sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Suvivirren jälkeen

Suvivirren jälkeen koulu tyhjeni. Lakkipäät suuntasivat juhliinsa ja loput jäätelökioskille. Osalle sitä toivotti onnea uusiin haasteisiin, osalle ansaittua huilitaukoa läksyvuorista, iänikuisesta kouluruuasta ja likimain yhtä väsyttävistä aamu- ja iltapäivätunneista. Kaikkia lupasi moikata, jos kesälaitumilla vastaan tulevat :)

Opettaja ei vielä tyhjentänyt omia lokeroitaan, sillä koululle on kumminkin vielä tultava. Miltähän se mahtaa maanantaina kuulostaa tyhjänä, hiljaisena?

Yläkoulunopettaja minussa sai ryhmäläisiltään muutaman ruusun ja yhden ihastuttavan orkidean, lukionopettaja puolestaan muutaman häkellyttävän henkilökohtaisen tunnustuksen. Muistinkohan koskaan sanoa omille opettajilleni suoraan silmiin katsoen, jos arvostin heidän työtään?

Juhla-asu oli hennesiläistä taidetta 50-lukuviikon hengessä. Joku henkilökunnasta luuli sitä peräti Lauran Ashleyksi. No ei sentään! Akvarellimaiset kukkaset ovat toki hieman kyseisen brittimerkin tyyliä. Kuvat otettiin puolestaan vasta illalla monen tunnin edestakaisen automatkan jälkeen, joten helmat olivat jo ihan rypyssä. Menomatkalla oli kiire, tietenkin...

Sitten vielä eräs juttu. Blogini on vihdoin paljastunut ainakin muutamille oppilailleni. Yllättävän kauan, lähes kolme vuotta, siihen menikin ;) Luulen, että Pargan-reissun jälkeen minun pitää pohtia blogini konseptia uudemman kerran. Siihen asti saa toki jättää ajatuksia ja ehdotuksia tästä uudesta tilanteesta tuonne kommenttiboksin puolelle. Miksi oikeastaan seuraat tätä blogia? Entäpä jos jättäisin koulujutut lopullisesti pois ja keskittyisin vaikkapa tyyliin, sisutukseen ja kulttuuriin? Historiasta haluan varmasti jatkossakin tarinoida. Entäpä jos noiden uusien rajauksien jälkeen bloggaisin vaikka ihan omilla kasvoillani?

Nyt jatkan viimeisten työjuttujen kimpussa. Huomenna vien ne koululle ja sitten on vuorossa tämän tytön pääntyhjäämisviikko ennen kesän tulevia haasteita.

Mukavaa kesäkuun alkua kaikille! Tässäpä Tildan matkalaulu teillekin :)

26 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Tilda, olen seurannut blogiasi sen synnystä lähtien. Jaksan vieläkin joskus fiilistellä sitä, että olen saanut kerran blogisi historiassa kysymyksineni kokonaan oman postauksen :)

Luen tätä paitsi sisustukseen, Turkuun, ihaniin asuihin ja rouvaseloon liittyvän, myös ennen kaikkea opetus- ja kouluaiheiden takia.

Olen itse pääkaupunkiseutulainen aineenope, joka saa usein näin kybersväärien kautta häkähdyttävänkin paljon vertaistukea työhönsä :)

Äni kirjoitti...

Seuraan blogiasi ihanan tyylisi vuoksi, ja mukana roikkumista vuodesta toiseen on vahvistanut kivalla tavalla rönsyilevä blogisi. Mm. Herra Råtta on jotain aivan uniikkia ja nauruhermoja kutkuttavaa seurattavaa. Myös sisustustyyliäsi on mukava katsella, juuri sen vuoksi koska se on niin kovin erilainen kuin omani. Myös historia- ja koulujutut luen, vaikken varsinaisesti niiden vuoksi blogiasi seuraakaan. On mielenkiintoista kuulla toisten ammateista ja ammattien haasteista, kun itse on aivan eri alalla töissä. Jos kuitenkin päätät jättää koulujutut pois, on se mielestäni varsin ymmärrettävää eikä se ainakaan minua karsisi pois lukijakunnastasi (vaikka harvoin kommentoinkin). :)

Toivottavasti sinäkin pääset pian kesälomalle!

Kutri kirjoitti...

