tiistai 19. toukokuuta 2015

Petits Tresors - hurmaava ranskalainen leluliike Turussa

Oi ja voi!

Harvoin nykyään tulee niin ihana liike vastaan, että sydän melkein pakahtuu kaikkea ihanaa tutkiessa!

Näin kävi kuitenkin tänään, kun Turku-visiitillä ihan ex tempore piipahdin Brahenkadulla sijaitsevassa raskalaisia lastentavaroita myyvässä Petits Tresors-putiikissa.


Kauppa oli itsessään jo niin mehukkaan värinen, että sitä olisi melkein halunnut haukata. Tarkemmalla tutkimisella valikoimista löytyi kauniita, pääsiassa puisia melko yksinkertaisia mutta oivaltavia leluja perheen pienimmille.


Vastaan tuli esimerkiksi Lohikäärme Puff...


Master Chef-tason välineistöä ja herkkuja (muun muassa Latte-kone!)...


Maailman kaunein potkuauto...


Ihania perästä vedettäviä elukoita sekä jo vuoden ikäiselle sopivia huisin hauskoja eläinpalapelejä...


Mulle henkilökohtaisesti vähän liikaa oli nuo ihanat eläinaiheiset pöytä ja penkit. Mietin nyt kuumeisesti, miten järjestän varainkeruun niitä varten...


Osa myynnissä olevista leluista tehdään Ranskan maalla, kuten ihanat L'Oiseau Bateau-tuotteet (ks. alin kuva). Kaiken kaikkiaan lelut eivät olleet niin kalliita kuin putiikkiin astuessani kuvittelin - ihan samanhintaisia kuin jossain BR-ketjun myymälässä. Tulipa taas monta syytä mieleen, miksi suosia pientä kivajalkaliikettä: esteettisyys, eurooppalainen tuotanto, ekologisuus (puiset tuotteet kestänevät isältä pojalle), pienyrittäjyys. Päätinkin tältä istumalta lisätä blogiini uuden tagin, kivijalkaputiikin, jolla löytää suosittelemiani pienputiikkeja uudemman kerran.

Käykääpä tsekkaamassa liike; tiskin takana olleen hurmaavan raskalaisherran mukaan lelut ovat lasten vapaassa testauksessa myymälässä. Petits Tresors löytyy myös netistä sekä facebookista :)

Mukavaa illanjatkoa!

Ps. Jos vain viitsitte, niin käykääpä klikkailemassa vielä muutaman päivän ajan tuota sivupalkin kyselyä. Onneksi näyttää jo siltä, ettei blogilista ole ollut se ainut kanava tällaisen portaalittoman blogin löytämisessä :) :)

3 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Olen käynyt liikkeessä kerran ja heti löytyi ostettavaa, vaikkei lapsenlapsi ollut vielä syntynytkään. Uskon meneväni sinne vielä monta kertaa tulevaisuudessa. Ihanin lelukauppa minkä tiedän.

Vakkari

Karkkis kirjoitti...

Minunkin on pitänyt blogata kaupasta, mutta sinä ehdit ensin! Kauppa on NIIN ihana! Olen ostanut sieltä kummilapsien ja muiden läheisten lapsien lahjat jo monta kertaa. Ja olen itsekin saanut sieltä lahjoja töitä varten. Pian ne pitääkin kerätä visusti talteen työpaikalta... Saa nähdä päätyvätkö jatkossa työkäyttöön vai Bonbonille!

Turun Tilda kirjoitti...

Vakkari: Ihanaa, etten ole mielipiteitteni kanssa yksin! Todellakin on ihanin :)

Karkkis: Hahaa! Telepatiaa ;)Olisikin mielenkiintoista tietää, millaisia leluja olet sieltä töihisi hankkinut )