torstai 4. kesäkuuta 2009

Tildan hääpuku :)




Tässäpä se nyt on. Puvun tarinan olen kertonut jo aiemmin matkan varrella, mutta tiivistetään vielä:

Ostin puvun turkulaisesta Boutique Minnesta. Se oli melkein rakkautta ensi silmäyksellä :) Puku oli näyteikkunassa mallinuken yllä, ja mietin onko se edes myynnissä. Kun lopulta uskaltauduin kokeilemaan, puku osoittautui tismalleen kokoisekseni. Ainoastaan 50-lukulainen vyötärölinja mietitytti. Harkitsin päivän verran tämän ja erään Play it Again Sam-liikkeessä olleen 60-luvun Audrey Hepburn-vaikutteisen puvun välillä. Mutta ei. En saanut mielestä sinua - näin Eppu Normaalia lainatakseni. Ja kun Tukholman matkalta ei löytynyt varteen otettavaa vintagepukua, niin ostin tämän yksilön. Hintaa puvulla oli 250 euroa, tyllihameen ja smokkivyön kanssa 400 euroa. Kävin yhden kerran koko prosessin aikana nyrpistelemässä varsinaisessa hääpukuliikkeessä. Ne puvut eivät olleet meikäläistä varten.



Halusin puvun, jolla on tarina. Omani pitsikangas on tuotu 50-luvun Pariisista. Pukua ovat käyttäneet jo kaksi morsianta - Äiti ja tytär. Minä olin kolmas. Kuka on neljäs?

35 kommenttia:

neitimys kirjoitti...

Aivan huikean kaunis morsian pukuineen, juuri ihan Tildan näköinen. Mekon hihat aivan ihanat. <3 En kyllä tän kuvan jälkeen osaiskaan kuvitella sua sellaisessa nykyaikesessa mekossa. Kampauskin on nätti, ihana kihara-nuttura.

Onnea vielä näin jälkikäteen! Tulee niin hyvä mieli lukiessa näitä hääjuttujasi, itsekkin tulee iloiseksi kun näkee toisen olevan onnellinen.

mimosa kirjoitti...

ihana! :)

Hepa-Neiti kirjoitti...

Nyt kun luin tarinaa sun puvusta niin mietin että ootko joskus käynyt meillä helmessä (siis kampaamo kaskenkadulla) asiakkaana? Kerran nimittäin yksi asiakas kertoi aika samantapasta tarinaa hääpuvustaan.... :)

Missä muuten kävit hääkapmauksella ja -meikillä? Kampaus on tosi kaunis!!

Hepa-Neiti kirjoitti...

Niin ja siis vielä että tuo puku on todella kaunis!! :)

Leena Hämäläinen kirjoitti...

Aivan uskomattoman kaunis puku ja kampaus! Ja tottakai aivan Tildan näköisiä molemmat :).

Pisaroita kirjoitti...

Täytyy sanoa, että siinä taitaa seisoa kesän kaunein morsian! UPEA!!! Alkaa syyhyttää oma 50-luvun puku tuolla kaapissa...

adelheid kirjoitti...

Kaunis puku.

Henkilökohtaisesti olisin päätynyt toisenmalliseen alushameeseen. Makuasia.

Herttainen kirjoitti...

Se on upea!!!! Nyyh nyyh täällä nyyhkin. Niin kaunis! Ja samaa mieltä, varmasti kesän kaunein ja tyylikkäin morsian! Ei onneks itte tarvi kilpailla kyseisessä sarjassa ;D Olen varmasti itse viime syystalven kaunein ;D

Anonyymi kirjoitti...

ihana <3

Turun Tilda kirjoitti...

Neitimys: Kiitos kauniista sanoista :) Puku oli tosiaan näköiseni :)

Varmasti juuri blogini lukijat ymmärtävät sen, kun tietävät tyylini kehityksen :)

Mimo: :)

Hepa-neiti: No hih, hih! Ihan teillä olin kampauksessa ja meikissä :D

Se olin minä, joka ilmeisesti lörpöttelin jo silloin helmikuussa (?) hääpuvustaani. Ja mä oli se ongelmamorsmaikku, jonka aika oli mystisesti kadonnut ja jolle jouduttiin hankkimaan meikkaaja kissojen ja koirien kanssa :D Todella hyvää palvelua!

Kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

voiiih, ihana! Hassua sanoa näin, mutta puku on ihan sun tyylinen! Siis hassua siksi, että kuinka hyvin minäkään sinun tyyliäsi _oikeasti_ tiedän... noh, kai se on vaan se blogin kautta välittyvä mielikuva sinusta...

Kampaus, helmikorvikset ja herkkä morsiuskimppu viimeistelevät luukin. Yhdellä sanalla (jota käytetään musta nykyisin ihan väärin. En nyt mainitse mitään nimiä, mutta tiedätte kyllä!) tässä on sitä oikeaa
g l a m o u r i a!

Hippiäinen

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Kiitos :)

Vilma: No nyt punastuttaa... Aika rohkea veto, kun kesä on näin alussa :D Mutta tietenkään montaa samanlaista pukua ei välttämättä tule kesän häissä vastaan :)

Adelheid: Kiitos :)

No tällä kokemuksella olisin menossa naimisiin, miettisin, että ottaisinko ollenkaan tyllialushametta. Oli pirun vaikea liikkua sen kanssa. Tyllin pitäisi olla litistetty edestä, mutta meillä oli ajoittain vaikeuksia edes löytää tuota kohtaa... Sakastissa ennen vihkistä sattu vielä niinkin, että vanteen metallilanka irtosi, ja hetken aikaa olin ihan hermoromahduksen partaalla enne kuin se saatiin korjattua. Itsekin pitäisin Grace Kelly tyylisestä vanteesta enemmän, mutta kuinkahan sellainen edes väsätään... Tällä kertaa näin :)

titta kirjoitti...

Vihdoinkin! Upea puku! kuin tehty kantajalleen.

Pupu kirjoitti...

Huoh, aivan UPEA hääpuku! Semmosta ihanaa Grace Kelly-henkeä havaittavissa:D Ite en yhtään tykkäile näistä nykyään niin suosituista olkaimettomista puvuista vaan just tommonen vintagehenkisyys on sitä mielestäni kauneinta häämekossa:)Ja kaunis on ollut kampauskin! Kerrassaan upea ilmestys oot ollu:D

Bisquits kirjoitti...

Komppaan edellisiä: aivan todella UPEA puku! Olen itsekin päättänyt, että mikäli jossain vaiheessa menen naimisiin, pukuni on 50-luvun tyylinen.

Johanna kirjoitti...

Voi miten kaunis :)
Ja ihana uusi banneri muuten!

Jana kirjoitti...

Upean upea puku! Kauniisti sopii myös kampaus puvun tyyliin. Ihana morsian! Ja kome sulhokin kuvissa vilahtaa. =o)

Hanstu kirjoitti...

Pukusi on juuri niin kaunis ja oloisesi kuin vain mahdollista! ihan mahtavaa, että löysit sen tollasella mäihällä! ja koko look näyttää hurjan onnistuneelta kukkineen ja kampauksineen! Onnea vielä kerran!

Ja edelliseen kommenttiin blogistani: kiiiiiiiiitos :) täällä myös vierailee mielellään, mutta tosiaan jätän T:n vuoksi sen linkittämisen väliin :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen mekko ja upea kampaus!:)

Anonyymi kirjoitti...

Tres chic - kaunis, elegantti puku.
Suloinen kuva teistä! Vaikka kuva on kasvoton tunteen voi aistia käsistänne.
t. Outi

Anonyymi kirjoitti...

Oi! Kannatti odottaa näitä kuvia! :)
Aivan täydellinen! :`)

dolce kirjoitti...

Kaunista, kaunista! Puku on UPEA! Ja kampauskin kaunis.

annika kirjoitti...

IHANA puku. Mahtavaa, että joku haluaa pukea päällensä muuta kuin juuri näitä olkaimettomia pukuja, joita näkee nykyään varmaan 90 %:lla morsiamista. Boring.

Jonna kirjoitti...

