perjantai 22. heinäkuuta 2011

Pyöreä postaus - Parikoita ja reseptitoiveita

Perjantaista!

Tänään on siinä mielessä harvinainen päivä, että tämä postaukseni on blogihistoriani seitsemässadas postaus! Se tarkoittaa sitä, että olen periaatteessa postaillut lähes jokaikinen päivä kahden vuoden ajan. Käytännössähän postaustahtini on ollut milloin tiiviimpi, milloin hitaampi. Nyt se on vakiintunut 3-4 postaukseen per viikko, ja siihen olen ihan tyytyväinen.

Mietin, että miten voisin juhlistaa tätä rajapyykin taittumista, ja ajattelin virallisesti julkaista oman gradunvalmistumisporkkanani. Kun siis iso G on valmis, niin aion palkita itseni - ei ehkä kovin yllätyksellisesti, mutta kuitenkin Minna Parikan kengillä :) Maxinehaaveeni jäädytän, sillä olen enemmin juhlakenkien tarpeessa!

Mutta vielä pitäisi päättää se minulle sopivin kenkäpari:

1. Bellet

Fuchsiat Bellet ovat mielesetäni ehkä se tildamaisin vaihtoehto. Väri sopii todennäköisesti moniin asuihini ja korko on sopivan korkea eikä ihan piikki. Kyseinen pari sopisi juhlaan, mutta myös juhlavampaan arkeen, eikö totta?

2. Raquelit


Raquelit olisivat selvästi juhlavampi vaihtoehto kuin Bellet. Niitä olisi saatavilla useammissa herkullisissa väreissä, myös mustina (mustia juhlakenkiä kaipaisin oikeastaan kipeimmin...)

3. Jodiet


Pää menee näiden vaihtoehtojen kanssa oikeasti sekaisin! Jodiet ovat kanssa vallan ihanat, mutta ratkaisevinta kai on, mitkä ovat jalkaan mukavimmat. Kenkäparin pitäisi istua pieniin, mutta rintaviin tassuihin ;)

4. Tildat


Parikan valikoimista löytyvät nykyään tildukatkin. Enpä panisi pahakseni, jos jostain kumman syystä suunnittelija keksisi sponssata mokomat tämän blogin pitäjälle ;) Kuitenkin, kun sadanprosentin varmuudella ostan kenkäni itse, niin päädyn johonkin noista ylemmistä vaihtoehdoista. Kaipailisinkin kuulla kokemuksianne Parikkojen omistajina, mitkä istuvat jalkaan ja mitkä ei? Oletteko olleet tyytyväisiä kenkiinne?

Täsmätavoite on siis asetettu. Publiikkiin siis Parikat jalassa - ihan MIELETÖNTÄ :D

Juhlistan pyöreää postausta myös arvonnalla (mikä jää kyllä blogihistorian viimeiseksi, jollei se tälläkään kertaa kiinnosta teitä lukijoita. En suinkaan painosta ;)). En pysty teknisistä syistä ottamaan tällä hetkellä kuvaa lahjuspaketista, mutta voin kertoa, että ajattelin laittaa pakettiin ainakin Carlos Ruiz Zafonin kirjan Enkelipeli, jotkin kivat korvakorut ja muuta pientä.

Tässä vaiheessa täytyy tehdä nolo tunnustus. Olen todella huono laittamaan ruokaa. Kyse ei ole siitä, ettenkö olisi kiinnostunut kokkailusta. Olen vain vuosikausia mukamas priorisoinut asioita, ja siksi repertuaarini on jäänyt vähäiseksi. Meillä mies kokkaa tosiaan enemmän kuin vaimo ja nyt jälkimmäisen itsetunto alkaa olla koetuksella lievästä vinoilusta, jota lähipiiri on alkanut harrastaa.

