torstai 17. marraskuuta 2011

SmartPOST

Torstaista kaikille!

Oletteko vielä kuulleet postin uudesta SmartPOST-automaatista? Minä en ollut ennen kuin Itellalta otettiin yhteyttä ja ehdotettiin, josko haluaisin käydä hakemassa itselleni paketin vekottimen uumenista. No, kukapa sitä osaisi paketista näin pikkujouluaikaan kieltäytyä ;)

SmartPOST-pakettiautomaatti on tosiaan uusi helppo tapa lähettää ja vastaanottaa paketteja. Kyseisellä laitteella voit lähettää paketin toiseen automaattiin tai mihin tahansa postiin ja maksaa lähettämisen helposti sirukortilla. Pakettiautomaatit sijaitsevat keskeisillä kauppapaikoilla ja ovat käytettävissä viikon jokaisena päivänä. Kirjeitä automaatilla ei voi lähettää, mutta esimerkiksi verkkokaupasta ostettuja tuotteita voi taas palauttaa.

Itse päätin noutaa pakettini Itäharjun Prisman yhteydessä sijaitsevasta automaatista. Kun tekstiviesti saapui, hurautimme katsomaan, miten kapistus käytännössä oikein toimii.

Itse laite näyttää tältä. Kun paketti on valmis noudettavaksi, saa asiakas tosiaan matkapuhelimeensa lokeron avainkoodin sisältävän tekstiviestin. Avainkoodi näppäillään pakettiautomaatilla, lähetys maksetaan, jos sitä ei ole vielä maksettu ja lähetyksen saa lokerosta sen avautuessa.

Mahtaakohan toimia? Syötetäänpä koodi ja testataan!


Kuului pieni naks, ja joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeni ;)

Mitä minä sitten hyödyin tästä pienestä kokeilusta?

Sain suun makeaksi ja postimerkkiarkin. Tänä vuonna täytynee siis ryhdistäytyä joulukorttirintamalla :)

Toivottavasti jollekulle oli hyötyä tästä pienestä vinkistä esimerkiksi tulevien joulupakettipostitusten suhteen. Lisäinformaatiota moniin kysymyksiin löytyy täältä. Lähimmät SmartPOST-pisteet taas täältä.


Mukavaa päivänjatkoa kaikille :)

8 kommenttia:

Mau kirjoitti...

Olipa tää jotenkin symppis mainostus! :)

Turun Tilda kirjoitti...

Mau: Hihii ;) Mukavaa kuulla, että reaktio ei ollut yök, vaikka tämä olikin mainos, josta hieman hyödyin. Ajattelin tosiaan aidosti, että tämä olisi lukijakuntani kannalta hyödyllinen vinkki :)

santra kirjoitti...

Just eilen testasin ekaa kertaa, kun noudin nettikauppaostokset automaatista. Helppo oli käyttää, vaikeinta ole löytää itse automaatin sijaintipaikka...

Anonyymi kirjoitti...

Ja tän takia sitten posteja lakkautetaan. Kun paketitkin haetaan itse :( Voi kääk! Vaikka eihän se sun vikas ole. Todellakaan, ei ole, enkä halua sun mieltä pahoittaa, mutta mua harmittaa tuollainen kaiken itsepalveluistaminen. Taidan olla kalkkis.

nim. lakkautuslistalla olevan 20540 postin kohta entinen asiakas ja saman 20540 alueen asukas Itäharjun Prisman naapurista

Augusti kirjoitti...

Siis olenko jotenkin tyhmä, kun en ymmärrä, mikä tuossa on niin erikoista tai hienoa? Sekö, että tuon kautta taas voidaan lisätä automaatiota? Ainoa asia, joka voisi mielestäni tuossa vaikuttaa järkevältä on se, että jospa tuossa pääsisi siitä, että paketit yms. on pakko noutaa aina "omasta" postista. Oma postihan olisi tavallaan kiva ajatus, mutta koska niitä on nykyään niin harvassa, on se usein väärässä suunnassa.

