tiistai 4. lokakuuta 2011

Onnellista kiirettä

Tänään kirjoitin viimeiset rivit graduun. Ensi sunnuntaina teen vielä korjauksia, mutta sitten se lähtee proffan arvioitavaksi.

Huomenna sitten alkaa taas työ, opettajana, uusien ja vanhojen haasteiden kera. Voi että, kuinka onnellinen olen!

Viimeisen neljän kuukauden prosessin aikaan olen huomannut, että kaipaan opettajan työtä. Olen aina välillä haaveillut tutkijankin hommasta, mutta voin todeta nyt, että en olisi silloin yhtä onnellinen. Kaipaan sosiaalisuutta, sitä innostunutta kipinää nuorten silmissä ja heissä näkyvää oivaltamisen iloa. Toisaalta en myöskään kestäisi yksin puurtamista kuusta toiseen ilman palautetta! Kaipaamani haasteet ovat kestoltaan lyhyempiä, sellaisia joissa voi sukeltaa johonkin teemaan hetkeksi ja sitten uudet haasteet jo odottavatkin. Toisaalta, onhan siinäkin ristinsä ja varsinkin tunnollisena ihmisenä helposti ahdistuu, kun työtä ei kiireessä voi tehdä niin hyvin kuin haluaisi. Se on silti (ainakin tänään siltä tuntuu) juuri sitä, mitä haluan.

Tässäpä oivallinen aamunavauskappale kaikkien hyödynnettäväksi. Sopii suositella, vaikka tukioppilaille!Huomenna hame päällä töihin! Eiks jeh!

9 kommenttia:

Tessa kirjoitti...

Onnea tästä välietapista! Tosi kiva kuulla että olet kaivannut töitä, joten toisaalta arvaamattomat hyvät puolet näköjään tuossakin että väsää gradua työn tekemisen keskellä :). Kivaa uutta ensimmäistä työpäivää :).

Turun Tilda kirjoitti...

Tessa: Kiitos toivotuksista :D No joo, kun on tavallaan vaihtoehtoja, joita vertailla, niin on helpompi päätyä johonkin loppuratkaisuus. Alan kallistua muutenkin sille kannalle, että on ollut hirmu hyvä, että töistä on ollut kokemusta jo ennen G:n valmistumista. Muuten tällaista oloa ei varmaankaan olisi :) Hyvää työpäivää myös sinulle ja kaikille muillekin :)

Nooruska kirjoitti...

Onneksi olkoon! Pahin on varmasti nyt ohi ja elämä opettajattarena jatkukoon ;-).

Kutri kirjoitti...

Onneksi olkoon! Ja on myös ihanaa, että olet hokannut opettamisen olevan sittenkin sun juttusi :-) Usein ei tajua, kuinka hyvin asiat on, ennen kuin on tapahtunut jokin (väliaikainenkin) muutos.
Hameesta odottelemme tietenkin kuvaa ;-D

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon!
Menetkös vanhaan kouluusi töihin?
Olisi kiva tavata. Lähettelen postia kunhan ehdin... t. Outi

Turun Tilda kirjoitti...

Nooruska: Kiitos! Kyllä näin on, elämä tuntuu huomattavasti keveämmältä. Vielä kun saisi nopeasti ne pätevän paperit ni sitten tänä täti pitää sellaiset partyt että :)

Kutri: kiitos :)täytyy myöntää, että minä olen ollut tavallaan onnellisessa asemassa siinä, että olen pystytnyt luomaan kuvan open työstä jo valmiiksi. Olo ei ehkä muuten olisi tällainen, suorastaan euforinen ;)

Outi: Voi Outi, kiva kuulla susta! En ole ollut kovin ahkera kontaktinottaja tässä viime kuukausina. Kutsun sut kyläilemään heti, kun G on lopullisesti poissa käsistä (esitarkastuksessa).. Kuvista voi muuten varmaan päätellä työpaikan ;)

Mimosa kirjoitti...

Onnea Tilda!!

Alma kirjoitti...

Onnea Tilda. Tämä oli aito hyvänmielen postaus! Kaikkea hyvää syksyysi.

Turun Tilda kirjoitti...

Mimo ja Alma: Kiitos muistamiseta myös teille. Mukavaa syksyä samaten :)