perjantai 20. syyskuuta 2013

Tildan päivä

Olin eilen kaupungilla. Mies meni töihin ja minä päätin kokeilla allekirjoittaneelle annettua neuvoa tehdä kaikkea kivaa nyt, kun siihen on toistaiseksi vielä mahdollisuus.

Aloitin aamun kahvilassa aamupalalla. Luin Turun Sanomia. Hörpin kahvia ja haukkasin sämpylää. Otin opintojen lukupiirikirjan esille. Luin viisi sivua kirjaa. Se vaikutti yllättävän mielenkiintoiselta! Kerrankin käsissäni on ohjausalan teorioiden ja niiden taustojen kunnollinen esittely! Olen muuten niin iloinen, että jaksan jälleen keskittyä opiskeluun. Ei olisi onnistunut vielä kuukausi sitten.


Vaihdoin asemapaikkaani. Turun yliopiston pääkirjaston lukusalissa oli hiljaista ja avaraa. Ai että, kuinka muinaiset opiskeluajat nousivat mieleeni! Lueskelin kirjaa ja tuijottelin välillä lasiseinän takana syysmyrskyssä huojuvia lehviä. Rakastan noita kampuksen lehtipuita; ne ovat niin terapeuttisia ja kauniita.

Hain välillä kahvia. Pää olikin jo alkanut nuokkua ja silmät lurpattaa... Parin hörppäyksen jälkeen terästäydyin jälleen :) Neljänkymmenen sivun jälkeen lähdin liikkeelle. En halunnut tehdä lukemisesta pakkopullaa, halusin pitää sen herkkuna.

Kävin Art+ Designissa. Äh, löysin tietysti yhden ihanan takin 60-luvulta. Se oli merkkiä Stockmann ja kuulunut samalle leidille kuin keväällä löytämäni 60-lukuinen mekko... Olihan se ostettava! Täällä blogissa nyt sitten ripittäydyn siitä teille...

Jatkoin matkaani. Tapasin erään kohtalontoverin ja juttelimme pitkään. Vertaistuki on elämänkolhujen kohdatessa merkityksellistä. Toivon, että tapaamisesta oli apua meille molemmille.

Pyörin vielä kaupungilla. Stockmannilla hoidettiin ilmaiseksi kynsiä. Omissani ei ole ollut kynsilakkaa sitten kevään. Nyt valitsin hehkuvan punaista. Viereinen vanhempi rouva laitatti violetit. Niin räväkkä en sentään osannut olla :) Marmatimme kiinalaisten yleistyneistä kauneusleikkauksista. Utelin myös kynsiäni hoitavalta kosmetologilta, kuinka rakennekynsien kanssa pystyy toimimaan arjessa... Hän ajatteli varmaan, että huh, mitä tanttoja!


Kuvasin päivän asuni pukukopissa. Kuten huomaatte, jaksan taas laittaa hiuksiani ja jopa hieman meikata. Tuollaiset pienet ulkoiset asiat antavat mielestäni ryhtiä päivään.

Istuin vielä hetken toisessa kahvilassa ja lueskelin lukupiirikirjaa. Uppouduin Freudin teorioihin. Opinto-ohjaajienkin on hyvä tuntea hänen ajtuksensa, sillä monet ohjausteoriat pohjaavat jotenkin hänen ajatuksiinsa tai niiden antiteeseihin.  Havaitsinkin, että psykologia kiinnostaa minua enemmän kuin ennen.

Mies tuli hakemaan minua kaupungilta. Edessä oli vielä rentouttava hieronta. Olemme yrittäneet miehemme kanssa pitää hartiat kunnossa hierottamalla niitä noin kerran kuussa. Suosittelen lämpimästi!

Päiväni ei ollut mikään tyypillinen arkipäiväni. Tämä kuu on kulunut poikkeusoloissa, piakkoin tilanne normalisoituu. Hyvä näin, alan olla valmis kohtaamaan entisen arkielämäni.

Mukavaa viikonloppua ja huomioikaapa tuo sivupalkin kysely!

4 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Ihanaa, että todellakin nautit vapaapäivästäsi ja vietit sen itseäsi viihdyttävällä tavalla :)

Kiiinnostuin kirjasta, mistähän teoksesta on kyse? Meillä Joensuussa kyllä opiskeltiin noita teorioita, mutta kaikki kirjat tuntuivat olevan englannin kielisiä. Itse ainakin kaipaisin suomenkielistä perusteosta!

Sra kirjoitti...

Moi TIlda,
blogisi on jo pitkään kuulunut suosikkeihin, mutta ikinä aikaisemmin en ole saanut kommentoiduksi, mikä näin jälkeenpäin harmittaa. Halusin kuitenkin kertoa, kuinka huippua on että jaksoit palata postaamaan ja jaksat kirjoitella näinkin paljon! Blogiasi on ilo seurata! Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle!

Turun Tilda kirjoitti...

Kati: Kirja on Muutoksista mahdollisuuksiin (toim. Marjatta Lairio ja Sauli Puukari). Kirja on kymmenisen vuotta vanha, mutta edelleen ajankohtainen. Suosittelen!

Sra: Kiitos kommentista sinulle! Kyllä se myös teidän lukijoiden ansiota, että jaksoin jatkaa. Se, että tiedän sen, että jatkamlaal tiedän jonkun saavan iloa ja inspiraatiota myös omaan elämään. Lisäksi blogi on itselleni oiva virtuaalinen sketchbook- löydän sieltä inspistä itsellenikin :)

Sylvi kirjoitti...

Mukavaa, että kuulostat näin pirteältä ja elämännälkäiseltä. Ehditpäs päiväsi aikana paljon! Päätin itsekin, että varaan heti hierojan, sille olisi nyt tarvetta!