tiistai 17. huhtikuuta 2012

Nätti leninki, parempi mieli

Rakastan alaani, mutta paikoin väliin mahtuu huonoja päiviä. Tällöin taustasyynä on usein kiire tai väsymys. Asiat kasautuvat eikä positiivista asennetta jaksa pitää yllä. Tässä muutamia kokemuksia tältä viikolta:

- Huonosti nukutun yön jälkeen ( tai jos ei ole valmistellut kunnolla tuntia) on kamala mennä pitämään tietopainotteista lukion (kaksois)tuntia. Yläkoulussa keksin keinon selvitä; asiat tulevat yleensä takaraivosta ja niitä voi soveltaa. Lukiossa asiat on oltava paremmin halussa ja yhdistelmä väsymys & asioitten looginen esittäminen ja mukaansa tempaava esittäminen ei ole helpoin yhdistelmä. Ainakaan entiselle esiintymiskammoiselle.
- Välillä tekniset apuvempaimet eivät toimi. Varsinkin, kun et "omista" omaa luokkaa etkä ole ehtinyt testata laitteita (muut ovat säätäneet laitteita/ vieneet ne/ laitteet ovatkin rikki), ne tietysti pettävät sopivalla hetkellä. Se vie maun koko tunnista, ei sille voi mitään...

- Kokonaan lukion kurssin uusiutunut oppikirja/ materiaalit ja pääsykokeet (ok, tämä on poikkeustilanne) - ei kiva yhdistelmä

- oppilaat ja opiskelijat, joita ei voisi vähempää kiinnostaa... Virkeänä tämänkin yli pääsee, mutta väsyneenä ja stressaantuneena ajattelee, että olenpa vain niin paska.

- No, nätti leninki, parempi mieli :)

4 kommenttia:

piparminttu kirjoitti...

Kaunis nuttura! Jokohan minunkin tukankasvatusprojektini antaisi myöten tuollaiseen. Tai taidot..


Me ollaan juuri palaamassa opintomatkalta Helsingistä ja tänään en ole voinut olla ajattelematta, että kaikkia ei vain voi miellyttää. Lisäksi olen todennut parille opiskelijalle ihan ääneenkin, että nyt sitten vain harjoitatte tylsyyden sietokykyänne. Aina tuntuu jonkun mielestä olevan joku asia huonosti. Itsekin joutuu kyllä opettamaan itseään siihen, ettei oma toiminta voi aina olla kaikkien mielestä kivaa. Hankalaa miellyttämisen haluiselle :) uusia pettymyksiä kohti!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ajatus ja toimii varmasti jokaisella työpaikalla.

Ihania kevätpäiviä nätissä leningissä :)

T. Aava

Anonyymi kirjoitti...

nätisti laitetut hiukset...

Elina kirjoitti...

Kiva kampaus myös!