tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kierrätyskeijudilemma

Iltaista!

Kierrätyskeijutaivaltani on kestänyt kohta kolmisen kuukautta ja olen välttynyt erittäinkin hyvin vierailuilta perusvaateliikkeissä.

Kirpputoriostoksia on tullut tehtyä ja toki Lontoon matkalta shoppailtua muutamia äitiysvaatteiksikin soveltuvia asuja, mutta muuten olen ollut pätökselleni uskollinen.

Yksi dilemma on vain matkassa: en tiennyt ostolakkoon ryhtyessäni, että olisin näin pian raskaana. Tilanne tosin selvisi minulle jo muutaman viikon kuluttua päätöksestä. Olin siis ajatellut alunperin, että normaalitilassa pystyisin hyvin testaamaan tällaista uutta elämäntapaa. Mutta entä nyt, kun vartalon mittasuhteet muuttuvat jatkuvasti?

Tähän mennessä en ole joutunut shoppailemaan raskauteen liittyen kuin rintaliivejä. Kirppareilta olen löytänyt koko joukon tunikoita ja trikoovaatekappaleita, joita hyödyntää raskausajan vaatteina. Mutta silti vähän arveluttaa... Ehkä minun täytyy jossakin vaiheessa rikkoa lakkoni, jotta voin hankkia ne ihan tärkeimmät perusraskausvaatteet. Onneksi ollaan menossa kohti kesää, jolloin löysä tunika ja legginssit ovat varmasti ihan mukavatkin perusvaatteet. Varmasti omasta takaa löytyy vaatteita, joita muuntaa raskausvaatteiksi enkä ehdoin tahdoin aio ostaa mitään.

Kysyisinkin nyt teiltä, jotka olette raskausajan vaatehankintoja tehneet, mitä on ihan pakko hankkia kevät-syksyraskauden ajaksi ja miten olette nuo keskeiset vaatekappaleet hankkineet?

Yritän toki parhaani mukaan tehdä löytöjä kirppareilta, mutta tämä on minulle nyt muutenkin uusi ja outo elämäntilanne, joten en kyllä aio otsasuoni sykkien kirppareita kiertää. Olisi eri asia, jos omaisin kokemusta aiemmista pitkälle edenneistä raskauksista ja ylipäätään tietäisin, mitä kirppareilta hakea!

Parista kivasta raskausajan vaatekappaleesta unelmoin. Toinen olisi trikoinen maksimekko, jonka uumenissa kasvattaa pallomahaa ,) Seppälän mallistosta löytyy tällä hetkellä esimerkiksi tällainen trikoinen mekko, ja sen huomattuani, lakkoni on ollut vähän koetuksella. En välttämättä törmää tällaiseen kirppareilla, vaikka kuinka yrittäisin!

Toinen kätevä ja tyyliini istuva odotusvaate olisi trikoinen korkeavyötäröinen kynähame, jonka uumeniin kätkeä taas se pallomasu. Mistähän sellaisen löytäisi? Trikoo saisi tosiaan olla sopivan napakkaa, ei mitään plöröä. Pitäisiköhän sellainen teetättää vai olisiko jollakulla vihjettä kuvailemastani hamosesta?

Nyt nukkumaan! Hyviä unosia kaikille :)

Ps. Tuossa sivupalkissa olisi nyt tuollainen raskausaiheinen kysely. Saa vastata :)

Kuvat on haettu Seppälän sivuilta.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vinkki kierrätyskeijulle: vein juuri iiison kassillisen S-M kokoisia äitiysvaatteita Pikku Siili-kirpparille myyntiin... ;)

Lady of The Mess kirjoitti...

Minusta sinun ostotottumuksesi ovat tuota kierrätyskeijuluokkaa lähellä ihan normaalioloissakin. Siis ennen tätä kierrätyskeijukampanjaakin. Ja sinulla on oikeus raskausaikanasi nauttia olostasi täysin siemauksin - siis enpä usko, että kukaan paheksuu tipan tippaa, jos annat itsellesi luvan vaikka tuollaisen maksimekon hankintaan. Ihan hyvällä omallatunnolla;)
Minä tein aikoinaan sen trikoisen kynähameen itse - ostin kunnon trikoota ja tarpeeksi kuminauhaa. Hyvin passasi!

