maanantai 17. elokuuta 2009

VintagEija´s

Iltapäiväistä!

Työt pyrähtivät tänään käyntiin, kun riiviöt saapuivat koululle. Iltapäivän opekokous tuntui lähinnä maratoonilta, ja nyt istun anoppilan vierashuoneessa ja tuijotan näyttöä. Miten jaksankaan väsätä huomiseksi tunteja näin pitkän tauon jälkeen. Heti aamulla auditorio täyttyy ilman mitään pehmeää laskua lähes viidestäkymmenestä teinistä ja estraadi on minun. Täytyisi vissiin ollajotain sanottavaa... Harmillista, että tuon kurssin oppikirjaa ei näköjään tullut pakattua muuttokuormaan. Täytynee pärjätä kilpailevan kirjasarjan versiolla...

No, pakenen vastuuta vielä hetkisen ja kerron teille vielä perjantain löydöstä. Kyseessä on eräs uusi putiikkituttavuus:

Jotain hyvää perjantaisessa vierailussa poliisiasemalle siis oli. Sain vihdoin viimein vierailtua 50-60-lukujen pukeutumiseen erikoistuneessa VintgEija`ssa. Onneksi! Oli aivan mahtava paikka :)

Paikka on rockabilly-henkisten ihmisten taivas. Liikkeessä myydään kohtuuhintaan ihania aitoja 40-60-lukujen vaatteita. Myös muut kuin vannoutuneet fiftarit löytävät varmasti jotakin päälle pantavaa( eräskin opettaja-rouvakin löysi ihanan 60-luvun palleromekon siveillä kauluksilla. Tuosta mekkosesta löytyy juttua edellisestä postauksesta)! Paikan omistaja oli hauska Eija-niminen nainen, joka kertoi pyörivänsä noissa fiftaripiireissä. Sitä kautta hänellä on myös toimiva verkosto, josta hän saa myyntiin noita ihanuuksia...

VintagEija`sta saa myös mittatilaustöitä ja liikkeellä on myös oma mallistonsa. Myynnissä on ollut esimerkiksi tällaisia ihania fiftarishortseja ;)


Minä neuvottelin jo Gloriassa olleen Mari "Mollamills" Leppälän tyyliin ommeltavasta armeijatyylisestä henkselihamosesta. Ja kevääksi voisin sitten harkita Vogue-tyylistä mekkoa. Eijalla on kuulema ohjeet siihenkin :) Taitaa olla niin, että Tildan hoviompelija on löytynyt! Olenhan pohtinut ennenkin tätä omannäköisten istuvien vaatteiden teettämistä. Ehkäpä ongelma on nyt ratkaistu!


Eija kertoi suunnittelevansa vanhojen vaatteiden fiksaus/tuunauspiiriä. Siinä saisi noin 15 euron korvauksella käyttöönsä ompelukoneen ja muut tarvikkeet( kuten hyvälaatuiset vahvikekankaat) sekä henkilökohtaisen neuvonnan. Minä hihkuin riemusta, sillä juuri tuollaista palvelua tällaiset uusavuttomat kuten minä ovat kaivanneet. Vanhat vaatteet pois kaapista pölyttymästä ja käyttöön entistä ehompana!

6 kommenttia:

Piaf kirjoitti...

Moikka, tunnetkos ihanaisen Marin paremminkin? Me olimme neidon kanssa yhdessä siellä Gloriassa myymässä :) Itse taisin ostaa puolestani Eijalta huikeat 40´s korkokengät <3

Tule moikkaamaan Helsinki Vintagessa jos olet tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda! Hyvää koulunalkua meille kaikille opettajille!
* erittäin pukeva uusi kampaus
*VintagEija´s näyttää tutustumisen arvoiselta. Itse olen kerran piipahtanut vierssä olevassa Kisuline- butiikissa. Kisuhan valmistaa huippuglamuröösejä iltapukuja, mutta valikoimissa on myös arkisempia vaatteita. Eijalle on poikettava ehdottomasti. Joku elegantti leninki voisi kutkutella mieltäni...
t. Outi
P.S. Ottakaamme koulun alku rauhallisesti.

Turun Tilda kirjoitti...

Piaf: Moikka! Pahoittele, että vastaamiseen meni näin kauan, johtuupi näistä erikoisolosuhteista ja töiden alkamisesta :)

En tunne Maria lainkaan, ihastuin vain hänen tyyliinsä kovasti :)Kyselin taannoin, josko hän pitäisi blogia, mutta sellaista ei taida olla. Te taidatte pyöriä samoissa piireissä? Sinulla on samanhenkinen tyyli :) Luen muuten blogiasi aina kun ehdin, en ole vain viime aikoina ehtinyt kommentoida kenenkään blogissa, kun omanikin päivittäminen meinaa olla liian työlästä.

Ihanaa, että myös tänne Turkuun on saatu muutama vintage-vaatteita myyvä liike. Tuo Eijan liike ja sitten Boutique Minne ovat sellaisia ihanuuksia, että toivon todella, että ne pysyisivät pystyssä ja pitkään!

Helsinki Vintage on listallani, sinne täytyy päästä, kun vain aikataulu sallii!! Eija kertoi, että myös täällä Turussa on jokin pienimuotoinen vintage-tapahtuma onneksi tuloillaan :)

Outi: Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan. Tänäaamuna yritin saada s-postista ulos tuntisuunnitelmani, mutta ilmeisesti ukkonen oli lamauttanut koulun koneet... Pärjäilin sitten lakitiedon tunnin ilman mitään oljenkortta... Ei ollut uran huippuhetki ja kahden tunnin yöunilla... Tästä noustaan kummiskin :) Vastailen s-postiin, kun suvantohetki koitaa!

Tuo Eijan liike on aivan ihana, kannattaa käydä vilkaisemassa! mun tukasta tuli aika lyhyt, mutta kamalat takut lähtivät! Kyseessä taisi olla jonkin sortin henkinen siirtymäriitti ;)

Piaf kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Piaf kirjoitti...

Kävin urkkimassa hääpukuasi, todella hämmästyttävän hienosti sait Grace Kellyn tyyliä omaan 50´s ihanuuteesi. Omani on illusion Costumesin Anne-Marin käsialaa ja melkein valmis. Sen malli on hieman kauempaa historiasta ;)

Turun Tilda kirjoitti...

Piaf: Ahaa, odottelen innolla luomuksen näkemistä :)