torstai 17. lokakuuta 2013

Viisi vuotta, tuhat postausta

Reilu viisi vuotta sitten istuin jälleen kerran läppärini edessä tyhjää ruutua tuijottaen. Tarkoitukseni oli aloittaa gradu ties monettako kertaa, mutta inspiraation henki tuntui luikertelevan joka kerta jonnekin tavoittamattomiin. Hoin itselleni, että tee tyttö se nyt; tilanteesi on ihanteellinen. Olin nimittäin tehnyt yhden lukukauden verran oman aineenopetusalani töitä ja työsopimukseni kattoi myös kesäkuukaudet. Toisin sanoen olisin voinut työstää G:tä toimeentulo turvattuna. Kyllähän tuollaisen diilin olisi pitänyt yli 10 vuotta kestäneen hikisen puutarha-alan kesäduunin voittaa, mutta ei... Gradua ei vain syntynyt. Ajatukset lentelivät ihan muissa sfääreissä.

Kolme kuppia liikaa kahvia nautittuani lopulta rohkaistuin ja hain komerosta mieheni kamerajalustan. Puin ylleni suosikkivekkihameeni ja otin ensimmäiset epämääräiset kuvat. En ollut koskaan hallinnut kehoani tai osannut poseerata, olo olikin kuin puutukilla. Tutkin bloggerin ohjeita ja latasin vapisevin käsin kuvat koneelle. Olenko hullu? Tunnistaisiko minut joku? Olisiko sillä edes mitään väliä? Kommentoisikohan kukaan?

Parisen kuukautta aiemmin olin ensimmäisen kerran kuullut sanan tyyliblogi. Bestikseni kertoi lapsuudenystävästään Annasta, joka oli perustanut sellaisen. Anna kuulema esitteli joka päivä asun, ja oli saanut paljon seuraajia blogilleen. Kiinnostuin heti, mutten ensisijaisesti blogeista vaan mahdollisuudesta nähdä Annan asuja. Yhteinen ystävämme oli jo monta vuotta naureskellut, että tyyleillämme oli jokin ihme yhteys; hän oli vaikka kuinka monta kertaa nähnyt päällämme samanlaiset vaattet, jotka olimme toisistamme tietämättä ostaneet. Lisäksi kuulema näytimme hiukan toisiltamme ja meillä oli kuulema vintagevartalot (siis häh?). Ystäväni selitti tämän tarkoittavan positiivisessa mielessä sellaista perinteistä vanhan ajan vartalomallia vyötäröineen ja pehvoineen. Olin tietysti mairiteltu sekä tästä historiallisesta vertauksesta että yhtymäkohdista Annaan. Hänen Tyylitellen-bloginsa oli satumainen, ja jäin tietenkin heti koukkuun. Erityisesti minua kiehtoivat kauniit vintagemekot, joita blogin pitäjä tuntui löytävän joka paikasta - ja pilkkahintaan.

Blogin aloittamisen perimmäiset syyt olivat siis Tyylitellen-blogi ja gradunteon pakoilu. Ajattelin myös, että ehkä voisin piristää muita opettajia esittelemällä päivän työasujani ja muistuttamalla samalla siitä, kuinka ihana ammattimme on siinä mielessä, että työasu on lähes vapaasti valittavissa. Lisäksi haaveilin vimmatusti siitä, että löytäisin vintagemekon jokaiselta 1900-luvun vuosikymmeneltä.

