keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Keittiöremppaa tiedossa

Tervehdys!

Blogi on ollut hieman tauolla kesäflunssien ja muiden kiireiden vuoksi. Raskaus etenee omalla painollaan - ja nimenomaan tuolla painollaan. Olen joutunut viettämään kohtuullisen paljon aikaa makuuasennossa ikävien suonikohjuvaivojen vuoksi. Poikainen painaa melko ikävästi paikkoja tällä hetkellä. En ala kuvailla asiaa sen tarkemmin julkisesti, sillä en tahdo epämääräisiä googleosumia blogiini. Saman kokeneet arvanevat, mistä saattaa olla kyse.

Mutta sitten päivän epistolaan: Meille on tuloillaan pienimuotoinen keittiöremontti. Keittiömme on nykyisellään ihan perussiisti, ja vain pelkistä esteettisyyssyistä emme olisikaan alkamassa uudistuksiin. Nyt kuitenkin, kun toinen lapsi on tulossa, on eräs tekijä, joka on pakko uudistaa: tiskiallas. Se on nykyisellään ihan turkasen pieni! Sinne ei mahdo paistinpannua, ei mitään (ja kysymys kuuluu, että kenelleköhän rivitalokämpät sitten oikein suunnitellaan - ei vissiin ainakaan lapsiperheille...). Vesi lainehtii tosi helposti yli äyräiden. Alvarin pullorumban aikoihin hermo meinasi mennä jo moneen otteeseen.

Lisäksi rakennuttaja on tehnyt keittiöremontin ilmeisen kiireessä. Nykyisten kaapinovien hantaakit on kiristetty liian syvään, jolloin veden valuessa ovat ovat päässeet paikoin turpoamaan. Ajattelimmekin tehdä keittiöremontin vaihtamalla vanhaan runkoon vain kaapinovet ja hantaakit sekä uusimalla pöytälevyn ja sen tiskialtaan.


Koska runko aiotaan pitää samana, kaapinovia yms. ei voi hankkia ihan mistä tahansa standardikaupasta. Näillä näkymin ajattelimme tilata uudet vermeet kaarinalaisesta Puuvajasta, joka tekee toimittaa keittiökalusteita mittatilaustyönä. Jos jollakulla on kokemusta kyseisestä yrityksestä, kuulisin mielelläni kokemuksistanne.


Suurin vääntö tuleekin sitten olemaan perheen sisällä keittiön uuden tyylin valinnasta. Tiedän, että mieheni tykkäisi eniten jostakin korkeakiiltosesta modernista keittiöstä, mutta myönsi itsekin, että  kierrätyspuupöytäämme ja Juvin lasivitriiniin sopisi hieman rustiikkisempi tyyli. Mitään täysmaalaisromanttista keittiötä en itsekään toivo, vaan jotakin rosoisuutta ja särmää modernimmilla vivahteilla siinä saisi olla.


Tällä hetkellä omaa silmääni miellyttää eniten jokin Ikean Hittarp-kaapistojen tyylinen vaihtoehto. Puuvajassa oli valikoimissa samantapainen vaihtoehto. Rosoisuutta saisi aikaan mustilla tai teräksisillä yksityiskohdilla, mutta toisaalta lämmin vaalea puutasokin houkuttaa. Aitoa puutasoa emme tosin edes harkitse, sillä olemme niin laiskoja hoitamaan tuollaisia pintoja.

Vinkkejä ja ideoita otetaankin sitten mielihyvin vastaan! Olisiko jokin tämäntyylinen meille sopiva vai kenties jokin ihan muu?

Mukavaa viikonjatkoa!

Kuva Ikean sivuilta

9 kommenttia:

Saija / Kotini on Linnani kirjoitti...

Meillä on keittiö, osa kodarin kaapeista, ja vessan ja kylppärin kaapistot puuvajalta, eikä mitään pahaa sanottavaa oo. Myyjänä Anne F. monta peukkuja hänelle!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on kaikki mahdolliset kaapit hankittu puuvajasta pari vuotta sitten,kun rakennettiin. Täältä myös suositukset Anne f:lle! Hyvä palvelu ja häneltä sai suunnitteluvaiheessa monta hyvää huomiota, joita ei edes olisi itselle tullut mieleen

Lotta kirjoitti...

Minulta ääni aidolle puutasolle! Omamme on kestänyt jo kahdeksan vuotta ihan hyvänä. Asian avain on, että taso pitää heti alkuunsa kyllästää öljyllä todella hyvin. Paras olisi, jos sen voisi upottaa öljyyn viikoksi ennen asennusta. Tällä tavoin valmisteltuna se ei mielestäni juuri hoitoa tarvitse.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen Puuvajaa. Vain pelkkiä hyviä kokemuksia Puuvajasta.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen myös aitoa puutasoa! Kunhan sen vaan kyllästää öljyllä ja aika ajoin hölvää uudestaan öljyllä (Ikeasta saa Skydda-nimistä tarkoitukseen sopivaa öljyä), niin on kyllä helppohoitoinen. Pienet imeytyneen tahrat yms saa kevyesti hiomalla pois.

Kerttuli kirjoitti...

Mun äidille tuli eilen mittatilauksena tehdyt liukuovikomerot Puuvajasta ja on oikein tyytyväinen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuvassa oleva Ikan malli sopisi tyyliinne minusta hyvin. Se on suoraviivaisempi kuin puhdas scandinavian country -tyyli.

Vakkari

Karkkis kirjoitti...

^Ihan samaa tulin sanomaan kuin ylläoleva Vakkari. Tuossa Ikean keittiössä on juuri sopivasti modernia ja perinteikkyyttä.

Turun Tilda kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista ja vinkeistä! Palaan näihin, kun pääsemme päätöksentekovaiheeseen :)