Heipparallaa!
Eka työ päivä on pulkassa ja edelleen se, mitä eilen sanoin, pätee tänäänkin. Mukavaa olla vaihteeksi sosiaalinen.
Lupailin eilen hametta, mutta matkan varrella se muuttui H&M:n nostalgiakuosiseksi tunikaksi. Tällainen puolireiteen yltävä malli on päärynänkin ystävä, varsinkin, kun vyötäröä muistaa korostaa jollakin. Kuvien ottoon mennessä vyö oli humpsahtanut vähän alas, mutta ok näinkin.
Saappaat ovat vanhat Vagabondit, mutta istuivat kokonaisuuteen hyvin. Ainut, mikä oikeastaan risoi asussa, oli silmälasit (en yhtään tykkää niistä, mutta piilokarsastus ei salli jättää niitä poiskaan...). Silmälasit ovatkin hankintalistalla jälleen, ja tällä kertaa aion kääntyä
Specsavers`in puoleen, sillä heidän tarjouksensa koskevat prismalasejakin siinä, missä muita! Uskomaton juttu. Jos olisin tiennyt tämän viime vuonna, niin olisin saanut nykyisten lasieni hinnalla kahdet edellä mainitusta liikkeestä.
Suppilovahverokausi on menossa. Olemme löytäneet ihan uskomattoman paikan uudelta asuinseudultamme, jossa suppiloita löytää sankotolkulla. Tämä on näitä maalla asumisen ihania puolia :)
Sitten loppuun vielä kouluasiaa (nyt hieman hyppii, mutta ei kai haittaa...). Tavakseni on muotoutunut aloittaa lukion kursseja jonkin kappaleen siivittämänä. Kaikkiin ei ole löytynyt vielä sitä sopivinta, mutta eiköhän ne helmet pikku hiljaa löydä tiensä repertuaariin. Tänään lukion pakollinen Suomen historian kurssi alkoi Ismo Alangon "Kun Suomi putos puusta"-kappaleella. Kysyin oppilailta, että millaisia Suomen historiaan ja suomalaiseen kulttuurin liittyviä merkityksenantoja kappale heidän mielestään sisältää. Mitäs mieltä te olette? Mikä voisi olla esimerkiksi sen tämänpäivän symbolinen merkitys?
Mukavaa päivänjatkoa ja kommentoikaahan taas ahkerasti (aina välillä) niin kuin tähänkin asti ;)
3 kommenttia:
Hieno idea käyttää musiikkia kurssien alkajaisiksi! Mulle tämä kappale liittyy ja assosioituu niin vahvasti 90-luvun lamaan, etten olekaan osannut ajatella sitä muissa konteksteissa. Mutta muutoksen tilassahan Suomi muun maailman mukana on koko ajan, ja viime aikojen talouskriisi on taas vahvistanut murroskauden tunnelmaa. Että siinä mielessä sopii kyllä myös nykyhetkeen.
(Tosin vastustan kyllä sellaista laajalti viljeltyä käsitystä, että Suomi olisi joskus aiemmin ollut "yhtenäiskulttuuri" ja homogeeninen kansallisvaltio, ja että vasta viime vuosikymmenten tapahtumat olisivat kansainvälistäneet ja muuttaneet Suomea. Ei pidä paikkaansa. Mutta ei tästä nyt sen enempää :) )
Paljon onnea gradusta! Olisi kiva kuulla lisää sen aiheesta :)
t. toinen hissasta valmistunut
Kiva asu. Itse olen myös aina vihannut silmälaseja, mutta onneksi piilarit pelastaa.
Mitäs mieltä juuri valmistumaisillaan oleva opettaja on tämän tutkimuksen tuloksista?
"Opettajien graduilla ja tutkimustaidoilla ei vaikutusta työllistymiseen "
https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2011/10/tiedote-2011-10-04-08-52-49-348401
Amalia: Minulle tuli taas mieleen Suomen aika lyhyessä ajassa kohtaama yhteiskunnalllinen rakennemuutos. Toki tuo lamasymbloliikkahan on varmaan se, että Alanko on laululla tavoitellut. Mutta miksipä ei laulusta löytyäisi myös viime vuosien talouskriisi symboliikkaa ja globalisaation seuraamuksia!
Julkaisen uudestaan erään vanhan gradupostauksen, kunhan saan paperit ulos. Sen verran varovaiseksi olen täällä blogimaailmassa tullut. Mutta kerron varmasti lisää gradustani vielä joskus. Kiva, että kiinnostaa :9
Oletko muuten opettaja vai jollakin muulla historijoitsija-alalla? Suosittelen blogipalkissani näkyvää illuusioita-blogia sinulle. Sitä pitää eräs historiataustainen väikkärintekijä :)
Marianna: Kiitos :)
No toivottavasti tutkimus pitää paikkansa ;) Valitettavasti olen ainakin itse kokenut, että historianopettajana työllistyminen voi ollla vaikeampaa kuin joissakin muissa aineissa. Esimerkiksi, kun Turun kaupunki täytti jokin aika sitten meidän aineen virkoja, niihin valittiin vain tohtoreita. Siksi olen ajatellut pitää tuon väikkärimahdollisuudenkin avoinna.
Ja ihan oman kiinnostuksenkin vuoksi :)
Lähetä kommentti