maanantai 28. maaliskuuta 2011

Lisää tapettivaihtoehtoja

Pidän kovasti 50-luvun tapeteista. Kuvittelenkin, että bongaisin viikonlopun tapettikauppareissulla useammankin tuon ajan tyyliä mukaelevan uutuuden. No, enpä kohdannut ainoatakaan, ja olinkin iloinen, että Nooruska muistutti postauksellaan Tapettitalon valikoimista.

Birger Kaipiaisen "Kiurujen yö"-tapetti on kokenut viime vuosina hurjan renessanssin, mutta itseäni kiehtoo enemmän Kaipiaisen "Ken kiuruista kaunein"-sarjan pehmeämmät sävyt. Jos päädymme 50-luvun tapettiin, se olisi todennäköisesti joko sarjan vaaleanpunainen tai sinivihreä vaihtoehto.

"Kiurujen yö"-sarjasta saattaisin kelpuuttaa siniharmaan vaihtoehdon. Tätä ei ollut Tapettitalon valikoimassa, mutta sensijaan Tapettitehdan Pihlgren& Ritolan valikoimiin se kuului.


Jotkin 20-luvun tapetitkin kiehtovat. Esimerkiksi Ritva Kronlundin "Kirsikkapuu" miellyttää silmääni.

Tulevasta makuuhuoneestamme voisin kertoa sen verran, että se on melko pimeä. Huoneessa on vain kapea tuuletusparveke/ikkuna. Tilanne ei minua hirveästi haittaa, sillä makuuhuone on pääasiassa lepoa varten ja valaistus syntyy tunnelmavaloista. Tapettiahan aiomme laittaa vain sängyn päätyyn, emme huoneen joka seinälle.

Tässä olivat kartanmerkkimme. Mihin vaihtoehtoon sinä päätyisit edellisen ja tämän postauksen perusteella? Kiitos teille jo aiemmin kommentoineille :)

kuvalähde: Tapettitalo ja Tapettitehdas Pihlgren & Ritola

14 kommenttia:

J. kirjoitti...

Kauniit on vaihtoehdot :).
Mitä mieltä olet boråstapetin emma-2710(-12) tapeteista?

Harakka kirjoitti...

Hämmentävää, olen viikon verran visioinut makkariremppaa, ja haaveilen – ylläri ylläri – yhdelle seinälle lintuaiheisesta tapetista! Bongasin Värisilmältä yllättävän kivan uustuotantotapetin, Falsterbo-mallistosta. Siinä on tiaisia. Mutta ei siis aito 50-luku, ja Värisilmän sivuilla olevat kuvat on onnettoman suhmuja.

Tuire kirjoitti...

Ihania nämä kaikki! Meidän naapurilla on tuo kirsikkapuutapetti tytön huoneessa. Se on todella kaunis seinällä. :) Hauskoja tapettihetkiä!

Kerttuli kirjoitti...

Kirsikkapuu on aivan ihana, minun suosikkini! Jotenkin tosi tildamainen, kauniit ja raikkaat värit :)

Toisaalta koukeroinen sängynpäätynne pääsisi ehkä paremmin oikeuksiinsa siniharmaan Kiurujen yön kanssa. Sekin on oikein nätti tapetti!

Näistä kahdesta Kirsikkapuu toisi makuuhuoneeseen ehkä enemmän valoa, raikkautta ja iloista tunnelmaa, kun taas Kiurujen yö luo pehmeän hämyisää fiilistä.

Kyllä tuo Ken kiuruista kauneinkin ihan nätti kuosi on. Itse en tosin tykkää tuon sinivihreän version värimaailmasta, jollain lailla hiukan ankea mielestäni. Vaaleanpunainen on niistä kahdesta parempi jos minulta kysytään.

Mukavia tapettimietintöjä!

PS. Ottaakos teillä muuten herra minkä verran kantaa kaikkiin sisustusjuttuihin vai onko hän ulkoistanut valinnat sinulle? :)

Kerttuli kirjoitti...

Niin ja piti vielä todeta että mielestäni Kirsikkapuu ja Kiurujen yö ovat vielä hienompia kuin eilen esitellyt tapetit, vaikka nättejä olivat nekin :)

Mimo kirjoitti...

Voi onpa vaikea valinta! Kaikki ovat niin kivoja! Ehkä jotenkin tuo siniharmaa, tai sitten oikeastaan aika tuo kirsikkapuu voisi olla jotenkin sua! tai muutenkin tykkään siitä, ja se on raikas. Tosin se ensimmäinen harmaakaan ei ole hullumpi! Saadaanhan muuten sitten kuvia siitä mitä valitsit(te) ja miltä huone lopulta näyttää ;)

t. vaativa mielipiteensä luovuttaja ;)

Nimetön kirjoitti...