Matkan aloitettuani silmäni kuitenkin avautuivat sellaisille sfääreille, joita en tiennyt olevan olemassakaan. Päivittäisissa postailuissa kerroin pieniä arkisia asioita aloittelevan opettajan työstä. Ensimmäinen työvuoteni oli ollut painajaismaisen raskas, ja halusin saada tukea ja vaihtaa ajatuksia yleisesti opettajuudesta sekä historian opettamisesta. Haasteelliseksi työn oli tehnyt oman aineeni ainoana opettajana työskentely ja se, että alueellisestikin tunnuin olevan opettajista junnuin (kirjaesittelyisstä ja muissa tapaamisissa olin aina vähintään 10 vuotta nuorempi kuin muut). Kaipasin siis kipeästi vertaistukea ja sitä onneksi myös sain. Kaikista blogin kautta tulleista ammatillisista kontakteista olen kiitollisin sinulle O henkilökohtaisena mentorina olemisesta ja ystävyydestä :)

Blogin myötä innostuin myös tyylini kehittämisestä. Sen siemenet olin kyllä omaksunut jo 90-luvun lopulla UFF:n ja kirpputorien valikoimia penkoillessa sekä turkulaisessa second hand-liike Propellissa pörrätessä. Ihastelin menneiden aikojen filmitähtiglamouria ja 60- ja 70-lukuen nuorisotyylejä. Tykkäsin myös sisustaa huoneeni jo lukioikäisenä muista poiketen. Rakastin vanhoja esineitä, matkamuistoja ja historiaa. Tyhjensin Tiimarin korttihyllyn vanhoja mainoskuvia kuten entisajan Coca-Cola mainoksia esittävistä korteista. Myöhemmin kiersin erään sukulaispariskunnan kanssa vanhoja keskisuomalaisia huutokauppoja, joista mukaan tarttui muun muassa vanha rakas antiikkisohvani.

Blogini myötä olen saanut tartuttua tyyliasioissa yhä useammin tuumasta toimeen; esimerkiksi tuunattua ja teetettyä mittatilausvaatteita ompelijoilla ja löydettyä lopulta itsekin aivan ihania vintagemekkoja - ei tosin ihan yhtä halvalla kuin mokoma Anna ;) Kaiken kaikkiaan koen blogin myötä kehittyneeni myös eettisemmäksi ja harkitsevammaksi kuluttajaksi. Huvittavinta on, että tuo vintagevartalokommentointi on tullut esille yhä uusissa tilanteissa: Eräänkin kerran erään vintagealan kauppiaan kojulla päivystänyt minua huomattavasti nuorempi mies (ilmeiseti hänen poikansa) totesi, että ihan outoa, kun tuon naisen yllä näyttää mekko kuin mekko hyvältä :) Voin vilpittömmästi sanoa, ettei näin ole nykypäivän vaatteiden kanssa!

Blogistani muodostui sitten pikkuhiljaa varsinainen sillisalaatti: Historia, kirjallisuus, kulttuuri ja taide ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Tajusin, että näitäkin juttuja voi jakaa blogissa samanhenkisten kanssa. Muutaman vuoden sisällä aloin saada blogiini myös yhteydenottoja liittyen turkulaisiin kulttuuritapahtumiin ja olen aidosti iloinen voidessani vinkata jostakin mielenkiintoisesta tapahtumasta laajemmalle yleisölle. Matkan aikana on tullut käytyä mm. taidennäyttelyjen avajaisissa, nukketeatterissa ja colourscaping-tapahtumassa.

Aivan erityisesti olen kuitenkin nauttinut mahdollisuudesta kirjoittaa. Koen jossain määrin, että kirjallinen ilmaisuni on suullista vahvempaa ja että blogia pitämällä tulen aidosti kuulluksi sellaistenkin ihmisten kohdalla, jotka minua tuskin kuuntelisivat muuten. Opiskeltuani yhden vuoden yliopistossa luovaa kirjoittamista olin ehtinyt surra sitä, ettei minusta ollut pöytälaatikkokirjailijaksi. Blogin ja sen mukanaan tuoman yleisön myötä olen saanut motivoitettua itseni työstämään ja julkaisemaan tekstejä ilman liiallista itsesensuuria. Vaikka tekstini eivät olisi mitään suuremman luokan kaunokirjallisuutta, pysyy kirjoitussuoni näin avoimena, vaikkakin sitä pitää välillä vähän pumpata ;)

