maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tildan sisustusaakkoset

Hei taasen!

Jo alkaa kuulkaas helpottaa! Siinä menee aina suurin piirtein viikko, että saa töihin liittyvät rästihommat hoidettua, niin kesäloman alkaessa kuin nytkin. Taidan olla tosin aika hidas... mutta toisaalta sijaisen ohjeistuksiin ynnä muuhun meneeä vain sitä aikaa. Onni tässä on, että todennäköisesti tällä kertaa kesäloman saa aloittaa vähän vähemmillä hommilla :)

Nyt täytyisi sitten siirtyä vihdoin viimein opiskeluiden pariin, mutta suodaanpa nyt muutama tunti tälle blogillekin :)

Ajattelin pitkästä aikaa postailla sisustusjutuista. Mitään uutta ei ole nyt hankittuna, mutta uudehkoja lukijoita ja miksei muitakin silmällä pitäen ajattelin tehdä pitkästä aikaa sellaisen aakkospostauksen ja tällä kertaa omasta sisustustyylistäni. Mitäs mieltä olette, vastaako seuraava mielikuvaanne tildamaisesta sisustuksesta?

Aspen-pöytä


Kierrätyspuinen Aspen-pöytä löytyi kolmisen vuotta sitten niinkin proosallisesta paikasta kuin Kodin Anttila. Rakastan sen väriä ja rouheutta ja olen ikionnellinen, että tällainen kuuden hengen ruokapöytä mahtuu keittiöömme. Se on ehdottomasti keittiön kruunu!

Boknäs



Olinpa kerran norssissa sijaisena ja se keikka oli yhtä itkua ja hammasten kiristystä. Mutta se palkka! Sijoitin sen kokonaisuudessaan ensimmäiseen kolmeen palaan Boknäs-hyllystöä. On ihanaa, että kirjat ovat lasin takana pölyltä suojassa. Lisää hyllystöä saimme sitten häälahjaksi.

(La) Case de Cousin Paul



Olen menettänyt sydämeni kyseisille valopallosarjoille! Keittiössä meillä on kesät talvet punasävyinen sarja ja olohuoneen puolella neutraalimpi vaalea.

DIY



Tässä kyllä mieheni on huomattavasti minua etevämpi, mutta kyllä minäkin esim. maalailen tarpeen vaatiessa. Maalien rapsuttaminen vanhoista huonekaluista on taas vallan rentouttavaa touhua :) Tuossa ylemmässä kuvassa valmistui siis pöytälevy noille vanhan Singerin jaloille :)

Elämänmakuisuus

Koti on elämistä varten. Jos siellä on kaikki suoraan kuin katalogista tai siellä ei saa yhtään possutella, niin sellainen ei ole koti minua varten ;)

Fotot

Rakastan erityisesti mustavalkokuvia sisustuksessa! Ne voivat olla esimerkiksi uudehkoja matkakuvia, mutta vaalin kalleimpina aarteitani vanhoja sukukuvia.

Gammalt

Ilman jotakin vanhaa sisustuksessa ei ole mielestäni sielua. Jokainen toki voi itse päättää, mitä se vanha on.

Huutokauppalöydöt



Hienoin huutokauppalöytöni on vanha antiikkisohva, joka tosin vaatisi piakkoin kunnostamista. Suosittelen huutokauppoja muuten elämyksenä kaikille!

Ikea


Se, että tykkää vanhasta, ei tarkoita, ettei voisi pitää myös Ikean tuotteista. Meillä Ikeasta on hankittu ainakin keittiön Ingolf-tuolit (mieletön hinta-laatusuhde) ja Alvine-villamatot makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen.

Julisteet



Kehystytin syksyllä vanhoja taidenjulisteita, jotka olin hankkinut 16-vuotiaani. Taidemakuni on pysynyt vuosikauden melko samanlaisena. Pidän Art Nouveau-tyylistä ja vanhoista mainoskuvista.

Ken kiuruista kaunein



Halusin ehdottomasti Birger Kaipiaisen tapettia johonkin huoneeseen. Lopulta makuuhuoneen tapetiksi valikoitui sinivihreä "Ken kiuruista kaunein" -tapetti, enkä voisi olla lopputulokseen enempää tyytyväinen :) Mies tosin kirosi paperitapetin tapetoimista ;)

Lokki



En halunnut kodistamme liian maalaisromanttista, vaan pyrin selkeyttämään kokonaisuutta joillakin moderneilla ykstyiskohdilla. Sellainen on mm. Yki Nummen Lokki-valaisin, josta tulee muuten tosi hieno valo. Sopii erinomaisesti iltaisin kokeenkorjaamisiin :)

Mummolafiilikset




Ristipistot, pyöreät tyynyt ja pitsit. Sopivissa suhteissa.

Nytt

Ei pelkkää vanhaa, vaan jotakin uutta ja värikästä joukkoon!

Opetustaulut



Fetissini vuosien ajan. Nyt himoitsen töistä yhtä taulua... Yrittänen tehdä siitä vielä joskus kaupat :)
 

Purnukat


Tykkään peltipurkeista ja lasisista myös. Pitäisiköhän mennä vieroitukseen?

Queen

Tällä en viittaa niinkään tyyliin vaan siihen, että kylläpä se taidan olla minä, joka on enimmäkseen meidän kodin sisustuksen laatinut. Ei taida olla kovin poikkeuksellista näissä Venus-Mars-kuvioissa ;)

Ruustinna


Ostin Juvin uniikin Ruustinan-vitriinin eräällä pienellä ennakkoperinnöllä. Olen todella tyytyväinen, että sijoitin rahat kauniiseen astiakaappiin, joka on laadukkaasti tehty. Samalla kaappi muistuttaa minua tietyistä vanhoista rakkaista sukulaisista.

