tiistai 26. elokuuta 2014

Vauvahankintoja Turku-vinkin kera

Tervehdys!

Tänään postailen pikaisesti :)

Viikot ne vain vierivät... Huomenna poksahtaa jo viikko 39 käyntiin (HUI!), joten kaiketi ollaan raskauden siinä vaiheessa, että mikä tahansa on mahdollista. Onneksi eilisellä neuvolareissulla kaikki oli ok, vaikkakin vaavi nyt tietysti edelleen uhmakkaasti perätilassa.

Viikonloppuna saimme tehtyä viimeisiä puuttuvia vauvahankintoja. Ihanalta lukijaltani löytyi tarpeettomaksi jäänyt Hemnes-hoitopöytä (kiitos vielä kovasti!), josta teimme kaupat. Käväisimme myös ystävillä ja teimme kaupat sitteristä ja imetystyynystä (olipa kiva nähdä vielä livenä tässä ennen h-hetkeä!). Lastenhuone alkaa vihdoin muistuttaa ihan itseään, vaikkakin hoitopöydät ja muut on sinne vielä siirtämättä. Sänkykin pitäisi vielä koota ennen kuin vuodevaatteita voi silittää. Toivottavasti aika ei lopu nyt kesken...

Käväisimme myös turkulaisen lastentarvikeliikkeen OZ Babyn muuttomyynnissä jo toistamiseen. Ensimmäisellä kerralla mukaan tarttui imetysliivit ja itkuhälytin, nyt saimme hyvällä alennuksella vauvan hoitoalustan (tuo, missä on ihania elukoita) sekä kokoelman tuttipulloja. Päädyimme myyjän suosituksesta Chicco-merkkiseen tuttipullosarjaan, ja otimme muutamaa eri ikäisen vauvan kokoa ja vaihtosuita. Mukaan tarttui myös luonnonkuminen tutti ja maidonkerääjä (!?), joka oli ihan uusi juttu minulle. No, toivottavasti sille tulee käyttöä!


Kuten olen jo aiemmin monesti todennut, on lastentarvikebisnes ihan oman luokkansa kilpavarustelua ja hinnat sen mukaiset. Ozissa monet jutut olivat nyt muuton takia hyvässä alennuksessa, joten Turun seudulla asuvien lapsellisten kannattaa käydä vilkaisemassa, löytyisikö liikkeen valikoimista jotakin tarpeellista (ja minulle saa vinkata, jos ne vauvan leikkikaaret tulevat vielä jossakin vaiheessa aleen. Ne ovat niin suolaisen hintaisia vähän kaikkialla, että hirvittää...).

Muutenkin mielestäni OZin valikoima ja palvelu ovat olleet hyviä niinä neljänä kertana, kun myymälässä olemme käyneet. :)OzBabyn muutto uusiin tiloihin koittaa syyskuun lopussa. Uusi osoite tulee olemaan Länsiportti, Viilarinkatu 1, Turku.

Oikeastaan haluaisin kysyä teiltä, että millaisia kori-, laatikko-, sivutelineviritelmiä te olette vauvan hoitopöytiin yhdistäneet? Pääni lyö tässä kohtaa tyhjää. H&M:n valikoimasta löytyy ainakin sellaisia kankaisia sivutelineitä, mutta olisiko muita vinkkejä jaettavaksi?

Mukavaa tiistaita kaikille!

9 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Meillä oli hoitopöydällä hoitoalustan vieressä hm homen kankaisissa pyörteissä koreissa toisessa vaivat ja toisessa tilpehöörit. Pöytä on sen verran leveä että hyvin mahtui.

Pidimme hoitoalustan päällä aina jotain käsipyyhettä tai muuta pehmoista kankaista alusta, kun mielestäni kernipäälysteinen hoitoaluenen oli jotenkin kylmä ja en halunnut ihoa siihen suoraan. Pyyhe tms on helppo heittää pyykkiin jos/kun vauva siihen pissaa. Harso on vähän kevyt tähän tarkoitukseen ja menee ryppyyn helposti eikä pysy paikoillaan varsinkaan sitten kun bebe on vähän isompi ja liikkuvaisempi.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on Pentikin sisutuskoreja. Tosin olivat hieman hintavia, mutta ihanan tyylikkäitä ja yllättävän kestäviä. Voi sitten näppärästi siirtää vaavin kasvaessa muihin käyttötarkoituksiin. (siis muuten tuskin olisin raaskinut niihin törsätä) koreja kolmea eri kokoa ja kaikkiin kannet. Tuoksutkaan ei kantaudu ulos kannen ollessa kiinni.

