tiistai 8. marraskuuta 2011

Valittaminen kannattaa aina - ja muuta mukavaa ;)

Yritin kyllä kaikkeni viikonloppuna - tai ainakin melkein, mutta eipä se gradu vieläkään painoon päässyt. Jouduin lopulta sunnuntai-iltana toteamaan, etten ole kone, ja jos kahdeksan tunnin viikonlopputyöpäivät eivät riitä, niin ei haittaa, jos tekele päätyy painoon vasta viikon päästä. kiitos vain serkulle oikolukumaratoonista. Aloin kyllä epäillä itselläni lukihäiriötä paljastuneen virhemäärän vuoksi. Mutta nyt on hyvin syynätty työ!


En todennäköisesti ehdikään joulukuiseen publiikkiin, mutta tarvitsin viikonloppuna edes vähän hengähdysvaraa. Takana oli kohtuullisen raskas työviikkokin. Nyt gradusta on lopultakin jäljellä enää vain esittelytekstin kirjoittaminen, pientä alaviitteiden korjailua ja sivunumeroinnin säätämistä, joista eniten pelkään muuten tuota viimeistä. Se on kuulema hankalaa! Mikä olisi sinun vinkkisi? Pitääkö laatia kaksi erillistä tiedostoa -toinen leipätekstille ja toinen dispositiolle? Hoidan nuo säätöjutut kuitenkin vasta sitten, kun mies palaa ulkomaantyömatkaltaan. Sitä ennen täytynee keskittyä vain arjen pyörittämiseen oppitunteineen. Onko kenelläkään muuten vinkkiä, missäpäin Turkua kannattaisi sidotuttaa gradu ja voiko sivut tulostaa siellä samassa paikassa?


Sitten työasiaa...Välillä jaksan ihmetellä, kuinka työpäivät ja oppitunnit voivat mennä eri päivinä ja eri valmistelumäärillä aivan vastakohtaisesti. Tänään tunnit menivät kuin vettä vaan (no lakitieto on hieman eri asia edelleen), enkä hirveästi edes suunnitellut niitä. Tähän ei yksinkertaisesti ole mitään yleispätevää kaavaa! Aamulla nukuin kaiken lisäksi vielä pommiin, eikä suunniteluvaraa jäänyt ;)

Sain muuten mukavan ratkaisun viimeviikkoiseen silmälasiharmitukseeni - lasini oli tosiaankin tehty päin honkia. Koska olen hankkimassa uusia silmälaseja jo muualta, liike lupasi korvata vahingon ehdotukseni mukaisesti teettämällä viime kesänä hankkimiini aurinkolaseihin linssit omilla vahvuuksillani. Eli kaikki meni lopulta paremmin kuin hyvin. Valittaminen kannattaa aina!


Päivän asu:

mekko - vintage

kengät - Vagabond

koru -vintage

ps. Äh, en keksinyt mitään kappaletta loppuun, kun soitan tällä hetkellä ripiitillä vain yhtä tiettyä, jota ei voi vielä tänne ladata ;)

ps 2. Lauloin tänään jääkärimarssia tunnilla, kun netti ei toiminut. Aika rohkeeta, eiks vain :D

ps.3 Laitoin tuohon sivupalkkiin taas uuden kyselyn, näin kovin utelias minä teidän suhteenne olen ;)

17 kommenttia:

Augusti kirjoitti...

Itse käytin Pahvivalmiste-yritystä (osoite taitaa olla Hämeenkatu 24). Hinnat ovat eri yrityksissä aika samanlaisia; ainakaan itse en huomannut suuria eroja. Työn voi tulostaa siellä; se kyllä maksaa hieman, mutta tuskin suuria summia.

Älä anna nyt periksi! Kysy vielä professorilta, jos tarkastaminen onnistuisi, vaikka palauttaisit gradun vasta viikon päästä. Se voi onnistua, jos myöhäinen palautus on etukäteen sovittuna. Onhan se oppiaineellekin hyvä asia, jos saavat sinut "pois" sieltä, heh. Saat gradun kunnolla pois myös mielestäsi, jos pääset myös publiikkiin nyt jouluna.

Kati kirjoitti...

