lauantai 16. toukokuuta 2015

Mörrin märrin blogilista...

Tervehdys!

Kuinka voi ollakin niin, että toukokuu tuo mukanaan jonkin ikävän yllätyksen?

Viime vuonna harmitti kovasti suosikkikirppiksekseni muotoutuneen Ihana kirppiksen lakkauttaminen, nyt on puolestaan sitten niin, että vuosia toimineen blogilistan toiminta päättyy kesäkuun alussa.Ei voi olla totta! Tällaisen semimidin portaalittoman blogin kannalta tuollainen puolueeton listausmenetelmä on ollut keino saada edes jonkinlaista näkyvyyttä. Toki allekirjoittaneella on oma lehmä ojassa, sillä Turun Tilda on keikkunut luetuimpien blogien top 200 listalla seitsemisen vuotta, mikä sinänsä on ollut huisin mukavaa (mitä sitä nyt kieltämäänkään). Blogilistan merkitys on kuitenkin henkilökohtaista harmitustakin suurempi sillä, sitä kautta kuka tahansa on voinut löytää mitä tahansa uutta raikasta kiinnostuksiensa mukaísta luettavaa.

Toki saatan kuvitella liikoja blogilistan merkityksestä blogien löydettävyyden kannalta ja siksipä lanseeraankin pienen kyselyn tuohon sivupalkkiin siitä, miten sinä löysit tämän blogin? Tulitko tänne nimenomana blogilistan kautta vai kenties jonkin toisen blogin myötä vai vaikkapa tuttavan suosituksesta?

Onneksi on myös olemassa myös muita keinoja seurata blogeja senkin jälkeen, kun blogilista siirtyy manan majoille. Bloglovin, blogger ja uusimpana blogipolku tarjoavat keinoja lempiblogien uusiempien juttujen havaitsemiseen.


Välillä sitä kuitenkin miettii, että olenko ihan fossiloitunut bloginpitäjänä. En mainosta blogiani Facebookissa, en ole instagrammissa, en ole hinkunut portaaleihin. Voisiko muuten olla olemassa jokin portaalittomien blogien portaali? :D Asenteeni on ollut vähän sellainen, että väkisin en itseäni tyrkytä. Niin - siis juuri sellainen, miksi suomalaisiakaan ei havaita maailmalla ;)


No joo. Tässä olivat päivän mörinät. Onneksi huutonetin Odd Molly-nuttu, maatuskakorvikset ja iso muhkunutura piristävät päivää kuin päivää. Jospa sitä tämän kesän myötä saisi blogia jotenkin uudistettuakin. Miten lisätään esimerkiksi postauskohtaiset peukutukset? Siitä voisi vaikka aloittaa :)

11 kommenttia:

LottaK2 kirjoitti...

Miten se nyt voi noin vaan loppua! Oli mun eka ajatus viikko sitten kun huomasin Blogilistan ilmoituksen. Oon seurannut blogeja sen kautta monet vuodet. Siirryin käyttämään nyt Bloglovinia. Välillä käyn blogiporttaaleissa klikkailemassa satunnaisia blogeja.

Taisin löytää blogiisi joskus vuosia sitten Blogilistan kautta kun hain sieltä turkulaisia blogeja.

Nimetön kirjoitti...

Mulla sama juttu kuin Lotalla, halusin lukea turkulaisia blogeja joten etsin niitä blogilistalta. Tästä on kyllä vuosia ja vuosia, olen ollut mukana melkein alusta saakka. Nykyään jos kaipaan uusia blogeja, melkeinpä googlaan tai sitten eräs hyväksihavaittu keino on katsastaa, mitä omat suosikkibloggaajat lukevat. Mutta harmi kuitenkin, että blogilista loppuu, kyllä joku tuollainen kaikki blogit kokoava sivu olisi kätevä.

Portaaleista en osaa sanoa juuta enkä jaata - hyviä varmaan siinä vaiheessa, jos blogista oikeasti haluaa (sivu)työn, mutta miinuksena tulee usein juuri se, että ainakin lukijan näkökulmasta portaaliin muuttuneet blogit vähitellen muuttuvat ammattimaisemmiksi - portaali vaatii tietyn määrän postauksia ja kävijöitä blogiin, täytyy ottaa osaa eri kampanjoihin jne. ja se väistämättä vie blogia tiettyyn suuntaan. Nythän on myös näitä "itsenäisten" blogien kollektiiveja, esimerkiksi Blogirinki ja Suomen blogimedia, mutta mulle on jäänyt hieman hämäräksi, miten ne eroavat tavallisista portaaleista. Joka tapauksessa, sinun blogisi on mielestäni valtavan kiinnostava ja hyvä tällaisenaan, pieniä uudistuksia ja muutoksia voi aina tehdä, mutta ainakaan näin lukijan näkökulmasta en kaipaa portaaleja tai monikanavaisuutta, mulle pääasia on tämä blogi enkä kaipaa muuta.