Aivan viimeiseksi haluan vielä nostaa esille erään bloginpitämisen suolan. Ne ovat olleet blogin kommenttibokseissa käydyt keskustelut. Pääsääntöisesti saamani palaute on ollut positiivista ja/ tai rakentavaa kritiikkiä. Olen oppinut, että asioita voi tarkastella hyvin eri vinkkeleistä provosoitumatta. Kaikkein pakahduttavimmalta on tuntunut joskus silloin, kun olen saanut jollakin avauksellani lukijat keskustelemaan jostakin teemasta keskenään ja jopa jatkamaan sitä ilman minua. Silloin olen tuntenut orastavaa äidinylpeyttä siitä, että blogillani on, vaikka vähäinenkin, merkitys yhteiskunnallisena keskustelufoorumina ja erilaisten maailmankuvien avaajana.

Kohotetaan siis yhdessä kahvikuppi blogille:

Eläköön Turun Tilda! Kestäköön sen taival vielä vaikka toiset mokomat :)

Blogini viisivuotistaivalta ja tätä tämän päiväistä tuhannetta postausta juhlistaakseni sekä kiitoksena näistä yhteisistä vuosista järjestän pienen arvonnan teille lukijoilleni. Palkinnot ovat seuraavat:

1. Lahjakortti (25 e) VintagEijas´s-liikkeeseen (Eijalla on myös nettikauppa)


2. Joyce Carol Oatesin Blondi-romaani ja Eijan sponssaama rintarossiArvontaan voi osallistua kertomalla kolmella lauseella kuka/ millainen olet sekä sen mikä on saanut sinut palaamaan uudestaan tämän blogin pariin. Laitan myös tuonne blogin sivupalkkiin kyselyn, miksi ensisijaisesti seuraat tätä blogia. Vaihtoehdot ovat tyylin (vaatteet ja sisustus ym.),  tarinan (arkipäivän elämä, pohdinnat, Tildan kirjoitustapa ym.) vai vaihtelevien aiheiden vuoksi. Toivotan tasapuolista arpaonnea kaikille! Suoritan arvonnan viikon päästä keskiviikkona 23.10.

Oikein mukavaa illanjatkoa! Minä nautin nyt syyslomasta :)

40 kommenttia:

T.O kirjoitti...

Olen kiinnostunut vintagesta ja sisustamisesta. Siinäpä myös pääsyyt tämän blogin lukemiseen. Lisäksi turkulaisuus (nykyään joku Turun lähikuntalaisuus?) plussaa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen 26-vuotias oikeustieteen opiskelija ja kun aloin miettiä, miksi seuraan blogiasi, en osannut päättää pääasiallista syytä siihen. Morsiusmekkosi oli ihana, sen postauksen olen tosin kaivanut jälkikäteen, koska olen seurannut blogiasi (vasta) ehkä 2-3 vuotta. Arvostan opettajan työtä ja kamppailen parhaillaan oman graduni kanssa. Olen myös ymmärtänyt, että asustatte Turun lähellä pikkupaikkakunnalla. Olen sen verran kuvista päätellyt, että ehkä kyseessä ei ole Naantali, jonne itse (paluu)muutin äskettäin ihanan tuoreahkon mieheni luo. Siinäpä jotakin itsestäni ja siitä, miksi Turun Tildaa seurailen. :) Toivotan myös hurjasti voimia vaikeiden asioiden keskellä ja uskoa tulevaisuuteen! NImimerkki:Valma

Anonyymi kirjoitti...

31v nainen joka on myös muuttanut varsinais-suomeen muualta.Olen kiinnostunut lukemaan blogeja joissa käsitellään muuta kuin isojen vaateketjujen nopeasti vaihtuvia mallistoja.oman vaatekaapin sisällön hyvä yhdisteleminen.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Harrastan käsitöitä ja olen kiinnostunut tyyleistä ja vintagesta. Tykkään Turusta, aliarvostettu maailmankolkka. Kirjoitat kivasti!

Äni kirjoitti...

