tiistai 19. kesäkuuta 2012

Onnesta soikeana

Kai kaikella on tarkoituksensa. Kahden pettymyksen jälkeen sain tänään kuulla, että kolmas tärppäsi! Ja kyseessä ei ole suinkaan huonoin vaihtoehto. Jyväskylä, tuo kotiseutumaakuntani pääkaupunki tulee käymään minulle tutuksi ensi vuoden aikana. Minusta tulee siis isona myös opo! Tämä on niin mieletön tunne pitkän työteliään ja surullisenkin kevään jälkeen.

Eilen olin jo onnellinen lomalainen. Tänään olen hurjan kiitollinen ja onnellinen lomalainen!

44 kommenttia:

Lammas kirjoitti...

Onneksi olkoon! On aina ihana kuulla iloisia uutisia.

Turun Tilda kirjoitti...

Lammas: Kiitos! Tämän keväisen rumban jälkeen osaan ihan oikeasti arvostaa saavutettua paikkaa.

Karkkis kirjoitti...

Kyllä, kaikella on ihan varmasti tarkoitus! Hienoa kuulla, että pääsit Jyväskylään!

(jos tämä tuli kahteen keraan, niin se johtui siitä, että sähläsin tuon robotti-todistus-tekstin kanssa.)

Tessa kirjoitti...

Mahtavaa, ONNEA! Minäkin toivon että kaikella on tarkoituksensa: Ehkä pettymykset kypsyttivät sinusta super-opon kolmanteen koitokseen :).

Anonyymi kirjoitti...

Ihana juttu! Olet tämän iloisen uutisen totisesti ansainnut!

Emmi kirjoitti...

Onnea!!! Tämä on niin ihanaa, kun (tähän mennessä) on kuullut ihania onnellisia opiskelupaikka uutisia! (itsekin pääsin 3:lla kerralla kätilön koulutukseen)

Anonyymi kirjoitti...

Voi mahtavuus! Onnea!

-romunen

Arya kirjoitti...

Oi onnea, aivan mahtava juttu! Ja vielä Jyväskylä (oma opiskelukaupunkini), paitsi hyvä yo niin tosiaankin säästää sinulta varmasti paljon voimia Joensuuhun verrattuna. Jee!!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten hienoa, olen niin onnellinen puolestasi, onnea :)

Pupu kirjoitti...

Wautsi! Ihan mahtava uutinen:) Onnia hirmuisesti! Kyllähän tuo opoksi pätevöityminen lissää hissanopen työmahollisuuksia tuntuvasti:)

Tarja kirjoitti...

Voi, miten ihanaa! Paljon onnea!!! Olet paikkasi ansainnut ja kovalla työllä tienannut. Naut tuosta tunteesta, kun uurastus palkitaan. Mukavaa juhannusta ja kesälomaa!

ambra kirjoitti...

Paljon onnea, sinä teit sen!

omppu kirjoitti...

Onnea, hieno juttu! :)

Alma kirjoitti...

Voi miten ihanaa! Mulla ihan tuli herkistyminen kun näin blogini sivupalkissa postauksesi otsikon! Niin paljon onnea Tilda! Olet ehdottomasti paikkasi ansainnut! Ja lähipiirin kommenttien perusteella voi vakuuttaa, että opoilu on niin kivaa.
Todella kiva uutinen.:)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, ihanaa! Hurjasti onnea :)

Sari S.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa! Arvasin jo otsikosta, että olit saanut tällaisen uutisen!

Satunnainen lukija

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Tilda!
Hieno juttu.
t.toinen onnellinen opo jo 30 v.

Anonyymi kirjoitti...

onnea!
miten entinen poikaystäväsi kuoli?onnettomuus vai?

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Minulla oli viime viikolla eräs toinenkin uraan liittyvä haave/haaste. Se ei tärpännyt, mikä harmitti hirveästi. Nyt näen jo, että tämä opojuttu voi olla jopa minulle sopivampi tulevaisuuden suunta :)

Tessa: Vai superopokokelas :) Ainakin tuo Joensuu siivitti minua paal-jon paljon parempaan draiviin, kun jos olisin hakenut vain Jkylään. Sain Joensuun pääsykoekirjasta ja ennakkotehtävästä sen verran täkyjä, että kannatti reissata sinnekin kahteen kertaan kevään aikana!

anonyymi: Kiitos ja kumarrus!

Emmi: Kiitos ja onneksi olkoon myös sinulle! Olenkin kuullut että sinne kätilökouluun on tosi vaikea päästä!

Romunen: Kiitti!

Arya: Kiitos! Aivan varmasti säästää. Ihan mieletön juttu. Jkylässä asuu myös 90-vuotias isoäitini, joten on mahtavaa ehtiä vierailuille myös hänen luokseen. Sun pitääkin sitten kertoa parhaat Jkylä-vinkkisi ;)

anonyymi 2: Kiitos empatiasta :)

Pupu: Kiitos, niinhän se lisää, on jo nyt ihan uutta motivaatioita ilmassa. Ja jos joskus päädyt hakemaan sittenkinopopkoulutukseen luokanopettavaihtoehdon sijaan, niin annan mielelläni yksityiskohtaisempia vinkkejä halkuprosessista!

tarja: Kiitos! Olen tottunut uurastamaan koulutustoiveitteni eteen ja tämä tärppäsi nyt sitten ensimmäisen keran ekana hakuvuonan (esim. hissaaa pääsin opiskelemaan toisella yrittämällä ja pedagogisiin pääsin vasta kolmallella yrittämällä. Olen tosi kova jännittäjä, joten en pysty parhaimpaan aina sosiaalisissa testitilanteissa. Tämä nosti itsetuntoakin kovasti :)) Mukavaa kesää myös sinulle!

Ambra : Kiitos :D

Omppu: Kiitos niiauksella :)

Turun Tilda kirjoitti...

Alma: Voi kiitos Almaseni :) Onko äitisi ollut joskus opo vai joku muu sukulainen ;) Kiva kuulla, että opoilusta on tykätty työnä :)

Sari S: Voi, kiitoksia :)

Satunnainen lukija: Niin on, tuntuu että tulevaisuus on taas vaihtoehtoja täynnä :) Pätkätyöläisyyskään ei enää tunnu niin ahdistavalta!

Onnellinen opo: Voi kiitos! Jos teen opokoulutukseen liittyviä postauksia ensi lukuvuonna, niin kommentoithan? Kokemuksen rintaääntä olisi kiva kuulla omiin pohdintojen ja ensi rämmintöjen yhteydessä :)

anonyymi3: Kiitos! En valitettavasti halua kertoa tuosta asiasta enempää. Siinä menee ehkä yksi yksityisyyteni raja :)

Kerttuli kirjoitti...

Onneksi olkoon, Tilda! Tosi hieno uutinen! Minä ja perheeni ollaan tosi tosi iloisia sun puolesta! Kyllä on aina ihanaa kun unelmat toteutuvat, olivatpa ne sitten omia tai jonkun toisen :)

Terveisiä kotiin ja ollaan yhteyksissä, olisi kiva nähdä pitkästä aikaa nyt kun kevään kiireet ovat hellittäneet. Mulla on tosin vielä kuun loppuun asti töitä mutta kohta se loma alkaa täälläkin :)

Onneli kirjoitti...

Ihanaa, onnea!!! Mua alkoi ihan itkettää! Niin jännityksellä on tullut tässä keväällä elettyä mukana tätä hakua. Huippujuttu!

Sara kirjoitti...

Onneksi olkoon, todella hieno uutinen! Joskus pienen hetken aikaa on omassa mielessanikin kaynyt opoksi kouluttautuminen, mutta sen enempaa ei ajatus tulta saanut. Nyt sentaan paasen opiskelemaan hieman opettajan opintojen kiinan opintojeni lomassa.