Anonyymi kirjoitti...

Viihdyin raskausaikana parhaiten mekoissa ja tunikoissa. Äitiysfarkut painoi ja puristi, vaikka reilua kokoa olikin. Suosittelen isokokoisia löysiä mekkoja, joissa on elastaania. Niitä voi sitten käyttää raskauden jälkeenkin.

Lämpimästi voin suositella tukisukkia ja tukivyötä. Jaksoin opetustyötä ja viimeiset raskauskuukaudet juurikin tukituotteiden voimalla.

Trillian kirjoitti...

Kuvittelen että minulla on juuri kuvailemasi trikoohame mustana ja sinisenä, American Apparelin valmistamana. Mutta ou, en löytänyt enää heidän verkkokaupastaan vastaavaa :(. Muutenhan kyseessä on ihan kannatettava vaatekauppa, on vähän kalliimpi mutta hintaa nostaa no sweat -valmistus ja ainakin omat vaatteeni ovat hyvää trikoota. Voisin muuten vaikka myydä sulle toisen mutta taidat olla raskaanakin pienempi kuin minä :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli ainoastaan farkut ja sitten kavereilta saatu muutama raskauspaita. Villatakit ja puserot, varsinkin pitkät, venyy aika hyvin. Joku joskus sanoi, että ei kannata ostaa raskausvaatteita kun se ei ole kuin pieni hetki kun niitä tarvitsee. Nyt lapsen saannin jälkeen en voisi olla enempää samaa mieltä vaikka silloin jotenkin halusi hipelöidä niitä specialvaatteita :)

Loppuaikoina voi käyttää miehenkin vaatteita. Hanki siis vain tarpeeseen, ei etukäteen. Ja raskausvaatteissa mahdollisimman mukava on kyllä hyvä sääntö.

Niin ja kysy kavereilta lainaan, varmasti saat. Raskaus-, imetys- ja vauvanvaatteet on järkevää laittaa kiertoon ja niin kaikki yleensä tekee.

T. Salla

Anonyymi kirjoitti...

Monilla lastenvaatekirppiksillä on hyvä valikoima äitiysvaatteita. Myös kunto on usein hyvä, koska raskaus kestää kuitenkin sen verran lyhyen aikaa. Ja iso massu pitää vaatettaa ihan toisin kuin alkuraskauden pieni kumpu.

Aikaskiva Taru kirjoitti...

Itse vältän parhaani mukaan kaikkia vaatteita, joista ei tiedä, minkälaisissa oloissa ne on valmistettu mutta raskaana ollessani jouduin kyllä tekemään poikkeuksia. Ja olin ihan tyytyväinen, että tein.

Ostin Henkkamaukalta kolme t-paitaa ja kaksi toppia, joilla pärjäsin pitkälle. Siis niitä ihan perusäitiysvaatteita ja ne oli tosi hyviä. Yksi t-paidoista oli erikoisempaa mallia mutta se hajosi saumoistaan, vaikka ei ollut kovassa käytössä eikä edes mahani ikinä kasvanut niin suureksi, että olisi ollut pinkeä. Siitä otin juurikin pitsikauluksen talteen aikomuksenani ommella se toiseen paitaani. Peruspaitojen päälle aina vaihtelin koruja, neuletakkeja ja huiveja. Tosin niitä sai pestä aika tiheään, joten muutama lisää ei olisi ollut liioittelua. Ja nyt kuin muistelen, niin ne topit taisivat olla aika avonaisia. eli t-paidat parempia.

Lisäksi mulla oli Hömppälästä kahdet odotusfarkut mutta kumpiakaan en oikein voi suositella. Toisia en pystynyt käyttämään lainkaan, sillä tippuivat päältä eikä niissä ollut vyölenksuja. Toisia pystyi käyttämään, kun laittoi vyön mutta sen joutui sitten taas aina autolla ajaessa avaamaan, sillä muuten painoi mahaa :D Jouduin siis ostamaan vielä kolmannet Ellokselta, ja ne oli tosi hyvät. Pysyivät ilman vyötäkin.

