sunnuntai 1. marraskuuta 2009

"Tuohan on eläinrääkkäystä", sähisi Råtta

Käväisimme miehen kanssa Ikeassa etsiskelemässä kaikenlaista pientä tarpeellista uudistuneeseen kylppäriimme. Nappasin reissulta muutaman valokuvan, joiden kuvittelin viihdyttävän pikkujyrsijöitämme. Toisin kävi.

Rotat olivat aivan tyrmistyneitä näkemästään. Nyt herra Råtta harkitsee oikeustoimia Ikeaa vastaan. Hän toivoo, että myös TE ryhdytte boikotoimaan mokomaa monikansallista riistäjää. Perusteiksi hän esittää seuraavat syytekohdat:


1. Laiton lapsikauppa. Kuinka pienokaisia voidaan kohdella näin julmasti? Pennut näyttävät nälkiintyneiltä ja kaipaavat selvästi emoaan. Ovatko ne saaneet ravitsevaa kutunjuustoa kertaakaan? Ainakaan raukkojen turkki ei kiillä ja viiksikarvatkin hapsottavat. Asuvatko ne oikeasti pahvikopassa? Siellä ei näytä olevan lainkaan pahnoja tai muita lämmikkeitä. Tuo on varmasti vastoin vastoin Unisefin ja Animalian ohjeita!


2. Maahanmuuttajien huono kohtelu ja orjatyövoiman käyttö. Tuo otus näyttää olevan shokissa. Se on todennäköisesti tullut laivahiirenä maahan. Onkohan sitä piesty? Todennäköisesti tumma veli on joutunut jyrsimään paksuja köysiä ilman korpun korppua. Onko tuo raukka saanut maistaa koskaan edes raejuustoa?

3. Ehdottamasti raskauttavin rikos näyttää olleen tämä:


"Aivan järkyttävää eläinten esineellistämistä", sihisi Råtta korvat luimulla. "Ei eläimiä saa laittaa joulukuuseen. Katsokaa vaikka tuota valkeaa narttua, aivan epäinhimilliset työolosuhteet! Aivan kuin se olisi tyrkyllä, halpaa makkaraa! Mitä, onko tuo hintalappu kiinni rotassa? Tulepa tänne Ingvar Kamprad, niin jyrsin sinua!". Tässä vaiheessa Herra Råtta oli noussut pienille takakäpälilleen ja heristi nyrkkiään vimmatusti. Laitoin kameran kiireesti pois.


Tajusin tehneeni pahan virheen. En enää koskaan näyttäisi vitsailumielessä meidän elikoille eläinkuvia. Työnsin rotille nopeasti juustonaksupussin, jonne ne hyppäsivät. Kun lopulta kuulin tasaista pientä naksutusta pussista, niin huokaisin helpotuksesta. Jyrsijöiden aivot ovat onneksi niin pienet, että pahat kuvat taisivat haihtua jo niiden mielistä. Eipä kannattane mainita meidän rotille, mistä heidät itse on adoptoitu...

3 kommenttia:

Herttainen kirjoitti...

Minä ainakin aion boikotoida Ikeaa, en usko että meidänkään pojat (joita ikävöin kovasti ja on ihanaa nähdä ne taas huomenna) ilahtuisi moisesta näystä, voi pieniä rotta- ja hiiriparkoja! Pitäisköhän eläinsuojeluyhdistykselle ilmoittaa?

Vitsi mua ärsyttää facebookin uudet ehdottelut ja muistutukset, äsken oli kovin huolissaan siitä ettei olla vähään aikaan juteltu facebookissa, OMG! Pitäs myös huolestua anopista, jolla ei ole paljon kavereita jne. Hahha. Onneks FB pitää huolen ja ilmottaa näistä asioista.

Hepa-Neiti kirjoitti...

:) :) :)

Turun Tilda kirjoitti...

Hei Hertsu :)

Kiva kuulla pitkästä aikaa :) Pahoittelen hiljaisuutta kommenttiboksin puolella, täällä on täysi tohina j ahyvä että ehdin näitä omia postauksia tehdä.

Hienoa, että teidän pikkuiset tukevat råttien lakkoa, totta kai elikot pitävät toistensa puolta :D

Vai että tuollaisai FB ilmoittelee!!? En ole ehtinyt sille puolelle pariin kuukauteen, joten taidan jäädä kehityksestä jälkeen ;)

Hepa Neiti: Kyllä mua hävettää nuo rotat ;)