Oi, kaunis! Haluan myös itse jonain päivänä morsiuspuvun jossa on jo yksi 8 tai kaksikin) tarinaa takana:)

Hepa-Neiti kirjoitti...

Ai sä olit se!!! No mä muistin että joku puhu hankkineensa puvun Minnestä! :) Ja heh..tosiaan ite huinin Amsterdamissa kun sun meikkaus oli mutta Kelly hoisi homman ja hänhän onkin mun vanha ope niin todellakin hommansa osaava! :) :) Hyvä että kaikki lopulta hoitui!! :) ja kyllähän me siinä törmättiinkin silloin ohimennen kun koemeikissä ja kampauksessa kävit :)

Micci kirjoitti...

Ooh, aivan älyttömän kaunis puku ja aivan tyylisesi. :)

Turun Tilda kirjoitti...

Rva Herttainen: Niin eli tässä ovat sitten vuoden morsian 2008 ja 2009 :D

Anonyymi :)

Hippiäinen: Kiitos! Tuo oli kunnia kuulla :)

Titta: Kiitos! Oli ihana kuulla kirkon jälkeen 86-vuotiaalta isoäidiltä, että minulla oli ollut myös (kerrankin) hyvä ryhti kantamaan tuota pukua :)

Pupu: Voi kiitos, pupu! Ajattelin että en tosiaankaan halua olkaimetonta pukua. Ei sitä joka päivä historianopettajakaan mene naimisiin (njäh, ja käyttää hääpäiväänsä valistustarkoitukseen siitä mikä on tyyliä eikä muotia :D)

Bisquits: Kiitos :) 50-luvun puku olisi kyllä kanssa ihan sinun tyyliäsi :)

Johanna: Tuplakiitokset :D

Jana: No hih! Nuo kuvakulmat ovat ehkä niitä edukkaita ;)

Hanstu: Kiiitos! Olihan se tosi hyvää tuuria! Mikään muu puku tuolloin Minnessa ei ollut aivan yhtä juhlava. Hyvä että sattui haaviin :)

Sofia D: Kiitos kaunis :)

Outi: Oi, huomasitpa ihanan yksityiskohdan :)

Turun Tilda kirjoitti...

Anonyymi: Kiitti!

Dolce: Voi kiitos :)

Annika: Mussa taisi ihan oikeasti olla pientä valistajan vikaa... Ajattelin säikäyttää jonkin mahdollisen trendipellen sillä, että pukuedun näin peittävästi ja "mummomaisesti" :D

Jonna: Juuri niin, tuo on ihana näkökulma nykypäivän kertakäyttäkulttuurin aikakaudella :)

Micci: Kiitos, Micci :)

Hepa-neiti: Ai sä oisit ilman matkaa meikannut mut :) Voi, kun maailma on pieni! Kelly hoiti homman hyvin ja meikki pysyi siistinä koko päivän!

Anonyymi kirjoitti...

Miten tyylikästä!

Turun Tilda kirjoitti...

Anonyymi: Kiva kuulla :)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa, aivan valtavan ihana puku. :) Onkohan puku vielä tallella tai myynnissä?

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Kiitos :) Kyllä se vielä tallella on. Myymistäkin voisin harkita. jos kiinnostusta löytyy, niin kannattaa lähettää s-postia.

KL kirjoitti...

LÄhestulkoon täydellinen! Itse tekisin pienen, mutta näkyvän muutoksen... kunhan joskus joku kosisi :D

Ihana blogi sinulla!

Terkuin Siskoliina, uusi lukijasi

Turun Tilda kirjoitti...

Siskoliina: Tervetuloa lukijoiden joukkoon :)voih, mulla on ollut mielessä montakin muutosta näin häiden jälkeen, mutta kyllähän tuo noinkin toimi :) Millaisen muutoksen sinä muuten tekisit?

KL kirjoitti...

Itse haluaisin TÄLLÄHETKELLÄ ;) hyvin pukusi tyylisen lyhyillä hihoilla ja nilkat paljastavalla helmalla. Pitsinen yläosa saisi olla V-aukkoinen. :)