Ja sitten yksi vinkkini olisi ehdottomasti ollut maksimekko. Mulla oli yksi, jota käytin koko kesän ja se oli ostettu myös imetystä silmällä pitäen. Tosi mukava käyttää, kun ei tarvinnut mahankaan kanssa miettiä paljastavansa liikaa ja oli kuitenkin vilpoinen ja tyylikäs. Eli kun sopiva osuu kohdalle, niin sanoisin, että anna palaa. :) Niin ja äitiyslegginsit ehdottomasti. Omillani en tainnut hirveästi julkisilla paikoilla liikkua, kun en muutenkaan osaa leggareita käyttää mutta kotona ne oli niiiiin ihanat laittaa jalkaan. Vielä synnytyksen jälkeenkin.

Tulipa pitkä sepustus. Toivottavasti tästä oli jotain hyötyä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on nyt odotusaikana käytössä tuo ylemmän kuvan kirjavampi trikoomekko. Ostin kesää ajatellen, mutta toimii toki jo nyt neuletakin kanssa. Kesän olen ajatellut viettää juuri noissa pitkissä, joustavissa maksimekoissa. Lisäksi nyt on käytössä trikoinen kynähame, joka tosin ei ole kovin napakkaa kangasta, mutta muuten mukava. Se on muistaakseni H&M:stä ihan tavallisten vaatteiden puolelta. Nelliinan blogistakin löytyy aika kivoja ideoita odotusajan pukeutumiseen (vaikka itse en kyllä onnistu näyttämään niin hyvältä kovalla yritykselläkään...:)). Äitiysfarkkujen kanssa en ole päässyt sinuiksi, enkä enää edes yritä päästä. Jostain syystä ne vaan tuntuvat ahdistavilta päällä ja täysin istuvaa mallia on ollut vaikea löytää.

Yritän välttää varsinaisten äitiysvaatteiden ostamista aika pitkälle ja hankkia nyt vain sellaisia vaatteita, joiden kuvittelisin toimivan odotusajan jälkeenkin. Toki jotakin joutuu ehkä loppuraskaudessa ison vatsan kanssa ostamaan mammapuolelta, mutta katson tilannetta sitten.

T. E.

Elina kirjoitti...

Oletko Tilda käynyt Uffilla? Tämä ei ole maksettu mainos, mutta olen huomannut, että sieltä löytyy myös äitiysvaatteita, varmasti myös noita haikailemiasi pitkiä trikoomekkoja (minulla oli odotusaikana valkoinen sellainen, laskettu aika kun asettui loppukesään) ja trikoohameita. Riippuu tietysti vatsankasvun tahdista, miten pitkään voi soveltaa tavallisia vaatteita kokoa-paria suurempana ja koska on pakko hankkia puolijoukkueteltta, mutta ainakin pari lähintä kuukautta pärjäät todennäköisesti tavisvaatteilla. Jämäkkä trikoo on armollinen materiaali. Sitten nyt muutama vuosi sitten melkein kaikissa puseroissa oli empire-leikkaus ja jotain laskosta tai poimutusta rinnan alla. Nyt ne on viety kirppiksille, ja varmaan menevät täydestä äitiysvaatteina.
Tässä en siis tarkoita niuhottaa että pakko ostaa vain kirppikseltä, raskaus on kuitenkin erikoistilanne, mutta haluan valaa toivoa, että sieltäkin löytyy myös raskauteen sopivia vaatteita.

Elina kirjoitti...

Tuli vielä mieleen, että juhlin 30-vuotispäiviäni reilu kuukausi ennen laskettua aikaa 60-luvun sifonkimekossa, joka oli leikattu ylhäältä alkaen puolikellomaiseksi ja vekitetty. 60-luku ja 70-luku lienevät raskaana olevalle vintageharrastajalle ne toimivimmat vuosikymmenet siluetin puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ostanut äitiysvaatteet kirpparilta, tori.fi ja huutonetistä.