Veikkaanpa kuitenkin, että tuonkin "palvelun" taustalla on lähinnä postin halu säästää kustannuksissa, ei suinkaan asiakkaan ajatteleminen. Näinhän se nykyään tuppaa menemään. Olenko jotenkin liian kriittinen? En kai.

Turun Tilda kirjoitti...

Santra: kiva kuulla, että toimii :)

anonyymi: Niin, tuo on totta, nyky-yhteiskunta on täynnä ulkoistamista. Minunkin asuinpaikkakunnallani postin sijaan paketit haetaan Siwasta, ei postista. Minua itseäni ei haittaa, haenko pakatin postista vai lokerosta, mutta tietysti postin työntekijöiden kannalta tilanne ikävä. Enemmän huolissani olen sitten, kun apteekin tuotteet ulkoistetaan lokeroihin ...

Augusti: Oma mielipiteeni on, että minulle on aivan sama, jonotanko postissa sitä pakettia vai lokerosta, jos homma vain toimii. Paketin noutaminen postista voi olla itse aiassa työläämpää esim. lapsiperheille, jotka hakevat ruokansa automarketista. Tällöin voi hoitaa useamamn asian samallakertaa. Käsitykseni mukaan näitä pakettaja voi juurikin lähettää mistä vain minne vain. Mutta kyllähän ulkoistamisesta saa olla mtä mieltä vain.

Saariston kasvatti kirjoitti...

Enpä tiedä, alkaa olemaan sekavaa, kun paketteja tulee siwaan (eikä todellakaan siihen lähimpään) tai jos iso niin matkahuollon pisteeseen, postiin, noihin lootiin... onneksi rahalla saa vielä sentään ihan ovellekin asti. Musta tässä ei ole enä loogisuuden häivääkään. Se taas on kätevää jos saa haettua postipaketin kauppareissulta tai käydä kauppareissulla kun hakee paketin (ehkä ennemmin niin päin).

Mutta mieluummin otan sen palvelupisteen, jonkunhan ne paketit pitää sinne koneeseenkin laittaa. Ei ne nyt itsestään kulje. Ei ihmiset kuulu pelkän koneen osiksi, sehän on todettu jo aikaa sitten. Enemmän inhimillisyyttä joka työhön, myös postin työntekijöille. Kiitos. Kohta tää maa on täynnä sellasia urmuja jotka ei enää puhu kellekkään vaan kommunikoi vain koneiden kanssa... no okei. meni vähän turhan pitkälle.

Olen siis kannalla ja vastaan. Nuo laatikot ois hyviä sinne missä ei ole postia, mutta postit ei sais kadota jos tulee noita. Mutta kun niin siinä käy... :( voiko noista lähettää vielä paketteja? MItä jos on oikeasti iso, ei näytä kovin isoilta nuo luukut...

saispa jonkun postin työntekijän kommentin, sellaisen joka täyttelee noita :) Toivottavasti länsikeskuksen posti edes säilyy. Lajittelukeskuksen postikin on ihan kurpistunut, koomista...

Turun Tilda kirjoitti...

Saariston kasvatti. Kiito skommentista! Toivottavasti, joku Itellan tyyppi huomaisi tämän täällä käydyn keskustelun tyngän. En itse asiassa edes ajatellut, että uudistuksella saattaisi olla kuvailemianne nurjia puolia (jaahas taisin olla paketin sokaisema), mutta olenhan törmännyt esimerkiksi vanhempien kotipaikkakunnalla postin lakkauttamiseen. Omalla kotipaikallani paketit saa haettua kätevästi n. 700 metrin päästä siwasta, vaikka maaseudulla asunkin. Sinänsä en siis koe ongelmalliseksi/sekavaksi, jos paketteja voi hakea useammasta paikasta. Uskon myös, että smartpost voi helpottaa automarkettikansan elämää. Eri asia on sitten, ovatko automarketit hyväksi meille... No, näen asiassa laillaisi hyviä että huonoja puolia. Toivotaan, että palvelut säilyvät kohtuullisina kaikille.