keskiviikko 26. elokuuta 2009

Elämäni aakkoset

Noin vuosi sitten blogeissa kirjoiteltiin kilvan elämän aakkosia Glorian tyyliin. Itse en silloin saanut enkä myöskään napannut kyseistä haastetta. Teen sen nyt, ikään kuin puhtaalta pöydältä. Ehkäpä tämä lista valottaa teille ajatteluani paljastamatta kuitenkaan liikoja itsestäni.

Allegri: Miserere mei, Deus. En olisi uskonut hurahtavani katoliseen pääsiäismessukappaleeseen. Niin kuitenkin kävi.

Bloggaaminen: Tapa luoda, vuorovaikuttaa ja luoda uusia kontakteja. Uskomatonta, että jossakin päin maailmaa joku voi jopa elättää itsensä tällä. Mikä ihana haave!

Chanelin Allure. Lempparini lähes kymmenen vuoden ajan.

Depp. Jotkut tykkäävät Pittistä, mutta minä olen Depp-tyttö ;)

Esteettisyys. Minulle on ilmeisesti suotu sitä keskimääräistä enemmän. Voi olla rasite silloin, kun pitäisi tyytyä vähempään.

Fazerin sininen. Maitokahvin kanssa nautittuna. Resepti onnelliseen hetkeen.

Gradu. Välttämätön paha vai kunnianhimoinen haaste. Siinäpä pulma...

Historia. En ole koskaan voinut ymmärtää ajatusta, että historia olisi kuivaa tai tylsää. Historiahan on koko elämä! Onkohan moinen ajatus pesiytynyt ihmisten päihän tylsillä historiantunneilla. Voi harmi...

Itä-Suomi. Henkisesti olen enemmän itäsuomalainen kuin länsisuomalainen. Se on vain jotenkin kotoisampaa.

Juutalaisuus. Uskonnoista kiehtovin ja salaperäisin. Osaan hyvin Vanhan Testamentin, mutta myös keskiaikainen ja uudemman ajan eurooppalainen juutalaisuus kiinnostavat.

Kirjallisuus. Ihmiselämä on lyhyt. Kirjat tarjoavat mahdollisuuden tutustua sellaisiin maailmoihin, joihin ei ikinä muuten ehtisi. Odotan aikaa, jolloin minulla on pitkät opettajan kesälomat vapaina vain lukemista varten.

Luovuus. En ole lahjakas kielissä tai matematiikassa. Omasta mielestäni paras lahjani on luovuus, erityisesti mielikuvituksen muodossa.

Mucha, Alphonse. Art Nouveau-taiteilija, jonka taide vallitsee kodissani monenlaisina kulttuurituotteina. Ihan niinkuin hänen omana aikanaankin.

Naisellisuus. Tyylini perusta tietyllä rouheudella.

Oma tila. Tarvitsen varsinkin töiden jälkeen.

Praha. Marionettien ja mustan teatterin kotikaupunki, joka pitää kokea ainakin kerran nuoruudessa.

Queen. Komeita kappaleita. Yritän löytää oman sisäisen kuningattareni aina lukion yhteiskuntaopin tunnilla, kun joudun yli 40 oppilaan eteen. Tuolloin kyllä korkokengät auttavat!

Retket. Mieheni ja minun tapa nauttia elämän pienistä iloista. Seikkailla voi lähelläkin!

Sanomalehti. En olisi voinut valita elinkumppania, joka ei seuraa aikaansa.

Taide. Intohimo, jossa haluaisin kehittyä.

Usko. Saa aikaan paljon hyvää ja pahaa.

Virpi Hämeen-Anttila. Ihailemani henkilö, joka on kyennyt yhdistämään akateemisuuden ja populaariuden kadehdittavalla tavalla.

Waltari. Suomalaisista kirjailijoista kiehtovin.

X-muuttuva tekijä. Sellaista elämä on. En ole hyvä heittäytymään hetkeen. Tuota taitoa täytyy yhä harjoitella ja harjoitella...

Ystävämme Anna. Halusin olla ja ehkä vieläkin. Ja Annastahan tuli vielä kirjailijakin!

Zaire. ELi nykyään Kongo. Olen hyvä maantiedossa. Se juontaa juurensa siitä, että luin lapsena kaiken maailman Atlaita ja karttakirjoja koulun jälkeen. Viereen kasasin kauhean määrän munakasta jogurttia ja muita välipalaherkkuja. Nam!

