perjantai 14. kesäkuuta 2013

Hemmotteluksihan se meni!

Perjantaista!

Tiedän, keskiviikkona shoppailumopo taisi hieman karata käsistä.. Minulla on muutama traditionaalinen ajankohta vuodesta, jolloin oikein odotan tiettyjen liikkeiden alennusmyyntejä tai tarjouksia.

Kirjojen osalta sellainen taitaa olla joulun jälkeiset alennukset niin Akateemisessa kuin Suomalaisessa Kirjakaupassa. Kesäkuisin olen taas hamstrannut lomalukemiset Suomalaisen pokkarialesta. Voi että, tämä on NIIN luksusta pelkän kokeiden korjaamisen tai opintosuoritusten sijaan... Toki minun pitäisi väsätä kokonainen proseminaari kesällä, mutta tällä hetkellä en jaksa edes ajatella asiaa... On mulla oikeus nauttiakin kesästä ja lukea ihan mitä huvittaa! Sen verran väsy olo on tällä hetkellä.


Tällä kertaa luettavaksi valikoitui Mma Ramotsewea parin lisäkirjan verran. Parissa kuukaudessa ehtikin jo tulla ikävä tuoa sympaattista botswanalaista ladya. Muut kirjat valitsin hämärien positiivisten muistikuvien perusteella tai ihan takakannen tekstien perusteella. Oletko sinä lukenut jonkin noista romaaneista? Mistähän kannattaisi aloittaa? Muistelen, että ainakin tuota Falconesin Meren katedraalia hehkutettiin joitakin vuosia sitten.


Toinen pahoja kuolaus- ja tärinäefektejä aikaansaava ale on kohdallani Accessorize-putiikin ale. Tällä kertaa mukaan tarttui kohtuullisesti värikäitä korviksia (nuo siniset tulevat olemaan IHANAT sen 60-luvun leningin kanssa!).


Hieman epätildamaisempaa linjaa edustavat tuo Afrikka-henkinen kaulakoru ja VARSINKIN tuo lepardihuivi. Jotenkin vain koin, että sille voisi olla kesän aikana kuitenkin käyttöä. Jos ei ole, niin arvon vaikka teille ;)


Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä aleostoksena löysin tosiaan balleriinat Aleksilta. Nämä nahkakengät tuntuivat ok hyviltä jalkaan (eivät tosin yhtä hyviltä kun kaksi vuotta käytössä olleet Mangon punosballeriinat), ja hankin vielä erilliset nahkaiset pohjalliset pidentämään kenkien käyttöikää ja pehmentämään kävelyä.

Nyt annan synninpäästön itsellni tästä tuhlailusta, lupaan nauttia löydöistäni ja pistän samalla kukkaronnyörit kiinni. Seuraava loputon rahareikä on jo hyvin tiedossa. Meidän pitäisi myös hankkia liukuovikaapistot työhuoneeseen. Minkä firman/ merkin palveluihin olette olette olleet tyytyväisiä? Kaapit pitäisi kaiketi teettää ihan mittatilaustyönä, jotta kohtuullisen korkea huonetila saadaan hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla :)

Mukavaa viikonloppua!

Ps. Huomioikaapa sivupalkin pienimuotoinen kesäkysely :)

6 kommenttia:

adelheid kirjoitti...

Mä kuolasin keskiviikkona tuon kaulakorun perään, joka mun silmissä ja kaikissa värivaihtoehdoissakin on merihenkinen, mutta jäi vielä normaalihintaisena liikkeeseen. Tarvii näköjään tehdä uusi reissu kaupungille :)

Kutri kirjoitti...

Iiiihhania ostoksia! Ballerinat on hiukan liian kruusatut siihen, että olisin itse ostanut niitä (just sellaiset joita ihailen aina muilla mutten ikinä itse osta, mikä tauti tääkin on?), mutta kaikki muu olis voinut olla suoraan meitsin shoppailulistalta. Jokin kello soi päässä tuosta "Toista maata" -kirjasta. Onkohan se alunperin julkaistu Ruotsissa?

Anonyymi kirjoitti...

Olen ollut todella tyytyväinen ikean liukuovikomeroihin ilman liukuovia :) Ne sivuthan voi sirkkelöidä mieleiseensä pituuteen. Itse liukuovet on edelleen tilaamatta, mutta ne saa erikseekin alan liikkeistä

Turun Tilda kirjoitti...

Adelheid: Heh, jo joo, menee täysin kyllä merihenkisestä :) TÄmä oli alessa Skanssissa. En musita oliko toista kappaletta, mutta täydentävät ehkä valikoimia vielä.

Kutri: Juu, on vähän kruusatut, ja toivon, että nämä mun toiset simmpelimmät kestävät ainakin vielä tämän kesän. Ovat tarpeen virallisempien asujen parina! Sen sijaan kyllä tiettyjen mekkojen kanssa käytän mielihyvin näitä uusia :D

Juu, se on sen "Ei mistään kotoisin"- kirjailijan toinen teos!

anonyymi: Kiitos vinkistä :)

Kikka kirjoitti...

Marjaneh Bahktiari on loistava, hyvä hankinta. Meren katedraali sen sijaan on enemmänkin viihdyttävä kuin erinomainen. :) Ihan kiva, mutta aivan liian pitkä ja seikkaperäinen. Toisaalta teksti on niin kevyttä, että sen lukee suht nopeaan. Hyvä valinta kesäksi! Postasin siitä joskus, lue myös kommentit: http://kirsimaria.wordpress.com/2011/04/25/ildefonso-falcones-meren-katedraali/

Ja Mma Ramotswet ovat tietysti loistovalinta, hyvähyvä. :)

Kerttuli kirjoitti...

Voi mitä Accessorize-ihanuuksia! :)

Liukuovista kun kyselit niin meidän kokemuksemme ovat vuodelta 2006, jolloin hankimme edellisen kotimme eteiseen Kirenan liukuovikaapiston Isku Keittiöistä (Länsikeskuksessa). Suunniteltiin se yhdessä heidän suunnittelijansa kansssa ja se oli helppoa ja mukavaa. Oli paljon vaihtoehtoja, sai toteuttaa omaa näkemystään ja saatiin just sellainen kuin haluttiin. Hinta oli kyllä hieman suolainen, mutta olimme erittäin tyytyväisiä kaapin laatuun. Liu'ut yms. toimivat moitteettomasti sen 3,5 vuotta kuin siinä kodissa asuimme.

Toinen valmistaja, jossa kävimme silloin ko. tuotteita vertailemassa, oli Itäharjulla sijaitseva Lupin. Emme kuitenkaan pyytäneet sieltä edes tarjousta, sillä ainakin tuolloin v. 2006 niiden laatu vaikutti huomattavasti Kirenaa heikommalta. Esim. kun oven avasi puoliväliin niin se ei välttämättä pysähtynyt siihen vaan saattoi liukua jonkin matkaa takaisin päin.

Kaiken kaikkiaan kannattaa jo kotona hiukan miettiä suuntaa antavasti minkä tyyppistä haluaa (peiliä, lasia, puupintaa, vaaleaa, tummaa, tankokaappia, hyllykaappia, vetokoreja) ettei mene ihan sormi suuhun liikkeessä lukuisien vaihtoehtojen edessä :)

Toivottavasti löydätte mieluisen kaapiston!