Uutena ostan harvoin mitään vaatetta (mulla on vaikeuksia niellä monen vaatemerkin eettistä puolta halpatyömaissa).

Imetysliivit olen ostanut uutena ja pettynyt lähes aina (rinnat isot ja raskaat, jonka vuoksi olkaimet venähtää ja lerpahtaa nopeasti). Tähän mennessä parhaat on ollut Bravado silk seamless-liivit. Suosittelen!

Kun asuin ulkomailla, eikä kirpparimahdollisuutta ollut, ostin uutena ns. välttämättömät: yhdet siniset farkut, yhdet mustat suorat housut, mustan trikoohameen, pari t-paitaa, pitkähihaisen tunikan ja lyhythihaisen tunikan sekä parit imetysliivit. Äitiystakkia olisin tarvinnut, mutta urheasti porskutin tavallisella takilla ja laitoin kaulahuivia paremmin suojaksi. Vaatteet oli todella kalliita tuossa maassa, siksi ostin niitä niin vähän kuin mahdollista.

Mulle muuten äitiysvaatteet ovat olleet pitkäikäisiä, käytän niitä myös tavallisessa arjessa ilman pallomahaa. Niistä ei huomaa päällepäin, että olisivat äitiysvaatteita ja itse nautin, kuinka hyvältä ne tuntuu -mikään ei kiristä! :)

Ja sitten vielä mielipide sun tilanteeseen: olet pitkän ja raskaan odotuksen jälkeen raskaana. Nyt nautit täysillä ja hemmottelet itseäsi kivoilla vaatteilla stressaamatta pätkääkään, ovatko ne uusia vai ei. Mikä näyttää nätiltä, siirtyköön ostoskoriisi :)

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen hyvien äitiysleggareiden/sukkahousujen ostamista syksyä varten. Niiden kanssa pääsee mekoilla jo pitkälle. Näissä kannattaa panostaa laatuun, ainakin itse rikoin ensin muutamat HM:n versiot ennen kuin taivuin ja kävelin mammaliikkeeseen hankkimaan ne laadukkaammat.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen ostanut kahdet äitiyshousut H&M:ltä, minun kropalleni ovat sopineet oikein hyvin sekä pari paitaa ja kevättakin. Ai niin ja kotiin ne kuuluisat mammalegginsit. :D Odotan kaksosia syntyväksi loppukesän puolella ja kesän luultavasti kuljen vain ja ainoastaan trikoomekoissa, joita onneksi sain ystävältä. Nuo mekot eivät ole äitiysmekkoja vaan ihan "tavalliselta" puolelta ostettuja ja luulisin niitä löytyvän myös paljon kirpputoreilta, viime vuosina on kuitenkin paljon ollut muodissa tunikamalliset yms. mekot. Oma vatsani kasvaa niin hurjaa vauhtia kaksosista johtuen etten tiedä mihin enää loppuraskaudesta mahdun :D

Mukavuus on kuitenkin se, mitä kannattaa miettiä... itse yritin käyttää normaaleja housuja mahdollisimman pitkään ja minkä helpotuksen koinkaan, kun vedin mammahousut ensimmäistä kertaa jalkaan! Meni normihousut samantien ylähyllylle syksyä odottamaan :).

Annis kirjoitti...

Tulipa vaan mieleeni, että oletkohan FB:n puolella käyttäjänä? Sieltä löytyy aivan hurjan paljon erilaisia raskauteen, vauvoihin ja lapsiin liittyviä kierrätysryhmiä :) Itse hankin esimerkiksi valtaosan tarvitsemistani raskausvaatteista sekä myös lapsen vaatteista näiden ryhmien kautta. Samoin kestovaipoille, kantoliinoilla ja muille vastaaville on omat kirppariryhmänsä. Kaupat toimivat jouhevasti, tavara on ollut hyvälaatuista ja hinnatkin kohdillaan :) Tykkäsin myös itse siitä, että jos haussa oli vaikkapa tietyn tyyppinen kestovaippa tai tarvitsin itselleni jonkin tietyn vaatekappaleen, ei tosiaan tarvinnut raivolla taiteilla kirppareita läpi etsien sopivaa, vaan yhdellä klikkauksella pääsi juuri tähän tuoteryhmään kohdennettuun kirppariryhmään.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin vähän aikaa sitten Turun Telkkarissa R/H Debbie -hametta. Siinä on aika löysä vyötäröosuus, jonka on normaalioloissa käsittääkseni tarkoitus rypyttyä vyön avulla vyötärölle. Se voisi ehkä toimia siis sekä raskaana että sen jälkeen. Kuvassa hame on melko tyköistuva, mutta isompi koko voisi toimia tässä tarkoituksessa. Hame tuntui tosi mukavalta päällä ja on lisäksi kotimaista designia.

