torstai 12. syyskuuta 2013

Diilii diilii

Heipä hei!

Nämä markkinataloustumisen ajat näkyvät täällä blogosfäärissä siten, että suosittuja blogeja ostetaan lehtien sivuille ja erilaisia portaaleja perustetaan.

Tällaisen naamaansa näyttämättömän pokkarikameran avulla pääsääntöisesti bloggaavan ei-niin-sexyn ammattialan edustajan ei kannata bloggaamisen mukanaan tuomista materiaalisista eduista haaveilla, sillä itsensä brändääminen vaatisi kai ainakin kahta seikkaa: oman pärstän näyttämistä ja laadukkaampien kuvien ottamista. Tuosta jälkimmäisestä jaksan haaveilla, mutta ensimmäisestä en ole valmis tinkimään. Vaikka joku minut kadulla tunnistaisikin, niin kymmenen muuta ei, ja voisin jatkaa matkaani tyytyväisenä finninaamana kera rasvaisten hiusten.

Kaikkien sosiaalidarwinististen lakien mukaan tällaisen päättömänä bloggaavien heimon olisi kai pitänyt kuolla jo ajat sitten; onkohan blogilistan 200 luetuimman blogin listalla enää keitään muita pärstättömiä kuin minä ja Alma? Naamattomuutemme johtunee (yllätys, yllätys) ammattivalinnoistamme - joukosta puuttuu enää se kolmas eli tyyliblogia pitävä pappi. Me viimeiset päättömät olemme kuitenkin sitkeää lajia - tässäkin blogissa tuhannes postaus lähestyy hyvin todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella :)

Mutta koska aloitin postauksen viittaamalla suosittujen blogien materiaalisiin etuuksiin, on heitettävä kiukaalle vielä vähän lisää löylyä. Kauan bloganneena, mutta suurimmilta diileiltä välttyneenä, olisin kai aika tekopyhä, jos väittäisin, etten olisi koskaan ollut kateellinen suositumpien blogien saamille diileille. Tämä kai kuuluu nyt ihan ihmisluontoon. Koska olen tämän perisynnin ohella myös osaava ja aktiivinen, päätin kehittää itselleni nyt muutaman houkuttelevan diilin, joihin kaikki viittaamani yhteistyötahot voivat vapaasti tarttua. Ja todetaan nyt vielä tähän väliin, että se sarkasmi on sitten vaikea laji ;)

1. Nokia voisi lahjoittaa ne Julia Lundstenin kumisaappaat ihan vaikka siksi, että pidän varmasti blogosfäärin housuttominta blogia. Tässä saattaa kyllä piillä pieni valkoinen valhe, sillä kyllä Hopeapeilin Elinakin lähes housuton on... Mutta hänellä on jo ne ihanat Melissat ;)


2. Yhteistyökumppanini Herra Råtta sopisi Turun matkailun edistäjämaskotiksi. Jyrsijä voisi esitellä Turun historiallisia kohteita niiden edessä pönäkästi poseeraten ja samalla kertoillen, kuinka hän liittyy niihin. Maailmanhistorian alku- ja loppupiste on tietysti Råtta. Kaikki kietoutuu häneen. Itse asiassa tämä diili olisi pitänyt toteuttaa jo kulttuuripääkaupunkivuonna 2011. Råtta olisi aloittanut eräältä Maariankadun laatalta ja kertonut, miten yksi vaatimaton häntään sidottu soihtu sai aikaan kaupungin katukuvassa melkoisia muutoksia. PIIP ja NARSK! Palkkioksi yhteistyöstä kelpaisi esim. vuoden Turun Sanomat tai Aura-juustot.

3. Koska kierrätysmuoti on lähellä sydäntäni, niin suostun mielelläni esimerkiksi UFF:in viralliseksi yhteistyökumppaniksi. Tulen mielelläni esim. näytösten mannekiiniksi, jos joku osaava ihminen stailaisi minut kiireestä kantapäähän jonkin kivan vuosikymmenen tyylin mukaisesti (HUOM! ei 80-luvun): siis meikit, kampaukset ynnä muut. Ammattivalokuvaajan ottamat kuvat olisivat plussaa ja haluaisin tietty valita jonkin vuosikertamekon itselleni valikoimasta. Haluaisin näytöksen muiksi malleiksi Elinan ja Annan.


