lauantai 3. lokakuuta 2015

Kulttyyrituotteita perheen pienimmille ja maailman paras second hand-nuttulöytö Tanskanmaalta


Ihanaa viikonloppua kaikille!

Onpa kaunista (ja tuulista)! Tekisi oikeastaan mieli tanssia lehtikasojen ympärillä, mutta vuorostansa sairastupaan joutunut mies vähän rajoittaa menoa. Sen sijaan olen tehnyt nakkisoppaa ja imuroinut.

Kyllä vain, sitä bloggaritkin tekevät ;)


Odotin toiveikkaana, että ehkä mies olisi ehtinyt napata muutaman kuvan syksyn ykköslämmittimestäni, nimittäin Köpiksen reissulta retrotavaraliikkeestä löytyneestä muhkeasta luonnonvalkeasta neuletakista, mutta flunssaista raukkaa ei viitsi vaivata. Mennään siis peruspokkaroinnilla.

Valkoinen väri on hieman hankala kuvata, mutta ehkä tuosta tolkun saa. Kyseessä on siis täysvillainen nuttu hieman levenevillä hihansuilla, kauniilla kauluksella ja vyöllä. Enempää en oikeastaan syysvillatakilta voisi toivoa. Epäilen, että nuttu voisi olla peräisin jopa 70-luvulta, ehkä jonkun itse neuloma. Tällaista laatua ei yksinkertaisesti löydä nykyvaatekaupasta. Tai no, jos on valmis pulittamaan yli 200 euroa. Itse maksoin tästä hieman alle 30 euroa.


Nuttu meni eilen vielä iltatuimaankin oikein mukavasti hiekkalaatikon reunalla. Muutama takillinen alkoi valittaa jo kylmyyttä, mutta minulla oli varsin lämmin olo :) Vaateiloihin kuuluu myös se, että useampi vanha kirppistunika/-mekko mahtuu taas ylle kuten tämä farkunsininen liehuke. Jee! Ei toki mikään maailman tärkein juttu, mutta on jees, ettei tarvitse pistää koko vaatevarastoa uusiksi vaan imetyksen hiipuessa voi ottaa vanhoja suosikkeja jälleen käyttöön.

Sitten muutama vinkki. Skanssiaista tarttui mukaan viisi tällaista:Joo, luit oikein. Lähdin varta vasten käymään suomalaisessa kirjakaupassa, kun huomasin kyseisen Tammen kultaisen lastenrunokirjan olevan huikeassa tarjouksessa 12, 9 e (ovh 37, 9 e). Tapanamme on muistaa pienokaisen saavaa perhettä jollakin kirjalahjalla ja nyt näitä on varastossa sitten odottamassa (sorry spoilaus, jos joku raskaana oleva tuttuni nyt lukee tämän postauksen. Tällainen on sitten tiedossa :)).

Tuossa Tammen kultaisessa lastenrunokirjassa on aivan ihana sadunomainen kuvitus ja runoja vanhoista suomalaisista klassikoista kuten Topeliuksesta aina nykyrunoilijoihin saakka. Kirja on jaettu kivasti eri osastoihin ja siinä on mukana monenlaisia runoja kaikenlaisista aiheista: lapsista, eläimistä, luonnosta, maaseudusta, kaupungista, mielikuvituksesta, vuodenajoista, juhlista, kavereista, sukulaisista.

Sitten samaan syssyyn vielä toinen suosikkini, jonka myös Alvari allekirjoittaa:Poika sai lahjaksi tuttavaperheeltä viime keväänä Pikku Papun lauluja, joka muuten taidettiin valita vuoden lastenlevyksi vuonna 2012. Muistanette, että olen lievästi skeptinen lapsille tarjolla olevan musiikkivalikoiman suhteen. Haluan, että lapseni saa kuunnella nimenomaan lapsille tehtyä hyvää ja monivivahteista musiikkia. Pikku Papu on täyttänyt nuo toiveet mainiosti!

Pikku Papun laulut on musiikkipedagogi Soili Perkiön ja runoilija Liisa Kallion yhteistyön tulos. Perkiö sävelsi Kallion viisitoista riemukasta lorua lauluiksi ja toteutuksesta vastaavat Sibelius-Akatemian opiskelijat. 