Olen mekoista haaveileva, mutta en itse osaa niitä käyttää. Olen seurannut sinua jo vuosia, nimimerkkinikin on matkan varrella ehtinyt muuttua. Koukutuin varsinkin häiden aikaan, mutta muutenkin ihailen, kuinka saat yhdestä vaatteesta niin monta erilaista asua - taito jonka haluaisin itsekin hallita!

Anonyymi kirjoitti...

Rakastan kahvikupillinen-juttujasi:), niistä saa hyvää mieltä! Olet niin ihanan säntillinen, vähän Kotiliesi-henkinen tyyppi. Itsekin olen innostunut kierrätyksestä, lähinnä ravaan Pelastusarmeijasta josta olen tehnyt huippulöytöjä. Oma tyyli on simppelimpi kuin sinun vaikka tarajarmonistakin tykkään.Olen tohtorisopiskelija ja kotoisin Turusta. Kerran vinkkasin sulle Nanson penkolasta. T. Laurita

Jessiina kirjoitti...

Olen 24-vuotias vintageharrastaja. Palaan blogiisi yhä uudelleen, koska pidän tyylistäsi, kirjoitustavastasi ja siitä, että aiheesi ovat mukavan vaihtelevia ja monipuolisia :) Vaikken itse opiskele opettajaksi, koulu- ja historia-aiheisia kirjoituksia on aivan erityisen mukava lukea. Oikein hyvää syksyä & tsemppiä jaksamiseen. Kiitos ihanasta blogista!

Bisquits kirjoitti...

En muista, milloin aloin lukea blogiasi, mutta todennäköisesti jo ekana vuonna. Mukana on pysytty siitä saakka. Mitähän sanoisin itsestäni - edelleen Hollannissa asuva, vintagetyylistä tykkäävä nainen. ;-)

jaana kirjoitti...

Meitä yhdistää kiinnostus historiaan ja kirjallisuuteen. Tykkään myös sinun tyylistäsi (vaikka omani on kovin erilainen) ja myös tavastasi sisustaa.

KahviKaneli kirjoitti...

Voi, mukana arvonnassa. Perheenäiti, ope, kässäharrastaja.
En erikseen osaa sanoa, mikä juuri minut saa palaamaan ja lukemaan juttujasi. Ehkä se on joku semmoinen kiva tapa kirjoittaa ja käsitellä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Turkulainen humanisti, historian ja vintagen ystävä. Seuraan muitakin blogeja, mutta tänne palaan säännöllisesti, täällä on ihanien vaatteiden lisäksi jotain sellaista sydäntä ja lämpöä, mikä miellyttää.

t. Emilia

mur kirjoitti...

29-vuotias nainen joka pitää erityisen paljon tavastasi kirjoitella hajatelmiasi jäsennellysti esille. On kiehtovaa lukea mitä toisen ihmisen päässä liikkuu, etenkin jos on jostain asiasta eri mieltä. Eivätkä nuo vintagelöydötkään ole huono asia blogissasi. On ihana katsoa kun joku löytää ja pääsee nauttimaan kauniista vaatteista.

Anonyymi kirjoitti...

Olen 28-vuotias, käsitöitä harrastava, kaikesta kauniista pitävä pohjalainen. Löysin blogisi n. 4 vuotta sitten, kun etsin hääpukuvinkkejä. Palaan aina blogisi pariin, koska samaistun sinuun monessa asiassa: akateemisuus, elämäntilanne, lukeminen, sisustustyyli, vintage jne.
AnnMarie

Anonyymi kirjoitti...

Olen turkulainen ikiopiskelija historioitsija, joka rakastaa vintagea, kultuuria ja kaikkea kaunista. Löysin blogisi joko etsiessäni hääpukuvinkkejä ja vertaistukea gradua varten, siitä on niin kauan, etten enää edes muista. Blogissasi viehättävät monet asiat, mutta ehkä kaikista eniten sydämellinen ja lämmin tyylisi kirjoittaa ja käsitellä asioita. Kaikkea hyvää sinulle ja blogillesi.

t. ElinaEmilia

Anonyymi kirjoitti...