4. Koska olen varsinainen kämmäri keittiön puolella, niin lähden mielelläni Marttaliiton "Pelastakaa nuoret uusavuttomat aviovaimot"-kamppanjan keulakuvaksi. Kamppanja sisältäisi kokkauskurssin, jossa harjoittelisin jonkun kätevän ja kärsivällisen emännän kanssa kerran viikossa ateriakokonaisuuden, joka kauniilla kattauksella höystettynä esiteltäisiin sitten blogin puolella. Voin pukeuta kuvaussessioita varten 50-luvun kodinhengettäreksi, sen sentään osaan ;) Kuka siis kilauttaisi Marianne Heikkilälle? Toki hätätapauksessa anoppikin voi minua opettaa ;)

5. Virallinen bloggauskulissini eli punainen antiikkisohvani on hajoamispisteessä. Sen heinäfyllit vetelevät viimeisiään, joten rahapulassa olen harkinnut veslinnun heittämistä sillä. Jottei lukijoilleni tulisi vieroitusoireita kulissien kadotessa, pitäisi löytää sponsori sen kunnostamiseen eli entisöijä/ verhoilija yhteistyökumppaniksi. Kyllä parinsadan euron alekin mulle kelpaa ;)

6. Olen kai virallisesti keski-ikäistymässä, sillä lopetin Olivian tilaamisen ja vaihdoin Kodin Kuvalehteen. Sen lehden esittelemä tyyli, ruokareseptit, sisustusvinkit ja elämäntarinat ovat vain enemmän linjasa oman elämäntilanteeni kanssa... Mitenkäs nyt sen sanoisi, kyseisen lehden linja ei ole niin pääkaupunkiseutuhipsteröintiä, vaikkei siinäkään mitään vikaa ole. Kodin Kuvalehdellä ei taidakaan vielä olla bloggareita, joten jos tunne on molemminpuolinen, niin saa ottaa yhteyttä :)

Keksisitkö vielä jonkin hyvän diilin blogilleni? Entä omalle blogillesi?

14 kommenttia:

Lady of The Mess kirjoitti...

D;) - no, ainakin teillä olisi yksi kasvoton/päätön katsoja siellä UFFin näytöksessä - jos mallit olisivat tuota tasoa, pakkohan se olisi paikalle hilautua;)

Katih kirjoitti...

Voi ei, se sohva on niin hieno!

Uusi Aamu kirjoitti...

Varmastikin suostuisin yhteystyöhön monenkin suomalaisen firman kanssa. Kirjoitan myös blogia japaniksi ja tiedän niiden siellä olevan kiinnostuneita niin suomalaisesta ruoasta, designista, arkkitehtuurista, luonnosta...ihan mistä vain! Hmmm...miten kukaan ei ole mahtanut ymmärtää tarjota mulle mitään yhteistyötä tämän mun sekametelisoppa-höpöhöpö-blogini kautta ;)

Sun kyllä ehdottomasti pitää saada tuon sohvan kanssa joku diili...tai lähteä jollekin kurssille, jolla saisit itse fiksattua sen.

Turun Tilda kirjoitti...

Lady of the Mess: Hehee, ilmestyyköhän paikalle päätön ratsumieskin, ihan vaan sympatakseen päättömiä bloggaajia ;)

Katih: Hehee, voisinhan mä tietysti perustaa "Lahjoita euro Tildan soHvalle"-rahaston, jos sympatiseeraajioita ilmaantuu :D

Nimetön kirjoitti...

Mahtaisitkohan kuitenkaan saada keräyslupaa tähän "Lahjoita euro Tildan sohvalle" rahastoon..... :p

Hitsi ei tuu kyllä hyviä diilejä mieleen. Paitsi että VintagEija's vois tehdä sun kanssa jonkun mainossopparin. :p

Alma kirjoitti...