http://kauppa.televisioon.fi/debbie-skirt-p-901.html

t.Odelma

Anonyymi kirjoitti...

Kun itse ole farkku-toppinaisia, oli mulle raskausajan pakolliset ostokset muutamat äitiysfarkut (plus rintaliivejä) ja toppatakki (laskettu aika maaliskuussa, leudon talven takia takkia itseasiassa tarvitsin vain muutaman viikon, muu talvi meni kombolla villapaita+syystakki, jonka malli oli sellainen että sinne mahtui maha koko raskauden ajan). Topit/t-paidat osoittautuivat niin venyviksi, että nekin mahtui omasta kaapista koko raskauden ajan.

Varmaan oletkin jo lueskellut Nelliinan raskausajan pukeutumisen postauksia ja vinkkauksia kuinka vintage taipuu raskausajan tarpeisiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Käypä tsekkaamassa SPR:n kontti ja Pikku Siilin Kirppis Manhattanilla, sieltä voisi löytää jotain. Itse käytin koko odotusajan vero modan pitkiä t-paitoja ja toppeja, venyivät hyvin kasvavaan mahaan. Olen samaa mieltä kuin ketjussa aikaisemmin kommentoineet, tässä tilanteessa olet "oikeutettu" ostamaan mukavaa ja kaunista äitiysvaatetta, vaikka sitten uutena. Hyvää vointia odottajalle!

Anonyymi kirjoitti...

Pikkusiilin lisäksi suosittelen Lasten Seesamia Kaarinassa, myös kivasti äitiysvaatteita :) Itse ostin huuto.netistä kivoja äitiysvaatteita - ja myin ne sittemmin samassa paikassa. Tavallisten mallistojen jotkut vaatteet ovat käypiä myös äitiysvaatteiksi, mutta itselläni maha oli vain niin suuri, että maha alkoi loistaa alhaalta... Ja ei-äitiysvaatteet venähtivät kyllä niin pahasti, että eipä niitä paljon käytelty raskauden jälkeen. Kaikkein paras ostos on ollut Polarn och pyretin windfleece, josta vetoketjut sulkemalla sai myös "normaali"vaatteen - todella hyvä sitten siinä vauva-ulkoiluvaiheessa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä esikoista odottaessani ostin parit raskausfarkut ja raskaushameen ja jotain paitoja.... Mutta nyt toisen lapsen odotusaikana en ostanut mitään raskausvaatteita, vaan menin koko odotuksen normaalivaatteilla. Pitkän topin kanssa normifarkut meni mukavasti, pidin vyötäröstä ylintä nappia auki ja taitoin vyötäröstä nappilistan kulmat vyötärönauhan alle (saakohan tästä selityksestä mitään selvää?)... Empirelinjaiset mekot meni mukavasti jne.. Panostin mieluummin hyviin imetysajan vaatteisiin, koska tiesin jo esikoisen ajalta, että imetys tulee onnistumaan hyvin (jos siitä ei ole varma, ei kannata isoja rahoja pistää imetyspaitoihin/-liiveihin etukäteen).. :)

Martta kirjoitti...

Semmoisella masutuubilla pystyy alkuvaiheessa pidentämään omien puseroiden käyttöikää jonkun verran. Hyvät leggarit ja/tai sukkikset on ihan ehdottomat, samoin vilpoisat tunikat tai mekot. Empire-linjaisia löysin itse viime kesälle ihan perusmallistoistakin. Tuon Seppälän mekkosen uskon olevan tosi käyttis, koska siitä saa viileämmän kelin vaatteenkin esim. paksumpien leggareiden kanssa ja yläosia kerrostamalla.

