tiistai 30. lokakuuta 2012

Päivitetty uusintapostaus: Laaduntarkkailija

Postaus on julkaistu alunperin 31.5.2010, mutta sitä on täydennetty.

Heipä hei!

Huomaan, että iän karttuessa minua on alkanut erityisellä tavalla ärsyttämään huonolaatuisiksi osoittautuvat vaate- ja kenkäostokset. Pidän toki uusista ihanuuksista, mutta toivoisin niiden kestävän vähän enemmänkin kuin yhden sesongin verran. Pahinta mielestäni on se, ettei kalliimpi hintaluokka välttämättä takaa laadukkutta, vaikka brändi niin lupaisi. Jos ostan jotakin kalliimpaa, haluan myös, että tuote kestää! Ärsyynnyn melkoisesti, jos näin ei ole. Toisaalta budjettini ei ole sallinut keskihintaisia kalliimpien merkkien kokeilua, ja ehkäpä luksusmerkit lunastaisivat laatuvaatimukseni mennen tullen. En kyllä täysin usko tähänkään, mutta laadukkaampaan kannattaisi kaiketi siirtyä. Edelleen siis pitäisi karsia ostoksia...

Huhtikuun Oliviassa toimittajakunta esitteli omia suosikkituotteitaan, jotka heidän mielestään olivat osoittautuneet hintansa väärtiksi. Joukossa oli niin edullisemman kuin kalliimman hintaryhmän tuotteita, ja pääasia oli, että tuote oli osoittatunut laadukkaaksi. Mielestäni lehden idea oli oiva ja siirrettävissä myös tänne blogimaailman puolelle. Miksei puskaradiota kannattaisi käyttää ja kertoa omista laadukkaista suosikkituotteistaan? Minä aloitan, ja toivon, että tekin kerrotte omista lemppareistanne. Ei ole väliä, onko tuotteet kalliita vai halpoja, pääasia, että ne ovat laadukkaita ja tyylikkäitä ja tuoneet kantajalleen iloa :)


Tässäpä Tildan suosikit:

1. Changen balkonette-rintaliivit. Liivit ovat sileäkuppisina helppokäyttöiset ja sopivat kaikenlaisten vaatteiden alle. Erityistä plussaa merkki saa tarpeeksi pienistä ympärysmitoista! Monissa laadukkaissa liiveissä koot loppuvat 70 cm, vasta Changen liivien myötä tajusin, että oma kokoni on 65 cm. Aiemmin olin käyttänyt jopa ympärysmittaa 75cm! Mutta eipä ihme, sillä monien perusketjujen liikkeissä kokoja olivat ne perus 75B:et ja 80C:et... Changen valikoimista löytyy ympäryskokoja 60 -100 cm väliltä, joten luulisin jokaisen löytävän omansa. Kuppikoot ovat vähän hassun suuret, mutta eiköhän oma lopulta löydy! Liivien hinnat ovat siinä 20-50 euron välimailla ja ketjulla on ympäri vuoden hyviä tarjouksia kanta-asiakkaille.


2. Vagabondin kengät. Hyvä lesti leveähkölle suomalaiselle jalalle. Omistan noin kymmenet Vagabondit ja voisin oikeastaan ihan hyvin elää ilman muita kenkämerkkejä. Vagabondit ovat lähes aina nahkaa ja kuitenkin kohtuuhintaisia. Parhaimmat Vagabond-löytöni olen tehnyt alennusmyynneistä. Silloin hintakin on jo ihan mukava :)


3. Nahkalaukut. No, en omista ainuttakaan kallista luksuslaukkua*, mutta jo noin sadalla eurolla pääsee kiinni kivaan kestävään laukkuun. Veikkaanpa, että pärjäisin jatkossa noin viidellä laukulla, jos ne olisivat tyylikkäät ja aikaa kestävät. Omat nahkalaukkuni ovat merkkejä Your Face ja O-I-S , ja olen ollut erittäin tyytyväinen kumpaiseenkin :) Seuraavaksi haaveilen ehkä jostakin hieman kalliimmasta ja pienikokoisemmasta laukusta, mutta nyt pärjäilen näilläkin. Aika näyttää ;)


Edit: *Näin pari vuotta myöhemmin huomaan laukkukokoelmani on karttunut muun muassa tällä laukulla. Linjani on edelleen sama - ei tekonahalle!


4. Nudie Jeans -farkut. Ovat todellakin hintansa väärtit, vaikka 139 euroa oli mielestäni aivan kamala hinta farkuista. Totuus on kuitenkin se, että käytän jompaa kumpaa pariani lähes aina, kun pistän kaksilahkeiset jalkaan! Nämä eivät yksinkertaisesti plösähdä yllä eikä niihin tule polvipusseja! Ja kuitenkin materiaali on miellyttävän pehmeää. Olen tainnut farkkumerkkini löytää, entä sinä? :)



5. In Wear- ja Part Two merkkien t-paidat ja neuleet. En omista näitä kovin montaa, mutta kaikki yksilöt ovat olleet huippulaadukkaita. Olen myös tykästynyt eri halppissarjojen Organic Cotton-tuotteisiin. Esimerkiksi ylläni oleva raitatoppi on H&M luomupuuvillainen paita. Mukavan pitkä housun sisään ja tarpeeksi napakka.


