torstai 10. maaliskuuta 2011

Alvine mielessäin...

Hei taas!

Arvanette, että viime aikoina on ollut hieman hankala saada unen päästä kiinni. Kun valot sammutettu ja silmät suljettu, niin silloin ne asiat vasta alkavatkin pyöriä mielessä! Vuoroin työasioita, vuoroin kämppäasioita on vyörynyt sieluni silmien eteen...

No, mitäpä tuossa tilanteessa voi muuta kuin alkaa laskea lampaita. Tai ainakin lampaavillaisia juttuja;) Tarkoitan siis mattoja.

Vaikkemme voi tässä vaiheessa sijoittaa suuria summia tulevan kotimme sisustamiseen, niin joitakin tarpeellisia hankitoja olemme päättäneet tehdä. Uuden ruokaryhmän ohella niihin kuuluvat nuo matot. Valkoisia räsymattoja vuosikaudet tuijotelleena olen näköjään siirtymässä uuteen aikakauteen - nimittäin värillisiin ja jopa kuviollisiin mattoihin.

Ongelmana on ollut vain se, että olen perinteisesti ollut hyvin nirso kyseiselle yhdistelmälle. Kuviomatot ovat tuoneet mieleeni kulahtaneet polyesteriset itämaiset matot tai sitten jotkin todella räikeät graafiset yksilöt. Ne eivät ole minua varten.

Ikean sivuja selaillessani huomasin kuitenkin muutaman aivan Tildukan tyylisen maton! Alvine-sarjan villamatot vaikuttavat hyvälaatuisilta ja kohtuuhintaisilta. Lisäksi niiden folklore-henkinen kuviointi miellyttää. Mutta mikä on sitten se kaikkein tildamaisin?

a) Kukikas matto

Tämä sopisi sellaisenaan antiikkisohvani kaveriksi. Mietin kuitenkin, ovatko maton kukkakuviot liiankin mummomaiset, vaikka mummoilua harrastankin?

b) Keltaisen maton Taalainmaa-tyylinen kuviointi on ihana! Sinapinkeltainen ei kylläkään ole sisutusmakuni ykkösväri. Mutta ehkä tulevaan työhuoneeseen?
c) Harmaassa matossa on oikeastaan kaikki kohdallaan. Paitsi, että se on harmaa. Olisin mieluummin ottanut hiekan tai ruskean sävyisen version kyseisestä yksilöstä. Tosin, tulevassa keittiössämme hallitsevana värinä on harmaa. Mutta kannattaako noin nättiä mattoa sinne uhrata?


Onko sinulla kokemusta ikean villamatoista, esimerkiksi tuosta Alvine-merkistä. Kuulisin mielelläni kokemuksistanne. Entä, mikä näistä on sinun mielestäsi tildamaisin?

kuvalähteenä Ikean sivut.

ps. Ikean kuvat olivat kyllä kummallisen nuhruiseksi noin ison lafkan myyntikuviksi!

10 kommenttia:

kielo kirjoitti...

Tuo kukkamatto on erittäin suloinen eikä mielestäni yhtään liian mummomainen. :)

anni kirjoitti...

Kaikki matot ovat ihastuttavia ja hyvinkin tildamaisia mielestäni! Tuo harmaa miellyttää eniten omaa silmääni, mutta ehkä Tildan kotiin voisi sopia parhaiten tuo kukkamatto? ;)

Lueskelen blogiasi aina silloin tällöin, kiitos kauniista kuvista ja mielenkiintoisista teksteistä! Ja kiva tietää, että on olemassa joku toinenkin Turku-fani! :) Minusta Turussa on aivan ihana asua! Miksi niin monet väheksyvät Turkua? Turulla tuntuu olevan vieläkin niin huono maine, jostain syystä...

Jokatapauksessa, kiva blogi sulla! :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä itse liittäisin kukkamaton modernimpaan sisustukseen, mutta ehkä se voisi olla kiva myös teillä jos värisävyt täsmää hyvin yhteen maton värien kanssa.

Sinapinkeltaista (ja tietty myös harmaata jos et pidä väristä) kannattaa harkita muutama tovi; jos nyt jo tuntuu että väri ei miellytä niin ehkä ei miellytä ajtkossakaan? Matto kuitenkin peittää lattiasta ison osan, eikä mattoa vaihdeta yleensä kovin usein, ja on siksi aika merkittävä osa tilan tunnelmaa :)

-ilona-

Hanna kirjoitti...

Kukkamattoa minäkin äänestäisin. Sen mummomaisuutta vois ehkä tasottaa yksivärisillä tyynyillä tai vilteillä ja modernimmilla verhoilla? Tai sitte laittaa tarkotuksella vähän överiksi ja valita paljon erilaisia kuvioita kaikkiin tekstiileihin. Siinä lienee vaan vaikeampi hallita kokonaisuutta...

Turun Tilda kirjoitti...

Yleisesti: Mukavaa, että jaksoitte kommentoida!

Kielo: Ok, pistetään korvan taakse :)

Anni: Eli kukkamatolle ääni täältäkin ;)

Kiitoksia lukijapalautteesta :) Se antaa aina uusia voimia jatkaa blogin pitämistä! Turku-fani olen totta kai. itse en törmää niin useasti Turun vieroksuntaan, muttta asuinpaikka kaiketi vaikuttaa tähän. mutta miksi kukaan haluaisi edes vieroksua Turkua, en ymmärrä... kaunis, kompakti kaupunki. hyvä kulttuuri- ja ravintolatarjonta, edellisempaa asumista kuin pääkaupunkiseudulla. Ja ihmisetkin ovat mukavia, kun heihin vain ehtii tutustua :) Pidetään siis yhdessä Turun lippua korkealla!

Ilona: kiitos hyvistä huomioista. Huomaa, että olet perehtynyt asioihin :) Pitänee mallata paikan päällä, ennen kuin lopullisisa päätöksiä tekee.

Hanna: Kiitos ideasta! Jostain päästä olisi varmasti ihan hyvä pelkistää. Jätän asian hautumaan...

Piaf kirjoitti...

Nytpä en osaakaan sanoa mikä on Tildamaisin. Kukkamatosta en niin pidä, minun silmääni se on pikemminkin tätimäinen kuin mummomainen, äitini tykkäisi siitä :) Mutta kahden muun maton kohdalla silmäni lepäsi, ihanat kuviot! Harmaa olisi ehdottomasti minun valintani, mutta tuo keltainenkin olisi kaunis. Odotan innolla kuvia uudesta kodista <3

Turun Tilda kirjoitti...

Piaf: Heh, no tällä kertaa tarttui kaksi kappaletta noita harmaita mukaan. Saas nähdä nyt, sijoittuvatko sitten olohuoneeseen vai minne ;)

Elina kirjoitti...

Tämä sattui niin kohdalle etten voi olla linkkaamatta ;)
http://hopeapeili.blogspot.com/2011/03/sisustuskuoseja-1949.html

Tilda kirjoitti...

Elina: Voi vitsi, mitä kuoseja ja malleja! Varsinkin tuo kokolattiamatto. Ja mansikkatapettia, hmm... Olisikohan tyylivirtaus ehtinyt SUomeenkin, jolleivat jälleenrakennuksen säännöstelyvuodet olisi olleet juuri tuolloin!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, noita harmaita ihanuuksia ei tahdo enää löytyä mistään, joten jos olet kyllästynyt jo jompaankumpaan, niin TÄÄllÄ Olisin yhdelle innokas ostaja ;)