Oikein hyvaa kesalomaa!

Marbles kirjoitti...

Hei!

Olen vasta löytänyt blogisi, ehkä juuri opo-googlettelun takia! Huikean paljon onnea opiskelupaikan johdosta! Aloitan itsekin opo-opinnot ensi syksynä, Joensuussa tosin. Olen aivan intopiukeana kouluun pääsystä, samat fiilikset varmaan siellä päässä! :)

zubi kirjoitti...

Hurjasti onnea, upeaa! Jyväskylä on vieläpä huippuihana kaupunki.

Kutri kirjoitti...

Paljon onnea, sinä jos kuka olet ansainnut tämän!

Turun Tilda kirjoitti...

Kerttuli: Voi kiitos myötäelämisestä! Kunhan saadaan tuo patio valmiiksi, niin kutsutaan teidät sitten kesäisen hetken viettoon. Terveisiä teille kaikille!

Onneli: Kiitos empaattisesta myötäelosta! Ja hei, jos opojuttu viehättää sinua vielä äippälomien jälkeen, niin nyt on tuttu jolle kilauttaa ja kysellä ;)

Sara: Sitä samaa myös sinulle. Ja kuule - tuo sinun uravalintasi on niin huikea, että oksat pois ;)

Marbles: Haa, ollaan oltu sitten samoissa pääsykokeissa :)Onneksi olkoon vain sinullekin! Ehkä sinulle selvisikin, että jäin Joensuussa toiselle varasijalle. No, JKL on kyllä itselleni onneksi se parempi vaihtoehto. Jos jaksat seurailla blogiani syksymmällä, niin eiköhän käydä hedelmällistä ajatusten vaihtoa opintojen etenemisestä?

Zubi: Kiitos! JKL oli lapsena minulle se "the kaupunki", en oikeastaan muista tiennytkään. Ihana saada mahdollisuus viettää siellä aikaa taas vähän enemmän :)

Kutri: Voi kiitoksia myötäelosta :) Olen nyt tosi onnellinen. Asioilla on näköjään taipumus järjestyä, kunhan on kärsivällinen...

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon!

t. Salla (jolla on nyt pieni poika <3 <3)

Turun Tilda kirjoitti...

Salla: Voi Salla, miten ihanaa! Onnea sylintäydeltä teidän pienelle perheelle :) :)

Hassu juttu, että en päässyt Joensuuhun, mutta kuitenkin Jyväskylään. Oletin että ensiksi mainittuun olisi ollut helpompi päästä (jäin toiselle varasijalle), mutta JKL on mulle henk. koht. kaiken kaikkiaan paljon parempi vaihtoehto. Olen niin onnellinen! Iloista, valoisaa juhannusta teille!

piparminttu kirjoitti...

Onneksi olkoon! Onpa mukavaa kuulla :)

Comments kirjoitti...

Onnea Tilda hurjasti!

Marbles kirjoitti...

Ehdottomasti vaihdetaan ajatuksia opoilusta ja muustakin! :) Kävin pääsykokeissa jo viime vuonna, mutta elämäntilanteesta johtuen aloitan opinnot vasta nyt. Onhan tässä jo vuosi hehkuteltu ja odotettu koulun alkamista!

Ainoanniina kirjoitti...

Oikein paljon onnea sinulle Tilda! On ihan mahtavaa, kun uurastuksesi palkittiin. Minussa herättää aina kunnioitusta, kun ihmiset kouluttautuvat edelleen ja lisää tai jotakin uutta, entisen lisäksi. Se kuvastaa sellaista palavaa intoa ja halua oppia lisää. :)

Jemma kirjoitti...

Onnea! Hieno uutinen. Mielenkiinnolla odottelen kuulumisia opo-opinnoista, kun samaa linjaa olen itsekin välillä kaavaillut jonnekin hamaan tulevaisuuteen.

-M- kirjoitti...

