keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Aamuinen teehetki

Iltaista vielä! Tämänaamuinen tarjosi virkistävän poikkeuksen jokapäiväisiin rutiineihini.

Sähköpostiini kolahti jo viime viikon puolella kutsu saapua Iittalan Hämeenkadun Outlet-myymälään Twiningsin teehuoneen avajaisiin. Pop-up-periaatteeella toimivan teehuoneen tarkoitus on yhdistää kaksi suomalaisille kotoisaa harrastusta - teenjuonti ja moderni kotimainen design. Koska aikataulu kerrankin antoi myöten, minä päätin nauttia aamuhetkestä täysin siemauksin. :)

Tilaisuudessa tarjottiin moderni brittiläinen aamiainen, ja samalla pääsi maistamaan Twiningsin keväällä lanseerattavia uutuustuotteita. Oma kuppini täyttyi Chai Green -makuisella teellä. Se oli yllättävän pehmeänmakuista! Brittiläiseen aamiaiseen kuului taas täytettyjä kolmioleipiä ja hedelmänpaloja. Kokonaisuus maistui todella hyvältä.

Aamupalasta nautiskellessamme Twiningsin edustaja kertoi suomalaisen teekulttuurin uusimmista virtauksista. Teenjuonti häviää vielä selvästi kahvin kulutukselle, mutta muutosta on havaittavissa. Erityisesti hyvinvointia edistävien teelaatujen kuten vihreän teen kulutus on kasvussa. Siksi Twiningskin tuo markkinoille kaksi uutuutta eli jo mainitun Chai Green-teen sekä Green Tea & Forest Fruits-maun.


Mielenkiintoiselta tutkimustulokselta kuulosti se, että suomalaiset teenjuojat edustavat voimakkaasti uutta trendiä, johon liittyy elämän hidastaminen ja kohtuullistaminen. Ilmiön tutumpi nimitys taitaa olla nk. downshiftaus.


Tällaiset teenjuojat mainitsivat muuten ylivoimaisesti suosituimmaksi harrastuksekseen "kotoilun", jolla tarkoitetaan kotona puuhastelua ja itse tekemistä sekä ajanviettoa perheen ja ystävien parissa. Teen nauttiminen saattaa olla myös se pieni oma hetki arjessa, jolloin muun maailman voi jättää hetkeksi taakseen. Siis vain tutkia höyryävää teemukia ja katsella lintulaudan lintuja.

Tuo kotoilun käsitteen kuulessani tuntui heti tutulta ja hymy levisi huulilleni. Eli minunkin viime aikoina harrastamani mummoiluni villasukissa ja teemuki kourassa ei ole hämärää hiipparointia vaan melkeinpä trendikästä. Kunnia siis meille kotihiirille. ;)


Vierailu osui ja upposi siinäkin mielessä, että olen vähentänyt kahvinjuontia urakalla. Erilaiset chai-teet ovat tulleet tilalle. Ja masu on voinut paljon paremmin :)

Jaahas, vieläköhän menisi yksi teekupponen näin illantuimaan?

Ps. Hämeenkadun pop-up-teehuone on avoinna tulevaan lauantaihin (12.3.) saakka ja päivän työasu taas se sama 60-luvun muokattu vintagemekko!

Postauksessa mainittu tutkimus on Twiningsin teetutkimus 2011.

3 kommenttia:

Tessa kirjoitti...

Oi, hauska tapahtuma tuollainen vaihteeksi :). Minä juon töissä enimmäkseen kahvia, kotona enimmäkseen teetä, tosin viikonloppuisin menee kuppi-pari juuri jauhetuista pavuista valmistettua kahvia.

Teessä yritän valita teen aina Lipton-Twinings -vaihtoehtojen ulkopuolella, ne kun eivät valitettavasti kovin hyvin ole teenvalmistajien eettisyyskokeissa pärjänneet. Suosittelen siis erityisesti teessä reilua kauppaa :).

Juvolan perijätär kirjoitti...

Itselleni kelpaa sekä kahvi että erilaiset teet, sen mukaan mitä on tarjolla. Enemmän olen kuitenkin teen ystävä. On ihastuttavaa, kun voi aina kokeilla jotakin uutta laatua.

Kaikille teen ystäville suosittelisin perinteistä iltapäiväteetä TeaHouse of Wehmaisissa, mikäli sattuu matkailemaan Juvalla (Etelä-Savossa). Kerran olen (toisten piikkiin ja hyvässä seurassa)päässyt siellä teetä nauttimaan, tarjoilut olivat huippuluokkaa ja tee tarjoiltiin oikeista isoista teekupposista, saatiin maistaa kahtakin laatua. Haittapuolena tietysti on, että se sijaitsee keskellä-ei-mitään. Kiinnostuneille: http://www.teahouse.fi/ (Toivottavasti ei mennyt liikaa mainostamisen puolelle, minulla ei ole mitään sidoksia kyseiseen firmaan)

Kyllä, kotoilu ja slow-life kunniaan! Tuo twiningsin teehuone kuulostaa toimivalta, luulen, että vastaavia nuosee muuallekin.

Turun Tilda kirjoitti...

Tessa: Tilaisuus oli tosi piristävä. Hassu tunne olla siellä kaikkien toimittajien kera ;)

Olet oikeassa, noita eettisyysperiaatteita kannattaa aina painottaa.

Itse juon pari kuppia kahvia päivässä, tai vähemmäkin. Ennen meni enemmän, erityisesti auskuvuonna. Nyt maha on reistaillut. (ehkäpä tuon G-paineen takia) ja siksi olen yrittänyt juoda enemmän teetä.

Juvolan Perijätär: Tuo Juvan teepaikka kuulostaa kokemisen arvoiselta. Mainitsen asiata ainakin yhdelle tuttavalleni, joka on oikea tee-ekspertti. Toivotavasti blogini lukijatkin huomaavat vinkkisi. Otan ja välitän niitä mielelläni eteenpäin :)

Kotoilu on ihanaa, kumpa sitä ehtisi tehdä vielä enemmän hyvän kirjan parissa...