keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Elämän pieniä iloja ja vintagepitsimekko

Hei vaan!

Toipumisen varma merkki allekirjoittaneen kohdalla on se, kun kahvi ja suklaa taas maistuvat. Päivän luksushetki onkin ehdottomasti se, kun lapsen päiväunihetken koittaessa löytää vaatekomerosta miehen sinne piilottaman Geisha-rasian, tunkee suuhunsa viisi namia, kulauttaa ne alas kahvilla ja selailee uunituoretta sisustuslehteä


 Muitakin ilonaiheita keksin:

- Yrjömatot tulivat pesulasta. Olohuoneen villamatossa oli ollut jo ennen tätäkin keissiä kaikenlaista sattumaa, joten ilo on sitä suurempi. Puhdas villamatto tuntuu ihanalta paljaiden varpaiden alla!

- Huomasin, että Turkuun avataan ensi kuun puolessa välissä Granit! Aah, ihanuutta! Pääsiäiskukkasesonkiin ei sairastumisilta kyetty, mutta ehkäpä voin hankkia jonkin ruukun korvikkeeksi avajaisista.

- Ensi kuu tuo mukanaan kaikenlaista jännää. Pidän muun muassa ihka ensimmäiset vaatekutsuni. Niistä kuulette varmasti vielä lisää!

- Ja sitten... Taisin tovi sitten tehdä postauksen lempimekoistani. No, nyt taisi jokin tippua pois tuolta lempparilistaltani, sillä alla oleva musta pitsi-ihanuus vallannee jonkin sijan top kympistäni :)


Löysin tämän mekon huutonetista. Tarjosin hieman alakanttiin ja sain mekon 30 eurolla sisältäen postikulut.


On joka kerta ihan suunnattoman mahtavaa, kun löytää prikulleen oman kokoisen mekon, jolla on historiaa! Tämä kaksivärinen(- ja kerroksinen) ihanuus pienellä masurusetilla taitaa olla joko 50-luvun lopulta tai 1960-luvun alkupuolelta. Tämän pariksi sopisivat täydellisesti ne ikuisuushaaveeni Parikan Raquelit.

Olen varmaan joskus maininnut ihailevani prinsessa Victorian edustustyyliä. Uusi mekko on mielestäni aivan sen sorttinen! Tällaisessa Vickan voisi osallistua jonkin tiedeseminaariin tai taidenäyttelyn avajaisiin ;) Minä puolestani mietin, voisinko laittaa tämän huhtikuun lopulla pidettäviin häihin. Olisiko liian synkkä valinta kevääseen?

Kuinka sinä asustaisit tämän mekon keväisemmäksi ja häihin sopivaksi?

Mukavaa päivänjatkoa!

9 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Mekko sopii sinulle täydellisesti! Asustaisin mekon (itselleni epätyypillisesti) jollain neutraalilla vaalealla nudella tai sitten hennon vaaleanpunaisella.

Elina kirjoitti...

Ottaisin tuon pohjakerroksen värin (puuteri vai mikä?) ja sen värinen jakku tai shaali sekä asusteet. Ei pitäisi olla liian synkeä. Todella kaunis asu!

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Tosi kaunis hame!
Komppaan Elinan ehdotusta!

Lady of The Mess kirjoitti...

Kaunis mekko ja sopii sinulle kuin olisi mitoillasi ommeltu - ja todennäköisesti työn jälki peittoaa nykyajan ompelukset mennen tullen.
Minä en osaa asustaa kuin niukasti - laittaisin varmaan korkeintaan tuon alusmekon värisen shaalin;)

Lotta kirjoitti...

Mekko on kaunis! (Tosin jotenkin ajattelen, ettei Victoria ehkä pitäisi sellaista missään aivan keskipäivätilaisuudessa kuitenkaan, mutta oikeassa olet siinä, että se on sinänsä hänen tyyliään. :) ) - Häihin asustaisin mekon puuterinvärisellä shaalilla, kuten muutkin ovat ehdottaneet, ehkä myös samanvärisellä helminauhalla ja -rannekorulla, ja sukkahousujen olisi ehdottomasti oltava vaaleat. Sen sijaan kengät voisivat hyvin olla nuo kuvan mustat, ne ovat hyvin tyylikkäät. - Itse olen tosin niin konservatiivinen, etten halua käyttää mustaa mekkoa häissä (ennenhän se oli epäsuotavaa), mutta tiedän hyvin, että etiketti on tässä asiassa paljon väljentynyt - ja kuten sanottu, vaaleilla asusteilla asia on ainakin tässä tapauksessa täysin korjattu. :) Ja: olipa muuten edullinen löytö!

Nimetön kirjoitti...

Mahtava mekko. Kuulostaa hyvältä nuo nudet asusteet, joita ihmiset vinkkaa laittamaan. Tein kanssa tänään mekkolöydön vintageen erikoistuneesta liikkeestä ja kanssa huhtikuun lopussa oleviin häihin. 60- lukua, että ei kun tupeerauksia opettelemaan;)

Nimetön kirjoitti...

Laittisin häihin mekon päälle puuterinvärisen mekonpituisen jakun. Näin asu saisi väriä ja kepeyttä.

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Hmm... Kuulosta hyvältä! Kiitos kehusta :)

Elina: Nude/puuteri taitaa vastata totuutta. Hieman vaaleanpunertavammat asusteet voisivat tehdä terää kalpealle iholleni. Pääasia, etteivät sävyt riitelisi.

Hanne: Kiitos, laitetaan korvan taakse ;)

Lady: Kiitos! Oli kyllä tuuri, että koko oli just oma; Eija olisi tosin varmasti osannut taidokkaasti muokata tätä. :) Kyllä vanhan ajan omeplutyön erottaa nykyhaparoinnista...Turun Tilda kirjoitti...

Lotta: Mä taas ajattelin, että Vickanilla on iltatilaisuuksissa sitten kunnon täyspitkä iltapuku ;) Ehkä mekoni on sitten jotakin siitä välistä :D Ehdottomasti paljon vaaleaa väriä ja vaaleat sukkahousut! Itseänikin mietityttää tuo mustan värin käyttö, mutta täytynee mallata ja tehdä päätös vasta sitten :)

anonyymi: Onneksi olkoon, vintagemekot ovat niin ainutlaatuisia. Joo, pitäisi tosiaan harjoitella muutama kunnon tupeerauskampaus repertuaariin ;)

anonyymi2: Tosi hyvä idea! Jos ei onnistu nyt näihin kemuihin, niin täytyypä pitää kaupoilla silmät auki :)