 6. Your Face-merkin takit, neuleet ja mekot. Mielestäni näissä vaatteissa on vain erittäin hyvä hinta-laatusuhde! Tsekkaa merkin - 20% tarjoukset kanta-asiakkaille sekä joulu- ja muut alet!






Tässäpä lyhyt listani! Kerropa vuorostaan omat suosikkisi! Entä millaisten tuotteiden kohdalla kannattaa panostaa ja milloin taas voi mielestäsi pihistää? Listasta sitä enemmän hyötyä ihmisille, mitä useampi vain viitsii kommentoida :) Mukavaa illanjatkoa!

5 kommenttia:

Ulma kirjoitti...

Aivan mahtava postaus! Voin täysin allekirjoittaa 2., 3. ja 4. kohdan! Pitävät aivan täysin paikkansa. Minä en enää muita laukkuja osta kuin nahkaisia ja farkuista nudiet on aivan ehdottomat! Levikset toimii myös mutta nudiet istuvat kuin sukat jalkaan! Ja vagabondin nahkaiset kengät ovat vain niin kestäviä ja hyvin istuvia että menevät usean vuoden ahkerallakin käytöllä kunhan nahkaa muistaa välissä hoitaa.
Muut vinkit tarviikin laittaa korvan taakse. :) Tällaisia postauksia saisi olla lisää! Kiitos!

Unknown kirjoitti...

Oi aamen kaikille näistä! Tosin laatukenkiä/laukkujakin kannattaa olla useammat kuin yhdet (toisin kuin minulla). Ei meinaan vagabondit tai nahkalaukkukaan ihan jokapäiväistä käyttöä kestä :S Mikä on näin laiskalle shoppailijalle vähän harmillista.

Itse olen vähän katkera siitä että löysin Nudie-farkut vasta viime keväänä. Hiiteen kaikki Dieselit ja muut "farkku"merkit, jotka plösähtää kuitenkin ennen pitkää. Tosin Nudieitten kestävyys perustuu laadun lisäksi myös pitkään pesuväliin. "Oikeaoppisestihan" kuluttamattomat Nudiet pestään ekan kerran vasta n. 8 kk käytön jälkeen jolloin niistä on muokkautunut itse kulutetut ja omaan kroppaan Täydellisesti sopivat. Ehdottomasti parhaat 100 euroa mitkä olen vaatteisiin tuhlannut :)

miss_marjorie kirjoitti...

Itse ostan vaatteeni 90% kirppiksiltä, mutta sielläkin olen oppinut tarkastamaan laadun huolellisesti: materiaalit, ompeleet, leikkaukset yms. Usein parhaassa kunnossa olevat second hand -tuotteet ovat juuri näitä mainitsemiasi merkkejä: laatu kestää siis myös kierrätyksen (kuka niitä nyppyisiä, kulahtaneita ja saumoista kiertäviä ginatricot yms.-kammotuksia kirpparilta ostaa?).

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Näin äkäseltään mieleeni tulee:
sukkahousut. Mielestäni paksuimmissa ( 40 den->) sukkahousuissa kannattaa suosia laatua. Oma suosikkini on Falke, myös Wolford, Kunert, Philip Matignon ovat hyviä. Näitä sukkiksia en ole koskaan saanut menemään rikki. Noin kahden vuoden käytön jälkeen jalkaterät ovat nyppyiset. Ohuissa sukkiksissa suosin halpismerkkejä. En ole varmastikaan koskaan ostanut ohuita kalliita sukkiksia. Ehkä ne kestävisivät yhtä hyvin kuin paksut. Täytynee kokeilla.
Hyviä neulelöytöjä voi tehdä HM man puolelta. Vaatinevat hieman diy:ta. Olen fiksannut aika monta miesten neuletta itselleni sopivaksi. Miesten osaston neuleet ovat luonnonmateriaaleja: puuvillaa, merinovillaa, silkkiä, kasmiria.
Suosikkimekkomerkkini on tanskalainen Sand. Tyyrinpuuoleisia ovat, mutta aleista onnistuu aika usein ostamaan -40% alennuksella. Sandin housut sopivat myös minulle hyvin.
Suosikkikenkämerkkini taitaa olla Unisa. Yksiinkään ei ole tarvinnut uusia korkolappuja. Lesti sopii koipneeni erittäin hyvin.
Ja sitten vielä haluan mainita VintagEijan hameiden tekijänä! Tykkään!
t. O

Karkkis kirjoitti...

Minäkin suosin vaatteissa ja kengissä keskihintaisia "kalliita" merkkejä. En usko, että kalliimmat ovat sen parempilaatuisia. Tai ainakaan en uskalla kokeilla, koska sitten vasta harmittaa, jos laatu onkin huono. Ja kalliimmissa merkeissä on mielestäni turhan paljon sitä merkkihintaa mukana.

Kesällä sain äidiltä kandilahjaksi vähän kalliimman laukun (ei mikään Mulberry kuitenkaan) ja tällä viikolla siitä napsahti poikki yksi metalliosa! Minusta aika uskomatonta, että alle puolen vuoden käytön jälkeen käy noin. No, toivottavasti saan laukun korjautettua kuittia vastaan. Eli ei tosiaan hinta ole aina laadun tae, vaikka laukku on muuten ihana.