Olenkin päättänyt, että kun gradu on valmis, aion ryhdistäytyä tällä sektorilla ja ilahduttaa miestäni ja ystäviäni kokkailemalla :) Siksi vetoan teihin siskot, laittakaa tulemaan jokin hyväksi todettu resepti maan ja taivaan väliltä, jolla autatte Tildaa pääsemään alkuun. Jos kommenttiboksiin tulee reseptejä, niin voitte hyödyntää niitä itsekin :)

Siis, arvontaan osallistuvat kaikki tähän postaukseen tulleet nimimerkillä varustetut kommentit. Voit kommentoida esim. tuota Parikka -kysymystä tai lähettää terveisiä minulle tai vaikka naapurin kissalle. Ne, jotka lähettävät reseptinsä, osallistuvat arvontaan kahden lipukkeen voimin. Kahden reseptin lähettävät neljän lipukkeen voimin (ehkä rajoitan sen kuitenkin tähän).

Vastausaikaa on ensi perjantaihin 29.7. klo 12.00 asti. Minä lähden mökkeilemään viikonlopuksi ja palailen blogin äärelle ensi viikon alussa. Mukavaa ja maukasta viikonloppua kaikille :)

terkuin Tilda

kuvat haettu Minna Parikan kotisivulta.

23 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Resepteistä en tiedä (minulla on sama ongelma...), mutta ihan pakko kertoa, että fuksiat Bellet olivat hääkenkäni! Enpä olisi voinut olla niihin enemmän tyytyväinen, ja varmasti käytän niitä jatkossakin. :-)

Turun Tilda kirjoitti...

Bisquits: Voi, kiva kuulla! Muistin, että hääkenkäsi olivat punaiset Parikat, mutten että mitkä niistä. Eli nyt on sitten ainakin selvää, ettei korko ole liian paksu juhlavimpien asujenkaan kanssa :)

Sara kirjoitti...

Bellet parin pinta nayttaa omaan silmaani kaikista kivoimmalta. Hurjimmat taitavat olla nuo Tildat.

Taytyy myontaa, etta meillakin mies kokkaa enemman kuin mina! Osaan kyllaa laittaa perussuomalaisia ruokia, mutta siihen se yleensa jaakin. En ole mikaan intohimoinen kokkaaja, saatika sitten leipuri.

Mau kirjoitti...

Belleistä olen itsekin haaveillut jo hyvän aikaa - hirmu kauniit ja mielestäni sopivat sekä arkeen että juhlaan ja korko on varmasti mukava kävellä.

Mutta minun täytyy sanoa että omaan rintavaan jalkaani useimmat Parikat eivät kovin hyvin istu :-/ Omistan tällä hetkellä 5 paria, joista kahdet on mukavat jalkaan ja kolmet vähemmän mukavat. Koen lestin olevan ikävän kapea, mutta varsinkin avokkaissa suuremman koon ottaminen ei oikein ole vaihtoehto. Venyttämällä (ts. tunkee sukkia kenkään joksikin aikaa/pitää niitä kotona sukat jalassa) olen kyllä saanut muistakin käyttökelpoisia.

Ja joo, olen hieman hölmö kun ostan epämukavia kenkiä mutta kun ne on niin nättejä :-D

Jenni kirjoitti...

Nuo Bellet näyttävät ihanilta ja voin jo nähdä ne jalassasi. :)

Enkelipeli puolestaan on ollut suunnitelmissa lukea, joten tässäpä sitten muutama reseptivinkki (/ -linkki) voitonmahdollisuuksien maksimoimiseksi.. ;)

Pidän paljon pastaruuista ja se taitaa nyt näkyä jakamissani resepteissäkin.

Kylmäsavulohipasta:

Kypsennä kuutioitua kylmäsavulohta pannulla ja lisää sekaan ruokakermaa ja kuivattua tilliä (tuorettakin toki voi, mutta maustepussi on vain niin helppo). Keitä tuorepasta erikseen.

Yhdistä kastike ja pasta lautasella ja heitä päälle sitruunamehua ja parmesania.

Lohen voi myös korvata katkaravuilla - makua saa kivasti valmiiksi maustetuista pakastekatkaravuista (jolloin tilliäkään ei tarvita).

Stellan voisalviapasta on myös mielettömän hyvää! Kannattaa hieman panostaa ja olla ostamatta kaikkein halvimpia tortelliineja. (Vaihtelua saa tortelliinien erilaisilla täytteillä, tosin ohjeen mukaiset taitavat olla kyllä parhaita.) Ja reseptilinkki: http://www.olivialehti.fi/Tyyli/Tyyliblogi/tabid/66/Default.aspx?PostId=7856 (Voita en koskaan ole laittanut puolta pakkausta vaan kahdelle ehkä pari reilua ruokalusikallista.)