Olen ope, rakastan tyylikkyyttä, olkoon se mitä tahansa, kunhan kantaja on tyyttyväinen ja se näkyy. Pidän blogissasi maanläheisyydestä ja rehellisyydestä. Onnea blogitaipaleesi johdosta! T. Mahina

Anonyymi kirjoitti...

Olen monessa Suomen kolkassa asunut tyttönen,jolla on sydämessään aivan oma soppensa Turulle ja turkulaisille. Alun perin tykästyin vaatetyyliisi, mutta myöhemmin olen huomannut, että blogissa on useita aihepiirejä,joista olen kiinnostunut: Historia&yhteiskuntaoppi+opettaminen,vintage, kirjat,näyttelyt jne.

(Erityisen hauskaa oli lukea kommenttejasi lukion historian opetuksesta ja ylppäritehtävistä, kun olin itse lukiossa ja kirjoitin sekä hissan että yhteiskuntaopin :))

lintu

crline kirjoitti...

Olen melko untuvikko niin ikäni (20v) kuin seuraamisajan perusteella, mutta pidän paljon blogistasi. Mielestäni koko paketti on kiinnostava: tyyli, historia & kulttuuri, ajatukset yyämäs. Olet ihailtavan aito ja tekstiäsi on miellyttävä lukea, siinä varmaan pääsyyt siihen että olen liimautunut kiinni. Ekan kerran taisin blogiasi lukea viime keväänä kun olin sijaistamassa lukion historian tunnilla, jännä että siitä on niin vähän aikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen Jyväskylässä asuva entinen turkulainen. Seurailen blogiasi kivojen kirjoitustesi vuoksi. Sisustus ja koulujutut kiinnostavat eniten.

Päivi Jyväskylästä

AnnaS kirjoitti...

Olen säännöllisen epäsäännöllisesti seurannut blogiasi n. 3-4 vuotta. Sen lisäksi, että minuakin kiinnostavat vintage ja historia, pidän kriittisestä asenteestasi kuluttamiseen. Blogisi erottuu edukseen tyyliblogien joukosta :)
Oma blogini keskittyy valokuvaamiseen ja arjen pieniin seikkailuihin, jotka ovat minulle tärkeitä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Olen 30-vuotias 3 lapsen kotiäiti. Onnellisesti naimisissa miehen kanssa, johon olen hulluna vuosien jälkeenkin. Olemme asuneet 2 maanosassa ja ulkomaan vuosien aikana löysinkin tämän blogin. Se tuntui kuin lämpimältä peitolta yksinäisinä hetkinä toisella puolella maapalloa vieraan kultuurin keskellä.

Teini-ikäisestä asti mulla on pysynyt samat mielenkiinnon kohteet: historia, klassinen taide, arkkitehtuuri ennen 1930-lukua, vintage-vaatteet ja antiikkikorut.

Koulutus mulla on kulttuurialalta ja työskentelin eri museoissa. Järjestin toimintakierroksia ja -pajoja lapsille, sekä vedin yleisiä opastuskierroksia.

Vapaa-ajalla ihailen netissä 1800-luvun valokuvia, vanhoja asuja (1700-1910-luvut), sekä myytäviä antiikkikoruja (esim. adin.be ja viktoriaana.fi).

Luen blogiasi säännöllisesti, se on yksi suosikeistani! :)

Susan

Paju kirjoitti...

Olen parikymppinen turkulainen muusikko, käsityöläinen ja kasvatustieteiden opiskelija. Kaunis pukeutuminen ja mekot ovat sydäntä lähellä, lisäksi erityisesti juttusi opettajuudesta ja opo-opiskelusta kiinnostavat :)

Ritva kirjoitti...