Hei, mulla on sama mekko! Olin siinä viime keväänä kevätjuhlassa, kun olin ysiluokan lv, ja ne saavat todistuksensa juhlassa aina salissa ylioppilaiden tapaan. Rakastan sitä mekkoa, mutta nyt edessä on (jälleen) kesäinen laihdutuskuuri, jos ikinä mielin mahtua siihen enää.
Blogisi tulevaisuudesta en osaa sanoa muuta kuin että kunhan sillä ON tulevaisuus, eli älä ainakaan lopeta! Mä olen tietysti opettajana kiinnostunut kaikesta, mistä kirjoitat, myös koulujutuista, mutta en minä lukijakunnasta minnekään katoa, vaikka koulujutut katoavaisivatkin. Itse bloggaan omalla nimellä ja naamalla, ja silti joskus uikutan koulujutuista, tosin mahdollisimman ympäripyöresti tietenkin, jotten paljastaisi mitään oleellista lukijoille.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,
olen lukenut blogiasi säännöllisesti jo kauan. Ainakin vuoden. Minut saa palaamaan päivitystesi kimppuun ennen kaikkea se, että olen pian valmistuva historian ja yhteiskuntaopin opettaja. On mukava lukea nuoren opettajan arjesta ja aherruksesta. Lukisin toki blogiasi ilmankin koulumaailmaan liittyviä postauksia, mutta antavathan ne ehdottomasti bloogiisi miellyttävän lisän!

Mukavaa kesälomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Minä vanha ope luen kyllä blogiasi juuri nuoren opettajan koulujuttujen takia. On oikeastaan hassua, että koulussa nuoria opettajia voi seurata vain sivusta, mutta heidän ajatuksistaan ei saa oikein mitään tietoa. Vaan eipä silti, ei kyllä itsellekään ensimmäisessä työpaikassa tullut mieleenkään, että tietyille tyypeille olisi puhunut mitään - oman oppiaineen "vanhukset" olivat asia erikseen, heidän ikäänsä en edes huomannut.

Tarja kirjoitti...

Hei Tilda!
Seuraan blogiasi siksi, että se ei nimenomaan ole puhdas tyyliblogi. Kokemuksesi opettajana olosta ovat olleet todella mielenkiintoinen lisä tyylijuttujen ohella. Pidän kovasti lämminhenkisestä tavastasi kuvata elämääsi ja asioita yleensä. Blogissasi käynnistä jää aina hyvä mieli!
Oikein hyvää kesää sinulle!
t. Tarja Oulusta

mimo kirjoitti...

Hyvää kesälomaa Tilda!! Sain itse pari päivää sitten kiitosmailin yhdeltä puolen vuoden takaiselta opiskelijalta - tuli kyllä hyvä mieli siitä! Mukava että sai sellaista palautetta varsinkin näin kesän kynnyksellä. Mitä blogiin tulee, niin tee niinkuin sinusta tuntuu hyvältä.. mutta jatka kuitenkin bloggaamista, i hope! :)

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaa blogissasi eniten maisemat, kauniit kuvat ja tyylikkäät asut. Blogisi poikkeaa muista lukemista blogeista, jonka takia odotan aina innolla seuraavaa päivitystäsi.

Iloista kesää sinulle!

-Sari

Anonyymi kirjoitti...

Tilda! Itsekin historian ja yhteiskuntaopin (aloittelevana) opena seuraan blogiasi nimenomaan koulujuttujen takia. Vertaistukea kun aina tarvitaan... Toivoisin kyllä koulumaailmaan liittyvien juttujen jatkuvan, mutta uskoisin jatkavani blogisi seuraamista ilman niitäkin.

Rentouttavaa kesälomaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

seurasin blogiasi reilu vuosi takaperin, mutta sitten kone sekosi, kirjanmerkit katosi, enkä tietenkään muistanut osoitetta, eikä googlekaan tuonut perille. Nyt pari viikkoa sitten löysin tänne takaisin jonkin toisen blogin kautta :) Yksi sateinen päivä luin siis lähes kaikki postaukset reilun vuoden ajalta... eli toivottavasti et ainakaan lopeta bloggaamista, minä tykkään.

Luen siksi, että sulla on kivoja asuja, bonusta tulee turkulaisuudesta :) Sisustus, kulttuuri ja ammattijutut kiinnostaa myös. Joku tuossa edellä sanoikin, että blogi on kivalla tavalla rönsyilevä, samaa mieltä siitä. Eli poikkeaa positiivisesti muista ihan pelkästään tyyliblogeista.

Oletko harkinnut, että siirtäisit työjutut esim. salasanalla suojatun blogin taakse, jonka lukijoihin pääset itse vaikuttamaan?

omppu kirjoitti...

Minua vähiten blogissasi kiinnostavat juuri koulujutut kun en itse ole samalla alalla. Eli halusin vain sanoa, että jatkaisin ehdottomasti lukemista vaikka jättäisit kokonaan kouluaiheet.

piparminttu kirjoitti...

Olisi sääli, jos jättäisit opejutut pois, mutta kulmia joutuisit ehkä pyöristämään? Toisaalta olet minusta jo nytkin kirjoittanut hyvässä hengessä työstäsi. Joskus on kiirettä ja joskus ihanaa, kyllä kai se saisi lipsua oppilaidenkin tietoon?

Mutta yhtä kaikki, luen varmasti vaikka siivoaisit työn pois. On sulla vaan niin ihania mekkoja & tyyli!

Sophia kirjoitti...

Kunhan et vain lopeta! Luen blogiasi, koska se on aikuisen fiksun naisen lifestyle-blogi. Vaate-, sisustus- ja vapaa-ajan mieltymyksemme ovat myös hyvin samankaltaiset. Opettajuus tuo varmasti hyvän lisämausteen ja lisää blogin persoonallisuutta.

Ihanaa Pargan matkaa toivottelen! Olin itse jo viime kesänä menossa sinne; päädyin kuitenkin Kefaloniaan. Tänä kesänä täytyy nähdä Kreeta ja vaeltaa Samarian rotkossa. Parga on kuitenkin unelmakohteeni, joten haluan tehdä sen "oikein" eli kaksiviikkoisena matkana hyvässä hotellissa ja mielellään kesä-heinäkuun vaihteessa (välttää heinä-elokuun turistisumat ja kuitenkin sää on jo lämmin). Alueella on niin paljon retkivaihtoehtoja (Korfu-päivä, Meteora, Albanian reissu jne.), että viikko ei tuntunut Pargaan riittävän ja tänä kesänä oli varaa matkustaa vain viikoksi Kreikkaan muiden matkojen verottaessa budjettia. Silti mietin, teinkö väärän valinnan, kun Kreetan turistikylät eivät tunnu kovin houkuttelevilta. Mutta onpahan sitten sekin nähty. :)

Anonyymi kirjoitti...

Seuraan blogiasi oikeastaan kaikkien aiheiden vuoksi. :) Suosikkeijani ovat kuitenkin kouluun liittyvät jutut, sekä Turku-aiheet.

Kikka kirjoitti...

Heip Tilda!
Sinulla on aika paljon opelukijoita, mutta koska koulujutut ovat aika arkaluontoisia, voi kuvien ja jopa pelkästään Turun seudun yhdistäminen niihin ennen pitkää paljastaa nimen nimimerkin takana. Koska minusta(kin) on ihanaa lukea myös sun sisustus ja vaatejuttuja, puhumattakaan kulttuurijutuista, maisemakuvista, retkipostauksista ja Herra Råtasta, voisi ehkä anonymiteetin kannalta olla mahdollista tehdä kaksi blogia: omalla nimellä ja kasvoilla tyyli- yms. juttuja, ja kokonaan toiselle systeemille kouluasiat nimimerkin takana huolellisesti anonymisoiden. Vai olisiko kahden blogin ylläpito sinusta liian työlästä? Koulujuttujahan tulee nytkin harvemmin, joten blogia voi päivittää myös vain pari kertaa kuussa - sellaisia blogeja on paljon.

Sinulla on blogin monipuolisuuden vuoksi paljon erilaisia lukijoita, joten olisi sääli jos jokin osio jäisi kokonaan pois... Mutta ymmärrettävää tietty, kun resurssit on ihmisellä rajalliset.

Iloisia hellepäiviä, yhteyksiin!

Anonyymi kirjoitti...

