tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hyvästit lässäkutreille!

 Hei taas!

Tänään mennään jälleen päivän asulla tai sen rippeillä, sillä kotiin tullessa balleriinat ja neulenuttu lensivät ensi töiksi nurkkaan. Päälläni ollut tunika taitaa olla sellainen, joka ei vielä koskaan ole päätynyt blogiini, vaikka se on ainakin kolme vuotta vanha. Tunika on ihanaa materiaalia, viskoosin ja silkin sekoitetta, mutta hieman kitsas olkapää-rinnanympärysakselilta. Jollekin minua vielä kananluisemmalle ja aavistuksen pienirintaisemmalle se istuisi kuin nakutettu. En kuitenkaan ole osannut tunikasta vielä luopua, sillä pidän sen hipiääni hyvin istuvasta värimaailmasta ja jännästä graafis-kaislaisesta kuosista.Olen yrittänyt viime aikoina vähentää hiuslakoilla ja muotovaahdoilla ylenmääräistä läträämistä, ja viimein eilen illalla keksin mielestäni hyvin idean, kuinka suihkunraikkaat kutrit toimisivat vielä seuraavana päivänäkin.

Olenkin joskus kaiketi kertonut, että minulla on erittäin runsaasti hiuksia (esim. kampaajat joutuvat käyttämään hiusväriä puolentoista henkilön annoksen..), mutta hiukseni ovat valitettavasti erittäin hennot sekä taipuisat ja kampauksesta tulee todella helposti lässähtäneen näköinen tai oikeastaan ihan liru, jollen käytä jotakin struktuuria antavaa ainetta hiuksissa.

Edellä mainituista syistä johtuen olen ollut vuosikaudet muotovaahtokoukussa. Kampaus voi tosin lässähtää silloinkin, jos en föönaa hiuksiani kunnolla - ja kyseinen operaatio kuulkaa kestää (noin 15 min), sillä hiuksia on paljon! Sitten, jos laitan föönatut hiukset hetkeksi kiinni vaikka meikkauksen ajaksi ennen esim. suoristamista, ne menevät hetkessä sikkuraisille mutkille yhden typerän hiuslenkin takia.

Minulla ei ole kuitenkaan sellaisia kauniita ilmavia luonnonkiharia hiuksia, jotka kihartuisivat tasaisesti ja luonnostaan joka puolelta. Olen ollut todella kateellinen eräälle luonnonkiharahiuksille ystävälleni (terveisiä vaan). Tuntuu että hänellä on aina ihana kaunis tukka kehystämässä kasvoja. Huvittavaa on, että kun teemme molemmat letit, niin omat lettini ovat puolta paksummat. Se ei paljon lohduta, jos runsaat hiukset ei näytä runsailta...


No, miksi oikeastaan taistella hiusten luontaisia ominaisuuksia vastaan, vaan pikemminkin korostaa niitä jotenkin? Muistin joskus teininä tehneeni pieniä lettejä märkiin hiuksiini. Tällä tavalla sain aikaan melkoisen afron seuraavaksi päiväksi!  Eilen löysin ensi hätään vain kolme hiuslenksua eivätkä letit olleet edes kovin loppuun asti letitettyjä, mutta olin aamulla tulokseen jo todella tyytyväinen. Hiukset kihartuivat kauniin sotkuisesti, ja lisäämällä Osiksen hiuspuuteria, sain kutreinini todella hyvin pitoa. Uskomatonta! Tämä entinen muotovaahto- ja hiuslakkariippuvainen ei tarvinnut pientäkään suihkausta koko päivänä päähänsä. Ja ihan huippua on, ettei a) tarvinnut käyttää aikaa hiusten föönaamiseen b) tarvinnut stressata takaraivoni kaameista pyörteistä, joita ei suoristusraudallakaan meinaa saada oiottua... Ymmärtänette nyt, miksi pidän nutturoista ja siitä Tilda-kampauksesta... Ne säästävät mielenterveyttä aukinaisten hiusten ongelmilta ;)  Täytynee kehitellä tätä uutta hiusreseptiä etiäpäin. Ehkä voinen pitää kutrit tästedes auki hulmuavampina!

Kerropa oma vinkkisi, jos omistat kaltaiseni hiuslaadun!

3 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Voi voi, kuvailit melkoisen tarkkaan minun hiuksiani! Hiuslaatu on lasimaisen hentoa ja likasta, mutta sitä on paljon. Lisäksi näin vähän puolipitkänä se taipuu aivan oman mielensä mukaan, jos jää vähänkään kosteaksi. Ja föönaus tosiaan kestää! Pitkänä hiukset sen sijaan ovat niin raskaat, etteivät taivu mihinkään.

Minä olen vasta viimeisen vuoden sisällä löytänyt kuivashampoon/hiuspuuterin. En tiedä miten pärjäsin ennen ilman!

Ennen käytin hiuksissa aina jotain muotoilutuotetta. Sitten satuin vaihtamaan shampoot silikonittomiin (pidin tätä täysin humpuukina) ja aimo annos ylimääräistä liukkautta katosi. Nyt hiukset ovat paljon helpommin käsiteltävät myös ilman muotovaahtoa tai geeliä. Hiuslakkaa kuluu silti.

Jos haluan kiharat, vain yksi keino tepsii - 70-luvun Carmen rullat! Tai no, myös sormikiharat, mutta niillä tulee helposti liian käkkärät. Noilla rullilla tulee yleensä sopivat ja toimivat paljon paremmin kuin lempeät nykyrullat.

Ettei menisi kokonaan valittamiseksi, niin siitä pidän hiuksissani että latvoista ne kaartuvat kauniista ulospäin näin puolipitkinä. Se on ollut yllätys, koska hiukseni ovat aina olleet joko tosi pitkät tai sitten lyhyet.

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Kuulostaa tosi samanlaiselta kuin omat hiuskaatuni. täytyypä tarkkailla noita shamppoita. nyt käytössä on Tigin mansikantuoksuinen shampoo, mutta sekin lässäyttää hiukset, vaikka on jokin tuuheuttava shampoo.

Hiuspuuteri on kyllä huippukeksintö ja kuivashampoo myös. Käytin koko talven Klippoteketin kuivashampoota, jossa on tosi hyvä hintalaatusuhde, mutta aloin miettiä, että mitähän kaikkea siitäkin imeytyy verenkiertoon...

Maria kirjoitti...

Ihana tunika ! :)
Ja sun hiukset kyllä näyttää aina niin nätiltä, eli älä niistä huoli ! (ne nuttura yms. kampaukset on kyllä niin kauniita :) !!)

-Maria

http://dejiss.blogspot.com