Sivunumeroinnista, googleta! Tässä yksi, kuvallinen ohje joka auttaa kummasti, mutta muitakin varmasti löytyy netin syövereistä :)Yhtenä tiedostona gradua on huomattavasti helpompi käsitellä ja säilyttää.


http://neko.kapsi.fi/ohje/word_osan_numerointi.html

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin, aivan ihana mekko!! Harmi, että on vintage, niin ei pääse ostoksille :)

Itse käytin gradun tulostukseen ja sidontaan x-copy:a Lemminkäisenkadulla. Siitä en tiedä, mikä on hintataso muihin paikkoihin verrattuna, mutta siellä tuli opiskeluaikoina kopioitua yhtä sun toista eli kai se halpa ainakin sillon oli. Muistelen saaneeni hyvää palvelua mm. siten, että graduni keskellä ollut värikuva saatiin lisättyä erikseen työn keskelle eikä tarvinnut maksaa siitä, että kaikki sivut olisi otettu värikopioina.

Tuo on kyllä niin totta, että välttämättä se tunti, jonka suunnitteluun on uhrannut tunteja, ei menekään yhtään hyvin. Ja taas toinen, jota ei ole ehtinyt yhtään sunnitella, menee todella hyvin. Kummallista.

Olisihan se hienoa, jos pääsisit jo nyt jouluna publiikkiin juhlimaan. Saisit heti "palkinnon" urakalle. Mutta älä ota siitä stressiä! Omaan tahtiisi kirjoittelet työn valmiiksi :)
Minä en koskaan publiikkiin päätynyt, koska valmistuin juuri edellisen publiikin jälkeen ja asuin jo toisella puolen Suomea, kun seuraava järjestettiin. Silti olen elämässäni hyvin eteenpäin päässyt ;)

Hannatuu kirjoitti...

Mä sidoin Painosalamassa molemmat gradut:
http://www.painosalama.fi/index.html

Enkä todellakaan itse alkanut niitä printtailemaan, vaan lähetin sähköpostilla niille ja hain valmiit kopiot sitten suoraan sieltä. Muistaakseni oli halvempi ku ainakin Pahvivalmiste...

Kerttuli kirjoitti...

Mun mieskin käytti tuota Painosalamaa ja oli tyytyväinen. Oli just noin helppoa mitä Hannatuu sanoi. Hintakin vaikutti ainakin silloin pari vuotta sitten ihan kilpailukykyiseltä.

Tuosta uudesta kyselystä: otetaan tällainen "hypoteettinen" ;) tilanne että henkilö on esimerkiksi 30 vuotta. Kumpaa sitten klikkaa, 25-30 vai 30-35? Ehkä sen mukaan tunteeko itsensä sinä päivänä nuoreksi vai keski-ikää lähestyväksi? ;D

Anonyymi kirjoitti...

Arvaankohan mä oikein, miksi sitä biisiä ei voi vielä tänne ladata? ;)

Turun Tilda kirjoitti...

Augusti: No katsotaan! Mua ahistaa edelleen nuo väärät, vaikkakin synninpäästön saanet viittauskäytäntöni... Ehkäpä otan vielä yhteyttä proffaan.

Kati: Kiitti tosi paljon :)

anonyymi: Kiitos kehuista, tämä oli hyvä löytö :) Kiitos vinkistä graduun liittyen. Olisi kyllä kiva päästä publiikkiin.

Hämmästäyttävää paikoin tämä tuiki tavallinen opetyö ;)

HannaTuu. Kiitti vinkistä :)

Kerttuli: kiitos vinkistä! Ole, kummalta tuntuu. En ajatellut taas ihan loppuun asti, kun tuon väsäsin. Tyypillistä minua ;)

anonyymi: No luultavasti ihan oikein ;) En ala rikkomaan tekijänoikeuksia ainakaan ennen kuin se on luvan ja virallisen musavideon kanssa youtubessa!

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Tilda!

Itse olen jo kolmeen eri otteeseen päätynyt käyttämään Datacityssa sijaitsevan kirjasitomo Kluutti Oy:n palveluista. Ovat edullisia (ymmärtääkseni) ja toimii oikein hyvin. Lisäksi he ovat jonkinlaisessa yhteydessä ylipiston kanssa esim. postitusten suhteen.

Onnea viime metreille!!!

terveiset Wienin liepeiltä meiltä molemmilta!

Lisa kirjoitti...

