tiistai 21. elokuuta 2012

Päivän pohdintoja syksyisemmässä asussa

Tiistaista!

Mielessä on myllännyt viime päivinä monenlaisia ajatuksia niin bloggaamiseen, opintoihin kuin pukeutumiseen liittyen. Näitä voisin jakaa myös teidän kanssanne:1. Kiitos ensinnäkin siitä, että niin kovin runsaslukuisesti kävitte osallistumassa sivupalkin kyselyyn.  Olen kuvitellut, että blogimaailman ammattimaistuessa tällaisille päättömänä bloggaavalle maatiaisbloggaajalle ei olisi enää tarvetta, mutta teitähän on oikeastaan enemmän kuin ennen! Olen myös kovin hämmästynyt siitä, että niin moni on uskollisesti seurannut tätä blogia ihan alusta asti. Viime aikoina on ollut kova myötähäpeäkin sen suhteen, kuinka teknisesti/kuvanlaadullisesti huonoja alkuaikojen postaukset ovat olleet ja silti jotkin niistä (kuten hääpukupostaus) kerää jatkuvasti käyntejä :/. Ihme, että olette jaksaneet rämpiä läpi noiden soiden :D

2. Välillä päättömänä bloggaaminen oikeasti pännii.  Kaipaisin kuviin lisää tunnelmaa. No, en tiedä saisiko sitä omaa pärstää näyttämällä, mutta välillä blogissa satunnaisesti vierailevien kommentit kuten "Etkö kehtaa näyttää naamaas" tai "Vähänks on lapsellista/teinimäistä tollaiset sydämet" harmittavat. En ole ehkä maailman fotogeneettisin ihminen, mutta se ei ole syy sille, ettenkö voisi näyttää kasvojani. Yritän tälla tavalla säilyttää anonyymiyteni rippeitä, en häpeile itseäni. Se oikeastaan harmittaa, etten näin bloggaamalla  saa apua lukijoiltani hius-, meikki- / asustepulmiin enkä oikein voi myöskään itse niistä blogata. Kasvollinen blogi vaatisi kuitenkin ihan uuden blogin perustamista ilman (koulu)pohdintoja, ja en tiedä, olisiko sille edes kysyntää. Taidan muutenkin olla liian laiska uutta perustamaan kokonaan uutta blogia. ;) No, saa kommentoida, jos heräsi ajatuksia.


3. Olen odotellut Jyväskylästä kuin kuuta nousevaa opintomateriaaleja, mutta vielä ei ole saapunut! Sen sain kuitenkin selville, ettei meillä ole lainkaan kirjatenttejä! Loistavaa :) Alan kirjallisuutta tietysti luetaan, mutta lukeminen ja analyysi toteutetaan lukupiireissä. Kuulostaa järkevältä eikä lainkaan pakkopullalta!


 4. Ja sitten vielä kuvissa näkyvä päivän asu: vanha mekko jo parin vuoden takaa. Tykkään mekon mallista edelleen, mutta se meni muuten turhan nyppyiseksi, kun tartuin silloin kerran "sama mekko viikon verran"-haastikseen. Sovellankin tästedes pukeutumiseen samaa ohjetta kuin annetaan kenkien suhteen - ei samoja vaatekappaleita peräkkäisinä päivinä. Näin ne pysyvät paremmassa kunnossa! Kengät ovat uudet, Itävallan matkalta hankitut. Loistava lesti seisomatyöläiselle :)

päivän asu:

mekko - Vila

huivibolero: Gosha, Vero Moda

koru : Gina Trigot

kengät: Itävallasta

Ps. Art + Design- liikkeen omistaja on osallistunut keskusteluun kyseisen postauksen kommenttiboksissa. Käykääpä vilkaisemassa, jos osallistuitte siihen.

10 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Oikeastaan pohdiskelusi kasvottomuudesta ovat ihan kuin minun suustani, olen miettinyt samoja asioita jo pitkään. Minuakin harmittaa kasvottomuus omassa blogissani, varsinkin, kun nykyään on niin 'vanhanaikaista' olla bloggaamatta kasvoillaan ja jopa koko nimellään. Sinun tapaasi minäkään en silti osaisi enkä haluaisi blogata kasvoilla, vaikka esteettisesti se olisikin kivempaa. En halua julkisuutta tai lähinnä sitä, että tunnistettaisiin. Hankala selittää.

Pakko silti sanoa, ettei kasvottomuus kyllä haittaa minua tippaakaan muiden blogeissa! Pikemminkin se tuntuu virkistävältä tämän päivän suosittujen blogien joukossa.

Anonyymi kirjoitti...

Minua ei yhtään harmita "kasvottomuutesi". Kyllä blogin fiilis ja aitous tulee muusta kuin siitä näkyykö bloginpitäjää vai ei. Itselläni ei ole ollenkaan blogia, joten olenhan minäkin täysin kasvoton lukija eikä se kommentointia huononna?!
Mukavaa opiskelusyksyä toivottaen Irena

Jemma kirjoitti...

