lauantai 19. maaliskuuta 2011

Logomo

Heipä hei!

Eilen pääsin vihdoin tutustumaan paremmin Turun kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumatarjontaan. Appivanhempani olivat hankkineet meille liput Ilkka Niemeläisen säveltämän Energo - Maailmankaikkeuden Soundtrack- teoksen maailmanensi-iltaan. Kyseinen monimediakonsertti yhdisteli ääntä, valoa sekä uutta teknologiaa ja tarjosi ainakin minulle aivan uudenlaisen audiovisuaalisen elämyksen.


Show´n tähtiä olivat Lauluyhtye Rajaton ja Uni-yhtye. Teoksen äänimaailma syntyi yhdistelemällä ihmisääniä, akustisia ja uusia elektronisia instrumentteja toisiinsa. Sävelmaisemassa sekoittuivat toisiinsa rytmimusiikki, modernia konserttimusiikki ja improvisaatio. Erityisen mielenkiintoista oli kokea Rajaton aivan uudenlaisessa yhteydessä ilman a´capella-laulantaa ja varsinaista tekstien tulkintaa.

Energo on säveltäjänsä taiteellinen näkemys maailmankaikkeuden synnystä ja olemuksesta. Samalla se on ylistys elämän kauneudelle ja monimuotoisuudelle. Teoksen osien yhdistävänä tekijänä on energia, joka saavuttaa uuden muotonsa maailmankaikkeudessa vallitsevien luonnonlakien mukaan. Ihmisellä on kokonaisuudessa osansa sekä toimijana että uhkana.

Mielestäni idea muotoaan muuttavasta energiasta tavoitettiin hyvin varsinkin teoksen alkupäässä. Loppuun olisin kaivannut toiston sijaan jotakin uutta, varsinkin, kun viimeisen osan ideana oli fiktio mahdollisesta uudesta maailmankaikkeudesta.


Kaiken kaikkiaan Energo oli virkistävä kokemus varsin hektisen viikon jälkeen. Teoksen olemuksessa ei ollut mitään pientä tai anteeksipyytelevää. Energisoivaa, mutta harmoonista.

Loppuun vielä näyte Energon musiikista. Lue lisää teoksesta täältä.
Illan asu:

pikkumusta - Your Face

saappaat - Sokos

koru - Gina Tricot

laukku - Gina Tricot

3 kommenttia:

Augusti kirjoitti...

Hieno asukokonaisuus!

Toivottavasti päivän urakkasi on jo edennyt mallikkaasti!

Mirada kirjoitti...

Oletko käynyt vielä katsomassa Logomon näyttelyitä? :)

Turun Tilda kirjoitti...

Augusti: Kiitos :) näin maanantai-iltapäivänä voin todeta, että olen saanut kymmenestä kysymyksestä korjattua seitsemän. ELi kolmen kysymyksen vastaukset puuttuvat enää ( n. alle 20 vastausta!)

Mirada: No tuota Liisa Jokisen Turku-Looks näyttelyä tuli hieman silmäiltyä, mutta väenpaljoudesta johtuen emme tutustuneet vielä muihin tuon konsertin yhteydessä. Täytynee mennä paremmalla ajalla, mutta ihan varmasti vielä menen! :)