Suku

Haluan, että sukutaustani näkyy sisustuksessa. Eräs rakkaimmista omistamistani sisustusjutuista on ystäväni tekemä tyyny, jossa on valokuva eräistä 1920-luvun lapsista :)



Tehdastyyli

Tykkään terästää vanhahtavaa ja hempeähköä sisustustyyliä. Vanhoilla sinkkiämpäreillä ynnä muilla :)


Uniikit muistot

Pyrin tuomaan jokaiselta ulkomaanmatkaltani jotakin uniikkia kotiini. En tarkoita tällä mitään turistikrääsää, vaan esimerkiksi jotakin paikallisesta kulttuurista kertovaa käsityötä.



Esimerkiksi nämä kuivakukat ovat häämatkaltamme Kroatiasta.

Vekki

Meidän Pentikkimme on Vekki. Se toimii edelleen hyvin! Jos joku haluaa myydä meille kyseisen sarjan jälkiruokakuppeja, otetaan tarjous vastaan ;)


White

Vaikka tykkään väreistä ja ripauksesta tummaa puuta, niin kyllä se on kuitenkin valkoinen, joka sitoo elementit yhteen.

Xtra


Joskus, jos jokin juttu on tosi hyvä, sitä on lähtenyt matkaan kaksin kappalein. Esimerkiksi Ikean Alvine-matto oli sellainen

Ylle



Sisustan mieluiten luonnonmateriaaleilla. Mies sain vanhemmiltaan taannoin ihanan Päkä-peiton joululahjaksi. Siihen on mukava kärpetyä kylminä talvi-iltoina :)

Återvunnet



Kierrätyslöydöt ovat parhaita! Tämä armeija-arkku löytyi viime kesänä Uudestakaupungista.

Äidin tyttö

Olen ehdottomasti perinyt rakkauteni omaperäiseen sisustamiseen äidiltäni. Lapsuudenkotimme oli tietyssä mielessä poikkeuksellinen; no, ihan jokaiikka ei ole muutenkaan varttunut vanhassa navetassa :)

Öinen tunnelma


Kynttilät, hämyisyys, tunnelmallisuus. Niillä suomalainen pärjää pitkät pimeät kuukaudet, vai mitä?

Herättikö postaus ajatuksia? Mitkä edellämainituista elementeistä näkyvät sinunkin sisustuksessasi? Haluaisiko joku väsätä vastaavanlaisen postauksen omista sisustusaakkosistaan? Kuka tahansa bloginpitäjävoi ottaa haasteen kernaasti vastaan :)

10 kommenttia:

Enne kirjoitti...

Voi kyllä, allekirjoitan aika monta näistä aakkosista! Tästä postauksesta tulin jotenkin hyvälle tuulelle, maanantaista huolimatta :)

jaana kirjoitti...

Olen aiemminkin katsellut sisustuskuviasi ja todennut, että meillä on aika samanlainen sisustusmaku - vanhaa, uutta ja ikeaa iloisessa sekamelskassa, seinillä taulujen lisäksi julisteita, lattialla ikean villamattoja, muun muasssa harmaa alvine-matto. Desingn-klassikot meiltä uupuu.

Anonyymi kirjoitti...

Miten ihana koti teillä onkaan!

Voin vain kuvitella, kuinka sun täytyy huhuilla teidän pikkuista, että minne se nyt katosi tutkimusretkilleen, kun mielenkiintoisia juttuja on koti täynnä :)

Turun Tilda kirjoitti...

Enne: Ihanaa, jos maanantaiahdistus yhtään lieveni :)

Jaana: Eli kotoisaa ;) Muistelenkin nähneeni joitakin kivoja sisustuskuvia teidän kotoanne, teillä on tosi kiva talo!

anonyymi: Kiitos :) Heh, meidän koti ei taida olla järin lapsiystävällinen toistaiseksi;) Täytynee tehdä pikkumuutoksia, sitten jos meillä jossain vaiheessa asustaa taaperoikäinen...

Anna kirjoitti...

Lokki-valaisimen on suunnitellut Yki Nummi!!! T. Yki-fani

Turun Tilda kirjoitti...

Anna. Heh, no niin onkin :) Ihmekös, kun mietin, mikä ei nyt mätsää. Korjattu on :)

Karkkis kirjoitti...

Hauskat aakkoset! Ruotsi toi mukavasti väriä kirjainten lomaan. Sisustustyylini on monessa suhteessa erilainen kuin sinulla, mutta teillä on mielestäni todella kaunista!

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Kiitos, kiva kuulla! Olisi hauska muuten lukea sinun sisustusaakkosistasi :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on kysymys noista (La) Case de Cousin Paulin valopalloista: Millä ihmeellä saat ne pysymään paikoillaan???
Ostin sarjan niitä viime joulun alla Pariisista ja olin niistä kovin onnellinen... siihen asti kunnes pallot pompsahtelivat koko ajan irti :( Onko tämä vain minun ongelmani ja onnko sinulla jotain vinkkiä millä ne saa pysymään kiinni?


Niin ja kiitos kivoista aakkosista :)

-Annis-

Turun Tilda kirjoitti...

Annis: Kyllä se vähän meilläkin on noin, välillä jokunen saattaa tippua, mutta ei harmiksi asti. Se on ehkä kiinni siitä, kuinka isoiksi ne reiät tekee. Välillä sitä on harmillisen vaikea arvioida...

Kiva, että tykkäsit aakkosista :)