Mäkin heijaisin tuon Råtta Turun maskotiksi -kampanjan puolesta!
En ole muuten hetkeäkään, koskaan, katunut tätä linjaani. Jatketaan siis kaulojen katkaisujen ja sydämen näköisten naamojen parissa.:)

Nimetön kirjoitti...

Tilasin vuosi sitten Kodin kuvalehden enkä ole hetkeäkään katunut. Elämänmakuinen lehti, jossa on oikeasti sisältöä. Ko. lehdessä on myös mielestäni parhaat ruokaohjeet, niiden avulla aina onnistuu :) Tyylijuttuja seurailen blogeista, jotka kirjoittavat asiasta paljon raikkaammin kuin lehdet.

Mii

Elina kirjoitti...

:D Mallikokelas ilmoittautuu! Siitä alkaakin olla 20 vuotta, kun viimeksi lavalla tepastelin, hiusmallina silloin. Se on seuraava diili kuulkaas tv-reality aiheella Ihanat blogileidit kirppiksellä!

Nimetön kirjoitti...

Sä oot ihan paras bloggaaja! Tänne valkoisten sohvien sekaan todellakin kaivataan sinunlaistasi tavallista (ja tämä on kohteliaisuus) väriläiskää. Jotenkin vaan tulee niin kotoinen olo lukiessasi kirjoituksiasi. Sinun elämäsi on oikeaa ja aitoa elämää, iloinensi ja suruinesi. Pidä tyylisi Tilda!
-taina

Nimetön kirjoitti...

Samaa mieltä kuin edellinen, tämä blogi on päivien piristys ja ihanan viehättävä, samoin kuin sinä Tilda! :)

-Nii

Nimetön kirjoitti...

Älä ikinä heitä tuota sohvaa pois. Siis IKINÄ. Vaikka mitä maksaisi sen uudelleenlaittaminen.


Vakkari

Saariston kasvatti kirjoitti...

En ota muuten kantaa mihinkään, mutta mielestäni pärstättömyys on ihan ok. Toki myös ymmärrän sen paremmin saman ammattialan edustajana. En tiedä mitä lisäarvoa se pärstän näyttäminen tuo, yleensä toivon etten tietäisi kuka blogia oikeasti kirjoittaa. Ja tuntuu jotenkin pahaltakin miten ihmiset omalla naamallaan kertovat puolet perheen asioista blogeissa... mutta jokaisella sananvapaus, eipä se minulle kuulu. Aito voi olla ilman kasvojakin, mielestäni, ainakin sinä onnistut siinä.

Turun Tilda kirjoitti...

Uusi Aamu: Eli Fiskarsit, Arabiat ja Finlaysonit! Käykääpä katsastamassa oivat japailaismarkkinat ja laittakaapa Uudelle Aamulle tekstiilejä ja keittiötarvikkeita, niin hänen japanilaiset tuttunsa hullaantuvat :)

Saara: Olisihan se nyt aitoa hyväntekeväisyyttä, varsinkin, jos joku muu voisi ryhtyä kamppanjapäällikköksi (vink, vink :D)!

Mii: Samaa mieltä Mii! Sekä lehden että tyylivinkkien suhteen!

Elina: Juu, loistoidis! JA sulla on toivottavasti kontakteja; olethan jo TV:stä tuttu :D

Alma: Jee, erron RÅtallekin, niin hänen rintasa röyhistyy taas vähän lisää. JAtkamme siis vanhalla hyväksi koetulla linjalla :)

Taina ja Nii: Kiitos kivoista tsemppaavasta kommenteista :) :)

Vakkari: Sehän tuli painokkaalla äänensävyllä! En taida uskaltaa heittääkää veslintua ;)

Saariston kasvatti: Hyviä havaintoja. Ei aitous kasvoja vaadi ja on ylipäätään hyvä miettiä, mitä itsestään kaikelle kansalle paljastaa.AnnaS kirjoitti...

Hih, minäkin juuri peruin Olivia-lehden (mihin sen sisältö on kadonnut?) ja lainailen kirjastosta Kodin kuvalehteä ja Kotiliettä ;)

Toivottavasti punainen sohvasi saa entisöinti-diilin!