lauantai 17. elokuuta 2013

Punavalkoraitaa, omppuja ja vesiputouksia


Lauantai-iltaista!

Vietän tässä valokuvausleskenä rauhaisaa viikonloppua, ja innostuin pitkästä aikaa kuvailemaan kotiamme.

Kliseistä kai, mutta elämän käänteet saivat minut kaipaamaan uutta ryhdikkyyttä keittiön ilmeeseen. Ehkäpä oman pesän laittaminen tuo ryhtiä ja rutiineja, joilla saada pikkuhiljaa kiinni arkisesta elämänrytmistä.


Pitkäaikaisemmat lukijani ehkä ovatkin jo huomanneet, mikä on tällä hetkellä vaaleahkon kotimme korosteväri.

Olen ollut pitkän aikaa sitä mieltä, että punaista kaivattaisiin sopivina annoksina myös keittiöömme. Erityisesti olen kaipaillut uusia mattoja, sillä vaaleat matot ja kokkailu - no, se on yksinkertaisesti melko hasardi yhdistelmä. Kuten sivupalkistakin on voinut päätellä, olen kaipaillut nimenomaan perinteisiä värikkäitä räsymattoja keittiön tunnelman luojaksi.


Muutama viikko sitten kävimme tavanomaisilla ruokaostoksilla Citymarketissa. Jonkin aikaa olin jo keittiön mattoja etsiskellyt ja mitäs sieltä sitten löytyikään: napakoita puuvillamattoja 60% alennuksella. Otettiin ensin yksi ja sitten hamstrattiin vielä kaksi lisää. Pikkumatto maksoi kuusi euroa ja pitkät 12 euroa. Ihan hyvä hinta, toivottavasti myös laatu... Kyllä nämä saa kuitenkin 40 asteessa sentään pestä.


Kaksi mattoa päätyi keittiöön ja kolmas harkinnan jälkeen eteiseen. Hieman hassulta tuntui aluksi tuo kristallilampun ja raitamaton yhdistelmä, mutta muutaman viikon jäljiltä olen siihen jo niin tottunut, että ihmettelen aikaisempaa kalvakkaa mattolinjaani!


Keittiössä on muutakin uutta kaunista. Hemtexistä löytyi syksyyn sopivat kivat tabletit, mietin tosin, ovatko ne jo vähän liiankin Martha Stewart-henkiset (mistäköhän tuollainen mielikuva edes tuli...); kaunis kukkakimppu tuli muistamisena taas ihanilta työkavereilta.


Pitkinä epätietoisuuden viikkoina yritimme pitää itsemme kiinni arjessa (tai lomassa). Otimme vihdoin itseämme niskasta kiinni ja teimme kolmen vuoden takaisesta häämatkastamme 70-sivuisen valokuva-albumin! Kerrankin oli aikaa, eikä oikein olisi jaksanut mitään kauhean toiminnallistakaan.

Tänään albumia katsellessani ajattelin, että huolellinen kuvien läpikäynti ja sivujen sommittelu (käytimme aikaa varmasti viisi työpäivää...) on ollut vaivansa väärti. Ihana muisto meidän hanimoonista :)


Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille :)

5 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Teillä on kyllä todella kaunis ja viihtyisä koti.

Celosia kirjoitti...

Kaunista, kodikasta, raikasta... ja Tildamaista :). -Tykkään!

Anonyymi kirjoitti...

Oi apua, ollaan oltu sisustuksen suhteen samoissa tunnelmissa :) Muutimme viime jouluna uuteen ihanaan kotiimme, jossa on työhuonetta lukuunottamatta hyvin valkoista ja beigeä, vähän harmaata ja sinistä joukossa. Kesälomalla iski tajuntaani ajatus siitä, että tarvitaan väriä. Aloitin mustilla tyynynpäällisillä ja olen laajentanut värivalikoimaa pinkeillä tekstiileillä. Nappasin Hemtexin alesta pinkkien tekstiilien lisäksi myös limenvihreitä, voi sitten pinkin alkaessa kyllästyttää vaihtaa vihreään. Aluksi vieroksuimme miehen kanssa molemmat pinkkiä, mutta nyt tuntuu siltä, että meillä on ollut aina pinkkiä.

Sinulla on kyllä hyvä sisustussilmä, on kiva katsella kuvia kodistanne ja saada vähän inspiraatiota omankin kodin laittamiseen. Meillä on makuuhuoneessa Kirsikankukkatapetti, hoksasin vasta jälkeenpäin keksineeni sen sinun blogistasi.Tapetti tuntui netistä tapetteja selaillessani heti omalta ja kun se oli seinässä, hoksasin, mistä se olikaan niin tuttu :)

-Mii

Kutri kirjoitti...

Heti, kun voitan jostain mojovan summan, palkkaan sut sisustussuunnittelijaksi meidän keittiöön, joka on tällä hetkellä Skandinavian rumin sellainen!

Turun Tilda kirjoitti...

Kati: Kiitti :)

Celosia: Kiitos :) Hih, milloinkanhan tildamaisella hakusanana päädytään tänne eikä tildaus-sivuille :)

Mii: Nuo mainitsemasi värit ovat hyvä ja toimiva pohja muille väreille. Aika pitkälle meilläkin on menty niillä. Piristystä voi sitten hakea kausiväreillä :) Meillä tietty tuo olohuoneen punainen sohva on ohjaillut värimaailmaa aika paljon.

Kiva kuulla, että olen voinut tarjota inspiraatiota :)

Kutri: :D Jee lisätienestejä köyhälle hissanopelle... Tarjoa vaikka leipomuksiasi, olen pååtellyt, että olet huomattavasti parempi kokki kuin minä :D