Pikku Papu-Levyssä on monia ihania puolia: ensinnäkin runojen kieli on vivahteikasta ja lapsen sanavarastoa varmasti kehittävää. Lauluja voi seurata cd:ltä ja katsella samanaikaisesti kustakin kappaleesta tehtyä ihanaa kuvaa. Levyn musiikki on monipuolista: mukana on valssia, tangoa, pelimannimenoa ja vaikka minkälaista leikkisää äänenkäyttöä. On jännä huomata, että kun levyn laittaa päälle, niin meidän poika, joka on kova hösläämään ympäriinsä, saattaa istua pitkän tovin hiljaa paikallaan ja kuunnella äänimaailmaa. 

Tällaista tänään ja jotain muuta ensi viikolla. Laitan taas tuohon sivupalkkiin kyselyn siitä, mitä haluaisitte lukea loppuvuodesta tästä blogista. Käykääpä klikkailemassa :) 

Lauantai-illan huumaa kaikille :)

Edit: Kyselyä on muokattu! Nyt voi valita useampia kiinnostuksenkohtia :)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyselyssä pystyi valitsemaan vain yhden vaihtoehdon, mutta kaikki nämä kiinnostavat:
kierrätyshenkiset ja kulutuskriittiset postaukset, kotiin ja sisutukseen liittyvät aiheet, vintagelöydöt, kulttuuripostaukset, historia-aiheiset postaukset, päivän asut, Turku-aiheiset jutut

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Kiitos kyselyyn liittyvästä infosta ja näistä jättämistäsi kiinnostuksen kohteista! Suljin sen ensimmäisen kyselyn, kun olin vahingossa jättänyt ruksaamatta mahdollisuuden, että voi valita useampia vaihtoehtoja... Ääh, tätä tää on ;)

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin tykätään Pikku Papusta! Vajaa vuoden ikäinen hihkuu aina innosta, kun kirja otetaan esille. Osaan lähes kaikki runot ulkoa ja muutaman lauluversionkin. Cd:tä on meillä kuunneltu harvemmin, mutta kirja on luettu melkein puhki. Pikku Papu kirja oli myös taannoisen pitkän junamatkan pelastus 😊
-A-M-

Kaisa kirjoitti...

Kiitos kivasta blogista Tilda, olen tätä jo monta vuotta seuraillut. Nyt varsinkin, kun kotona asustaa varsin samanikäinen poikanen :) Kauniin villatakin olet löytänyt, juuri ihailin viime viikolla vastaavanlaista. Pikku Papu kuulostaa hyvältä kirjavinkiltä, voisi vaikka kirjastosta ottaa meille kokeiluun. Meillä Soiva laulukirja on ollut varsinainen hitti! Soile Perkiö on toimittanut teoksen ja löytyypä kirjasta muutama Perkiön uusi lastenlaulukin. Poikanen on oppinut itse laittamaan musiikin päälle, joten pianosäestys on raikanut useasti meidän perheessä lähipäivinä :)

Kaisa kirjoitti...

Kiitos Tilda kivasta blogista, olen tätä jo monen monta vuotta seuraillut. Nyt lukeminen on tiivistynyt, kun kotoa löytyy varsin samanikäinen poikanen :) Kauniin villatakin olet löytänyt! Itse ihastelin vastaavaa juuri viimeviikolla perhekerhossa, näytti ihanan lämpimältä. Nappaanpa Pikku Papun kirjavinkkilistalle, jos vaikka kirjastosta löytyisi kokeiluun. Meillä Soiva laulukirja on ollu varsinainen hitti! Soile Perkiö on toimittanut teoksen, ja löytyypä kirjasta myös muutama Perkiön uusi lastenlaulu. Poika on juuri oppinut painamaan säestyksen päälle kirjasta, joten pianosäestys raikaa kotona varsin useasti :)

Turun Tilda kirjoitti...

A-M. Kiitos Papu-vinkeistä! On ilmeisen monikäyttöinen toes. Meillä on puolestaan cd ollut enimmäkseen käytössä, mutta täytyypä pistää tuo junamatkavinkki korvan taakse. Kirjassa on kyllä ihanan värikkään ja mehukkaat kuvat :)

Kaisa: Kiitos kivasta kommentista! Meilläkin on tuo soiva lastenlaulukirja - toinen hittimme. Alvarikin tykkää painella sitä pois ja päälle. Yksi pieni elefantti tuntuukin marssivan tuällöin ainaisesti ;) Ihanaa, kun nykyään on tällaisia kekseliäitä musiikkituotteita lapsille