maanantai 22. syyskuuta 2014

Tämän hetken suosikki lastenhuoneen tapetiksi :)

Nautin kodin sisustamisesta ja varsinkin siitä haaveilusta. Ehkäpä tuo haaveilu onkin kaikkein parasta! Voi visioida monenlaisia tyylejä ja tunnelmia, kun todellisuudessa voi toteuttaa sitten vain sen yhden.

Nyt sisustustyön alla on yläkerta. Oikeastaan voisi edelleenkin puhua vain pohjatyöstä eli yritämme löytää olemassa oleville tavaroillemme sopivan paikan. Liikoja rahoja kaikenlaisten vauvahankintojen ohella ei ole ja oikeastan tuo ei haittaakaan. On ihan mielenkiintoista nähdä, millaisia kokonaisuuksia saa luotua olemassa olevilla romppeilla.

Erään hankinnan aion kuitenkin talven myötä toteuttaa. Haluaisin jonkin kivan tapetin korostavaksi sisustuselementiksi tulevan lastenhuoneen yhdelle seinälle. Haasteellista tässä valinnassa on se, että huone on todella pieni, joten mitään raskasta voimakasväristä ja/tai suurikuvioista vaihtoehtoa ei voi harkita. Lisäksi, jos joskus meitä siunataan vielä toisella pienokaisella, on huonejärjestystä vaihdettava siten, että tuosta pikkuhuoneesta tuleekin työhuone. Tällaisessa tilanteessa en haluaisi vaihtaa tapettia pois vaan toiveena olisi, että tapetti sopisi lastenhuoneen ohella myös "aikuisten" työhuoneeseen.

Visioin keväällä jo muutamista lastenhuoneen suosikkitapeteistani, jotka ovat mielestäni edelleen aika jees, mutta vaihtoehtoina aika suosittuja ja toisaalta hieman liian lastenhuonesidonnaisia malleja. Siksipä innostuin ihan kamalasti, kun huomasin Lontoon matkan sisustussuosikkimme Lush Designs´n sivuille ilmestyneen tapettejakin!


Oma suosikkini on tietysti villisikatapetti, joka löytyy jo Lontoon matkamuistotyynyn kuosissa. Beigen-harmaa värimaailma ei ole liian räväkkä ja eläinhahmot ovat kuitenkin sekä lastenhuoneen tyylisiä että sopisivat meille aikuisillekin...


Pitäisi siis varmaan pistää tilaus menemään. Sitä ennen pitäisi kuitenkin päättää, sopisiko näin kirjavan tapetin kaveriksi jokin lampunvarjostin samaisen merkin valikoimasta. Postikulut Englannista ovat kuitenkin todennäköisesti sitä luokkaa, että kaikki mahdolliset ostokset kannattaisi hoitaa samalla kertaa... Tässä muutama lampunvarjostin suosikkini... Haasteellista on tietysti hahmottaa sitä, minkä väristä valoa varjostimet päästävät läpi. SUotavaa tietysti olisi, ettei valon sävy olisi liian kylmää ja vihertävän sinistä...Käykääpä liikkeen sivuilla tsekkaamassa oma suosikkinne ja antamassa ehdotus minulle :)

Mukavaa päivänjatkoa kaikille!

kuvat haettu Lush Desings-merkin sivuilta

7 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Näissä kuoseissa on paljon samaa kuin Mirja Vännin Metsola-kuosissa. Meillä on ollut sitä lastenhuoneen verhoina jo monta vuotta, vielä eivät 10- ja 15-vuotiaat ole valittaneet, että olisi liian lapsellista :)

Reetta kirjoitti...

Paljon onnea vielä pikku-Alvarista! Alvari on ihana bloginimi pienokaiselle.

Tykkään tuosta pöllövarjostimesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Meilläkin on yksi lastenhuone ja samalla tulevaisuuden työhuone sisustuksen alla ja tuolta Lush designsin sivuiltahan löytyi tosi kivoja malleja tämän probleeman ratkaisuun. Ilman muuta jaksaa aikuinenkin katsella villisikoja seinällä. Kiitti vinkistä, meni itsellänikin korvan taakse.

t. e

Anonyymi kirjoitti...

Oletko ajatellut että lastenhuoneessa tapetti on aika kovilla. Siihen saatetaan piirtää, tahmatassut jättävät myös jälkensä, joten ei ole takeita onko tapetti siinä kunnossa, että sitä viitsii työhuoneessa katsella.

Turun Tilda kirjoitti...

Elina: Juu, niin näyttäisi olevan! Mielestäni myös Klaus Haapaniemen kuoseissa on paljon samaa. Jotakin sellaista slaavilaista satuperinnettä!

Reetta: Kiitos :) on tosi vaikea valita itselle mieluisin :)

E: Kiva, jos vinkistä oli hyötyä! Tosiaan, jos huoneen jakaa puoliksi, niin on plussaa, jos tapetti miellyttää sekä pienempien että isompien silmää.

anonyymi: Ihan totta. Aika näyttää sitten, pitääkö tapetti sittenkin uusia vai katsellaanko säästösyistä pienten tahmatassujen taidetta työhuoneessa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut pienestä ihanuudesta!!
"Vauvat, mikä ihana alku ihmiselämälle."
T.vakkarilukija

Kukkaisunelmia kirjoitti...

Minusta tuo kettutapetti olisi ihana väriläiskä ja aivan todella sympaattinen! :)