Äni kirjoitti...

Olen itse hieman läppäkäpälä ruuanlaitossa, mutta tällä reseptillä tulee herkullista eikä ole todellakaan vaikeaa:

Laita uunivuokaan pohjalle paksuhkoja kesäkurpitsa- ja tomaattiviipeleita. Levitä niiden päälle vihreää pestoa. Lado päälle broilerfileitä (naturel) ja levitä niihinkin päälle pestoa. Kruunaa koko komeus esim. Välimeren yrtit creme fraichella. Lykkää uuniin, itse taisin laittaa n. 200astetta ja vajaa puoli tuntia. Keksin reseptin itse, joten paistoin arvioasteilla kelloa vahtien kypsäksi. Kanasta sen onneksi erottaa helposti. ;)
Tarjoa esim. perunamuussin tai pelkän salaatin kera.


Kenkiin en oikein osaa kommentoida, ihania kaikki! Ehkä nuo Bellet mustina olisi parhaat, mutta en tiedä onko sellaisia edes myynnissä. :)

Rouva Raadelmasta kirjoitti...

Aloin seurata blogiasi vasta tämän vuoden puolella, mutta pidän siitä todella paljon. Opettajakokemuksiasi on erityisen hauskaa lukea, koska olen "vanhalta" ammatiltani myös opettaja.

Noista Parkoista en osaa sanoa mitään, mutta ruoanvalmistus on helppoa kuin heinänteko. Pitää vain lukea ohjeita ja noudattaa niitä! Olen omaan blogiini (www.rouvaraadelmasta.com)kokoillut joitakin ohjeita, jotka toimivat. Siinä siis reseptivinkkini!

Kerttuli kirjoitti...

Bellet on tosi ihanat! Olen samaa mieltä SaraJanan kanssa, että mustina ne olisivat ihan überhienot :D

Tässä sulle pari hyväksi havaittua reseptiä. Ensimmäinen on lohicarpaccio, joka on yksi suurimmista alkuruokasuosikeistani.

LOHICARPACCIO

400 g erittäin tuoretta lohifileetä
puolikas sitruuna
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
puoli ruukkua rucolaa
1 dl parmesaania lastuina

Laita lohi 20 minuutiksi pakastimeen. Leikkaa kohmeinen kala ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne tarjoiluvadille yhteen kerrokseen. Purista sitruunasta mehu ja yhdistä se öljyyn. Sivele kalaviipaleet seoksella. Ripottele päälle suola ja pippuri. Anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Koristele rucolalla ja parmesaanilastuilla. Nauti!

Seuraa vielä toinenkin resepti arvontamahiksia parantamaan :) Kalalinjalla mennään nytkin, tässä oiva keittoresepti.

RUOHOSIPULINEN KALAKEITTO

1 sipuli
6-8 perunaa (koosta riippuen)
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
8 kokonaista maustepippuria
400 g lohta tai kirjolohta suikaloituna
100-150 g ruohosipulituorejuustoa
ruohosipulisilppua

Kiehauta vesi, liemikuutio ja mausteet. Lisää kuutioidut perunat ja silputtu sipuli, keitä kypsähköksi. Lisää kala ja tuorejuusto. Hauduta kannen alla 5-10 minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppu. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa.

Herkullisia ruokahetkiä! :)

Elina kirjoitti...

Bellet, ihan ehdottomasti! Minkähän hyvän syyn minä keksisin palkita itseni, maisteriksi tulin jo viime vuosituhannen puolella...

Kutri kirjoitti...

Jodie-kenkäparissa on siro korko, tykkään niistä aavistuksen enemmän kuin Belleistä.
Pasta carbonara: Keitä spagettia, valuta vesi pois, sitten sekaan kananmuna, kinkkusuikaleita, juustoraastetta, ruokakermaa ja mustapippuria. Pieni hetki ja aVOT, sulla on pasta carbonara! Päälle voi ripotella vielä persiljaa jos on sen ystävä.

omppu kirjoitti...