Moi Tilda,

Mie olen lukenut blogiasi n. parin vuoden ajan ja se kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Siulla on oma tyylisisi sekä tapasi kirjoittaa ja tuot mielestäni raikkaan tuulahduksen blogisfääriin. Olen tykännyt kaikentyyppisistä jutuistasi, eniten on kiinnostanut se, kun olet aina silloin tällöin maininnut gradusi tekemisestä. Tuntuu, kun olisi saanut virtuaalista "vertaistukea" omaan graduprosessiin, jonka sain muuten äsken ainakin siltä osin päätökseen, että gradu lähti ohjaajalle esitarkastukseen:)! Tykkään myös koulua koskevista jutuistasi, ei voi muuta kuin ihailla kuinka tunnollisesti ja täydellä sydämellä suhtaudut työhösi. Mutta on toki ymmärrettävää, jos et halua enää noita kouluaiheisia juttuja kirjoittaa.
Toivottavasti kuitenkin jatkat blogisi pitämistä:)!
T:Anne

Miia kirjoitti...

Minäkin opettajana olen kiinnostunut kouluasioista muiden blogisi aiheiden ohessa! Mielelläni lukisin lisää, myös koulujuttuja!

heinis kirjoitti...

Luen blogia sen aitouden vuoksi. Eli minun mielestäni tee rajauksetkin niin kuin sinusta itsestäsi hyvältä tuntuu! Jatkan lukemista enivei :)) Ihanaa kesää <3

Sylvi kirjoitti...

Minäkin tykkään tosi paljon juuri opettajajutuistasi. Joskin myös tyylipostaukset ja Herra Råtta ovat sellaisia, joiden vuoksi täällä viihdyn. Pliis, jatkathan samaan malliin! Tosin ymmärrän, että anonymiteetin menettämisen jälkeen opettajuudesta kirjoittamisen täytyy jotenkin muuttua... Ihanaa alkanutta lomaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei Tilda! Olen seurannut jo monta vuotta blogiasi ja nyt vasta uskaltaudun kommentoimaan ensimmäistä kertaa! Tykkään paljon tyylistäsi, jonka vuoksi varmaan blogia enimmäkseen luen. Myös opetukseen liittyvät postaukset ovat mielenkiintoisia, itsekin joskus haaveilin aineenopettajan ammatista- tosin ne haaveet saavat ainakin vielä hetken olla haaveita :)

Toivottavasti et päätä lopettaa blogiasi kokonaan, koska olen viihtynt hyvin sen seurassa! :)

Mukavaa kesää!

-Kata

Turun Tilda kirjoitti...

Helmi: Wau! Miten onkaan voinut käydä niin, että olet törmännyt blogiini jo tuolloin? Ehkäpä listasin opettajuuden hakusanaksi jo heti alkuun. Teepä joskus jokin uusi ehdotus postaukseksi ;)

Sarajana: Herra Råtta joi syksyllä tynnyrillisen sahtia, minkä takia hän ei ole ollut näissä maailmoissa vähään aikaan. Viime viikkoina on kuulunut pieniä vingahduksia siitäkin suunnasta, joten ehkäpä tuo inhimillinen olento taas jatkaa räväkkänä eloaan ;)

Kutri: Mulla on ollut tämä kanssa kaapin perukoilla puolisen toista vuotta, mutta vasta nyt sain sen kaapista ulos ;) On kyllä ihana ja käytän takuulla, vaikkei olisi minkään sortin muotia!

EHkäpä koulu-uikutustakin voi tosiaan jalostaa siihen ympäripyöreään suuntaan, välillä vain on vaikea keksiä sellaisia universaaleja aiheita, jos omat ongelmat joidnekanssa painiskelee, liittyy omaan työyhteisöön tai opetustilanteisiin. Mutta postaan varmasti jatkossa työjutuista, jos keksin jonkin itseänikin askarruttavan universaalin kysymyksen.

anonyymi: Kiitos kommentista! Jos haluat, että teen joskus nimenomaan jonkin hissaan tai yhteiskuntaoppiin aineena liittyvän postauksen, niin heitäpä ehdotuksesi kommenttilootaan :)

Vanha ope: onpa mielenkiintoinen näkökulma! Eli olen sinun virtuaalinen nuori ope ;) Bloggaajana ei ehkä edes tajua, mitä tietyt vivahteet omissa postauksissa toiselle kertovat. Itselläni ei ole ollut koskaan sitä vanhempaa kollegaa ja siksihän osittain blogin aihepiiriä laajensinkin. Onneksi kontakteja on blogin kautta syntynyt. millaisia koulumaailma-aiheita ehdotat? En ehkä keksi kaikkia käyttökelpoisia universaaliteemoja, joista postata.