Minuakaan eivät nuo kasvoja peittävät sydämet häiritse lainkaan - päinvastoin olen usein miettinyt, kuinka rohkea olet, kun uskallat kuvata itseäsi muuten, kun vaatteista, hiuksista ja vartalosta kuitenkin jo voi tunnistaa aika hyvin. Itsekin olen opettaja, enkä uskalla sen vuoksi laittaa kuvaani esimerkiksi nettitreffipalstan profiiliin tai tähän Blogger-lukijaprofiiliin. ;D Uskon, että valtaosaa lukijoistasi tuo kasvottomuus ei häiritse ollenkaan. Ihanaa syksyä uusien haasteiden parissa!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!

Mun mielestä on vain järkevää olla laittamatta kasvoja. Sen, minkä nettiin laittaa, se siellä aina on. Varsinkin opettajana haluan, että musta löytyy mahdollisimman vähän netistä, kun esim. googlaamalla harvinaisen nimeni, kaikki hakutulokset ovat minä.

Mä oon ajattelut vielä tehdä monialaiset opinnot, eli et saisin luokanopen pätevyyden. On kyllä kiva kuulla, miten sulla menee Jyväskylässä.

t. Salla

Anonyymi kirjoitti...

Mun mielesta on jopa piristavan erilaista, etta bloggaat kasvottomana, eli ei haittaa lainkaan. Blogisi on yksi harvoista, jotka viela jaksavat kiinnostaa - useasta blogista on tullut liian "ammattimainen" ja oikeastaan tylsa. Tietynlainen kotikutoisuus ja epataydellisyys on paljon kiinnostavampaa ja aidompaa. Tyylitellen, Alma, Kaitaliina seka Buttermilk Bisquits ovat oman blogisi lisaksi suosikkejani.

Kia

Miia kirjoitti...

Minuakaan ei haittaa kasvottomuutesi lainkaan ja opettajana ymmärrän hyvin sinua! Jatka vain tuohon malliin, olisi se sitten miten "vanhanaikaista" hyvänsä!

By the way, kengät ovat ihanat!

Karkkis kirjoitti...

Yksi sydänpää täällä myös! Voisihan niitä meikkivinkkejä pyytää vaikka sydemenmallisille kasvoille! Heh heh.

Minäkin haluan säilyttää edes jonkinlaisen anonyymiyden. Jotenkin itsellä on kivampi olla, kun tietää, ettei ihan niin helposti ainakaan tunnista. Minulla on myös asunnon sijainnin suhteen sellaisia juttuja, jotka tekisi mieli joskus paljastaa, mutta ei viitsi, kun se olisi silloin liian helppo päätellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kasvottomuutesi ei haittaa yhtään! Pidän kovasti blogistasi. Olen myös nuori opettaja, joten saan blogistasi paljon vertaistukea.

Mukavaa syksyä!

Turun Tilda kirjoitti...

Bisquits: Olen miettinyt ylipäätänsä kovasti bloggaajien suhtautumista anonymiteettiin. Eniten minua arveluttaisi julkaista lasteni kuvia netissä, jos sellaisia olisi. Toisaalta ymmärrän, että joillekin luovien alojen ihmisille blogi voi olla pr-työtä ja ikään kuin käyntikortti työmarkkinoille. Olisi kai pitänyt päättää, mistä bloggaa ennen kuin perustaa tällaisen sillisalaatin ;)Mutta ei minuakaan haittaa muiden kasvottomat blogit.

Irena: Kiitos palautteesta. Minua haittaa ainoastaan anonyymien ilkeät ilman nimimerkkiä heittämät kommentit. Muuten ei haittaa yhtään!

Jemma: Hui, toivottavasti et tarkoita minun ottaneen liian suuria vapauksia minkään suhteen!? Kai opettajakin voi pitää blogia kasvoilla tai ilman, kunhan rajaa asiat pois blogin aihepiiristä lainmukaisesti? Kiitos sysytoivotuksista!

Salla: Luokanopepätevyys sopisi sulle muuten kuin nenä päähä! Go for it! Sullahan on muutenkin jo sieltä kokemusta :) Joo, anonymiteetti järkevää.

Kia: kiitos palautteesta. Pääsinpä hyvään seuraan ;)

Miia: Kiitti komemntista ja kenkäkehuista :)

Karkkis: VOi, kun olisikin sydämen mallinen pää :D Olenkin joskus arvuutellut itsekin, missä Karkkis voisi asua...

anonyymi: Kiitos palautteeta! Mukavaa opetussyksyä sinullekin!

Jemma kirjoitti...

En missään nimessä, vaan nimenomaan pidän linjaasi hyvänä. Minusta osaat hyvin vetää rajan yksityisyydellesi, ja jos joku opiskelijasi blogia lukisi ja sinut tunnistaisikin, toimit varmasti vain ja ainoastaan positiivisena aikuisen (ja opettajan) mallina. :) Asun itse niin pienessä kaupungissa, että en tohdi netissä esiintyä kasvoillani joka foorumilla, kun täällä muutenkin tiedetään opettajan kauppa- ja baarireissut. Siksi varmaan olenkin pohdiskellut asiaa niin päin, että olet rohkea kun olet kuvissa.