Anonyymi kirjoitti...

Raskausajaksi moni ei tarvitse sen erityisempiä vaatteita kuin löysävyötäröiset housut. Usein tavalliset pitkät trikoopaidat venyvät kyllä raskausmahankin yli :)

Raskausaikana sitä luonnollisesti keskittyy siihen olotilaan ja helposti unohtuu, että se 9kk on kuitenkin lyhyt aika. Tällä meinaan sitä että käytä rahasi mieluummin imetysystävällisiin vaatteisiin, niille on usein paljon pidempi käyttöikä kuin raskausvaatteille! Ihanaa odotusta, kiva kuulla tällaisia uutisia :)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Hih, kiitti vinkistä :)

Lady of the Mess: Kiitti myötäelosta :) Täytynee nyt ihan vakavasti harkita tuollaista trikoista kynähametta, kun kuulee hyvistä käyttökokemuksista!

anonyymi2: Kiitso lämpimästi vinkeistä!

Trillian: Ahaa, mielenkiintoista! Olen kokoa 38 alaosasta, raskausaikana voisin kuvitella, että paisun numerolla pehvasta. Jos haluat kaupata, olen kyllä kiinnostunut :)

Salla: Kiitos kokemuksen jakamisesta. varmasti noin on. Itse mietinkin lähinnä, että pitäisikö jonkin sortin raskaushousut ostaa loppukeväästä.

anonyymi3: Hyvä pointti, kiitos tiedosta!

Aikaskiva Taru: Hei, ihan mielettömän käyttökelpoisia vinkkejä. Kiitos Taru!

Turun Tilda kirjoitti...

E: Kiitos kokemusten jakamisesta. Nelliinaa itsekin vakoilen ja sain inspiksen tuohon pitkään Sepplän trikoomekkoon juurikin sieltä, vaikka muuten trikoinen maksimekko on ollut hankintalistalla jo pitkään. Kävin itse asiassa ihan sovittamassa tuota Sepplän mekoa, mutta totesin, ettei materiaali miellyttänyt. Mielestäi se oli aika ohutta ja pelkään, ettei vaatekappale olisi kovin pitkäikäinen. Sen verran tämä lakko on vaikuttanut mieleeni, etten ihan helposti näköjään ostoksia tee :)

Elina: Kiitos tsempistä! Ajattelin kylä kierrätyskeijuilla mahdollisuuksien mukaan. Ehkä ne pakolliset housuostokset/ mammaleggarit ostan uutena, mutta uskoisin, että juurikin yläosat pystyn hankkimaan käytettyinä. Trikoisen kynähamee voisin taas teetättää Eijalla...

anonyymi4: Kiitos vinkeisät ja myötäelosta :) Aion varmasti tsekata paikalliset lastenvaatekirpparit. Minulle oli nyt täysin uusi juttu, että lastenvaatekirppareilla on noita äitiysvaatteitakin. Välillä kannattaa näköjään avata suunsa ja kysyä julkisesti :)

anonyymi5: Tämä oli tärkeä tieto. Kiitos siitä!

anonyymi6. Kiitos vinkeistä ja onnellista kaksosodotusta :)

Turun Tilda kirjoitti...

Annis: Kiitos hyvästä vinkistä! En ole ollut kovin aktiivinen facebookissa, mutta ehkäpä pitäisi aktivoitua...