Olen abiturientti, jonka tulisi keksiä lukion jälkeiselle elämälleen suunta (joka voi hyvinkin olla Turku).
En muista löysinkö blogisi alunperin vaatteidesi vai historia- ja opiskelutekstiesi ansiosta, mutta joka tapauksessa molemmat istuivat ja istuvat yhä aikas hienosti omiin kiinnostuksenkohteisiini. Blogisi vaan yhdistää mahtavasti ah-niin-pinnalliset (vaiko sittenkään?) vaatetusasiat ja asiapitoiset, hyvin kirjoitetut ja syvällisetkin tekstit.

Anonyymi kirjoitti...

Olen Turkuun muuttanut opiskelujeni perässä. Opiskelen historiaa ja poden gradutuskaani :) Muutama vuosi sitten muutin Turun rajojen ulkopuolelle, mutta rakkaus kaupunkiin jäi. Olen seurannut blogiasi aika alusta asti, vaikka en kova kommentoija kylläkään ole. Uudelleen ja uudelleen blogiisi vetää sen "maalaisjärkisyys", jos niin voi sanoa. Minäkin pyrin olemaan kriittinen kuluttaja, enkä todellakaan pukeudu joka päivä uuteen vaatekertaan.
Ihanaa syksyä sinulle Tilda!
Hanna

-Iiris- kirjoitti...

Olen 29-vuotias vintagesta ja kirppareista innostunut nainen. Olen seurannut blogiasi jo vaikka kuinka monta vuotta. Tunnut siis blogimielessä vanhalta ystävältä.

Tyylissäsi on paljon samaa kuin itselläni, joten kaiketi se on pääsyy seurata. Vaikka kierrätys ja vanhat jutut ovat parhaita, niin tykkään myös tavastasi poimia kiinnostavia juttuja ihan kaupoista hyvällä maullasi. Ajattelen itse, ettei ihan hirmuisen huonoa omaatuntoa tarvitse tästä potea, jos pääosin kuitenkin käyttää vanhana ostettuja vaatteita vuosikausia.

Tyyli siis pääsyy, mutta kiinnostuneena luen kaiken muunkin. Esimerkiksi kun olen Turussa käynyt, niin sinun vinkkejäsi on tullut lueskeltua ennen reissua. Merkityksensä on toki silläkin, että kirjoitat hyvin!

Augusti kirjoitti...

Olen tällainen omien ongelmieni kanssa kipuileva suunnilleen samanikäinen ja suunnilleen samanlainen humanisti, heh. Pääsyy blogin seuraamiseen ovat tietty mielenkiintoiset postaukset. Varmasti seuraisin blogiasi, vaikka alkusysäys lukemiseen olisi tullut muulla tavalla kuin se tämän blogin kohdalla tuli ja vaikka kirjoittaja olisi "tuntemattomampi".

Karkkis kirjoitti...

Olen turkulainen innokas sisustaja, jota kiinnostaa myös vintagepukeutuminen.

Löysin blogiisi alunperin häiden alla vuonna 2009 ja koukutuin ihanan tyylisi takia. En meinannut kestää sitä, miten ihania asuja sinulla oli! Sittemmin pidin tauon blogeista, mutta palasin sen ihanan tyylisi ja vintagen takia. Vaatevinkkien lisäksi tykkään lukea yhteiskunnallisia, eettisiä ja historiaan liittyviä pohdintojasi.

P.S. Minäkin löysin täydellisen nahkahameen!

Elina kirjoitti...

Turkulainen, toimittaja, vintagebloggaaja, nykyisin myös kanssasi naamatuttu turkulaisista tapahtumista ja se on kyllä hauskaa :) Löysin tänne alun perin googlatessani jotain turkulaista vintageilmiötä, olisikohan ollut Evergreen Garderobia, ja tietysti luin heti paljon muutakin, koska tajusin, että nyt on löytynyt tyylillisesti kiintoisa blogi. Kolmeko vuotta nyt olen täällä käynyt, koko sen ajan kun oma blogini on ollut pystyssä. Kohotan kahvikuppiani Turun Tildalle ja hänen kanssaan!