Minä sidotutin graduni myös Kluutti Oy:ssä ja olin tyytyväinen. Muistaakseni tulostin gradun itse ja vein paperinivaskan valmiina. Tsemppiä vielä viime metreille työn viimeistelyn suhteen!
Mekkosi on aivan ihana! Ehkä vaaleammat sukkikset näyttäisivät mustia paremmilta muuten vaalean kokonaisuuden kanssa. Esim. tummanruskeat, jos vaikka beessit tai luonnonvalkoiset arveluttaa. Mutta tämä nyt on vain tällainen pikkujuttu ja katsojan silmässä, nytkin näyttää hyvältä!:)

adelheid kirjoitti...

Mä tulostin opinnäytetyöni ÅA Tryckerissä, aivan loistavaa palvelua! Ja sitominen tapahtui Pahvivalmisteessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kluutti Oy:tä suosittelen minäkin. Taisin viedä valmiit paperit sidottavaksi, mutta kannattaa kysyä myös tulostamista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda!

Kluutti, Lemminkäisenkatu 14-18, B rappu.

Ehdottomasti paras paikka. :-)

Minna Uu kirjoitti...

Pahvivalmisteeseen gradun voi lähettää pdf:nä ja ainakin itse sain kutakuinkin vuosi sitten sen vuorokautta myöhemmin hakea. Palautin työni samaan oppiaineeseen, kuin sinä ja silloin tarkastusajaksi piisasi viikko (eli palautus oli kutakuinkin tasan kuukautta ennen publiikkia), kun siitä oli etukäteen sovittu.

Jaana kirjoitti...

Minultakin ääni Pahvivalmisteelle - jotenkin sympaattinen paikka! :)

Ei wordin sivunumeroinnin säätäminen ole kovin vaikeaa, kunhan etsit esim. netistä ohjeen, kuten joku jo neuvoikin. Kyllä siihen humanistikin pystyy ;)

Yritin kommentoida jokin aika sitten juttutoivepostaukseen, mutta silloin kommenttini hävisi. Mielessäni oli, että voisit kertoa, miten kokkailuharrastuksesi on edennyt. Ja myös vaatekaapin peruspilarien esittely ja se miten yhdistelet niitä ja asustat kiinnostaisi. Lisäksi kaikki kirja-, elokuva- näyttely- ym. arviot/esittelyt ovat tervetulleita. Kaikkiruokaisia täällä siis!

Vielä kysyisin, mistä taannoin esittelemäsi nappanahkainen vyö on peräisin?

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin on hyviä ohjeita sivunumerointiin, joka kannattaa tehdä osioinnin avulla ("Sivunumerointi alkaa kolmannelta tai myöhemmältä sivulta" alkaen):

http://www.helsinki.fi/atk/neuvonta/ohjehakemisto/sivunumer_word.html

Joskus voi olla myös helpompaa tehdä osioinnit ensin uuteen tyhjään asiakirjaan ja sen jälkeen vasta lisätä sisältö copy-pastella toisesta tiedostosta. :D

Ja tosiaan, tee valmiista tiedostosta PDF, mikäli tulostat sivut jossain muualla. Word saattaa eri koneilla asetuksista johtuen muuttaa muotoiluja ym.

ex-turkulainen kirjoitti...

Kluutissa teetin oman opinnäytteeni ja hyvin pelasi kaikki, ystävällinen henkilökunta tuki mukavasti tällaista tietokoneneroakin joissain jutuissa...

Suosittelen!

Kiitos inspiroivasta ja hyväntuulisesta, sekä asiapitoisestakin blogista!
En ole vissiin ennen kommentoinut...

T. ex-turkulainen

Turun Tilda kirjoitti...

Wienin liepeillä asuvat anonyymit: Terkut takaisin sinne! Ootte rakkaita :)

Lisa: Kiitti vinkistä, vaaleampien sukkisten kera kontrasti ei tosiaan olisi näin suuri. Aamulla tulee silmät ristissä usein otettua se pari, mikä ensiksi vastaan tulee...

Minn Uu: Tiedänkin sut (vaikken varsinaisesti tunne). Meillä taitaa olla yhteisiä tuttavia ;)

Jaana: Kiitos postausaihevinkeistä! Kokkailusta sen verran, että edelleen mennään valmislihapullalinjalla, joten ei uutta tältä rintamalta. Nappanahkainen vyö on Pieces-mallistosta. Niitä löytyi syksyllä ainakin Vilasta, Vero Modasta ja Stockmannilta, mistä itse taisin vyön hankkia.

Ex-turkulainen: Olipa piristävä ja kannustava kommentti! Kiitos :)