perjantai 17. kesäkuuta 2016

Taaperon Aboa Vetus & Ars Nova

Tervehdys!

Viime viikon torstaina meillä oli Alvarin kanssa ihan spesiaaliaamu. Saimme kutsun tulla tutustumaan Aboa Vetus & Ars Novaan muiden perhebloggaajien kera. 

Siis häh? Uskaltaisinko ihan oikeasti ottaa mukaan noin kaksi vuotiaan taaperon tiloihin, joka olisi täynnä arkeologisia aarteita ja taidetta? Kyllä vain, minulle vakuutettiin. Tapahtuma olisi tarkoitettu kaiken kokoisille naperoille.


No, mikäpäs siinä! Lähdimme sitten tsekkaamaan tapahtuman. Kyseessä olisi siis Alvarin ensimmäinen museovierailu ja blogitapahtuma ;)

 

Aamu alkoi leppoisasti brunssin merkeissä. Tämä oli hyvä idea - kukaan ei kestä taaperoita (tai äitejä), joiden verensokeri on alhaalla ;) Aula Cafeen tarjoamiset olivat jälleen kerran herkulliset. Paikan repertuaarista on tässä yhteydessä mainittava myös lauantaisin järjestettävä Jazz-brunssi, joka on kyllä todella vertailukelpoinen esimerkiksi Helsingin vastaavien kanssa!


Mumbs, mumbs... Parempiin suihin katosi KOLME croissanttia, juustosiivuja, kaksi Geisha-konvehtia ja pala kurkkua. Sen sijaan meloni ja viinirypäleet eivät tehneet taaskaan kauppaansa. Meillä on outo lapsi :D

 
Yhtäkkiä kesken ruokailun sisään tupsahti kaksi hauskan näköistä hemmoa. Mitäs ihmettä, mietti Alvari. 

Meidän pojalle Tatu ja Patu ovat vielä vähän utopiaa, mutta paikalla olleet vanhemmat vekarat kyllä tunnistivat sankarit. Tatu ja Patu kuuluvat Ars Novan ja Linnateatterin tämän kesän yhteistyöproggikseen. Kyseiset tyypit esiintyvät kesäkuun ajan museon pihalla. Heinäkuussa on puolestaan Fedja-sedän, kissan ja koiran vuoro. Esitysten tarkemmat ajat ja hinnasto on löydettävistä esimerkiksi Linnateatterin sivuilta.


Kun hassut tyypit olivat häipyneet, pääsimme tutustumaan tarkemmin museon tiloihin. Aboa Vetus & Ars Nova on nimensä mukaisesti Turun vanhan historian ja nykytaiteen museo. Tenaville esiteltiin lyhyesti parhaat palat. 

Museotarra rintaan ja menoksi!


Vastaan tuli ainakin hassu koira. Vai hukka? Kettu?


Alhaalla muinaisen Turun raunioissa heitettiin kolikko toivomuskaivoon. Jokainen sai, mitä mieli halaji. Lisää croissantteja tai esimerkiksi pidempiä yöunia... Lisäksi lapset pääsivät leikkimään entisajan elämää kuvaavilla pienoistaloilla.


Tenavat saivat tutustua myös sepän pajan toimintaan. Raha ei tainnut entisaikaan tullakaan seinästä, kuten vissiin nykyjään, vaan sen lyöminen oli raskasta puuhaa. Sepän avustuksella jokainen lapsi sai mukaansa oman kolikon visiitistä.

Aboa Vetus & Ars Nova on mainio turistikohde vaikkapa sateisen kesäpäivän ratoksi. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi ja vanhempien lasten kanssa liikkeellä olevien kannattaa tiedustella edullisempia perhelippuja. Museossa järjestetään myös syntymäpäiväjuhlia keskiaikaisen seikkailuteeman tai taideteeman muodossa. Näistä voi lukea lisää museon sivuilta.

No, miten meidän museokierrokselle sitten lopulta kävi? 

No, perinteisesti. :) Kaiken touhun ja töminän keskellä pieni poika alkoi tuntea itsensä väsyneeksi, joten omatoiminen museokierros jäi tarkemmin kokematta. Paluumatkalla poika simahti saman tien autoon, ja minun täytyi kantaa sankari sänkyynsä koisimaan. Onneksi saimme kuitenkin yhteistyönä vuosikortin museoon, joten voimme käydä myöhemmin isin kera tsekkaamassa loppujenkin tilojen annin :)

Rentouttavaa viikonvaihdetta kaikille :)

Postauksen kuvat Jari Nieminen / Aboa Vetus & Ars Nova paitsi kuvat 2 ja 4 ovat omiani.

Ei kommentteja: