lauantai 5. marraskuuta 2011

Uutta Nightwish-materiaalia odotellessa

Myöhäisiltaa!

Unohdin torstaisessa listassani mainita vielä yhden asian, mitä odotan kovasti - nimittäin Nightwishin ensi viikolla julkaistavaa uutta sinkkua sekä tietysti loppukuusta ilmestyvää levyä. Niitä odotellessa ajattelin koota tänne blogiini muutaman lempparin bändin aiemmasta tuotannosta.

En ehkä ole bändin tyypillisin fani, mutten toisaalta tiedä, onko sellaisia olemassakaan. En kuitenkaan ole mikään hevin suurkuluttaja eikä Nightwish mielestäni sitä olekaan, vaikka Tarja Turusen aikana bändin musiikkia kutsuttiin sinfoniseksi tai melodiseksi metalliksi. Minulle Nightwish on oikeastaan keino käsitellä tunteita, ja toiset näistä tunteista ovat synkkäsävyisempiä kuin toiset.

Jos et tunne bändiltä kuin ne muutamat hittibiisit, niin tässä mahdollisuus tutustua bändin musiikkiin hieman laajemmin:

1. Bless the Child on klassinen Nightwish-biisi, sinfonista metallia. Tuomas Holopaisen sanoituksissa vuorottelee usein toivo ja epätoivo ja Century Child-levyllä monet kappaleista käsittelivät viattomuuden menettämistä.2. Kuolema tekee taitelijan on Nighwishin harvoja suomenkielisiä kappaleita. Se on myös kappale, joka saa suomen kielen kuulostamaa todella kauniilta! Minusta kappaleessa on myös jostain syystä vanhahtavaa kansallisromanttista tunnelmaa.3. Tuomas Holopaisen musiikille on tyypillistä myös elokuvamaisuus. Hän onkin kertonut pitävänsä musiikillisina esikuvinaan muun muassa Vangelista ja Hans Zimmeriä, joista jälkimmäinen on säveltänyt musiikkia ainakin elokuviin Gladiator, Inception, Pirates of Caribian, Batman Begins ja Viimeinen Samurai. Poet and the Pendulum on toistaiseksi uusimman Nightwish-albumin järkälemäinen teos, jossa elokuvamaiset elementit tulevat hyvin esille. Se on myös Holopaisen henkilökohtaisin kappale, sillä se syntyi Tarja Turusen erottamisen jälkeisissä melankolisissa ja synkissä tunnelmissa.4. Ever Dream on mielestäni yksi kauneimmista täyttymystä vaille jäänyttä rakkautta kuvaavista lauluista...5. Come Cover Me on toinen ihana rakkauslaulu...6. Holopainen on kuvannut olevansa myös eskapisti. Hän on muun muassa suuri Walt Disneyn tuotannon ihailija. Eskapismi on läsnä voimakkaasti myös Nightwishin musikiissa ja Holopaisen lyriikoissa...7. Silloin, kun oikein harmittaa, voi kuunnella sitten tätä...8. Loppuun vielä se parempi versio Sleeping Sunista. Se on minulle rakkain Nightwishin tunnetuimmista kappaleista.Mitkä ovat sinun Nightwish-suosikkisi?

5 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Ihana Nightwish ♥ Fanitin nuorempana ihan kunnolla, mutta edelleen bändillä on paikka sydämessäni, varmaan ihan pysyvästi. Kuuntelen tosin enimmäkseen vanhoja levyjä, sillä pidän Tarjasta niiiiin paljon enemmän kuin Anetesta. Suosikkibiisiä on tosi vaikea sanoa, mutta ainakin Angels Fall First, Sleeping Sun ja Ever Dream :)

Anonyymi kirjoitti...

Dead boys poemia ei voi kuunnella ilman kyyneliä. Kiitos kivasta opeblogista, jossa höysteenä sopivasti kaikkea muutakin maan ja taivaan väliltä :)

Terkuin tämän vuoden aineenopeharkka

H kirjoitti...

Tykkäsin kanssa kovasti bändin aiemmasta tuotannosta, mutta meni jotenkin maku sen Tarjan erottamisen jälkeen. Ja en voi mitään sille "Abbamaiselle" mielleyhtymälle joka Anetesta tulee. Hän ei vaan oikein mielestäni yllä samalle tasolle Tarjan kanssa.

Turun Tilda kirjoitti...

Nanna: Hih, hauska, että muitakin Nightwish-faneja löytyy. Luulenpa, ettei bändi oikein istu muuhin habitukseeni (pukeutuminen ja sisustustyylini), mutta eipä haittaa. Kyllä raskaampaa musaa voi kuunnella helmikorvakorut heiluenkin ;)

aineenopeharkka: Se on aivan ihana kanssa! Tuomas holopainen on uskomaton tyyppi. Kiitos vain terveisistä ja tsemppiä harjoitteluun! Oli mulle ainakin antoisin opiskeluvuosi.

H: Mielestäni molemmilla laulajilla on puolensa. tiettyjä kappaleita (kuten vaikka tuo Bless the Child tai Ghost lova score) ei voi ajatella ilman Tarjaa. Toisaalta jotkut kappaleet kuulostavat melkeinpä kivemmiltä Aneten laulamina, sillä Tarjan maneerit veivät välillä vähän liikaa musiikin sanomasta. Mulle tärkein on siis Tuomas - ei niinkään laulajat ;)

Olga kirjoitti...

Sinua reilusti vanhempi historianopettajaenoni on myös Nightwish-fani, että en tosiaan tiedä, onko ko. yhtyeellä mitään tietynlaista fanityyppiä. ;) Myös minä olen yksi heistä...