Äni kirjoitti...

Meillä oli hoitotasone Ikean perus "muovikorilaatikosto" eli siis sellainen esim vaatehuoneen säilytysjärjestelmäksi tarkoitettu. Laatikoihin mahtui juuri hyvin kaikki hoitotarvikkeet, vaipat, varavaatteet (siis 1-2 vaatekertaa) ja harsot. Toimiva ratkaisu pieneen kylppäriin, ja laatikosto nyt hyötykäytössä alkuperäisessä tarkoituksessaan vaatehuoneessa. :D Maidonkerääjä on kyllä ehdoton. Sellaisien avulla sain minimoitua liivinsuojiin tulevan vuodon (kerääjä aina imettäessä siinä rinnassa josta vauva ei juo) ja myös laitettua maitia pakkaseen, kun pumppaamalka tai manuaalisesti ei herunut kummankaan lapsen kohdalla tippaakaan...

Anonyymi kirjoitti...

Hemnesin hoitopöytä on malliltaan sen verran leveä, että minulla oli hoitoalustan vieressä tavallisessa Ikean korissa tarvittavat tavarat. Siinä ne oli kätevästi käden ulottuvilla.

Me käytimme myös hoitoalustan päällä pyyhettä/harsoliinaa jo ihan senkin takia, että pojan tehdessä yllättävät kaaripissat sai pyyhkeen heitettyä äkkiä pippelin päälle. :)

Blokki

Turun Tilda kirjoitti...

Emma: Kiitos vinkeistä :) Täytyypä tsekta paremmin hennesin tämän hetken valikoima. Tuo pyyhe on kyllä varmaan hyvä juurikin sekä siisteyden kannalta että myös ettei pienelle tule vilu :)

anonyymi: Muistatko mikä hankkimasi sisustuskorissarjan nimi on? MAhtaako olal enää myynnissä?

Äni: Kiitos vinkistä! TOivotaan nyt sitten että tämänkinj emon tissistä maitoa valuu siihen kerääjään. EN osaa vielä stressata maidon nousua, mutta onhan se ilmeisesti eräs äitiyttä koetteleva asia.

Blokki: Kiitos vinkeistä! VOi noita poikavauvoja ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda, en muista Pentikin korin nimeä. Ostin vuosi sitten kesällä juuri ennen vauvan syntymää joko Helsingistä tai Lohjan ABC:n Pentikin myymälästä. Loppu raskaus kun itsellä meni sen verran "sumussa" ettei tarkkaa muistikuvaa ole. Uskoisin olevan vielä myynnissä, ainakin samaan aikaan ostamaani vastaavaa metallista löytyy edelleen myynnissä (aivan ihana "puukori" )

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda, pakko antaa yksi vinkki noista maidonkerääjistä - vaikka se ei varsinainen kysymyksesi olekaan. (Ja tätä kommenttia ei ole pakko julkaista :D

Imetyksen alkuvaiheessa rinnanpäät voivat olla tositosi kipeät ja iho rikki. Maidonkerääjän voi jättää liivin alle (Space Breast look...) imetysvälin ajaksi. Sen muovihäkkyrän alle jää ikäänkuin pieni "mikroilmasto", joka auttaa rinnanpään ihoa paranemaan. Tää kuulostaa tosi ufolta, mutta vinkki saatu synnytyssairaalassa ja toimii, kokeiltu on kahden lapsen kanssa. -R-

Bisquits kirjoitti...

Meillä on tuo sama Hemnesin hoitopöytä, ollaan tykätty. :-) Minusta ei kannata panostaa ainakaan kovin kalliisiin koreihin. Vaipat ja monet muut jutut mahtuvat pöydän avohyllyyn. Itse pöydällä voit pitää tavaraa sivussa muutaman kuukauden, ehkä puoli vuotta, jonka jälkeen vauva ottaa käsiinsä kaiken. Siis ihan kaiken. Tuloksena on tyhjä pöytä tai pari lelua sivussa. :-D

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi:Ok!

R: Kiitos vinkistä :) Julkaisin sen nyt sen takia, että se saattaa olla hyvä vinkki monelle muullekin esikoisen odottajalle :)

Bisquits: Kiva kuulla ja kiitos vinkeistä :)Hyvä tietää, mitä puolivuotias jo osaa ;)