tiistai 25. syyskuuta 2012

Ekologinen kynähame


 Iltaista!

Ennen illan aherruksia haluan esitellä teille pikaisesti uusimman "hankintani".


Ostin vuonna 2002 köyhänä opiskelijatyttönä Lindexistä ihanan a-linjaisen puolihameen - sellaisen paksua tweediä graafisella kukkakuvioinnilla. Hame oli käytössäni vuosikaudet eräänä garderoopini luottoasuna. Vähitellen sen käyttö kuitenkin jäi mittasuhteilleni epäedullisen pohjepituuden (käytin muuten aina saapikkaiden kanssa) ja muuttuvan muodin vuoksi. Lisäksi aloin oivaltaa olennaisia asioita kroppani mallista ja minulle sopivista asuista - alhaalla roikkuva lannevyötärö ei ole se edukkain päärynälle, jolla on luonnostaan jyrkkä vyötärö/peffa -suhde.


Koska hame pölyttyi vaatetangolla, ajattelin jo sen myymistä kirpparilla. Pidin kuitenkin edelleen tosi paljon hameen materiaalista ja kuvioinnista. Sitten keksin - hameestahan voisi muokkauttaa erittäin korkeavyötäröisen sihteerikköhameen! Tartuin tuumasta toimeen ja kiikutin hameen Eijalle, joka loihti hamoselle aivan uskomattoman muutoksen (mulla ei valitettavasti ole blogissani ainuttakaan kuvaa hameesta ennen muutosta)!


Pieni tipsi siis kaikille peffakkaille kapeavyötäröisille - hameen vyötärölinjaa ei kannata katkaista välttämättä siitä kaikista kapeimmalta tai ainakaan sieltä lannekohdalta. Korkeavyötäröisessä hameessa vartalon kaunis kaari pääsee edukseen. Päärynävartaloiset - meidän kannattaa olla iloisia tästä kroppamme piirteestä. Ei siis aina päivitellä pyöreitä reisiä tai ratsastuskahvoja ;) Jokaisessa vartalotyypissa on omat hyvät ja kauniit kohtansa. Kynähame kannattaa muuten teettättää ihan ompelijalla, sillä massastandardimitoitus ei ymmärrä "vintage"-vartaloiden päälle.

Tahdon tällä postauksella myös kannustaa tuunaamaan ja muokkauttamaan oman garderoopin vaatteita. Ei osteta aina uutta, eihän?

Mukavaa illanjatkoa!

11 kommenttia:

Mahina kirjoitti...

Hei Tilda!
Mikä ihana kirjoitus -oodi päärynöille!
Olet upean näköinen ja leikkaus on juuri se oikea. Minusta on ihana kun uskallat kirjoittaa päärynäpulmista, vaikka sinulla on kaunis siro kropppa. Itse olen kokenut saman kokoisena, ettei minun ole oikeus puhua ongelma kohdista, kun muut sitten jo tokaisevat, että sinähän olet niin hoikka... Kiva kun tarkastelit asiaa, joka koskee suurta osaa meitä pohjolan naisia.

Wee Piglet kirjoitti...

Kyllähän sitä hoikillakin on ja saa olla ongelmakohtia, harva meistä on täydellinen. Hame näyttää oikein hyvältä, kannatti teettää siitä parempi malli.

Minäkin olen päärynänä (pehmeä päärynä peräti, eräällä kurssilla tehtiin kaikille vartaloanalyysit ja päärynätkin jaettiin vielä kahteen alaryhmään) huomannut tuon saman eli se a-linja ei yleensä ole hyvä. Usein myös kehotetaan välttämään pillifarkkuja ja käyttämään bootcut-lahkeita, mutta mielestäni pillifarkut tai muuten kapeat lahkeet sopivat päärynällekin erinomaisesti, kunhan yläosan valitsee oikein.

Ja ehdottomasti kannattaa tuunailla tai antaa jonkun toisen tuunata puolestaan jos ei itse ole aikaa tai taitoa, liian paljon hyviä vaatteita menee hukkaan kun ihmiset eivät viitsi nähdä vähän vaivaa niiden muuttamiseen.

Nimetön kirjoitti...

Kaunis asu ja syyskukat vielä viimeistelevät vaikutelman. Kiva kun osaat iloita kauniista vartalostasi. Ihminen voi todellakin olla niin monella tavalla kaunis.

Satunnainen lukija

Arya kirjoitti...

Ihana!

suvi / zubiscorner.blogspot.fi kirjoitti...

Tosi hyvännäköinen hame, sopii sinulle täydellisesti! Vaikka ehkä itse olisin napsinut vielä helmasta muutaman sentin pois. :) Voi kun itsekin oppisi, mitkä mallit ihan oikeasti kropalle käyvät ja sitten muotivirtauksista välittämättä pitäytyisi niissä.

Nimetön kirjoitti...

Aivan ihana kokonaisuus!
betty

Karkkis kirjoitti...

Hame on kaunis!

Minusta on hyvä osata analysoida vartaloaan positiivisesti. Kenellekään ei sovi kaikki ja jokaisella sopii jokin erinomaisesti. Minun eräs ystäväni naureskeli joskus, kun aina analysoin kaupassa, miksi jokin vaate ei sopinut minulle. Milloin oli liian korkea vyötärö ja milloin liian matala. Mutta näin ei ainakaan tule hutiostoksia!

PupuLihavisto kirjoitti...

Ihana uus elämä hammeelle!:D Täälä kans toinen pikku päärynä ja muistan hyvin nuo 2000-luvun alun matalalle lasketut vyötäröt---eivät kyllä imarrelleet päärynäistä;) Ite oon suosinu vyötäröltä istuvaa 50's-kellohelmamallia pitkään, mutta viime talvena tajusin kynähameiden ihanuuden, olin arastellu niitä muka ison peräpääni takia;) Jahka taas ommiin mittoihini täsä palaudun,niin kynähamoset on tervetulleita garderoobiini:D

Tessa kirjoitti...

Vau, vaikka en hameen aiempaa elämää nähnytkään, uskallan silti sanoa, että kyseessä oli varmasti onnistunut muutos. Korjaaminen ja korjauttaminen kunniaan!

Mamma A. kirjoitti...

tosi kaunis hame ja sopii sinulle hienosti!

Turun Tilda kirjoitti...

Kaikille kommentoineille yhteisesti: Kiitos kivoista komemnteista ja analyyseista! :) :)