Odelma: Kivan näköinen hame, voisi ainakin käydä sovittamassa. Kiitti vinkistä :)

anonyymi7: Just raskausajan housut ja rintsikat ovat kaiketi ne pakolliset ostokset, muut pystyy soveltamaan. Talviodottajilla on vielä tuo takkiongelma; kesää vasten raskaanaolevat päässee siinä mielessä helpommalla. Kiitos kommentista!

anonyymi8: Kiitos vinkeistä, vierailen, noissa paikoissa ihan varmasti. Kiitos myös myötäelosta :)

anonyymi 9: Kiitos Kaarinan kirppisvinkistä! tätynee hieman varoa sitten loppuraskaudesta noiden normaalivaatteiden kanssa, ettei venytä lemppareita piloille :/

anonyymi10: Kiitti vinkeistä, enköhän ymmärtänyt ;) Rahat siis säästöön imetysaikaa varten :)

Martta: Kiitos vinkeistä. Tätyy tutustua tuohon masutuubijuttuun :)

anonyymi11: Kiitos myötäelosta :) Täytyy ottaa vakavasti tuo imetysvaatteisiin panostaminen, kun teiltä useammalta on tullut vinkki siihen liittyen.

Anonyymi kirjoitti...

Helsingissä on Kampissa äitiysvaateliike Bebes, joitain vauvanvaatteitakin sieltä löytyy plus imetysrintsikoita. Ne kannattaa ostaa loppuraskaudesta sen hetkisen kuppikoon mukaan. Ja kannattaa ostaa mahdollisimman mukavat ja pehmeät rintsikat, sillä jos maitoa heruu paljon, joudut nukkumaan rintaliivien kanssa. Mä nukuin rintsikoissa puoli vuotta, jotta lakanat ei lainehtineet maidossa. Eli mun mielestä parhaat rintsikat on ne Bebestä hankkimani. Kannattaa kysyä myyjältä apua. Siellä on myös juhlavia imetysvaatteita.

T. Salla

Anonyymi kirjoitti...

Tuota trikoomekkoa minäkin (Nelliinan innoittamana) katselin miettien siitä raskausvaatetta, mutta nyt pitänee katsella venyviä mutta kuitenkin tyylikkäitä trikoovaatteita keskittyen siihen, että ne näyttävät hyvältä ilmankin raskausmahaa. Huonoja uutisia sain minäkin ensimmäisessä np-ultrassa, jossa kävin. Tähän asti hyvin sujunut toinen raskautesi antaa toivoa minullekin, että nimenomaan toisella kerralla onnistaisi, ultrat eivät olisi traumaattisia kokemuksia, menetyksiä, joiden jälkeen on sairaslomaa.

Kierrätyskeijukin varmasti sallii sinulle vaatteita muidenkin kuin vintage- ja second hand -kauppojen hyllyiltä. Tosin mielenkiintoista olisi tietää, millaisia raskausvaatteita niistä voi onnistua löytämään. Ainakin löysähköjä paitoja? Hipahtavia venyvästä kankaasta olevia kesämekkoja?

- Pauliina

Turun Tilda kirjoitti...

Salla: Kiitos vinkistä :)

Pauliina: Voi, osannottoni Pauliina! Olet kentoies sama henkilö, joka kirjoitteli raskausuutisista aiemmilla viikoilla? OSa meistä saa noita ikäviä uutisia, jonka jälkeen seuraa vielä raskas prosessi. Voimia siihen! Ihanaa, jos oma raskauteni antaa toivoa eikä ahdista. Ymmärrän todennäköisiä tuntemuksiasi hyvin. Nyt on tärkeä antaa itselel aikaa ja levätä rauhassa. Onnellisemmat päivät ovat varmasti edessä!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, sama henkilö olen. Olen ollut ilahtunut siitä, että menetettyäni toivon tämän raskauden osalta osaan silti katsoa eteenpäin. (Vaikka fyysinen parantuminen on kesken, henkisestä puhumattakaan.) Tietysti menetyksen jälkeen uutta onnea tulee varmasti ensi alkuun varjostamaan pelko - kuinka vahvana, sitä on vielä vaikea sanoa - mutta kyllä muiden positiiviset kokemukset vastaavanlaisen menetyksen jälkeen auttavat. Saatan kokea ahdistusta, kun kuulen raskauksista, jotka alkavat yrittämättä, helposti, vastoinkäymisittä, mutta sinun onnestasi vain iloitsen, sillä näen siinä omaa, tulevaa, matkan varrella koeteltua onneani. On vielä aivan mahdollista, että ennen kuin laskettu aikasi koittaa, pääsen minäkin uudelleen mukaan raskausturinoihin. :)

- Pauliina