Tässä ohje superhelppoon ja hyvään kasvispastaan:


1-2 paprikaa
1 iso kesäkurpitsa tai kaksi pientä
1 tölkki maissia
1/3 purkkkia aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
oliiveja
mausteita

reilu puoli pussia fusillipastaa (täysjyvä)
punaista tai vihreää pestoa
parmesanraastetta

Pehmitä paprika ja kesäkurpitsa öljyssä pannulla. Lisää maissi, tomaatit ja oliivit ja anna niiden lämmetä. Mausta (soijakastike, yrttimausteet, pippurisekoitus yms.)Keitä pasta kypsäksi ja sekoita vihanneksiin. Lisää pestoa 1/2-1 purkkia riippuen vihannesten ja pastan määrästä. Raasta sekaan runsaasti ihanaa parmesania. Voit halutessasi lisätä myös tuoreita yrttejä kuten basilikaa. Nauti patongin kanssa. Vihanneksia voit vaihdella oman maun mukaan, itse olen laittanut joskus mm. porkkanaa ja parsakaalia, munakoisokin voisi toimia. Tämä pasta vain paranee vanhetessaan eikä kärsi pakastamisesta, joten kun teet kerralla ison annoksen, voit syödä siitä monta kertaa. :)

Vielä toinen suosikkini el nopea ja herkullinen uunilohi:

tuoretta lohta 150-200 gr/hlö
1 sitruuna
1 tölkki kermaa
1 purjo
ruohosipulia ja tilliä
mausteita

Leikkaa sitruuna neljään osaan.Laita lohi pieneen öljyllä siveltyyn uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle mausteita (suolaa, sitruunapippuria, grillimaustetta, pippuria..) ja tillä ja ruohisipulia silputtuna sekä purista siihen 1/4 situunan mehu. Leikkaa purjo renkaiksi (huuhtele) ja kuullota ne pannulla, älä paista. Lisää kerma (riippuen kalan määrästä 2-4 dl) ja lämmitä seos. Mausta ja lisää 1/4 sitruunan mehu. Kaada kermaseos kalan päälle ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Valele välillä kastiketta kalan päälle ja sekoita kastiketta muutenkin, ettei se "ruskistu" liikaa uunissa. Tarjoa kala sitruunalohkon ja tillitupsun kanssa, lisäkkeenä uusia perunoita tai muusia. slurps!

Sari kirjoitti...

Bellet oli hienoimmat, ehdottomasti! Vaikuttivat monikäyttöisimmiltä (kirjoitetaanko se noin? suomi osaa sitten välillä olla aika vaikeaa :D)

Suvi K kirjoitti...

Aivan ehdottomat omat lempparit! Molemmat suht helppoja tehdä vaikka ohjeet vaikuttavatkin ehkä hieman työläiltä. Kannattaa kokeilla.

Pähkinälohi ja rucolaperunat

700 g lohifileetä

Kuorrutus:
1 dl cashew-pähkinöitä
2 rkl juoksevaa Voimariinia (tai sulatettua voita)
2 rkl Thai Sweet Chili-kastiketta
1 rkl raastettua limetin kuorta

Rucolaperunat:
n. 600 g pieniä perunoita
2-3 kevätsipulia
2 rkl oliiviöljyä
2-3 rkl limetin mehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1-2 ruukkua rucolaa


Paista lohta nahkapuoli alaspäin noin 10 min. rasvatulla uunipannulla + 200 C.
Rouhi pähkinät, sekoita joukkoon rasva, limetin kuori ja chilikastike.
Levitä tahna kalan päälle ja kypsennä vielä n. 15 min. uunissa.

Keitä perunat. Hienonna kevätsipuli. Tee kastike, kaada se perunoiden päälle ja anna niiden maustua n. 10 min. kannen alla.
Lisää rucola.

Ja sitten se toinen:

Miilunpolttajan spaghetti:

4 annosta
400 g spagettia
170 g pekonia
100 g sipulia (kuutioituna)
2 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl munaa
1 dl ruokakermaa
1 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
1/2 tl mustapippuria
4 rkl persiljaa

Keitä spagetti runsaassa vedessä kypsäksi.

