maanantai 25. heinäkuuta 2011

Tämän hetken sisustussuunnitelmia

Maanantaista!

Kvartaalivuosittaiselle kyselykierrokselleni otti osaa yllättävän moni, kiitos siitä :)

Tulokset olivat jälleen kaikenkirjavat, joten enköhän usko taas muutaman kuukauden, että haluatte oikeasti lukea lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä tästä blogista :)

Koska sisustaminen veti tällä kertaa pisimmän korren, laitetaan tähän alkuun hieman kuvia, miltä kotimme tällä hetkellä näyttää:


Sisustuskuvien ottaminen on muuten yllättävän vaikeaa! Varsinkin, jos tähtää tyylikkääseen vähäeleisyyteen (puhun nyt varsinaisen romunhamstraajahiiren äänellä), kuvat näyttävät helposti laimeilta, vaikka paikan päällä vaikutelma tuntuisi raikkaalta.

Uuden kotimme "ongelma" on seinätilan vähyys. Toisaalta se tarkoittaa luonnonvalon ja kauniiden maisemien yltäkylläisyyttä, mitä en tietenkään vaihtaisi pois! Tauluja,valokuvia ynnä muuta ei kuitenkaan voi laittaa ihan yhtä runsaasti esille kuin vanhassa asunnossa.

Olemme kaavailleet, että antiikkisohvan yläpuolelle tulee pieni hylly/ taso, johon voi laittaa muutamia kookkaampia valokuvia, esim. hääkuvan. Hylly voisi olla valkoinen, hieman tyylitelty tai jopa koukeroisempi - katsoo nyt, mitä vastaan tulee. Se ostetaan kuitenkin vasta sitten, kun se oikea osuu kohdalle.

Todellinen ongelmakohta on portaikon alapuolella oleva nurkka. Entiseen olohuoneeseen mallikelposesti istunut antiikkipiironki on mielestäni liian pönäkkä mihinkään (ja ei mahdu muualle kuin tuonne portaikon alle). Puunväriset portaat korostavat entisestään, no puunvärisyyttä. En tykkää siitä yhtään! Maalaushommiin tuskin ryhdytään kuitenkaan ihan lähiaikoina, joten tilanne nyt vain on näin. Jotakin järkevää & kaunista käyttöä kun keksisi kuitenkin piirongin tasolle, niin yleisilme keventyisi varmasti. Nyt piirongin päällä majaansa pitävät väliaikaisesti Prahasta rahdatut marionettinuket - nekin kun etsivät vielä lopullista kotiaan...

Keittiötä en viitsi vielä esitellä tarkemmin. Avohyllyjen sotkuisuus johtuu muutamasta keskeneräisestä projektista, jne... Keittiön pöydällä on kuitenkin ollut jo viikon ystäviemme häistä pelastettu ihastuttava kukka-asetelma.

Portaikkoon sijoitin aiemmin makkarissa majailleen lintuhäkin. Jos se ei siitä kieri viikon sisällä alas, niin saanee olla pidemmänkin aikaa :)

Sitten ajankohtasimpaan sisustushaasteeseen. Eteisen ja keittiön välillä on pieni seinänpätkä, jonka haluisin saada sekä toimivaksi että esteettisesti miellyttävän näköiseksi.

Seinälle tullaan sijoittamaan ainakin pieni avainkaappi ja säilytyskipot kynille ynnä muulle jokapäiväsessä elämässä tarvittavalle roinalle.


Sen lisäksi mietin kuumeisesti, mitä muuta tyyliimme sopivaa (esim. eteisen uusien valaisimien kanssa) seinälle sopisi. Omistan koko joukon koristeellisia koukkuja ja naulakoita, mutta lopullisen päätöksen tekeminen on ollut vaikeaa. Vaihtoehtoina ovat tällä hetkellä hopeanväriset kuninkaalliset koukut, joihin voisi esimerkiksi laittaa muutaman kauniin laukun roikkumaan...

... tai sitten metallinen pienistä koukuista koostuva kesäniitty ;) Minulla on ollut näitä House Doctor -merkkisiä naulakoita jemmassa peräti kolme kipaletta, vanhan asunnon seinille ne eivät yksinkertaisesti mahtuneet. Nämä eivät ole kyllä varsinaisia laukkukoukkuja, mutta koruja niihin voisi sen sijaan laittaa roikkumaan.

En ole vieläkään keksinyt ratkaisua asiaan, joten ehdotuksia saa antaa :) Voi olla, että mitään ei kannata vähään aikaan edes nakutella seinään, jos vaikka jostakin löytyisi jotain ihan muuta mukavaa. Pieni koristeellinen peili esimerkiksi voi olla mukava sommitelman kannalta.

Eipä muuta tällä kertaa, muistakaapa edelleen edellisen postauksen arvonta. Mukavaa viikonjatkoa kaikille!

4 kommenttia:

Bisquits kirjoitti...

Nämä kotikuvat on aina kivoja. Sattumalta muuten uusimmassa postauksessani oman blogini puolella näkyy tuota samaa tapettia, kun sen silloin aikoinaan missasit. :-)

Mimo kirjoitti...

Kiva tuo tapetti kyllä! Ja tykkään saman kuvan valkeasta sivupöydästä! Itse haaveilen saman tyyppisestä. Ja siellähän se "minun" sohvani myös siintää teidän kuvissa.. ;D Sattumoisin mulla on myös samantyyppinen piironki/senkki! Heh :) Mitkä ne muuten olikaan ne muut tapetit mitä silloin aikoinaan mietit? Muutoin musta ei nyt juuri taida olla vinkkejä antamaan..Tähän kellon lyömään =)

piparminttu kirjoitti...

Mukavalta teillä kyllä näyttää! Ja piironki on puisena hieno, varmasti istuu paremmin sitten kun portaikko on saanut väriä pintaan / muutosta (ettekös jotain sellaista suunnitelleet?). Mites väliaikaisratkaisuna esim. vaalea kapea liina päälle antamaan valoa esineille?

Turun Tilda kirjoitti...

Bisquits: Ok! :)

Mimo: Tapetit olivat Birger Kaipiaisen Ken kiuruista kaunein-mallistoa. SInivihreä ja vaaleanpunainen. Sitä sinivihreää tulee syksymmällä makkariimme. Sitten laitan kuvia sieltä :)

Tuo vaalea pöytä on Kotilieden puodista. Sen jalat ovat ihan vääntyneet, mutta nyt pitää säästää ennen kuin voi hankkia uutta. Sinänsä harmi, että laatu osoittautui tuollaiseksi. Kivannäköinen muuten.

Piparminttu: Kiitos, hyvä vinkki!