niin nopeasti! Maha lähtee ja vauva tulee tilalle, niin kohta sinullekin. :) - Pauliina

Lady of The Mess kirjoitti...

Ne viimeiset viikot kun jaksat, niin pian sinulla on se käärö siinä rinnuksilla♥
Auts - kenkähullun sieluun asti sattuu noita kuvia katsoessa - jalkaleikkaus on tulossa ja koko kesänä en ole saanut kenkiä ostaa;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Halusin vain tulla kertomaan positiivisen kokemukseni perätilasynnytyksestä. MInulle sovittiin sektio viikoille 40+4, ellei vauva sitä ennen syntyisi spontaanisti. No, supistukset alkoivat ja lapsivedet menivät viikolla 39+1 täysin yllättäen eli siten, että olin voinut siihen saakka aivan loistavasti ilman mitään vaikeuksia esim. liikkua tms. Vesien mentyähän perätilasynnytyksessä pitää pysyä vaakatasossa, jotten napanuora luiskahda synnytyskanavaan. Sen muistaminen ja tajuaminen oli itselleni kenties vaikein hetki synnytyksen alettua ja koko synnytyksessä: olisin halunnut istua, kävellä, liikkua ylipäätään. Vesien mentyä myös kyyti sairaalaan tapahtuu siis ambulanssilla, koska makuulla on pysyttävä. Itselleni ehkä huvittavin muistikuva synnytyksestä oli porukan määrä synnytyssalissa ponnistusvaiheen alettua: salissa pyöri muistaakseni 9 henkeä, joista suurin osa "ihan vaan seuraamassa, kun näitä tulee sen verran vähän" :-) Että yleisöä riitti meidän pienokaisen maailmaan tuloa todistamassa :-) Ponnistusvaiheenhan pitää perätilasynnytyksessä edetä koko ajan: vauvan pään tullessa viimeisenä on pidettävä huoli siitä, että se jää jumittamaan. Samasta syystä (ja varmaan siksi myös, koska vatsassa on muutenkin istuskeltu), on perätilavauvojen päät usein todella kauniin mallisia, pyöreitä eikä suippoja, kuten vastasyntyneillä yleensä :-) No, tällaisia hataria ja sekavia huomioita perätilasynnytyksestä, mutta summa summarum: jos magneettikuva sanoo, että vauva mahtuu hyvin, niin kannattaa vaan luottaa. En itse ole normaalitarjonnassa ollutta lasta synnyttänyt, mutta sen voin sanoa, ettei perätilasynnytyksestä jäänyt minkäänlaista kammoa, päin vastoin. Kaikki sujui hyvin ja pidän peukkuja, että sinulla myös! Tsemppiä! .stiina

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä! Aiemmin kommentoinkin jo anonyyminä perätila-asiaa. Itse olisin varmaan valinnut samoin kuin sinä jos olisin valita saanut! Mutta toisaalta oli helppoa että ei tarvinnut valita...suunniteltu sektio meni omalta osaltani hyvin ja toipuminen on ollut melko nopeaa. Sain sen kuvan omilla TYKS-visiiteillä asian tiimoilta, että perätilasynnytystä seurataan tarkasti ja jos yhtään näyttää että homma ei etene niin sektiopäätös tehdään helposti. Eli varmasti sekä sinun että vauvan turvallisuudesta pidetään hyvä huoli!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, nyt täytyykin jo toivottaa kaikkea hyvää synnytykseen ja voimia viimeisiin päiviin/viikkoihin!

t. e (ja vieressä ähisevä kaksiviikkoinen poikavaavi)

Sra kirjoitti...

Paljon tsemppiä sekä synnytykseen että aikaan ennen sitä! Blogi tosiaan on viimeisiä asioita joista kannattaa stressata, vaikka paljon kuulumisenne ovatkin esimerkiksi mun mielessä! (Hassua kuinka tuntemattomista tuleekaan tällä lailla tärkeitä..) :)

Turun Tilda kirjoitti...

Metsäntyttö: Kiitos kovasti :)

Vakkari: LÄmmin kiitos toivotuksesta!

Bisquits: Kiitos kannustuksesta! Hyvä tietää, että sektio on käypä vaihtoehto. Useinhan sektio tosiaan seuraa sektiota, muttei aina. Toivottavasti asia selviää kohdallasi, jotta voit työstää ajatusta!

LAdy: TOivottavasti näin :) Tsemppiä jalkaleikkaukseen - ehkä sen jälkeen voit ostaa muutamat mieleisesi kengät!

Stiina: Kiitos kovasti positiivisen perätilakokemuksen jakamisesta! Kiitos myös noiden pienten yksityiskohtien kertomisesta, nyt voin kysellä TYksin visiitillä tarkemmin noista napanuora ja ponnistusjutuista! :)

E: Lämmin kiitos ja terkkuja tuhisijalle :)

Sra: Kiitos tsempistä :) EIkös vain nämä blogit olekin hassuja tässä mielessä, että tuntemattomista tietää joskus enemmän kuin lähipiirin puolitutuista ;)