keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Merkillinen laukku


Tervehdys!

Mikä sinulle on tärkeää uuden laukun valinnassa?

Itselleni keskeisimmiksi kriteereiksi ovat ajan saatossa kristallisoituneet tarpeellisuus, monikäyttöisyys, se, että laukku on tehty aidosta nahasta sekä mahdollisesti kotimaisuus (tai eurooppalainen tuotanto). Plussaa tietysti vielä on, jos laukun löytää kierrätettynä.

 

Vierailin viikonloppuna pitkästä aikaa Art& Designissa ja hipelöitsin erästä vintagelaukkua, kun huomasin toisella hyllyllä kiinnostavan oloisen mustan nahkalaukun. Laukku oli juuri sellainen jänskä yhdistelmälaukku, jota olin etsinytkin: tärkeintä oli, että pitkä hihna mahdollisti laukun kantamisen yli olan; se on perheenäidille arjesta selviytymisen ehdoton must!

Laukkua saattoi pitää niin kirjekuorikokoisena kuin suurempana pussukkana, mikä myös oli tosi jees vaihtelunhaluni takia. Remmejä oli vielä kaksin kappalein (lyhyempi sekä pidempi) ja kiinnityskohtia myös, mikä mahdollisti täysin erityyliset ilmeet. Saattoipa remmit irroittaa kokonaan ja käyttää laukkua clutchina iltamenoissa. Laukku oli tietenkin myös nahkaa...Mutta se mutta... Laukussa on Mulberryn logo. Jos laukku olisi aito, olisin saanut pulittaa siitä kymmenkertaisen hinnan (nyt maksoin 30 euroa). Tutkailin kotona vielä erinäisiä aitoussivustoja, ja tulin siihen tulokseen, ettei veska voi millään ilmeellä olla aito.No, en pahemmin harrasta merkkilaukkuja, mutten kyllä toisaalta feikkilaukkujakaan ;) Mitä siis tehdä?

No, päätin olla olematta tosikko. Laukku on tosiaan mukavantuntuista nahkaa ja monikäyttöinen. Lapseni saakoon lisäksi niistää nenänsä siihen, jos tulee tarve (eikä maailmani romahda).

Kaikki voittivat :D

Mukavaa illanjatkoa :)

7 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hei Tilduska!

Tässä toive tulevaksi blogipostaukseksi: anna opena (historialliset kohteet ja nuorten maailma kun sulla hallussa ;) hyviä vinkkejä ysiluokkalaisten luokkaretkikohteiksi Turun seudulla. Hmm..ei ehkä ihan sun blogin varsinaista teemaa, mutta jos koet omaksesi niin täällä luettaisiin innolla! Myös ne nykyään peruskoulussa välttämättömät ilmaiset kohteet (esim. kivat kävelykohteet ja -reitit) kiinnostaisi. En tunne seutua juurikaan, ja mielelläni veisin porukkaa muuallekin kuin sinne "ainaiseen Helsinkiin". Terv. R

Turun Tilda kirjoitti...

R: Kiitos toiveesta, mielelläni toteutan sen. Voisin tehdä sellaisen kattavamman Turku-tärppipostauksen, jossa olisi luokkaretkeläisille vinkkejä plus muillekin turisteille. Kuinka nopeasti tarvitset vinkkejä eli onko tavoitteena luokkaretki turkkuseen jo tänä keväänä? :)

Lotta kirjoitti...

Kiva postaus ja ymmärrän täysin tuon pienen tuskan feikkilaukusta. Itselläni olisi samanlaiset fiilikset ja yrittäisin varmaan peittää logon jotenkin, vaikka jollakin virkatulla tai huovutetulla hauskalla jutulla.

Minulla on täsmälleen samat kriteerit laukulle kuin edellä luettelit - lyhytkahvainen vintageveska on kyllä kaunis, mutta arjessa toivottoman epäkäytännöllinen. Olen mukavuussyistä jo pitkään käyttänyt olkalaukkua, vaikka tiedän, että lyhytkahvainen kellyhenkinen laukku kruunaa tyylini paremmin. ;)

En ole myöskään ikinä tullut oikein sinuiksi nykyisen jättilaukkutrendin kanssa, vaan olen tottunut kantamaan pientä laukkua ja sen lisänä sitten tarpeen mukaan isompaa, kuten ennenkin tehtiin. Toki vaikutelma kahden laukun kanssa on heti vähän kassialmamainen...

Yhden kriteerin vielä lisäisin: Jos vain jostakin saisi kunnollisen ruskean nahkalaukun ilman mitään onnettomia somisteita, ostaisin heti! En tykkää siitä, että laukuissa ja kengissä on näkyviä metalliosia tai logoja, vaan haluaisin, että vaikutelma on täysin yksivärisen eleetön. Tahtoisin itse lisätä ne katseenvangitsijat asuun hattujen, huivien, käsineiden ja korujen muodossa. Paha vain, että tällaisia laukkuja on todella vaikea löytää - olen kyllä etsinyt.

Karkkis kirjoitti...

Ymmärrän hyvin tuskasi merkkillisestä laukusta. Ehkä sen saisi peitettyä jollain kauniilla rintaneulalla? Mitenkähän sen saisi parhaiten merkkiin kiinni.

Minä myös olen yksinkertaisten laukkujen ystävä. Kerran ostin DKNYn laukun, josta hajosi heti yksi metallirengas. Reklamoin ja pyysin saada uutta tilalle. Mitä he lähettivät minulle? Logokilluttimen, jonka olin kaiken lisäksi poistanut laukusta heti sen ostettuani! No, sain aikanaan uuden renkaankin, mutta sekin hajosi ja nyt laukku on käyttämättömänä kaapissa.

Susanna kirjoitti...

Hei,

tässä linkki siihen puvustus-artikkeliin, josta mainitsin. Se koskikin teatterin sijaan vanhojen Suomi-filmien puvustusta, mutta yhtä kaikki kiinnostavaa :)

http://yle.fi/uutiset/suomi-filmien_puvut_unohdettuina_rekeissa__salapoliisityona_loytynyt_jo_prinsessa_ruususen_silkkiunelma/8750782

Turun Tilda kirjoitti...

Lotta: Minulla olisi yksi ruskea nahkalaukku, mutta lyhyillä kahvoilla. Olen viemässä kirppikselle sen. Kiinnostaisiko sinua nähdä kuva? :D

Karkkis: Voi, mikä tarina... Taas yksi onneton "merkkilaukkutapaus".

Susanna: Kiitos vain viime kertaisesta. Kiva, kun kommentoit :) Tosi mielenkiintoinen juttu, kävin lukemassa!

Lotta kirjoitti...

Kiitos, Tilda, paljon ajatuksesta! Kuitenkin minulla on jo yksi sellainen pienehkö, lyhytkahvainen ruskea vintagekäsilaukku, joka on riittävän yksinkertainen makuuni, joten taidan tällä kertaa jättää väliin. :) Sen sijaan jos jostain putkahtaa esiin kuvauksenmukainen isompi olkalaukku, johon mahtuisi vaikka kirja, niin ota talteen! :D