maanantai 26. maaliskuuta 2012

Keväisempää palleropaitaa

Tervehdys pitkästä aikaa!

Säntillinen elämäni jatkuu, mutta tänään ehdin tehdä jopa pienen blogipostauksen :) Mietin välillä, että (lukion) opettajan työ mahtaa kuulostaa paikoin melkoisen ankealta. Sunnuntait ovat järestään työpäiviä ja koe- ja ylioppilaskoeviikkojen aikana pusketaan töitä kellon ympäri. Toisaalta erityisesti yo-viikot ovat ammatillisesti kiinnostavia; itse ainakin jaksan tutkia ja pohtia uusimpia yo-kysymyksiä ja miettiä, kuinka opetusta kehittää eteenpäin. Kollegojen tapaaminen pistekokouksissa ja tehtävien pisteytysten miettiminen porukalla ovat antaneet ainakin minulle motivaatiota ja vahvistanut tunnetta siitä, että oma ala on löytynyt.

Arjessa päivää voi edelleenkin piristää asuvalinnoilla, tosin viimeisimpien viikkoja olen kokenut kroonista värikkäiden vaatteiden pulaa - kaipaisin kovasti haaleiden ja tummien talvisten sävyjen tilalle pinkkiä, fuksiaa, punaista, vihreän sävyjä ja hieman jopa keltaista ja oranssia. No, kuvissa näkyvä H&M:n punavalkoinen pallopaita olkoon ensiapua pahimpiin oireisiin ;)


Mieheni on muuten lähdössä loppuviikosta viikon reissulle Singaporeen. Kyseessä on työmatka, mutta muutaman päivän hän samalla ihan lomailee. Minulla on siis rauha korjata kokeita ja ehkä ehtiä lopulta avaamaan ne pääsykoekirjatkin...

Mutta onko joku teistä käynyt Singaporessa? Mitä siellä kannattaisi tehdä ja nähdä? Entä shoppailuvinkit? Mitä voisi tuoda vaikka vaimolle? :D

Mukavaa illanjatkoa!

6 kommenttia:

Karkkis kirjoitti...

Hauska paita! Mä sorrun aina uudestaan ja uudestaan pallollisiin vaatteisiin. Ne on vaan aina niin söpöjä.

Jokaisessa ammatissa on aina puolensa. Äidilleni, joka on lukion opettaja, aina kesäisin virnuillaan loman pituudesta. Kuitenkin kouluvuoden aikana moni varmasti pitää opettajan ammattia aivan kauheana vaihtoehtona. (Minä tosin en).

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Olen jo pitkään lukenut kivaa blogiasi, mutten koskaan ole "uskaltautunut" kommentoimaan. Blogistasi olen kuitenkin saanut voimaa työuraa aloittaessa.

Haluan kannustaa niiden pääsykoekirjojen pariin - valmistuin muutama vuosi sitten opoksi ja arki näyttää aika erilaiselta verrattuna kuvaamaasi aineenopettajan arkeen. Itselläni ei aineenopettajan arjesta ole kokemusta, mutta arki opona on mielestäni tosi kivaa!

Toki opon ammatissa on yhtä lailla huonot ja hyvät puolensa, mutta tuo kuvaamasi aineiden ja kokeiden tarkistaminen puuttuu, oppitunteja on selvästi vähemmän (=valmistelua vähemmän), ei arviointia (=mikä ei aina ole pelkästään hyvä asia) ja työssä on paljon omaa päätösvaltaa ja vaihtelevuutta. En voi sanoa olevani jatkuvasti ylityöllistetty tai stressissä eivätkä työt valu säännönmukaisesti kotiin. Toki työpaikkakohtaisia eroja on paljon, mutta olen ollut hirmu yllättynyt siitä miten helposti nämä "pahat ekat vuodet" ovat menneet. Odotin nääntymistä ja alanvaihtohaaveita, joita ei vielä ole tullut.

Tsemppiä siis lukemiseen!! Ja kiitos hyvästä blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Olin itse Singaporessa kuukauden työmatkalla pari vuotta sitten. Singaporessa on edustettuna melkein kaikkia mahdollisia kulttuureja. Shoppailun ja nähtävän, sekä syömisen, kannalta chinatown ja intialainen kaupunginosa ovat ehdottomia suosikkejani. Itse tilaisin tuliaisiksi joko kankaita, koruja tai koriste-esineitä, halvalla löytyy eksoottista ja kaunista. :)
Singaporen eläintarha on näkemisen arvoinen paikka.

Maarit

Augusti kirjoitti...

Ihanan värikäs paita! Itsekin kaipaisin värejä, mutta koska en ole edelleenkään varma, millaiset värit minulle sopivat, jäävät värikkäät vaatteet helposti ostamatta.

Athelas kirjoitti...

Heips pitkästä aikaa! Mä oon se kommentoija joka kirjoitteli tänne auskuvuonna 2010-11. Nyt viimeisestä tunnistani on kulunut vuosi ja olen edelleen samaa mieltä kuin silloin: opettaminen ei ole mua varten. Aineenopettajaksi kuitenkin valmistun parin kuukauden päästä ja olen aika hukassa ensi vuoden suunnitelmien suhteen. Todennäköisesti lähden ulkomaille, useissa maissa ei tutkintoa tuijoteta ollenkaan samalla tavalla kuin täällä :). Olen kuitenkin äärimmäisen kiitollinen kokemuksestani ja kukapa tietää mitä ovia moinen paperi vielä avaakaan...

Ai niin, tämä ei liity tähän postaukseen, mutta olet varmaan nähnyt opettajan ulkonäköön liittyvät lööpit tänään? Mitä mieltä olet - vaikuttaako opettajan ulkonäkö oppimis- ja koetuloksiin?

Turun Tilda kirjoitti...

Karkkis: Kiitos, palliset vaatteet ovat vain niin lystikäitä ;) Jokaisessa ammatissa on hyvät ja huonot puolensa. Tässä ammatissa on näköjään vaikeuksia ehtiä vasta näihin blogiin tulleisiin aina niin kivoiin kommentteihin ja västä niitä uusia postauksia ajatuksella. Ehkäpä kesällä koittaa sitten kaamea postaustulva ;)

Anonyymi-opo: Kiva kuulla, että blogini on motivoinut sinua :) Kiitos kuvauksestasi koskien opon työtä. Kuulostaa mukavalta! Voisin hyvin kuvitella tekeväni sitä nykyisten hommieni jatkona tai siirtyväni jopa kokonaan opoksi, jos historianopettajan ei jatkossa työllisty. Kiitän puolestani sinua tsempistä! :)

Maarit: Kiitos, Maarit! Kivoja vinkkejä. Välitän ne edelleen miehelleni.

Augusti: Sinulle sopii mielestäni taivaansininen ja persikka todella hyvin. myös esim vaalean vihreä (herneenvihreä).

Athelas: Hei, muistankin sinut :) Uskon, että asukultoinnista ei ole haittaa, vaikka et perusopettajaksi ryhtyisikään. Yksityisellä sektorilla opettajan kokemusta varmasti arvostetaan, jos tutkintoon liittyy muita kvalifikaatioita. Voisin postailla tuosta jälkimmäisestä aiheesta joskus paremminkn.

Mielenkiintoinen kysymys tuo jälkimmäinen. Toivottavasti opettajan innostus, motivoituneisuus ja ammattitaito olisi kuitenkin se ratkaisevin tekijä, mikä saa oppilaat oppimaan!