maanantai 2. huhtikuuta 2012

Big in Singapore

Iltapäiväistä!

Mahtaakohan kukaan blogini nykylukijakunnasta muistaa hienoa miestä nimeltä Herra Råtta?

Niin, Herra Råttahan on inhimillinen olento, ja hän itse tähdentää, että Råtta vain sattuu olemaan hänen nimensä. Hän ei ole mikään jyrsijä tai pehmolelu. Miltä sinusta tuntuisi, jos sinua kutsuttaisiin vaikka pehmoleluksi?

Miten Herra Råtta päätyi meille, on hieman arkaluontoista tietoa. Mieheni teki aikoinaan laboratoriossa rottakokeita ja tästä herkistyneenä halusi kotiin edes yhden jyrsijän, jota helliä. Siitä lähtien Råtta meille saapui, on hän määrännyt kaapin paikan miehen elämässä ja mikä pahinta, alkanut apinoimaan ihmiselämää mahdollisimman monin tavoin. Jyrsijäpuolestaan hän ei ole kuitenkaan täysin päässyt eroon vaikka kuinka muuta väittäisi – siitä kertovat karua kieltään runsaat määrät järsittyjä asioita.

Mielestäni Råtta on loinen pahimmasta päästä. Omien juttujensa mukaan hän omistaa rekkakartellin ja laitonta pääomaa useammassa maassa, mutta syö kuitenkin mielellään juustoa ja pekonia meidän laskuumme. Räävittömien juttujensa ja erinäisten tempaustensa takia emme ole olleet koskaan kovin hyvissä puheväleissä. Viimeisen talven Råttaa tosin ei ole kovin paljoa näkynyt – hänellä lienee ollut kiire koisia talviunia.

No, viime viikolla Råtta kuitenkin ilmeisesti oli viimein havahtunut talviunilta kuultuaan mieheni tulevasta Singaporen matkasta. ilmeisesti hänelle tuli kiire päästä valvomaan etuaan kyseisellä maailmankolkalla… Näin on pakko päätellä ainakin mieheltäni saamaan meilin ja kuvamateriaalin perusteella:

Kaikki menny ihan hyvin, mutta mun huonekämppis meluaa, ryyppää ja räyhää kaikki yöt. Ei oo varmaan vaikea arvata kenen huonetoveriksi sitä joutuu...


Ja maahan se tuli ilman passia - tottakai. Råtta väittää, että hänellä on hallussaan koko saaren rakennuskanta. Kuulemma koko saarivaltion hallinto- ja liike-elämä on Råtan tiukassa geopoliittisessa käpälässä.

En nyt ihan usko. Asiaa kyllä puoltaa se, että näin kyllä kyltin Råtan rakennustoimistoon ("suom. Rotan remppaus OY") ja jotain hämärähommia se on juossut hoitamassa. Lisäksi keskeltä kaupunkia löytyi tyhjä tontti (ei siis edes puisto), jonka omistajaksi oli merkattu Mr. R. Eihän kukaan mukaan voi säästää tuollaista maakaistaletta näin kalliilla tonttimaalla kuin joku ahneilija. Tosin sitä hänen toimistoa en ole nähnyt. Luulen, että se on jotain muuta bisnestä ja pienimuotoisempaa. Jututhan ovat aina isoja...

Kyllä ne rakennukset taitaa olla ihan muuten vaan rottamaisen näköisiä! En usko, että saari on Råtan hallussa, koska kaikkialla on isoja Kisso -logoja ja -patsaita. niitähän se karvapallo on kauhistellut. Taitaa Råtan päivät olla ainoastaan Chinatownissa ja sielläkin vain rotan vuotena. Kovin se pikku raukka kyllä yritti pienillä ketaroilla tavoitella rakennusten huippuja, mutta eihän se jaksanut tässä kuumudessa edes raahautua portaita ylös. Liian iso maha; ja hampaat... Mutta hyvin virkeä se on kyllä yöaikaan. Otus on kyllä nuhraantunut vähän matkassa.

Että sellaista! Lisää vanhoja Herra Råtta-juttuja voitte lukea hänen omasta kategoriastaan sivupalkista. Mukavaa päivänjatkoa!

6 kommenttia:

Ainoanniina kirjoitti...

Rakas herra Råtta! Olinkin kaivannut hänen itseriittoista olemustaan. Saanko tiedustella, mitä hänen paremmalle puoliskolleen kuuluu? Eikös hän ollut teidän häissänne jonkun viehkon rottaneidin kanssa?

Äni kirjoitti...

Hurmaava herra Råtta pitkästä aikaa! :D Laittoi hykerryttämään, vaikka sää on pitänyt mielen matalana (tai tuiskuisena) koko päivän.

Karkkis kirjoitti...

Minäkin muistan Herra Råtan ajoilta, jolloin vierailin blogissasi ekoja kertoja joskus 2009. Taisin lukea koko Hra Råtta ketegorian läpi silloin.

Minun piti kommentoida jotain syvällistä tuonne edelliseen postaukseen, mutta Herra Råtta vei huomioni nyt täysin. Sellainen se taitaa vähän olla?

Turun Tilda kirjoitti...

Ainoanniina: Herran itseriittoisuus on kyllä paisunut kuin pullataikina! Neiti Råtta on edelleen olemassa, varmaan johonkin Råtan laatikkoon lukittuna. Avain tietysti Singaporessa råtan mukana... Että näin niitä naisia kohdellaan!

Sarajana: Hää, varo sanojasi - jos råttaa liikaa kehuu, se herättää henkiin haaveet taas ihan omasta blogista tai savustaa minut täältä pihalle ;)

Karkkis: Ehdottomasti. Sen ego on jo nyt korkeampi kuin Mount Everest-tai ainakin Posankka!

Mimosa kirjoitti...

Kiitos kivoja Singapore-kuvia! :-)

Onneli kirjoitti...

Kyllähän herra Råttaa on kaivattukin!