Pastan kiehuessa leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja käristä omassa rasvassa rapeaksi. Lisää hienonnetut sipulit pannuun.

Sekoita keskenään munat, kerma ja parmesaaniraaste.

Valuta spagetit. Siirrä spagettu pannulle pekonin sekaan, sekoita hyvin.

Kaada sekaan muna-kermaseos ja nosta pannu lähes heti levyltä. Mausta mustapippurilla ja koristele persiljalla tai ruohosipulilla.

Pekonin voi halutessaan korvata esim. palvikinkulla.

Suvi

Augusti kirjoitti...

En ole minäkään mikään kovin innokas ruoanlaittaja, joten en taida kirjoittaa tähän mitään reseptiä.

Kannattaisin ehkä mustaa väriä joistain noista malleista; musta olisi monikäyttöinen.

opettajatar kirjoitti...

Ehdottomasti Bellet!

Ja katsopa ihana Voisilmäpeliä-blogi. Just eilen tein Eevan reseptillä ratatouillea, jota sitten tarjoilin simppelin salaatin ja lämminsavulohen kanssa. Herkkua!

Ja olen samaa mieltä sun kanssa noista opetusmatskuistakin. Olen itsekin aika tarkka omistani enkä edes kehtaisi kysellä kovin yksityiskohtaisia vinkkejä opetukseen muilta kollegoilta.

Mut vielä on kesää jäljellä, joten nautitaan!

Anna kirjoitti...

Bellet, ehdottomasti!

Tässä helppo kalaohje:

1 pkt pakasteseitä
1 pieni purjo
2,5 dl ruokakermaa (itse käytän Flora ruokaa 15%)
1,5 tl suolaa
hieman valkopippuria tai sitruunapipuria
kourallinen juustoraastetta

Kohmeinen seiti paloitellaan n 3 cm pötöiksi, laitetaan vuoidletuun vuokaan. Päälle suokaloiti purjo ja juustoraaste. Ruokakermaan sekoitetaan suoka ja pippuri, kaadetaan vuokaan. Uunissa n 200 astetta, n.35-45 min. Hyvää riisin kanssa, mutta myös perunat tai muussikin käyvät. Voi vielä maustaa sitruunalla jos haluaa.

En ole tainnut ennen kommentoida, mutta vakituinen lukijasi olen :)

Anna/Annastiina

piparminttu kirjoitti...

Tässä minun reseptini: http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Outi+Pakkasen+Jussin+juhannussilli/1135244632861/?cmp=tm_etu_teemanosto

Silliä uusien perunoiden kaveriksi! Vielä ehtii tällekin kesälle. Kerroksiin voi lisätä myös silputtua sipulia, jos on sen ystävä. Ja suosittelen antamaan purkin maustua lämpimässä tuon pari tuntia, mistä reseptissä puhutaan, toimii todella paremmin! Ja parasta on sitten seuraavana päivänä, ja vaikka ruisleivän päällä.

-Iiris- kirjoitti...

Tässä yksi lemppariohjeista, eli thaimaalainen kanakastike. Kohtalaisen helppo, mutta tosi maistuva. Ohje on Yhteishyvästä, jossa on muutenkin mielestäni helppoja ja hyviä ruokia.

THAIMAALAINEN BROILERIKASTIKE (4 annosta)

1 paketti broilerin fileesuikaleita (450 g)
1 rkl oliiviöljyä
pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
pala tuoretta inkivääriä
1 limetin kuoriraaste ja mehu
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 dl cashewpähkinöitä
nippu tuoretta basilikaa

Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Pienennä lämpöä. Hienonna purjo ja murskaa valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista kanta ja siemenet. Hienonna chili ja raasta kuorittu inkivääri karkeaksi raasteeksi. Lisää pannulle sipulit, chili ja inkivääri ja kääntele ne sekaisin. Raasta pannulle pesty limetti ja purista joukkoon mehu. Mausta soijalla. Rouhi pähkinät. Hienonna basilikat ja ripottele ne pannulle pähkinöiden kanssa. Kuumenna ja tarjoile basmati- & thairiisin kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen hiukan kenkäfriikki (viimeks kun laskin pääsin 74 pariin, voi olla että muutamat olen ostanut sen jälkeen - saapikkaita en laskenut mukaan), mutta parikoista en jostain syystä ole innostunut ollenkaan. Noista ottaisin luultavasti raquelit.