Åbo. Kotikaupunkini, joka osaa olla niin vieraanvarainen, mutta kuitenkin töykeä. Niin kaunis, mutta kuitenkin paikoin säälittävän ruma. Olen täällä niin kotonani, mutten kuitenkaan perillä.

Äiti. Varastin teininä kuvia äitini nuoruuden valokuva-albumista. Mielestäni (ja eräiden luokkani poikien, tästä olin tietysti ylpeä) äiti oli niissä todella kaunis. Ihmettelin, kuinka minä olin puolestani sellainen rumilus. Tärkeintä äidissä on rakkaus.

Öljyvärit. Tapa ottaa irtiotto hetkestä. Joillekin se on liikunta, minulle öljyvärit.

Haastan Hanstun, Kirsi-Marian ja Piafin laatimaan omat elämänsä aakkoset! Tarttukaa toki myös muut tähän haasteeseen :)

9 kommenttia:

mimo kirjoitti...

Hahaa, täällä myös TODELLAKIN toinen ANNA! Suosikki kautta aikojen. Todellakin nuorempana samastuin :) En ole oikeastaan Pitt enkä Depp- tyttö, mutta jos pitää valita niin Depp myös. (Pitt:stä mennyt maku, jos nyt edes koskaan pidin) Ja minulla oli kyllä todella hyvät historian opettajat, ylläri ylläri.. :D (tai ainakin suurimmaksi osaksi) Historiahan on muuten oikeastaan "stories of the past", tarinoita menneisyydestä. Eli kuin kirjoja lukisi. Mukavaa perjantaita!! Kasvakoon sisäinen kunigatar entisestään :)
(ps. hauskat aakkoset)

nooruska kirjoitti...

Retket allekirjoitan heti! ne piristää eloa oltiin sitten kaupunkiretkellä tai metsässä rämpimässä ;-).

Nimetön kirjoitti...

Hei, tämäpä oli mukava postaus. Yleensä en kamalasti piittaa näistä tällaisista "aakkosista", mutta sinä toteutit tämän tyylikkäästi ja hyvällä maulla :) Olet muuten hyvä kirjoittaja!!! Toivottavasti siis tulevaisuudessakin teet toisinaan tämäntyyppisiä postauksia
- Jaana

Micci kirjoitti...

Olipa kiva lukea tätä! En taida muuten itsekään olla tehnyt tällaista vielä - voisin tekaista.

t. toinen Depp-tyttö ;)

Turun Tilda kirjoitti...

Mimo: Kiitos hauskasta kommentista :)

Nooruska: Ehdottomasti, vain mielikuvitus on rajana :)

Jaana: Kiitos palautteesta, se piristi kovasti päivääni. Pitääpä miettiä muita vastaavia. Mukavaa kuulla, ettei aina tarvita kuvia.

Micci: Hei, tee ehdottomasti! Mä luulin, että kaikki pidemmän aikaa bloganneet ovat jo tehneet sen, joten en haastanut ketään pidemmän aikavälin tuttavuuksia :)

Hanstu kirjoitti...

Kiitos haasteesta! Aakkosiasi oli hauska lukea :) Siellä ne nyt möllöttävät oman blogini puolella, mutta menin pikkuisen muuttamaan sääntöjä :D

Nimetön kirjoitti...

Moi Tilda. Täällä kirjoittaa eräs salainen lukijasi, Turkulainen luokanopettajaopiskelija joka ei ole aiemmin itsestään meteliä pitänyt. Nyt oli pakko, aakkoset oli niin mahtavat! Tai siis se oli ihanaa kun laitoit Annan. Anna kun on niin ihana.:)
Toivottavasti jaksat kirjoitella paljon myös tulevaisuudessa, tämä blogi on paras!

Tuleva uskonnon opettaja.

kirsimaria kirjoitti...

Kiitskiits haasteesta, täten tänään siihen vastasin, tosin hieman soveltaen. Tsemppiä työjuttuihin, kiitos niistä valokuvista mitä miehesi lähetti ja iloa syksyyn!

Turun Tilda kirjoitti...

Hanstu: Ole hyvä! Hauskaa, että aihe saa omannäköisiä sovellutuksia :)

Tuleva uskonnon opettaja: Kiva kuulla sinusta! Kiitos kannustavasta kommentista :)

Kirsimaria: Mukavaa, että pidit kuvista :) Ja kuten Hanstunkin kohdalla - kiva , että teet haasteesta oman näköisesi!