tiistai 8. huhtikuuta 2014

Sika Designs

Iltaista!

Ajattelin vinkata teille tosi kivasta vaatemerkistä, johon törmäsin Lontoon reissullamme.

Sika Designs on pienehkö brittivaatemerkki, joka yhdistelee luomuksissaan ihanalla tavalla länsi-afrikkalaisia elementtejä ja fiftarityyliä. Merkin hauska nimi ei viittaa karjuihin tai edes pikku possuihin, vaan ghanalaiseen kangaslaatuun. Putiikin myyjä ei ollut kylläkään kovin innoissaan, kun kerroin, mitä sana tarkoittaa suomeksi ;)

Vaatemerkin käsinvärjätyt kankaat on tosiaan valittu huolella ghanalaisilta paikallismarkkinoilta ja vaatteet ommellaan myös kyseisessä maassa. Merkin tavoitteena on korkeatasoinen ompelutyö ja toisaalta tarjota säännöllinen tulonlähde paikallisille.Sain sellaisen käsityksen, että kyseessä olisi kohtuu eettisesti toimiva firma.
Mekoissa ihastuin toki malleihin, joukossa oli muuten ihan uskomattomia maksimekkoja! Kuitenkin erityisesti malliston värimaailma oli jotakin niin tottumastani poikkeavaa, että se hurmasi. Lisäksi kankaat olivat todella paksuja ja laadukkaan oloisia siihen nähdän, mitä perusvaateliikeissä on tottunut hypistelemään. Ainut miinus oli oikeastaan se, ettei mekoissa ja hameissa ollut alushameita.
Jotakin löysin liikeen alerekistä myös itselleni, vaikka fiftaripukeutuminen ei ehkä se paras vaihtoehto olekaan raskaana olevalle... Siitä sitten joskus myöhemmin :) Käykääpä tsekaamassa merkin nettikauppa!

Kuvat on lainattu Sika Designs´n sivuilta.

6 kommenttia:

Sra kirjoitti...

Oooooooo ihana!! Kiitos kun jaoit tämän! Olin viime vuonna Sierra Leonessa käymässä ja siellä näin paljon tuollaisia modernia ja perinteistä yhdisteleviä mekkoja. Harmi vaan silloin meillä ei aikataulut antaneet periksi niin että olisin päässyt sellaisen ostamaan.. Ehkä joskus raaskin ostaa tuollaisen lilan mekon esimerkiksi valmistujaismekoksi.. :)

Turun Tilda kirjoitti...

Sra: Kiva kuulla, että miellytti ja vau, mikä matka sinulla on ollut :)Kannattaa tsekata aika ajoin nettipuolen ale. SIllin mekkoja voisi saada alle sadalla eurollakin. Itse putiikki sijaitsee muuten Greewichissa.

Augusti kirjoitti...

Ihania osa noista mekoista!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan upeita mekkoja! Kiitos, kun jaoit. Nyt pitää harkita tarkkaan ja hartaasti, minkä noista mekoista ostan kesäksi. Yhden jo melkein itselleni lupasin. - Pauliina

Rhia kirjoitti...

Ooh mitä värien ilotulitusta! Upeita mekkoja ja näyttäviä kankaita kyllä.

Turun Tilda kirjoitti...

Augusti: Eikös vain olekin :)

Pauliina: Minusta tuo punainen yksiolkaiminen on upein :)

Rhia: Eikös vain; afrikkalainen henki tulee hienosti esilel. Kankaat olivat ainakin täälaisen maallikon mielestä laadukkaan oloisia.