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Olen kanssasi suurinpiirtein samanikäinen FM. Löysin blogisi pariin muistaakseni vuonna 2009 ja itseäni on miellyttänyt kirjoittamistyylisi ohella blogisi monipuolinen sisältö. Lisäksi sain eräänlaista "vertaistukea" omaan gradu-prosessiini sinulta. Pidän kovasti tyylistäsi ja ideologiastasi "kritisoida" älytöntä kuluttamista. Blogisi on virkistävä poikkeus nykypäivän blogimaailmassa, tykkään kovasti:)!

Valoa syksyysi:)!

Terv.Anne

Anonyymi kirjoitti...

Olen 39v. tyttönen :) Keski-Suomesta. Pidän blogisi rehellisestä, tavallisen elämän tunnelmasta ja monipuolisista jutuistasi. Ihailen tyyliäsi vaikka itse en ihan samaan tyyliin pukeudukaan. Minusta on hienoa, että on blogi, jossa ei esitellä pelkästään eri ketjuliikkeistä ostettuja "kertakäyttövaatteita" vaan mietit ostoksissasi myös vaatteen tulevaa käyttöikää.
Terv. Pijoha

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään blogissasi siitä, että aiheet vaihtelee. Jos kirjoittaisit vain yhdestä aihealueesta, en välttämättä yhtä innostuneena aina kurkkaisi, mitä uutta tällä kertaa löytyy, mutta juuri tällaisena innostun lähes joka kerta löytämästäni. :) Itse olen melkein kolmekymppinen turkulainen, valmistumassa toivottavasti vuoden sisään matemaattisten aineiden opettajaksi, gradu yhä uupuu...

Laura kirjoitti...

Olen 29-vuotias opettaja ja alunperin päädyin tänne blogiin opettajapohdintojasi lukemaan. Nykyisin vierailen täällä säännöllisesti. Hääpukuasi kävin täällä aikoinaan myös säännöllisesti ihastelemassa. Minä menin helmikuussa naimisiin melko samankaltaisessa puvussa kuin sinäkin, mutta lyhyellä kellohelmalla. :)

ann kirjoitti...

Turkuun muuttaessani pari vuotta sitten bongasin tämän blogin toisen opettajablogin kautta. Turun seutu, mekot ja opettajuus yhdistävät. Haaveilen puolisalaa myös täydennyskouluttautumisesta opoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Turun alueella asustava himpun yli 30 frouva :) ehkä samantapainen elämäntilanne on koukuttanu blogiin. en tiedä seuraanko niinkään tyylin/juttujen vuoksi... enemmän luulen blogin kokonaisuuden vaikuttavan. Pidän asenteeesta, rauhallisesta ja seesteisestä tunnelmasta. On kiva katsoa kuvia ja lukea juttuja kotikulmien meiningeistä :) tietty rehellisyys, arkisuus ja herkkyys miellyttää. Aina ei voi olla täydellistä :)

T.Juu

Suketus kirjoitti...

Olen samalla alalla kuin sinäkin ja samansuuntaiset täydennyskoulutushaaveet ovat alkaneet siintää mielessäni... Muun muassa siksi viihdyn täällä, vaikka melko uusi lukija olenkin. Tyylisi on upea ja blogisi positiivinen ja aito. Siinähän jo syitä. :)

Onnea blogillesi ja toivotan sille (ja sinulle) mainiota uutta viisivuotiskautta!

Anonyymi kirjoitti...

Löysin blogisi jo silloin viisi vuotta sitten ja jäin seuraamaan, vaikka joskus jostain syystä unohdinkin pidemmäksi ajaksi tämän blogin. Oli iloinen yllätys, että täällähän Turun Tilda edelleen on! Blogistasi tuntuu välittyvän kirjoittajan persoona ja aitous.