Turun Tilda kirjoitti...

Tarja: Kiva kuulla, että blogini vaikuttaa lämminhenkiseltä, maatiaisblogilta. En oikein osaisikaan olla "cool" ;)

Mimo: Olipa kiva yhteydenotto :D Ei hätää, en minä nyt tällaista henkireikää voi lopettaa. Mullahan ei ole kolmeen vuoteen ollut käytännössä muita harrastuksia (no oikei, valokuuvaaminen ja lukeminen...):)

Sari: No, eiköhän niitä piisaa jatkossakin, ainakin yritetään :)

Anonyymi hissanope: Heitäpä sinäkin sitten kehiin joitakin universaaleja koulumaailmaan liittyviä kysymyksiä, joista postata. Tai sitten hissaan tai yhteiskuntaoppiin liittyviä postausideoita ;)

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Kiva, että löysit tiesi takaisin! Rönsyilyvyys on sekä sattumaa että harkittua - ihan kuin elämäkin ;)

En ehkä jaksa väsätä toista salasanallista blogia, koska viime aikoina on ollut vaikea löytää aikaa tämänkin blogin päivittämiseen. Ehkäpä koulujuttujen määrä alkaa olla muutenkin jo vakiintunut tietylle tasolleen - en ole enää yhtä hätääntynyt aloitteleva ope kuin aikoinaan.

Omppu: Ok ;)

Piparminttu: Niin, onhan se sääli, että nyky-yhteiskunnan kehitys on kohti hajuttomuutta ja mauttomuutta - kohta ollaan amerikkalaisessa yhteiskunnassa, jossa saa pelätä lakitupaa suurin piirtein joka mutkassa. Kiireestä ja ihanuudesta nyt voi ainakin kertoa :)

Turun Tilda kirjoitti...

Sophia: No en lopeta! Varsinkaan, jos olen vielä fiksu ;)

Parga on kyllä IHANA! Suosittelen tekemään juurikin kahden viikon reissun, että ehtii rauhassa rentoutumaan ainakin sen viikon verran kylässä ja sitten tekemään parikin retkeä kuten mainitsit. kävimme Meteorassa ja se oli vaikuttava ( + mies ihan fiiliksissään kuvausmahdollisuuksista)! Antoisaa reissua sinulle, varmasti nautit kohteestasi. Parga sitten rauhassa tulevaisuudessa :)

anonyymi: Oletkohan turkulainen koululainen ? ;) Kiva kuulla, että kaikki aiheet kiinnostavat :)

Turun Tilda kirjoitti...

Kikka: En kyllä tosiaan jaksaisi ylläpitää kahta blogia. Jos luonnollinen kehitys on ollut muutenkin vähämpää määrää koulupostauksia, niin olkoon niin. Elämä muuttuu, ihmiset muuttuu...Muuten on ollut ihanaa pitää tällaista risottoblogia - nauttisin varmaankin kovasti jonkin sortin lifestyle-lehden toimittamisesta ;)

Yhteyksiin ja voimia aherrukseen!

Anne: Kiva kuulla, että olet saanut tukea G-prosessiin. Olen hiukan arastellut puhua siitä, kun olen ollut näin ennen aikojani työelämässä. Onnittelut valmistumisesta :) Itse toivon pääseväni samaan pisteeseen elo- syyskuussa!

Miia: Jos mieleen nousee joitakin universaaleja kouluelämään liittyviä kysymyksiä, joista haluat päästä keskustelemaan, niin laita ehdotuksia s-postiin tai kommenttilootaan :)

Turun Tilda kirjoitti...

Heinis: Ok, kiva kuulla :D

Sylvi: En nyt ainakaan lopeta ja Herra Råtta voisi selvittää päänsä vähitellen talven tissutteluistaan (ups,olikohan tämä nyt nuorison rohkaisua vääriin harrastuksiin?) No, Herra Råtta on varoittava esimerkki kaikesta pahatapaisuudesta!

Kata: Kiva, kun uskaltauduit kommentoimaan :) En tosiaan aio lopettaa, täytyy vain vähän uudelleen miettiä aihevalikoimaa :)