Minä olen elävä esimerkki ihmisesta, joka kumoaa väitteen "Jos ei lapsi/nuori kotona joudu tekemään mitään, hänestä tulee uusavuton". Lapsuudenkodissa 1960-, 1970-luvuilla en tehnyt ruokaa kertaakaan. Opiskelukämppien jääkaapeissa oli margariinia ja juustoa ja kaapissa näkkileipää ja teepusseja. Eikä tahti muuttunut ensimmäisillä työpaikkakunnillakaan.

Sit löyty mies ja syntyi lapset enkä kyllä ole kokenut mitään uusavuttomuutta missään vaiheessa ja joka päivä on ainakin yks lämmin ateria tullut valmistettua ja hurjimmillaan 100 ihmistä kestitettyä yhden eukon voimin. Siksi en ole omia lapsiakaan oikein kehdannut patistaa muka sillä syyllä töihin, että omassa kodissaan osaisivat. On pitänyt ihan rehellisesti sanoa, että tehkää, kun minä en nyt juuri viitsi.

Tähän superhelppo "porssikeitto", josta lapsetkin tykkäs ja joka valmiina tuntuu huomattavan paljon tyylikkäämmältä kuin ohje antais ymmärtää. Pahoittelen, etten voi antaa määriä, kun tämä on vain päässä, ei paperilla.

Kattilaan kiehumaan vettä (ei paljon 0,5 litrasta voi aloittaa, juureksista tulee nestettä ja lopuks voi aina lisätä, jos tuntuu liian patamaiselta) ja lihaliemikuutio ja mustapippureita jokunen. Silputaan joukkoon muutama sipuli ja valkosipulin kynsiä. Kuoritaan punajuuria ja suikaloidaan ja lisätään kattilaan. Leikataan kaalista hyvin ohuita suikaleita, lisätään kattilaan. Keitetään sopivan kypsäksi (maistetaan punajuuria välillä, liian mössö ei ole hyvää). Jos on tulossa vieraita, lopuks lisätään saunapalvista leikattuja kuutioita (kallista mutta hyvää) jos tehdään arkiruuaksi lisätään pussista pitsasuikaleita tai -kuutioita (halpaa ja maistuu lähinnä entisaikojen lauantaimakkaralta mut lapset tykkää). Persiljasilppua kattilaan ja smetanaa halukkaille pöytään.

Jos tykkää, keiton seuraksi voi tehdä superhelppoja sämpylöitä. Kattilaan puoli litraa vettä, 2 tl suolaa, viitisen ruokalusikallista rypsiöljyä, kolme runsasta ruokalusikallista siirappia. Lämmitetään kädenlämpöiseksi ja sekoitetaan samalla. Lisätään 10 dl Sunnuntai-rouhesämpyläjauhoja, ensimmäiseen desilitraan sekoitetaan pussi kuivahiivaa. Puukauhalla sekoitetaan kunnolla samalla kun lisätään jauhoja (en tykkää pistää käsiäni taikinaan). Taikinasta tulee löysä. Annetaan nousta kattilassa noin 45 min.

Laitetaan kulhoon rouhesämpyläjauhoja, nostetaan kattilasta lusikalla taikinaa kulhoon ja pyöritellään jauhoissa ja sitten pöydällä sämpyläksi. Paistetaan 225 asteessa noin 12 min. Voidellaan vedellä kun on otettu uunista.

Tää on siitä ihana tapa tehdä sämpylöitä, että tiskattavaa ei tule kuin kattila, puukauha, yks ruokalusikka ja jauhokulho. Ja nopea - teen usein la-su-aamuisin: taikina viidessä minuutissa, 45 min sanomalehden lukua, noussut taikina paistoon.

"Vanha ope"

anna kirjoitti...

Parikat ovat kyllä aivan ihania, toivottavasti tulevaisuudessa jotkut niistä koristaisivat minunkin kenkähyllyäni.