Jatta kirjoitti...

Blogivirta.fi itse seuraan

Nimetön kirjoitti...

Bloglovinista ei löydy tätä blogia, voisitko lisätä että jatkossakin blogin seuraaminen olisi sujuvaa? Blogin löysin kun Turkuun muuttaessani etsin turkulaisia blogeja (vaikka sitähän tarkkaan ottaen tämä blogi ei maantieteellisesti enää taida olla)

Nimetön kirjoitti...

Taisin kauan sitten etsiä netistä googlaten työlaukkua (opettajalle). Työlaukun sijaan löysin tieni blogiisi - ja hyvä niin! ☺

Nimetön kirjoitti...

Löysin blogisi aikoinaan juurikin blogilistan kautta - tuolloin blogisi oli melko uusi. Jäin heti vakkarilukijaksi - opiskelen nimittäin samaa alaa kuin sinä ja kaipailin hieman ammatillista esikuvaa (:

Metsäntyttö kirjoitti...

Ehkä löysin blogiisi toisen blogin kautta tai sitten olen voinut laittaa hakusanaksi vintagen, en muista enää. Olisi toki hauska nähdä kasvotkin, mutta tee kuten itsellesi hyvältä tuntuu. Blogisi on saavuttanut mukavan lukijakunnan ihan tällä tavalla kuitenkin:)

Nimetön kirjoitti...

Muistaakseni löysin blogisi Alman blogin kautta. Hän on siis listannut blogisi suosikkeihinsa. Tätä kautta edelleen näen, milloin sulta on tullut uusi päivitys. :)

Nimetön kirjoitti...

Minä löysin blogisi (ja Elinan Hopeapeilin samalla), kun vuosi sitten hain tietoa kierrätyskeijutempauksesta, josta olin sattumalta jostain lukenut. Turkulaisena jäin heti molempien vakkarilukijaksi. - Lotta.

Nimetön kirjoitti...

Googletin Ikean Leirvikiä. Sitä kautta löysin tänne, ja sille tielle jäin. :)

Asiaan liittymättömästi: Olet niin kovin kaunis ja ihana asu myös!
t. Katja

Turun Tilda kirjoitti...

LottaK2: No niinpä! Liittyyköhän lakkautus jotenkin Sanoma-konsernin säästötoimiin?

Olenkohan muuten bloglovinissa, löytääkö minut sieltä. Sitä kun kyseltiin?

anonyymi1:Kiitos palautteesta! Yllättävän moni on näköjään tänne ihan googlettamalla päätynyt.EHkä näin siis yleisemminkin blogeja etsittäessä? Kuitenkin olisi kiva helposti ja kattavasti nähdä, millaisia blogeja eri aihepiireistä on löydettävissä. Tuo blogipolun mahdollisuus listata vain viisi blogia eniten kuvaavaa avain sanaa on ainakin oman blogini kohdalla liian vähän...

Jatta: Hyvä vinkki!

anonyymi2: Kiitos tiedosta! Ihmettelen kyllä sitä ettei löydy, koska bloglovinin kautta (j afacebookin kautta) tullaan blogiini päivittäin...

anonyymi3: Hih, olipas hauska yksityiskohta. Taidan tietääkin postauksen, joka sinut tänne toi :)

anonyymi4: Kiva kuulla! Ihanaa, että olet jaksanut seurailla, vaikka ammatilliset asiat ovat viime aikoina olleet vähän taka-alalla.

Metsäntyttö: Tuo kasvollisuus on edelleen harkinnassa :)

anonyymi5: Taidan olla Almalle muutenkin kiitollisuuden velassa aika monesta lukijasta :)

Lotta: Onpas hauskaa! Jonkin verran se taisi saada heti alkuun medianäkyvyyttä facen puolella :)

Katja: Tulikos Leirvik hankittua? Kiitos ihanista sanoista <3