sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Mitäs me hamsterit!

Hei taas!

Elo on ollut kovin kiireistä viime päivinä. Painuin Jyväskylän keikalta lyhyhköjen yöunien jälkeen töihin ihmettelemään. Enpä ole kyllä pitkään aikaan ollut yhtä tööt! Lähijakson runsas informaatio ja ylenpalttinen sosiaalisuus imivät kaikki mehut. Lauantain lepo tuli todella tarpeeseen ja tänään on korjattu ylppäreitä. Korjausputki jatkunee monta päivää eteenpäin, joten sen enempää en viimeisimmistä opintofiiliksistä ehdi tässä kertoilemaan. Pahoittelen näin jälki- ja myös etukäteen, että aktiivisuuteni täällä blogin puolella on ollut ja myös tullee olemaan vaimeaa. Toivon, ettette loukkaannu myöskään siitä, että panokseni vuorovaikutukseen ja kommentointiin tulee edelleen olemaan surkeaa. Hävitin myös muutaman kommenttinne matkan aikana. Pahoitteluni sinä eräs Lotta ja joku, joka ihmettelit bussietikettimieltymyksiäni.


Mutta ihan toiseen aiheeseen.. Arvatkaapas, mitä minun rakas aviomieheni onkaan puuhaillut poissaoloni aikana! Hän on ryhtynyt hamsteriksi! Kyseessä ei ole tällä kertaa mikään sellainen parisuhteissa esiintyvä outo lempinimi, vaan aito oikea huovislainen hamsteruus. Tiedättehän kai tuon suomalaisessa heräävän vietin näin syksyllä - luonnonantimia ja muita tarvehankintoja tehdään synkän talven varalle :D Armaani on sienestänyt lähes joka toinen päivä ja tästä innostuneena panostanut myös oheislaitteistoon, kun kiertoilmauunilla pelaaminen alkoi kuulema käydä hermoille...


Tässäpä se on, uusi hyötykasvikuivurimme! Ennen kuin tämä valittu löytyi, siippa sukkuloi pitkän tovin netin syövereissä kyseisistä kapineista tietoutta ammentaen. Välillä kiikarissa oli jo 300 euron hifistelylaite, mutta sitten ihan vahingossa löytyi kuudenkympin Prego-kuivuri termostaatilla varustettuna. Ja moista kuivuria etsivät - muistakaa, että tuo lämmönsäädin on ihan ehdoton hyötykasvikuivureissa. Muuten kasvit voivat ikään kuin "palaa" koneessa.

Tähän mennessä mies on kuivaillut kuivurilla suppilovahveroita, tatteja ja omanansiipaleita. Ette arvaa, kuinka sääliittävän pieneen tilaan massiiviset määrät sieniä ja omenia kutistuu! Alla olevassa purkissakin on kymmeniä omenia!


Vaikka hieman hyväntahtoisesti naureskelenkin miehen innostukselle, olen hänestä kovin ylpeä! Olen muutenkin tosi onnellinen, että meillä on yhteisiä harrastuksia kuten sienestäminen. Ja tuollaiset kuivatut omenansiivut ovat tosin hyviä ja kaiken lisäksi terveellisiäkin. Aika näyttää, mitä muuta kuivurilla voisi kuivailla... Saa antaa vinkkejä!Hyvät yöt kaikille! :)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sieniä kuivataan meilläkin, mutta ekosti työhuoneen lattialle levitettynä. Täytyy kyllä harkita kuivurin hankintaa.

Satunnainen luykija

Salomea kirjoitti...

Torilta saa maukkaita porkkanoita niitä ohuina siivuina kuivuriin. Keittojuurekset, purjot, lantut, palsternakat ja lehtikaalia. Lehtikaalilla voi maustaa monia ruokia ja on teeerveellistä. Yrttejä tietysti.
Minä aion kokeilla tomaatin kuivaamista, minulla vain on abc kuivuri siinä on umpinaiset tasot. Mielestäni Prego on parempi olen käyttänyt molempia.
Tyttäreni tekee tuoremehuja ja massan kuivaa näkkäriksi, lainaa kuivuriani.
Täällä Turussa on jotain tosi upeaa
tori, jossa tarjolla pikkutilojen maukkaita kasviksia, vieläpä läheltä.

Anonyymi kirjoitti...

En tiiä mikä näissä kuvissa oikeen on mutta jotenki super ihania :) Syksy, jouluisuus, lämpimät sävyt.. en tiiä :) mutta tosi kivoja ! Ja nyt tekee mieli syödä noita kuivattuja omenoita ! :P

Kivaa syksyä !