Ehkä hauskaa on, etten ole edes millään tavalla kiinnostunut vaatteista ja muodista, enkä seuraa vaate- tai tyyliblogeja muuten, mutta tämä blogi pitää otteessaan :) Itse olen reilu kolmekymppinen lääkäri ja kaikenlaista tuskaa ja epätoivoa oman ammatin ja -ammattitaitonsa kanssa joutuu pohtimaan, joten nämä ammattituskakirjoitukset peilaavat monella tavalla omia ajatuksia vaikka ihan eri aloilla ollaankin. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja kiitos elämänmakuisesta, hyvin kirjoitetusta blogistasi!

marjakl kirjoitti...

Olen kanssasi täsmälleen samanikäinen, Turusta Helsinkiin muuttanut virkanainen. Olen opiskellut historia-aineita myös sekä tuskaillut graduni kanssa, joten ainakin siinä suhteessa olen voinut samaistua sinuun :)

Muuten blogissa viehättävät tyylisi, järkevyytesi, positiivisuutesi, valoisuutesi ja se että blogisi on mukavan monipuolinen. Kaiken kaikkiaan on kiva lukea blogiasi, postaukset ovat aina mielenkiintoisia, oli kyse sitten päivän asusta, opettajan arjesta tai vaikka kirja-arvostelusta.

mina kirjoitti...

Melko uusi lukija täällä hei! Tulin tänne Googlen kautta ammattipohdintojesi perässä, mutta päädyin lueskelemaan myös muuta. Asusi ovat kauniita! Luen mielelläni työelämästä ja ammateista, kirjoitat kiinnostavasti. Itse kirjoitan blogiin (nro 2) satunnaisia merkintöjä lapsiperheen arjesta, mutta alunperin, kun ensimmäisen blogini aloitin, kirjoitin lähinnä lapsen kaipuusta, kunnes noin kahden vuoden jälkeen sain lisätä myös kategorian raskaus.

Onnea blogillesi, ja etenkin paljon hyviä asioita elämään!

Anonyymi kirjoitti...

Olen 26-vuotias gradua vaille valmis kielten opettaja, joka asustaa toista syksyään Turussa. Blogisi löytyi sattumalta opettajan töistä googlettaessa ja päätyi sieltä kirjanmerkkeihin. Blogissasi kiinnostavat opetusalan ohella mielenkiintoiset tekstisi sekä ihanat asut; itsekin kun olen vintagesta innostunut.

Maria Maaton

Anonyymi kirjoitti...

Olen 26-vuotias, pian valmistuva historioitsija. Blogistasi olen saanut jo muutaman vuoden ajan vertaistukea sekä inspiraatiota.

Turkulaisen mieltä lämmittävät kaupunkiin, sen paikkoihin ja ihmisiin liittyvät postaukset. Nimimerkki Kaalivaras

Sylvi kirjoitti...

Jätän kommenttini nyt vähän myöhässä kisaa ajatellen. :) Olen 35-vuotias lukija, bloggaaja siis itsekin. Olen seurannut blogiasi ehkä kolme vuotta, en muista tarkkaan. Nykyään seikkailen luonasi oikeastaan hartaammin kuin ennen, tosin ennen luin blogini tiukan säännöllisesti. Nyt lukeminen tuppaa jäämään niihin rauhallisiin hetkiin, ja luenkin monta postausta kerralla.

Tykkään tyylistäsi, niin sisustuksen kuin pukeutumisen suhteen, vaikken olekaan vintageihminen itse. (Minulta puuttuu tuo vintagekroppa, ja nykyajan vaatteet istuvat parhaiten!) Pohdinnat, historialliset aiheet ovat hyviä, ja opettajana tietysti kiinnostaa pedagogiset ajatukset. Pidän blogisi monipuolisuudesta!

Ja kaipa tuo turkulaisuuskin jossain määrin on plussaa, vaikka olen kauan ollut epäkiinnostunut koko paikasta, vaikka siellä olenkin syntynyt ja lapsena viihtynyt erityisen hyvin. Kummallista, sillä 6-vuotiaana muutto pois Turusta oli kova paikka meikäläiselle. Ehkä on tullut aika palata juurille jollain tapaa. ;)