Sain jo toukokuun puolella mahdollisuuden tutustua paremmin Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tarjontaan kulttuurikeskus Logomossa. Kevätkiireiden takia postailen siitä vasta nyt, mutta parempi myöhään kuin vuoden loputtua ;)
Logomon päänäyttely on nimeltään "Tuli on irti!" ja tuo Heurekan ja Turun museokeskuksen yhteisnäyttely on avoinna vuoden loppuun saakka.
Ennen kuin siirryin näyttelytilojen puolelle, piipahdin Logomon kahvilassa kupposella kuumaa. Ihastelin samalla Artekin ja taiteilija Tobias Rehbergerin yhteistyönä toteuttamaa sisustusta, jota voisi kutsua vaikka kokonaisvaltaiseksi taideinstallaatioksi. Tuo tila on ehdottomasti tutustumisenarvoinen, vaikkei muuten niin kultturelli olisikaan ;) Kahvilan luomu- ja lähiruokatarjonnasta vastaa SIS. Deli. Kahvila on auki joka päivä klo 11-19 ja viikonloppuisin siellä tarjoillaan luomuaamiainen klo 11-14.
Logomon maksuttomissa tiloissa on mahdollista tutustua vaikka koko perheen voimin myös jalkapallonäyttelyyn "Only a Game?", jossa riittää monenlaista tutkittavaa. Minä suuntasin tässä vaiheessa kuitenkin päänäyttelyn saloihin tutustumaan.
"Tuli on irti!" -näyttely sisälsi kirjavan paketin historiallisia ja tieteellisiä näkökulmia tuleen. Näyttely koostuu erilaisista tietoiskuista, työpajoista ja visuaalisista elämyksistä, joiden avulla tuleen tutustuttiin. Historia-alan ihmisenä minua kiinnostivat tietysti tulen symboliset ja kulttuurisidonnaiset merkitykset sekä erityisesti Turun paloon keskittyvä osuus. Installaatio kyseisen tapahtuman vaiheista olikin näyttelyn ehdottomasti vaikuttavin osuus (ja se oli ihan oikeasti vaikuttava!). Näyttelyn historiallista puolta olisi voinut syventää entisestään tuomalla esille esimerkiksi Turun kulttuurihistoriaa. Nyt se jäi hieman pintaraapaisuksi.
Näyttely oli kuitenkin ehdottomasti kokemisen arvoinen. En ehtinyt tutustumaan "Leimahduspisteeseen", joka on näyttelyn elämyksellinen työpaja. Siellä olisi voinut kokeilla ja tutkia tuleen liittyviä asioita tekemisen kautta. Tällainen tekeminen kiinnostaisi varmasti varsinkin pienempiä Logomoon tutustujia. Toiminnallisuuden ja visuaalisuuden vuoksi "Tuli on irti!"-näyttely sopiikin erinomaisesti esimerkiksi lapsiperheille. Näyttelyn läpikäymiseen kannataa varata aikaa vähintään parisen tuntia. Logomon näyttelyt ovat avoinna joka päivä klo 11-19 (18.12. asti)
Opastusajat ajalla 1.6. - 31.8.2011 joka päivä:
suomeksi klo 11.30 ja 16.30
lastenkierros klo 13.00
ruotsiksi klo 14.00
englanniksi 1.7. alkaen klo 15.30
6 kommenttia:
Sinulla on kiva blogi! Löysin tämän vasta hiljattain, mutta olen löytänyt teksteistäsi paljon samanlaisia pohdintoja, mitä itsekin mietin vastavalmistuneena opettajana. Aurinkoista kesää sinulle!
Laura: Hei Laura, kiva kuulla ja tervetuloa mukaan seurailemaan höpsön open tekemisiä! SYksymmällä opepohdinnat taas varmaankin jatkuvat, mutta jos mieleesi juolahtaa varteenotettavia postausideoita, niin ne otetaan mielihyvin vastaan. Mukavaa kesää myös sinulle :)
Heippa! Löysin blogisi googlettelemalla kaikenlaista Turku-infoa :) Olen muuttamassa syksyllä Turkuun, kaupunki ei ole ennestään kovin tuttu, ja täältä on ollut kiva lueskella erilaisia Turku-vinkkejä. Vielä ei ole tiedossa missä Turussa syksyllä asutaan, onko vinkkejä kivoista alueista parin kilometrin säteellä keskustasta?
Hanna: Pistetäänpä korvan taakse Turku-vinkkipaketti ;) Kivoja asuma-alueita on mielesäni monia. Jos tykkää puutaloasumisesta, voisi harkita esimerkiksi Port Arthuria eli Portsaa tai Nummea (sijaitsee lähellä yliopistoja ja Tyksiä). Itse tykkään noista kahdesta enemmän jälkimmäisestä. Myös Vasaramäki on mukavaa, vehreää asuinaluetta. Siellä talot ovat sellaisia 50-60-luvun kerrostaloja, mutta alue sijaitsee vain 1,5 -2 km päässä keskustasta hyvien liikenneyhteyksien varrella.Luolavuori on kanssa ok. Myös Martti jokirannasta itään on nuorten suosimaa aluetta. Nuo tulivat nyt ensimmäisiä mieleen :)
Tämä postauksesi oli poimittu Tuli on irti fb-sivulle. Itse en ollut näyttelystä kovin otettu, joten oma postaukseni ei moista kunniaa saanut. Ja nyt tekstin katsottuani, jätin mielessä olleen marmatuksen kirjoittamatta ja keskityin positiiviseen.
Kaisa Kyläkoski: Jaahas... Hyvä tietää ;)
Taisin olla aika kiltti, mutta toisaalta kyllä se perhenähtävyydeksi tosiaan oli ihan kelpo (lapsille pajoja ja paloruiskuja ym.) Historiaa olisin halunnut syvällisemmin ja enemmän, mutta ehkäpä se ei ollut tekijöillä edes tavoitteena.
Lähetä kommentti