tiistai 8. maaliskuuta 2011

Viikossa meni!

Heipä hei jälleen!

Uskomaton viikko jatkuu... Nyt on sitten nimittäin varmistunut, että pieni kotimme tulee saamaan uuden omistajan. Ilmoitus ehti olla oikotiellä tasan viikon. Ei tarvittukaan usemman viikon piinaa, hinkkausta ja pullottavaa otsasuonta. Siis todellakin JIPPI-JAI-JEI!


Oikeastaan halusin jakaa tämän aiheen kanssanne onnellisen helpotushehkutuksen ohella myös siitä syystä, että olemme ihmetelleet viime aikoina asunnonvälittäjien ammattikuntaa. Se näyttää koostuvan hyvin monenlaisista suhareista. Jo syksyllä saimme esimakua asunnonnäytöissä aivan ammattitaidottomista tapauksista, jotka puhuivat ihan muuta kuin miksikä faktat osoittautuivat. (Lasivitriinin voi esimerkiksi sijoittaa ihan minne vaan paikkaamaan kämpän muita puutteita...)


Kuitenkin asunnonvälityksellä taitaa rikastua aika hyvin, sillä muistelisin, että alkuvuodesta (tai viime vuoden lopussa) ilmestyi taloussanomien tutkimus siitä, että asunnonvälitys on yksi kannattavimmista ja tuottoista yrittämisen muodoista. Tätä en yhtään ihmettele, sillä sen verran suolaisen hinnan joutuu maksamaan, kun antaa asuntonsa välittäjälle myyntiin. En toki kadehdi välittäjiä lainkaan, sillä työajat ja provikkapalkat vaativat aikamoista tsemppaamista. Kuitenkin, kun oman asuntomme myynti tuli ajankohtaiseksi, halusimme säästää pitkän pennin (vähintään 3000 e) yrittämällä myydä asuntoamme ensin omin nokkinemme. Toinen merkittävä syy oli myös se, että välittäjien nettiin laittamat kuvat ovat yleensä ihan karseita. Tiesimme pystyvämme varmasti parempaan. Tämä postauksen kuvitus on noita myynti-ilmoituksessa olleita kuvia. Kaiken lisäksi ne tuli napsaistua melko nopeasti!

Yhteydenottoja tuli melkoisesti. Monet paikan päälle tulleet kehuivatkin nimenomaan kuviamme. Ilmeisesti asunto olisi voinut muuten jäädä katsastamatta.


Tällä hetkellä mieli on tosi hyvä siitä, että viitsimme yrittää. Olin aluksi itse kallistumassa siihen, että annamme työn välittäjälle. Toivottavasti uusi omistaja tulee viihtymään tässä pienessä kolmiossa yhtä hyvin kuin me kaksi!

Ps. Huomenna, jos terve olen pääsen blogini kautta yhteen mukavaa pieneen aamutapahtumaan. Olen aika innoissani :)

4 kommenttia:

sisko kirjoitti...

Hauska kuulla että asunto meni niinkin nopeasti! Ja tosiaan todella laadukkaita ja kuitenkin rehellisiä nuo teidän asuntokuvat. Oi kun olisikin tuollaisia enemmän :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea nopeista kaupoista! Olet niin oikeassa tuossa, että valokuvat ovat useimmiten, kauniisti sanottuna vaatimattomia, myynti-ilmoituksissa.

Itse olen tässä viime aikoina seuraillut asuntostailausmaailmaa enemmänkin, ja juuri noit kuva-asioita, ja uskon että välittäjä tekisi vieläkin parempaa tienestiä kun vain panostaisi kuviin enemmän.

-ilona-

Elina kirjoitti...

Onneksi olkoon! Meillä ei ole ollut ihan niin hyvä tuuri, vaikka kuviin satsattiin ja niitä onkin kehuttu. Kohta on neljä viikkoa kulunut, mutta en oikein keksi, mitä välittäjäkään voisi enempää hyväksemme tehdä...

Turun Tilda kirjoitti...

Sisko: Kiitos vain :) Välitän terveiset miehelleni, joka painotti otoksien olleen hyvin pikaisia napsauksia. Mokomakin taiteilijasielu ;)

Ilona: No niinpä! Ja kuvittelisin, ettei olisi kovin vaikeaa panostaa asiaan. Työhaasteesi kuulostavat jälleen kerran hyvin mielenkiintoisilta ;)

Elina: Kiitos kaunis! Olimme kyllä aika ällikällä lyötyjä, kun samaan aikaan on ollut puhetta siitä, että asunnot liikkuvat hitaasti. Eräs välittäjä kertoi meille, että yleensä myyntiaika on sellainen kaksi kuukautta.

Ehkäpä meidän asuntomme valtti oli suhteellisen pieni kompakti koko ja hyvät liikenneyhteydet yhdistettyvä luononrauhaan.

Toivotaan todella, että teidänkin asunto myytäisiin pian. Ehkäpä kevät tuo ihmisille tarpeen vaihtaa kotia. Eikös kyseinen vuodenaika kuitenkin ole vauhdikkainta asuntokaupan aikaa!