sunnuntai 18. elokuuta 2013

Viskitynnyrin uusi elämä


Sunnuntaista!

Muistaako kukaan vielä tätä tynnyriä?


Pönäkkä yksilö löytyi viime vuonna Tarjoustalon (joka on kyllä ihan ihme sisustuskeidas) alesta. Se on, uskotte tai ette, ihan oikea viskitynnyri! Viime vuonna tynnyri tuoksui ihan oikeasti kyseiseltä mallastuotteelta. Tuskin kuitenkaan enää, sillä emme laiskoina jaksaneet kuskata sitä minnekään talviteloille, vaan se sai olla niillä sijoillaan patiolla koko kylmän pakkasjakson.


Tykkään kovasti kaikesta vanhasta, mutta välillä mielikuvitus ei oikein pelaa... Yritimme mallata astiaa kaiken maailman kukille, mutta mikään ei tuntunut toimivan. Lopulta saimme niinkin myöhään kuin heinäkuussa kuningasajatuksen - viljellään siinä salaattia! Kylvimme astian puoleen väliin asti rucolaa ja loput aivan ihanaa itämaista salaattisekoitusta. Eikä mennyt kauaakaan, kun noina lämpiminä kesäviikkoina salaattipetimme alkoi tuottaa satoa...

 

Ihan priimakunnossa tynnyri ei kyllä enää ole ole, vaan alin vanne oli löystynyt talven aikana...


Entä miten sitten hyödynsimme salaattipetimme tuotoksia?

No, salaaattia on syöty sellaisenaan ja kaiken maailman variaatioina, mutta ehdottomia kulinaarisia helmiä ovat olleet mieheni väsäämät purilaiset rucolalla ja muilla salaateilla höystettynä, NAM!

 

Tähän loppuun vielä hieman muuta patiomme kasviloistoa. Oma terassi on kyllä tosi jees :)


 Mukavaa uutta viikkoa!

3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Kiva pikkupuutarha teillä :). Tänään täällä syötiin oman maan salaattia: kasvihuoneesta tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja salaattia. Hyvää oli :).

Mukavaa viikkoa sinulle, ihana lukea taas päivityksiäsi!

Kutri kirjoitti...

Kaikki näyttää, huokaus sentään, just sellaiselta kuin minäkin puutarhaani haluaisin, mutta kun en jaksa enkä kykene. Jos saan siemenet istutettua jonnekin, en jaksa kastella enkä kitkeä. Ja jos jotain itää ja kasvaa, kohta ovatkin jo öiset jänöjussit tehneet selvää yrityksistäni. Isäntä saa kaiken haluamansa kukoistamaan, biologi kun on, mutta yksin olisin kuin Aku Ankka, jonka puutarhassa ei selviä edes pirunkeppi.

Turun Tilda kirjoitti...

Riikka: Kiitti :) Aivan ihanalta kuulostaa teidän oman maan salaatti :)

Kutri: Heh, kuule, se on meilläkin tuo biologi, joka näkee enemmän vaivaa meidän partsin kasvien suhteen... Ja jos lohduttaa, meidän viskitoikko on tällä hetkellä ihan räjähtänyt... Kärpäset ja itikat pörräävät kasvin rankojen kimpussa. Pitäisi viedä jätteet kompostiin...Kuva on siis kolmen viikon takainen todellisuus ;)