Paljon onnea opiskelupaikan saamisesta! :) Hieno homma!
Tiedätkö jo, miten tiivistä opiskelu tulee olemaan eli pystytkö suorittamaan opintoja työn ohella? Tai tekemään työtä opintojen ohella?

Ninni kirjoitti...

Onnea opiskelupaikasta! Olet sen kaiken uurastuksen jälkeen todellakin ansainnut.

Mimosa kirjoitti...

Onnea Tilda!!! (vähän myöhässä kommentti, en ole ehtinyt blogeja lukea!)

AnnaS kirjoitti...

Paljon Onnea!

Turun Tilda kirjoitti...

Comments: Kiitos!

Piparminttu: Kiitti :)

Marbles: Ok, kuuluillaan sitten viimeistään syksyllä opo-opintojen merkeissä :)

Ainoanniina: Kiitos kivasta kommentista. Kyllähän opiskelu on mielenkiintoista, mutta vie aikaa ja vähän päälle kolmekymppisenä voisi harkita jo perheen perustamistakin. Mutta ehkäpä opo-opintojen myötä sitten saisi kunnon vakituisen työpaikan. Ja tietysti elämän tärkeiden päätösten suhteen (kuten lasten hankinnan) ei kannata loputtomiin venyttää aikatauluja...

Jemma: Kiitos! Hienoa, jos voi olla jopa hyödyksi jollekulle blogipohdintojen myötä.

-M-: Kiitos! Opinto-ohjaaajan erilliset opinnot kestävät puolitoista vuotta (pitää olla siis pätevä opettaja jolla on väh. vuosi työkokemusta taustalla). Mitä ilmeisimmin opinnot ovat aika intensiiviset ja sisältävät paljon itsenäisesti suoritettavia tehtäviä sekä myös harjoittelua, josta en osaa sanoa vielä tarkemmin, että miten se suoritetaan.

Ninni: Kiitti! :)

Mimosa: Kiitos! Eihän nyt kesällä kukaan istu koko aikaa päätteen ääressä (tai sitten on tietysti osalla kauhea kiire töitten kanssa :/
Mukavaa kesänjatkoa sulle :)

AnnaS: kiitos :)

Sylvi kirjoitti...

Mahtavaa! Onneksi olkoon. Opoja tarvitaan todella!

Kippuralla kirjoitti...

Jyväskylä on ihan mukava paikka, me ollaan Turusta tänne tultu 1½v sitten. Kun tuo laiva käy kääntymässä Säynätsalon kupeessa, sen ääni kantaa meille :) Asutaan siinä saarilla siis

Turun Tilda kirjoitti...

Kippuralla: Kiva kuulla, että turkulaisetkin voivat sisämaalaistua ;) Mulle oli ihan uusi tieto, että Säynätsalo on ollut täysin oma kuntasa joskus aikanansa ja vielä saari...

Elina kirjoitti...

Hei,

eksyin tänne sattuimoisin, koska haaveilen itse hakevani seuraavana keväänä samaisiin opintoihin Jyväskylään. Minua hirvittää jo nyt tuleva pääsykoe. Senpä vuoksi olisinkin sinulta tiedustellut, haluaisitko kertoa oliko pääsykokeen ensimmäinen vaihe eli kirjallinen koe englanninkielinen?

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Hei vaan! Pahoittelut, näihin ei-niin-tuoreisiin-postauksiin tuleviin kommentteihin unohtaa helposti vastata. Toivottavasti käyt täällä kuitenkin uudestaan. Meillä ei ollut ainakaan englanninkielistä teosta, mutta muistaakseni se vaihtui seuraavana vuonna. Uusi oli kaiketi R. Vance Peavyn Sosiodynaamisen ohjauksen opas. Toki alkukielinen teos on englanniksi, mutta on saatavilla myös suomeksi. En kuitenkaan lupaa, että tämäkään teos on ensi vuonna vaihtoehtona. Se kannattaa kuitenkin lukea joka tapauksessa, jos opoksi mielii. Siinä kiteytyy ohjauksen nykynäkemyksiä hienosti!