Nopea, hyvä ja takuuvarma arkiruoka on tortellinit (pirkan pinaatti-ricotta on oma lempparini)kermaisessa kastikkeessa. Tortellinit kiehautetaan nopeasti, kaadetaan vedet pois ja kattilaan ruokakerma (ja vähän pippuria), kattila vielä hetkeksi liedelle, jotta kerma kiehahtaa. Kaveriksi sitten vaikka salaattia.

Kia kirjoitti...

Nopea ja helppo kanaruoka:

- broilerinfileitä
- kesäkurpitsaa
- tuoreita herkkusieniä
- halloum-juustoa
- valkosipulia
- punasipulia
- chiliä
- oliiviöljyä

Leikkaa broilerfileet paloiksi, marinoi hetken aikaa oliiviöljyn, valkosipulin, chilin sekä haluamiesi muiden mausteiden kanssa. Leikkaa kesäkurpitsa ja herkkusienet myös (isohkoiksi) lohkoiksi. Laita sekä broiler- että vihanneslohkot uunivuokaan, kuutioi joukkoon halloumia, sekä heitä joukkoon myös valkosipulia ja punasipulia. Tarvittaessa kaada päälle hieman oliiviöljyä, halutessasi voit laittaa koko komeuden päälle myös ruokakermaa. Uuniin noin 175 astetta ja puolisen tuntia. Tarjoa esim. salaatin ja leivän kanssa, mukaan sopii toki myös riisi.

-M- kirjoitti...

Minulla ei ole yhtään kokemusta Parikoista, joten vinkkejä niiden suhteen en osaa antaa. Jalkakokemuksesta ja käyttötarkoituksestahan se pääosin riippuu, mitkä kannattaisi valita. Ehkä Tildat oli kuitenkin hieman turhan rajut :D

Reseptivinkkinä jaan tällaisen Portugalilaisen kanakastikkeen ohjeen, jonka olen saanut itselleni aikoinaan yläasteen kotitaloudessa joidenkin mausteiden mainosvihkosessa ja jota tarjoilin varsinkin opiskeluaikana ahkerasti ystävilleni. Vähän taisin kyllä soveltaa tuota reseptiä (en esim. koskaan laittanut mukaan mandariinia), mutta kirjoitan sen nyt kuitenkin tässä alkuperäisessä muodossaan.

600 g broilerisuikaleita
rasvaa paistamiseen

Kastike:
3 rkl voita tai margariinia
1 tl currya
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 kpl kanaliemikuutio
2 tl fariinisokeria
1 tl suolaa
30 g kokonaisia kuorittuja manteleita
1 tlk mandariinilohkoja (säilyke)
1/2 rkl yrttimausteseosta
1 dl kuohukermaa

1. Ruskista broilerisuikaleet ja siirrä ne erilliseen astiaan.
2. Lisää pannulle rasvaa, curry ja vehnäjauhot. Anna kiehahtaa.
3. Lisää vesi, kanaliemikuutio, sokeri, suola ja mantelit.
4. Lisää kastikkeeseen broilerisuikaleet. Kypsennä n. 15 min. kunes broileri on täysin kypsää. Lisää loppuvaiheessa mandariinit ja yrttimauste.
5. Lisää lopuksi kerma ja kuumenna. Tarjoa riisin kera.

santra kirjoitti...

Mulla on punaiset Raquelit juhlakäytössä (ne on mm. mun vakkarihääkengät, ovat esiintyneet sekä omissa että ystävien häissä), ne on mun mielestä noista vaihtoehdoista selkeimmin juhlakengät. Suunnitelmissa olisi jossain vaiheessa hankkia esim. Bellet arkikäyttöön. Tosin jos tarkoituksena on ostaa vain yksi pari, niin ehkä Bellet tai Jodiet olisivat monikäyttöisempiä. Vaikka makuasiahan tämä taitaa olla. Omistan muitakin Parikoita ja Raqueleissa on selvästi levein lesti. Oma jalkani on suht normaali, mutta jos joitakin Parikoita olisi tarkoitus käyttää koko päivä, niin valinta olisi ehdottomasti ne Raquelit.