Meillä on keittiössä juuri tuo siniharmaa Kiurujen yö ja olemme tykänneet todella sen toisaalta rauhoittavasta värimaailmasta, mutta myös sen mieltä kutkuttavasta arvoituksellisuudesta. Suosittelen matkaa Toijalaan P&R:n tehtaanmyymälään, jossa hyvä palvelu ja tapetit hyvin esillä.

Ainoanniina kirjoitti...

Kirsikkapuu tuntuu ajattomalta, samalla rauhoittavalta ja vie ajatukset jonnekin ihanaan paikkaan ja unelmiin. Voimakaskuvioisiin, voikohan niihin kyllästyä nopeammin? En tiedä. Tietysti tapetteja on helppo vaihtaa, varsinkin kun on kyse vain yhdestä seinästä?

Bisquits kirjoitti...

No minä näin "puolueettomasti" suosittelen Kirsikkapuuta! Se on meidän makkarissa, vielä tuossa samassa värissä, ja ollaan tykätty siitä kovasti. :-)

Turun Tilda kirjoitti...

Jenmilda: Kiitos vinkistä, nättejä ovat! Googletin, löytyisikö Boråsin jälleenmyyjää Turusta ja löytyihän toki! Sielä voisi käväistä ensi viikonloppuna :)

Piaf: Minäkin olen haaveillut linnuista. Tai sitten kasveista :) Nätinnäköinen tapetti tuo löytösi. Peruskauppojen valikoima oli niin masentava, että olen tällä hetkellä kallistumassa jonkin klassikon puoleen. Onneksi täällä blogosfäärissä on ollut avuliaita opastajia :)

Tuire: Kiva kuulla! Tuo kirsikkapuu on kyllä ihana ja melkein tekisi mieli tapisaarata vähän useammassakin huoneessa, jotta voisi hyödyntä useampaakin suosikkia :)

Kerttuli: No, tähän asti on ollut taka-alalla ja antanut minun hössöttää. Tosin, visuaalisena ihmisenä hän ei kuitenkaan anna minun laittaa mitä tahansa seinälle, vaan sanoo kyllä mielipiteensä kunhan vain hoidan pohjatyön ;)

Kirsikkapuu saa näköjään paljon kannatusta. Ajattelin alunperin, että se sopisi parhaiten johonkin valoisaan päivähuoneeseen ja makkariin valitsisin jotakin hämyisempää. Täytyypä miettiä vielä uudemman kerran. Ja olen kanssa samaa mieltä, että nämä klassikot ovat paljon parempia vaihtoehtoja kuin ne edellisen postauksen, en ollut alunprinkään ihan vakuuttunut niistä.

Mimo: Hihii, mitenkäs nyt tulkitsisin vastauksesi ;) Annetaan ääni useammalle :D

Turun Tilda kirjoitti...

anonyymi: Soitin tuonne Toijalaan aamulla ja lupasivat lähettää mallipalat jo tänään kaikista tämän postauksen tepeteista. Tosi hyvää palvelua. Ja kiitos analyysistasi. Se oli ihanan herkullinen :)

Ainoanniina: Hyviä pointteja. Kirsikkapuu voisi tuossa mielessä toimia parhaiten. Tosin, emme iltaisin varsinaisesti tuijottele tapettia, koska se on pään takana, niin voimakkaampi kuosikin voisi menetellä.

Bisquits: Hetkonen! En muista nähneeni tuota tapettia teillä. Ehkä et ole esitellyt vielä makkarianne? Miten nyt sattuikaan, että tässäkin mieltymys sattui samaksi ;) Kiitos siis suosituksesta :)

AnnaS kirjoitti...

Meiltä löytyy kiurujen yö mustapunaisena ja kirsikankukka tapetti myös. Remontoinnista on jo useampi vuosi aikaa, mutta pidän ko. tapeteista edelleenkin kovasti.

Ensimmäiseen tapettipostauksesi tyyppistä tapettia löytyy myös; Laura Ashleyn oriental garden-tapettina. Siinä on kauniit himmeät / kiiltävät kohdat. http://www.lauraashley.com/naturals/oriental-garden-floral-wallpaper-natural/invt/3321392/

Omakotitalossa on se hyvä puoli, että jokaisen huoneen voi sisustaa eri tunnelmaiseksi.

Mukavia sisustushetkiä :)

Mimo kirjoitti...

ps. tykkään muuten näistä sisustusjutuista! jee :)

Turun Tilda kirjoitti...

AnnaS. Kiitos vinkistä :) Omakotitalon etuihin kuuluu just tuo , mitä sanoit :D

Mimo: Kitva kuulla :D Niitä varmasti piisaa tulevan kevään ja kesän myötä!